tiistai 31. maaliskuuta 2015

Tässäkö apu kuukautiskipuihin ja PMS-oireisiin

Otsikko voisi ihan yhtä hyvin olla: Tässäkö apu rintasyöpään. Tätä ainetta suositellaan Yhdysvalloissa nimittäin ilmeisestikin rintasyövän tukihoitoon. Mistäköhän nyt on kyse? Kalsiumin kanssa tällä ei ole oikeastaan mitään tekemistä, vaikka saa tästä pikkusen kalsiumiakin, ja aineen nimi on kalsium d-glukaraatti.




PMS-oireet ovat tyypillisimmillään 35 - 45-vuotiailla naisilla.  Tavallisimmat psyykkiset oireet ovat ärtyneisyys, masentuneisuus ja itkuherkkyys.  Fyysisiä oireita ovat rintojen arkuus, rintojen turpoaminen, yleinen turvotus ja päänsärky.

35 - 50-vuotiailla progesteronitaso laskee 75%, mutta samaan aikaan estrogeenitaso laskee vain noin 35%. Syntyy estrogeenidominanssi. Länsimaissa estrogeenin määrä ennen vaihdevuosia on yleisesti liian korkea. Liiallisen estrogeenin – estrogeenidominanssi - luullaan osaltaan aiheuttavan monenlaisia ongelmia: verenkierron hidastuminen, migreenit, liiallinen verenhyytyminen, mielialahäiriöt, masennus, kilpirauhashäiriöt, fibroidit, PMS oireet, turvotus, runsaat ja/tai epäsäännölliset kuukautiset, väsymys, seksuaalinen haluttomuus, endometrioosi, lapsettomuus, vaihdevuosioireet ja jopa tietyt syöpämuodot.

Kalsium d-glukaraatti saattaa laskea estrogeenitasoja. Kalsium d-glukaraatti voi sitoa ja eliminoida nimittäin liiallista estrogeenia. Estrogeenidominanssi on tila, jossa estrogeenin määrä veressä on koholla progesteroniin nähden ja se voi ilmetä sekä miehillä että naisilla. Lihavuus edesauttaa liiallisen estrogeenin syntymistä ja siitä johtuvia ongelmia.




Maksan tehtävänä on puhdistaa keho ylimääräisistä hormoneista, erityisesti estrogeenistä. Kalsium d-glukaraatti tulee mukaan kuvaan tässä vaiheessa, koska se tukee maksan oikeanlaista toimintaa. Kalsium d-glukaraatti suun kautta otettuna metaboloituu glukaarihapoksi, jota keho tuottaa luonnostaan jonkin verran. Mitä sen jälkeen tapahtuu? Mahdollisuuksia on useampia riippuen terveydentilastasi.

- glukuronidaatio (glucuronidation): glukaarihappo konjugoituu eli liittyy maksassa toksisiin vierasaineisiin kuten xenoestrogeeneihin, jolloin niistä tulee vesiliukoisempia ja ne on helpompi poistaa elimistöstämme virtsan tai sappinesteen mukana. Näin tulisikin tapahtua, jos olosuhteet ovat suotuisat.

- beetaglukuronidaasi: E. Colin suolistossa muodostama entsyymi. Kalsium d-glukaraatti estää tätä haitallista entsyymiä muodostumasta.

- glukuronidaasi (glucuronidase): beetaglukuronidaasi rikkoo siteen glukaarihapon ja elimistöstä poistettavan haitallisen vierasaineen väliltä, jolloin aine vapautuu uudestaan takaisin kiertoon elimistöömme. Emme siis pääsekään eroon esimerkiksi ylimääräisestä estrogeenista.





Kalsium d-glukaraatti on monipuolinen ravintolisä vähentämällä syövän erityisesti rintasyövän ja eturauhassyövän  todennäköisyyttä, ylläpitämällä maksan toimintakykyisenä siten puhdistamalla elimistöämme myrkyistä ja helpottamalla PMS-oireita ja kuukautisvaivoja säilyttämällä oikeaoppisen hormonitasapainon. Lisäksi kalsium d-glukaraatti laskee kolesteroliarvoja n. 12 % ja LDL-kolesterolia jopa 28 %. Kalsium d-glukaraatti on auttanut myös hormoniperäiseen akneen hyvin. Jos tuntuu, että painoa kertyy ainoastaan reisiin, peppuun ja alavatsaan, niin kannattaa kokeilla kalsium d-glukaraattia painonhallinnan avuksi.

