lauantai 31. toukokuuta 2014

Tarkastelussa Dr. Mercola Whole Food Multivitamin Plus monivitamiini

Luonnonmukaisen monivitamiinin metsästys on edelleen käynnissä. Dr. Mercolankaan monivitamiini ei ole täysin luonnonmukainen eli pelkästään ruoasta peräisin olevia vitamiineja ja mineraaleja sisältävä, vaikka onkin nimeltään Whole Food Multivitamin. Mielestäni tämä monivitamiini on silti vakavasti harkitsemisen arvoinen etsiessäsi laadukasta monivitamiinia.

Dr. Mercolan monivitamiinin suositeltu käyttömäärä on 8 tablettia päivässä. Neljä aamulla ja neljä illalla. Voi siis vain arvailla kuinka kilpailevat valmistajat saavat muka yhteen ainoaan tablettiin mahtumaan kaiken mahdollisen ja vielä mukamas luonnonmukaisesti.

Dr. Mercolan monivitamiinin vitamiinimuodot ovat todella vaikuttavaa luettavaa. Siellä on niin paljon luonnonmukaisia vitamiinimuotoja. Dr. Mercola itse kirjoittaa lähteneensä siitä, että valmistuttaa mahdollisimman luonnomukaisen ja tehokkaan monivitamiinin. Katson hänen onnistuneen tietyiltä osin erittäin hyvin kilpailijoihin nähden. Tuotteen hintakin on tosin reilusti korkeampi, mutta mielestäni perustellusti.

Ainesosaluetteloa tutkiessa päällimmäisenä kiinnittyy huomio taas from ja as sanoihin vitamiinien yhteydessä. Vitamin A (from natural beta carotene) 5000 IU 100% eli kahdeksasta tabletista saa yhteensä 5000 kansainvälistä yksikköä A-vitamiinia, joka on peräisin luonnollisesta beetakaroteenista, hyvä juttu.

Toisena esimerkkinä tuotteesta Vitamin C (as Calcium, Magnesium, Niacinamide Ascorbates and Ascorbyl Palmitate) 500 mg 833 % eli itse C-vitamiinia ei saa täyttä 500 mg kuitenkin mineraaliaskorbaateissa suurin osa on C-vitamiinia ja vain pieni osa mineraalia. Nämä C-vitaminiit eivät ole peräisin suoraan ruoasta vaan valmistettuja muotoja, jotka ovat vähemmän happamia kuin askorbiinihappo ja voivat sopia siten paremmin myös herkemmille ihmisille.

Pääosin Dr. Mercolan vitamiinimuodot ovat mielestäni siis hyviä ja luonnonmukaisia. Erityistä kiitosta lisätyistä vitamiineista saavat foolihappo, joka valmisteeseen on lisätty hyvin käytettävässä muodossa Folate (as L-methylfolate, Metafolin) 400 mcg 100 %. L-methylfolate on foolihapon aktiivinen muoto, Metafolin taas on patentoitu 5-MTHF foolihappomuoto, jonka imeytyvyys ja käytettävyys on hyvä.

Toinen kiitosta saava vitamiini on B12-vitamiini (as methylcobalamin) 100 mcg 1667 %. Tämä B12-vitamiinimuoto on paremmin hyväksikäytettävä kuin yleensä monivitamiineista löytyvä Cyanacobalamin. Ja foolihappohan on monissa vitamiineissa folic acid, jonka elimistö joutuu itse muuntamaan käyttökelpoiseen muotoon.

Dr. Mercola mainitsee sivuillaan, että halusi erityisesti monivitamiinin sisältävän myös tärkeitä mineraaleja, jotka kilpailijoiden valmisteista usein uupuvat. Hän "hehkuttaa" mm. magnesiumia tässä tuotteessa. Itse en ole niin vakuuttunut tästä asiasta. Magnesium (as Magnesium Ascorbate / Amino Acid Chelate Complex) 500 mg 125 %. No, magnesium askorbaatti on pääasiassa C-vitamiinin lähde, siitä saa vain pienen määrän magnesiumia, joka tosin on hyvin imeytyvässä muodossa. Entä sitten aminohappokelaattisekoitus, missä muodossa nämä magnesiuminlähteet ovat jää epäselväksi. Selvää kuitenkin on, ettei tuotteen päiväannoksesta saa lähellekään 125 % magnesiumin suositusmäärästä kuten nopeasti vilkaisemalla voisi kuvitella saavansa.