Normaali detox-annostus myrkkyjen puhdistamiseksi on 500 - 1000 mg / päivä. Haastavissa estrogeenidominanssi tai syövän tapauksessa annostusta voi lisätä 3000 - 4500 milligrammaan päivässä. PMS-oireisiin ja kuukautisvaivoihin voi kokeilla ihan pienelläkin annoksella 200 mg / päivä aluksi. Eräs kalsium d-glukaraatin täsmä-käyttö-kohteista on ottaa valmistetta ennen kuin alkaa käristämään tai grillaamaan lihaa. Siinä syntyy nimittäin toksiineja, polysyklisiä aromaattisia hiilivetyjä eli PAH-yhdisteitä, joille täytyy tapahtua glukuronidaatio.


Parhaat kalsium d-glukaraatti -valmisteet ovat mielestäni
 
 
 
JA
 


Molemmat tuotteet ovat helppokäyttöisinä kapseleina.
 
Miksi maksaisit kalsium d-glukaraatista maltaita, kun saa sitä halvemmallakin. Ja miksi kärsisit niistä PMS-oireista, jos apuakin olisi ehkä saatavana.
 
 iHerb alennuskoodi HUH943
 
 
 

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Näin valitset hyvän monivitamiinivalmisteen


Suomalaisilla on puute D-vitamiinista, magnesiumista, sinkistä, jodista ja mistäköhän kaikesta vielä lehdissä kirjoitellaankaan. Kukaan ei varmaan jaksa jokaista vitamiinia ja kivennäis- / hivenainetta eri purkeista ottaa. Laadukas monivitamiinivalmiste onkin hyvä perusta, jolla alkaa täydentämään ravintoaineiden / vitaaliaineiden saantiaan.

Hyvälaatuisen monivitamiinin valitseminen laajaakin laajemmasta valikoimasta ei ole ihan helppo tehtävä amatöörille, kun ei se tunnu olevan itseään ammattilaisina pitävillekään. Toivottavasti tästä jutusta olisi jotain apua. Ensimmäisenä haluan muistuttaa, että unelma yhdestä tabletista, joka sisältää kaiken tarvitsemasi on syytä haudata jo heti alkuvaiheessa!




Päivittäinen monivitamiini on "halpa henkivakuutus", mutta ole varma, että valitset parhaan vaihtoehdon sisällön etkä hinnan perusteella.


Thorne-Research-Basic-Nutrients-IV-with-Copper-and-Iron-180-Veggie-Caps Purkissa on suositus annostuksella kuusi kapselia päivässä kuukauden monivitamiinit.

Luonnollinen A-vitamiini on tärkeä ja turvallinen ravintolisä vauvaiästä vanhuuteen. Maksan syönti ja voin ja kalanmaksaöljyn käyttö on vähäistä, joten jonkinasteinen A-vitamiinin puute on nykyään yleistä. A-vitamiinia on vain eläinkunnan tuotteissa, kun taas beetakaroteenia A-vitamiinin esiastetta on mm. porkkanassa, mutta sillä ei ole samoja vaikutuksia kuin "oikealla" A-vitamiinilla. Lisäksi monet lääkkeet ja sairaudet voivat estää beetakaroteenin muodostumista A-vitamiiniksi.

 Tässä Thorne Researchin monivitamiinissa A-vitamiinia saa monipuolisesti eri karotenoideista, (beetakaroteeni ei  välttämättä ole paras karotenoidi A-vitamiinin lähteenä), ja synteettisestä retinyylipalmitaatista. Beetakaroteenia pidetään vitamiinien kohdalla luonnollisena A-vitamiinina ja palmitaattia taas synteettisenä A-vitamiinina. Vitamiineissa oleva beetakaroteenimuoto ei kuitenkaan ole välttämättä hyväksi, vaan ns. synteettinen A-vitamiini retinyylipalmitaatti voi olla parempi muoto vitamiinitabletissa. Retinyylipalmitaatti on ainakin paremmin hyödynnettävissä. Tämän tuotteen A-vitamiini vaikuttaa mielestäni hyvältä.

B1-vitamiini, tiamiini on tässä tuotteessa synteettisessä muodossa, jota pidetään huonommin imeytyvänä kuin luonnollista tiamiinia. Kuitenkin tämä synteettinen muoto säilyy varmemmin vitamiinitabletissa ja on siten varmasti elimistön käytettävissä. Määrä on iso, joten varmaan siitä määrästä jotain hyödynnettyä saa???

B6-vitamiini on hyvin imeytyvässä luonnollisessa fosfaattiin sitoutuneessa muodossa. Foolihappo samoin on hyvin imeytyvässä 5-MTHF -muodossa. B12-vitamiini on hyvin imeytyvässä aktiivisessa metyylikobalamiini muodossa ja lisäksi vielä harvinaisesti käytetyssä hyvässä aktiivisessa adenosyylikobalamiini muodossa.

Jos käytät suositeltavan kuusi kapselia päivässä saat D3-kolekalsiferolivitamiinia 25 µg, joten todennäköisesti tarvitset lisäksi D-vitamiinipillerin. D3 on paras D-vitamiinin muoto.

C-vitamiini on tässä tuotteessa pelkästään synteettisenä askorbiinihappona. Tieteellisten tutkimusten mukaan askorbiinihapon imeytymisessä ja hyväksikäytettävyydessä ei ole merkittävää eroa muihin C-vitamiinimuotoihin verrattuna. Silti pidän tätä hieman miinuksena.

E-vitamiini on hyvässä luonnollisessa muodossa d-alpha-tocopherol, mutta lisäksi toivoisin mainintaa eri tokoferoleista.

Jodi on kaliumjodidina, joka löytyy lääkeaineluettelosta. Monivitamiinissa sitä ei ehkä kuitenkaan luokiteltaisi lääkeaineeksi. (Kerran tiedustelin Fimeasta erään monivitamiinin tilaamista eivätkä ainakaan silloin kieltäneet tilaamasta, vaikka kaliumjodidia olikin tuotteessa.) Thorne Researchillä on kuitenkin monivitamiini ilman jodiakin! Katsotaan sisältö nyt kumminkin loppuun asti tästä tuotteesta, kun kerran aloitettiin.

Kalsium on hyvin imeytyvänä kalsiumsitraattina eikä kalsiumkarbonaattina. Samoin magnesium on hyvin imeytyvänä magnesiumsitraattina eikä magnesiumoksidina. Lisäksi tarvitset luultavasti magnesiumia lisää magnesiumvalmisteesta, koska magnesiumin määrä 285 mg as magnesium citrate ei ole sama asia kuin että saisit 285 mg magnesiumia from magnesium citrate, jolloin määrä olisi jo aika hyvä yksinäänkin.

Hivenaineet ovat hyvin imeytyvinä pikolinaatteina.

Thorne Research ei osta valmiita vitamiiniliuoksia, jotta voi olla varma tuotteidensa puhtaudesta ja sopivuudesta kaikkein allergisimmillekin. Thorne Research -tuotteissa ei ole magnesiumstearaattia.



Supplement Facts
Serving Size: Six Capsules
Serving Per Container: 30
 Six Capsules Contain:% DV
Vitamin A (12,500 IU from Mixed Carotenes and 2,500 IU as Palmitate) 15,000 IU300%
Vitamin C (as Ascorbic Acid) 850 mg1,417%
Vitamin D (as Vitamin D3) 1,000 IU250%
Vitamin E (as d-Alpha Tocopheryl)400 IU1,333%
Thiamin (as Thiamin HCl) 40 mg2,667%
Riboflavin (as Riboflavin 5'-Phosphate Sodium)11 mg647%
Niacin (130 mg as Niacinamide and 30 mg as Niacin) 160 mg800%
Vitamin B6 (as Pyridoxal 5'-Phosphate) 10 mg500%
Folate (500 mcg as Calcium Folinate and 500 mcg as L-5-Methyltetrahydrofolate from L-5 Methyltetrahydrofolic Acid, Glucosamine Salt) 1 mg250%
Vitamin B12 (225 mcg as Adenosylcobalamin and 225 mcg as Methylcobalamin)450 mcg7,500%
Biotin400 mcg 133%
Pantothenic Acid (as Calcium Pantothenate) 413 mg4,130%
Calcium (as Calcium Citrate)300 mg 30%
Iron (as Iron Picolinate) 15 mg 83%
Iodine (as Potassium Iodide) 225 mcg150%
Magnesium (as Magnesium Citrate) 285 mg71%
Zinc (as Zinc Picolinate) 15 mg100%
Selenium (as Selenium Picolinate) 200 mcg286%
Copper (as Copper Picolinate) 1.5 mg75%
Manganese (as Manganese Picolinate) 6 mg300%
Chromium (as Chromium Chelidamate Arginate)†200 mcg167%
Molybdenum (as Molybdenum Picolinate) 100 mcg133%
Potassium (as Potassium Citrate)90 mg3%
Choline Citrate 100 mg*
Boron (as Boron Picolinate)3 mg*
Vanadium (as Vanadium Picolinate) 100 mcg*
*Daily Value (DV) not established.