Kaiken kaikkiaan tämän hetkisillä tiedoillani Dr. Mercolan monivitamiinia voi suositella lämpimästi, jos etsii oikeasti parempilaatuista monivitamiinia. Magnesiumia voi kuitenkin joutua lisäksi ottamaan eri valmisteesta ja K-vitamiinia tässä monivitamiinissa ei ole lainkaan. D-vitamiinia valmisteen suositellusta käyttömäärästä sitä vastoin saa riittävästi, Vitamin D3 (as cholecalciferol) 5000 IU eli 125 mcg 1250%. Yleensä monivitamiinien D-vitamiinipitoisuudet ovat mitättömän pieniä.

Dr. Mercolan monivitamiinissa on vitamiinien ja mineraalien lisäksi paljon muutakin kuten luteiinia, lykopeenia,  proantosyanideja, klorellaa, spirulinaa, kukkakaalia jne.

 
 
LÖYDÄT TÄSTÄ YLÄPUOLELTA
 
 
 

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

IHANA MONIPUOLINEN MAROKON "IHMEÖLJY"


Kuivan ihon pelastus, Arganöljy

Marokon erämaassa kasvavien "Elämän Puiden" arganpuiden hedelmien siemenistä saadaan "Nestemäistä Kultaa" arganöljyä. Tämä Marokon kauan pidetty salaisuus monipuolinen "Elämän Öljy" sopii kaikille iho- ja hiustyypeille. Arganöljy on uskomattoman kosteuttava ja ravitseva. Öljy auttaa saavuttamaan ihon pH tasapainon, edistää solujen uusiutumista vähentäen ryppyjä ja juonteita sekä aknea ja atooppista ihottumaa.

Arganöljyllä on uskomaton kosteusvaikutus ihoon ja hiuksiin. Arganöljyn sisältämät välttämättömät rasvahapot kosteuttavat ja pehmentävät kuivaa ja karkeaa ihoa jopa Shea- eli karitevoita paremmin. Now Foods-Organic-Argan-Oil imeytyy hyvin tehden ihostasi sileämmän ja kosteutetun samalla korjaten ja suojaten ihoa. Öljy sekoittuu hyvin muihin kosteusvoiteisiin, joten voit käyttää sitä nykyisen ihonhoitosarjasi kosteusvoiteen ohessa. Halutessasi voit myös korvata yövoiteesi arganöljyllä.

Arganöljyllä on leikkausarpia parantava vaikutus. Ei enää leikkausarven punoitusta, kiristyksen tunnetta, kutinaa. Sivele öljyä päivittäin leikkausarven päälle ja huomaa arven pienenevän pikkuhiljaa. Kokeile arganöljyä myös vähentämään raskausarpia. Myös vesirokon arpiin kannattaa hieroa tätä "Ihmeöljyä".



Now Foods-Organic-Argan-Oil on loistava tuote psoriasiksesta ja ihottumasta kärsiville henkilöille. Öljy on erinomainen myös aknesta ja finneistä kärsiville. Arganöljyn säännöllinen käyttö nimittäin normalisoi talirauhasen tuotannon. Nyt tuli loppu aikuisten aknekärsimyksille.

Arganöljyä kannattaa hieroa käsien, kyynärpäiden ja jalkapohjien kovettumiin ja antaa vaikuttaa yön yli. Aamulla kovat ihokerrokset ovat paljon pehmeämmät ja ovat helposti poistettavissa. Öljy ravitsee ja hoitaa hyvin myös kynsinauhoja.