Tässä olisi melkein sama tuote ilman jodiongelmaa Thorne-Research-Basic-Nutrients-V-180-Veggie-Caps.



Dr-Mercola-Premium-Supplements-Whole-Food-Multivitamin-Plus-240-Tablets Tässäkin purkissa on suositus annostuksella 8 tablettia päivässä kuukauden monivitamiinit.

Whole Food vitamiini ei tarkoita, että vitamiinit olisivat pelkästään ruoasta peräisin. Termi Whole Food vitamiini tarkoittaa useimmiten tuotetta, jossa on synteettiset vitamiinit ja lisäksi kasviuutteita ja kasviravinteita tehostamaan ravintoaineiden hyväksikäytettävyyttä.

Dr. Mercolan monivitamiinissa A-vitamiinin lähteenä ovat pelkästään luonnolliset beetakaroteenit, yksipuolista. B1-vitamiini on luonnollisessa fosfaattiin sitoutuneessa muodossa, joten sen pitäisi imeytyä hyvin.

Myös B6-vitamiini on hyvin imeytyvässä luonnollisessa fosfaattiin sitoutuneessa muodossa. Foolihappo samoin on hyvin imeytyvässä 5-MTHF -muodossa. B12-vitamiini on hyvässä aktiivisessa metyylikobalamiini muodossa.

Jos käytät suositeltavan kahdeksan tablettia päivässä, et tarvitse lisäksi D-vitamiinipilleriä. D3-kolekalsiferolivitamiinia saat nimittäin 5000 kansainvälistä yksikköä eli 125 µg päivässä. D3 on paras D-vitamiinin muoto.

C-vitamiini on tässä tuotteessa kolmessa eri muodossa. Yritystä on ollut siis ehkä hieman enemmän tältä osin kuin Thorne Researchin tuotteessa.

E-vitamiini on hyvässä luonnollisessa muodossa d-alpha-tocopherol ja lisäksi maininta eri tokoferoleista. Plussaa tästä.

Jodi on peräisin levästä, hyvä, luonnollinen lähde.

Kalsium ja magnesium ovat tuotteessa ihan hyvinä muotoina, mutta tämänkin kanssa suosittelisin magnesiumlisää vielä erikseen.

Hivenaineet ovat aminohappokelaatteina eikä niitä ole tarkemmin eritelty. Thorne Research -tuotteessa hivenaineet ovat ehkä paremmassa muodossa.

Lisäksi tuotteessa on sitten vielä tuo kasviravinne / Whole Food osio, jota en sen kummemmin lähde perkaamaan, mutta pidän sitä ihan hyvänä asiana. Määristä on vaikea sanoa, ovatko ne riittäviä, jotta niillä on oikeasti vaikutusta.

Dr. Mercolan tuotteissa ei käytetä magnesiumstearaattia.


Supplement Facts
Serving Size: 8 Tablets
Serving Per Container: 30
 Amount Per Serving%DV
Vitamin A (from natural beta carotene)5,000 IU100%
Vitamin C (as Calcium, Magnesium, Niacinamide Ascorbates and Ascorbyl Palmitate)500 mg833%
Vitamin D-3 (as cholecalciferol)5,000 IU1,250%
Vitamin E (natural, as d-alpha tocopheryl plus mixed tocopherols)400 IU1,333%
Thiamine (as Thiamine Pyrophosphate)3 mg200%
Riboflavin (as Riboflavin-5-Phosphate)3.4 mg200%
Niacin/Niacinamide (as Niacinamide Ascorbate)40 mg200%
Vitamin B-6 (as Pyridoxal-5-Phosphate)4 mg200%
Folate (as L-methylfolate, Metafolin)400 mcg100%
Vitamin B-12 (as methylcobalamin)100 mcg1,667%
Biotin900 mcg300%
Pantothenic Acid (as d-Calcium Pantothenate)30 mg300%
Calcium (as Calcium Ascorbate, Citrate/Malate Complex)250 mg25%
Iodine (from Kelp)200 mcg133%
Magnesium (as Magnesium Ascorbate/Amino Acid Chelate Complex)500 mg125%
Zinc (as Zinc Amino Acid Chelate)15 mg100%
Selenium (as Amino Acid Chelate Complex)200 mcg286%
Copper (as Copper Amino Acid Chelate)50 mcg3%
Manganese (as Manganese Amino Acid Chelate)2 mg100%
Chromium (as Amino Acid Chelate)200 mcg167%
Molybdenum (as Amino Acid Chelate)100 mcg133%
Potassium (as Potassium Krebs† and Amino Acid Chelate Complex)99 mg2%
Lutein (natural)6 mg*
Lycopene (natural)6 mg*
Zeaxanthin1 mg*
Other Mineral, Nutrients and Trace Elements
Inositol
Trace Elements (from Sea Vegetation)
Strontium (from 0.5 mg strontium carbonate)
Silica
Choline (from 150 mg Choline Citrate/Bitartrate)

100 mg
approx 100 mcg
297 mcg
100 mg
60 mg

*
*
*
*
*
PABA (para-aminobenzoic acid)50 mg*
Boron (as Amino Acid Chelate Complex)1.5 mg*
Vanadium (as Amino Acid Chelate)50 mcg*
Amino Acids and Enzymes
L-Cysteine/N-Acetyl L-Cysteine
Betaine (from 150 mg Betaine HCl)
Bromelain (2,000 GDU/g)
Glutamic Acid (from 25 mg Glutamic Acid HCl)
L-Methionine

150 mg
114 mg
50 mg
20 mg
12.5 mg

*
*
*
*
*
Bioflavonoids and Proanthocyanidins
Rose Hips
Lemon Bioflavonoids
Red Wine Proanthocyanidins/Pine Bark Extract
Hesperidin
Rutin

100 mg
100 mg
50 mg
35 mg
25 mg

*
*
*
*
*
Vegetable Fruits and Herbs Proprietary Blend
Kale (leaf), Spinach (leaf), Carrot (root), Radish (root), Celery (leaf and stalk), Apricot (fruit), Blackberry (fruit), Cranberry (fruit), Grape (fruit) and Pineapple (fruit)
Blueberry (fruit)
Garlic (bulb, Pure-Gar, odorless)
Broccoli (entire plant)
Cauliflower (entire plant)
Spirulina
Chlorella (broken cell wall)
Green Papaya Extract (fruit)
Green Tea Extract (leaf)
Sprouted Barley Juice (entire plant)
Wheat Grass Juice (entire plant)
Beet Extract (root)
Apple Pectin (fruit)
700 mg


100 mg
100 mg
100 mg
100 mg
100 mg
100 mg
100 mg
50 mg
50 mg
50 mg
50 mg
50 mg
*


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*Daily Value not established.
†Krebs = Citrate, Fumarate, Malate, Glutarate and Succinate Complex




Sun-Warrior-Raw-Vitamins-Daily-Multivitamin-for-Him-90-Veggie-Caps miesten monivitamiini ilman rautaa ja

Sun-Warrior-Raw-Vitamins-Daily-Multivitamin-for-Her-90-Veggie-Caps naisten monivitamiini, jossa on mukana myös rauta. Kummassakin purkissa on kuukauden monivitamiinit suositellulla annoksella 3 kapselia päivässä.

Luonnon vitamiinit ja mineraalit purkista luonnollisessa muodossa kuulostaa ideaali-ihanteelta. Luonnonmukaista vitamiinia markkinoidaan parempana ja luonnollisempana vaihtoehtona kuin synteettisiä kilpailijan vitamiinituotteita. Luonnon vitamiini -sana vetoaakin kuluttajiin. Itsekin kuulun tähän ryhmään. Kaikki on kuitenkin hyvä kyseenalaistaa vähän enemmän.