Kokeile arganöljyä myös hoitoaineen sijasta lisäämään hiustesi elastisuutta. Öljy sopii kaikille hiustyypeille. Hiero pari tippaa arganöljyä käsiisi hiustenpesun jälkeen ja hiero öljyä päänahkaan ravitsemaan hiuspohjaa. Hiero myös pieni määrä öljyä suoraan latvoihin. Levitä öljy lyhyisiin hiuksiin muutamaksi minuutiksi ja anna vaikuttaa ennen huuhtelemista. Pitkiin, paksuihin ja kuiviin hiuksiin öljyn voi jättää noin puoleksi tunniksi ennen huuhtomista. Hiuksistasi tulee silkkisen pehmeät. Ei enää kutisevaa, kuivaa päänahkaa.

 Now Foods-Organic-Argan-Oil on voittaja! Ei enää pelkoa talven aikanaan mukanaan tuomasta ihon kuivumisongelmasta :) Arganöljyä kannattaa ehdottomasti laittaa iholle auringon aiheuttamaan punoitukseen ja palamisen aiheuttamaan ihon kosketusherkkyyteen ja hilseilyyn sekä tietysti Suomen kesään kuuluviin hyttysen puremiin!

Now Foods-Organic-Argan-Oil Marokon Nestemäinen Kulta aina apunasi, niin talvella kuin kesälläkin!


ALENNUSKOODILLA HUH943 SAAT AINA ALENNUSTA ENSIMMÄISESTÄ IHERB-TILAUKSESTASI TILASITPA SITTEN MITÄ TAHANSA.


tiistai 20. toukokuuta 2014

3 hyvää syytä tilata Omega-3 iHerbistä



Miksi jätin suomalaiset luontaistuotekaupasta ostamani Omega-3 kapselet kaappiin syömättä?



 Tässä vieressä olevassa kuvassa on veteen "liuenneena" suomalaista osaamista kalaöljykapselin valmistuksesta. Kapseli on rikkonut muovimukin kuin veitsellä leikaten.

Tämän tuotteen tarjoushinnalla Omega-3 rasvahappojen hinnaksi tulee 0,24 - 0,31 euroa / g (riippuu tarjouksesta). Normaalihinnalla Omega-3 rasvahappojen hinnaksi tulee 0,44 e / g.
 Tässä toisessa kuvassa on amerikkalainen Madre Labs Omega-3 Premium Fish Oil -kapseli veteen liuenneena.

Tämä Madre Labs Omega-3 maksaa nyt rajoitetun ajan vain 4,95 dollaria (normaali iHerbin hinta 8,95 dollaria).

Tarjoushinnalla Omega-3 rasvahappojen hinnaksi tulee 0,15 e / g. Normaalihinnalla Omega-3 rasvahappojen hinnaksi tulee 0,26 e / g.

Kuva kertoo mielestäni tässä tapauksessa enemmän kuin tuhat sanaa. Itseni ei kauan tarvinnut miettiä kumpaa tuotetta mieluummin käytän. Vesi ei tietenkään ole sama asia kuin ruuansulatuselimistömme, mutta jotain ihmeellistä tässä suomalaisessa omegakolmosessa on, kun noin vain rikkoo muovimukin. 

Suomalainen kuvassa oleva valmiste on etyyliesteröityä kalaöljyä. Omega-3-rasvahapot ovat siis etyyliesterimuodossa E-EPA ja E-DHA. Etyyliesterit tuotetaan käsittelemällä kalaöljyä etanolilla, teollisuusalkoholilla ja muodostamalla sitten synteettinen substraatti. Sekoitus kuumasuodatetaan tyhjiössä ja saatava kondensaatti on tiivistettyä omega-3-etyyliesteriliuosta. Suodatusprosessin omega-3-rasvahappopitoisuus on yleensä 50-70 -prosenttista.

Perinteiset triglyseridimuotoiset kalaöljyt käyvät läpi saman perusteellisen puhdistusprosessin, jossa poistetaan mahdolliset ympäristömyrkyt, kuin nämä uuden polven etyyliesteröidytkin kalaöljyt. Puhdistuprosessin päättyessä omega-3 on etyyliesterimuodossa (englanniksi lyhenne EE). Saadakseen etyyliesterimuodossa olevan omegakolmen takaisin triglyseridimuotoon (englanniksi lyhenne TG) tulee kustannuksia lisää noin 30-40 %.

Kalaa syödessämme saamme omegakolmea triglyseridimuodossa. Etyyliesteröidyt kalaöljyvalmisteet ovat halvempia valmistaa kuin triglyseridimuodossa olevat. Tieteellisissä tutkimuksissa ei ole todettu juurikaan eroja näiden kahden EE ja TG-muotoisen omega-3 -rasvahappojen hyödyntämisessä, kun käyttö on säännöllistä pidemmän aikaa ja päivittäin. Lyhyissä tutkimuksissa triglyseridimuotoinen omega-3 on imeytynyt paremmin kuin etyyliesteröidyssä muodossa oleva omega-3.

Etyyliesteröidyt E-EPA ja E-DHA ovat ainoat lääkkeenä hyväksytyt muodot Amerikassa. Omega-3 -tutkimuksissa käytetään pääsääntöisesti etyyliesteröityjä omegakolmosia. Masennuksen ja sydänvaivojen hoitoon suositellaankin nimenomaan etyyliesteröityä omegakolmosta.

Etyyliesteröidyt rasvahapot rikkovat kuulemma polystyreeni-muovimukin, koska ovat kemialliselta koostumukseltaan niin lähellä toisiaan. Kemian sääntöjen mukaan "samanlainen liuottaa samanlaista". Tohtori Tolonen, Matti Tolonen kirjoittaa seuraavanlaisesti: "Muovi voi reagoida kalaöljyn rasvahappoihin, auringon UV-säteisiin ja moniin ympäristötekijöihin eri tavalla kuin ihmisen solut ja kudokset. Auringon paisteeseen jätetty muovi ja kumi haurastuvat ja murenevat, kun taas ihminen kestää varsin hyvin auringon valoa. Ihminen tarvitsee ja sietää hyvin happeakin, joka ruostuttaa rautaa."

Madre-Labs-omega-3-premium-fish-oil-180-mg-epa-120-mg-dha on luonnollisessa eli triglyseridimuodossa olevaa kalaöljyä, josta päivittäisestä annostuksesta eli kahdesta kapselista saa omega-3-rasvahappoja yhteensä 680 mg. Kahdesta kapselista saa eikosapentaeenihappoa, EPA 360 mg ja dokosaheksaeenihappoa, DHA 240 mg. Itse olen ollut tyytyväinen tähän edulliseen omega-3 -valmisteeseen. Sama tuote on saatavana myös kalagelatiinikapselissa Madre-Labs-Omega-3-Premium-Fish-Oil-100-Fish-Gelatin-Softgels  ja on vielä miellyttävämpi niellä, maku muistuttaa vaniljaa.

Marraskuussa 2015 valikoimaan tuli myös vahvempi kalagelatiinikapselissa oleva omega-3 Madre-Labs-Omega-800-1000-mg-30-Fish-Gelatin-Softgels, josta saa yhdestä kapselista vähintään 480 mg EPA, 320 mg DHA!

IHerbin valikoimasta löydät varmasti itsellesi sopivimman omegakolmosen. Tarjolla on niin useamman merkkisiä etyyliesteröityjä kuin triglyseridimuotoisiakin omega-3 -valmisteita. IHerbistä löydät kalaöljyvalmisteita monissa eri muodoissa. Etsit sitten kalaöljykapseleita tai kalaöljyä makeutettuna tai makeuttamattomana, niin kaikkea löytyy. IHerbin valikoimassa on useampaa krilliöljyä ja tietenkin kalanmaksaöljyäkin.

Uutena iHerb-tilaajana pystyt tilaamaan samaan pakettiin muitakin laadukkaita tuotteita kokeiltavaksi edullisin Amerikan hinnoin. Saat 5 dollarin alennuksen lisäksi vähintään 40 dollarin tilauksesta vielä ylimääräiset 5% alennusta koodilla HUH943.

Jatkossa voit tilata tuotteita iHerbistä silloin kuin sinusta siltä tuntuu. Kyseessä on normaali nettikauppa, ei verkostomarkkinointiyritys.

Halutessasi on sinullakin iHerb-asiakkaana  jatkossa mahdollisuus jakaa vastaavanlaista alennuskoodia uusille iHerb-tilaajille ja saada sitä kautta pikkuhiljaa alennusta tilauksistasi. IHerb maksaa mainosbudjetistaan pientä korvausta (5 %) onnistuneesta asiakkaiden löytämisestä.

Sulle kans iHerbistä iHerbin hinnoin heti tänään!


perjantai 16. toukokuuta 2014

MITÄ KUULUU KATSAUS

Videolla kerron, mitä nyt kuuluu, kun iHerb-koodia HUH943 on markkinoitu melkein neljä kuukautta.



Saat koodilla HUH943 alennusta ensimmäisestä iHerb-tilauksestasi 10 dollaria, jos tilauksesi on vähintään 40 dollaria. Pienemmissä tilauksissa saat iHerb alennuskoodilla HUH943 alennusta 5 dollaria. Näet iHerb-alennuskoodilla HUH943 saamasi alennuksen ostoskorissasi.

Tämän sullekans-sivuston linkeistä iHerb-alennuskoodin HUH943 pitäisi ilmestyä automaattisesti mennessäsi katsomaan ostoskoriasi. Muuten voit itse kirjoittaa alennuskoodin HUH943 sille varattuun kohtaan, apply coupon code, ja painaa ympyräpainiketta siinä vieressä, niin koodi aktivoituu ja alennus ilmestyy.

Edullisille ostoksille pääset tästä!

tiistai 6. toukokuuta 2014

Suklaanhimoa vai sittenkin magnesiuminpuute

 Aloitin aamuni videolla näkyvällä setillä. Lisäksi söin myös normaalin aamiaisen.
 
 
Videolla esitellyt tuotteet ovat:
 
 
Madre-Labs-Madre-C-Whole-Food-Vitamin-C-Complex-6-35-oz-180-g tarjoushinta tällä hetkellä n. 21,60 e
 
 
Suklaanhimo voi tosiaan johtua magnesiuminpuutteesta ja suklaassa on runsaasti magnesiumia. Tärkeää on kuitenkin valita mahdollisimman tummaa suklaata saadakseen magnesiumia. Maitosuklaasta magnesium ei ole hyödynnettävissä. Tumma suklaa auttaa kehoa myös korjaamaan DNA:ta.
 
Tumman suklaan tulisi olla mahdollisimman puhdasta, aitoa suklaata. Mitä korkeampi kaakaopitoisuus sen aidompaa tumma suklaa on. Aito tumma suklaa koostuu kaakaomassasta, kaakaovoista ja sokerista.
 
Terveellisin vaihtoehto on käyttää puhdasta, luonnonmukaista kaakaojauhetta kuten Sunfood-Cacao-Powder-Raw-8-oz-227-g. Magnesiumin lisäksi kaakaojauheesta saa ravintokuituja, polyfenoleja ja flavanoleja. Kaakaon flavanolit saattavat auttaa pitämään muistin ja mielen kunnossa sekä parantavat verenkiertoa ja kontrolloivat verenpainetta.
 
 
Suklaanhimoisen terveyssmoothie
 
Kaakaojauhetta
Riisi- tai mantelimaitoa
Avokadoa
Banaania
Mantelivoita
Lehtikaalia

 
Suklaanhimoa ja PMS-oireita voi helpottaa päivittäisellä magnesiumlisällä. Yksi tehokas vaihtoehto on Doctor-s-Best-High-Absorption-Magnesium-100-Chelated-240-Tablets, jonka hinta on n. 13 e.