Tällaisen väitteen löysin: To be classified as ‘natural vitamins’, supplements need only include 10% of actual natural plant-derived ingredients. The other 90% could be synthetic. http://smartypantsvitamins.com/natural-vitamins-vs-synthetic-vitamins-part-1-vitamin-a/ Saattaa pitää paikkansa. Vitamiiniteollisuus tuntuu olevan niin täynnä huijauksia. Eli luonnollisina vitamiineina markkinoitavissa vitamiinituotteissa ei tarvitsisi olla kuin 10% luonnosta peräisin ja loput saa olla synteettistä.

Sun Warrior -monivitamiinien pitäisi olla niin luonnollisia kuin  nyt laboratoriossa tai tehtaassa tehty vitamiinituote nyt voi olla. Tällaisen käsityksen tuotteen markkinointi ainakin antaa. Ei mitään synteettistä, ei kemikaaleja, ei täyteaineita eikä sitovia aineita. Vitamiinit ja mineraalit ovat kasviperäisiä, luonnonmukaisesti viljellyistä kasveista. Tuotteesta saa vitamiinien ja mineraalien lisäksi probiootteja ja entsyymejä auttamaan ravintoaineiden imeytymisessä ja ruoansulatuksessa ylipäänsä.

D-vitamiini on peräisin jäkälästä ja on parasta D3-muotoa. D-vitamiinia saa suositellusta annoksesta kolmesta kapselista 20 µg, joten D-vitamiinipilleri kannattaa todennäköisesti lisäksi ottaa. Ja ehdottomasti lisämagnesiumia!

A-vitamiini on kasvilähteestä peräisin, joten se on varmaankin karotenoidimuodossa eli A-vitamiinin esiasteena.

Muuta en tästä tuotteesta oikein saa irti. Toivon, että tuote on sitä miltä se kuulostaa eli täynnä luonnonmukaisia vitamiineja ja mineraaleja. Lisäksi toivon, että luonnonmukaiset muodot ovat paremmin hyödynnettävissä tai ainakin yhtä hyvin kuin parhaat hyvin imeytyvät synteettiset tutkitut muodot.

Sun Warrior monivitamiineissa ei ole käytetty magnesiumstearaattia.

Supplement Facts
Serving Size: 3 Capsules
Servings Per Container: 30
 Amount Per Serving% Daily Value†
Calories5 
Dietary Fiber<1 g1%
**Vitamin A 5000 iu100%
*Vitamin B125 mg1560%
*Vitamin B225 mg1380%
*Vitamin B335 mg175%
*Vitamin B560 mg1200%
*Vitamin B650 mg2500%
*Vitamin B12††6 mcg100%
*Folate400 mcg100%
*Vitamin C100 mg150%
*Vitamin D3800 iu200%
**Iron18 mg100%
*Vitamin E100 iu665%
**Vitamin K26 mcg10%
*Biotin100 mcg33%
*Calcium20 mg2%
*Zinc7.5 mg70%
*Copper1.5 mcg10%
*Chromium120 mcg100%
*Manganese2 mg100%
*Potassium 20 mg1%
*Selenium 70 mcg33%
*Magnesium10 mg3%
Organic Vitamin and Mineral Blend: Curry, guava, lemon, sesbania, amla, holy basil, annatto extract. Longevity Blend: Cultured organic barley grass, organic turmeric root, quercetin, organic rhodiola rosea, muira puama, organic FoTi  root, organic bilberry fruit, organic maca root, grape seed extract, organic cordyceps, enzyme blend (amylase, cellulose, protease, lactase, lipase, maltase, bromelain, and sucrose), D. salina, probiotic blend 2 billion CFU*** (Lactobacillus acidophilus, lactobacillus casei, lactobacillus rhamnosus, bifidobacterium bifidum, lactobacillus salivarius, lactobacillus plantarum, and bifidobacterium lactis), and plant based ionic trace minerals.
† Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet.Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs. Daily values measured at the time of bottling.
*From organic plant source
**From plant source
***At time of manufacture.
††Methylcobalamin B12





Miten valita siis hyvä monivitamiinivalmiste? Tutustu tarkasti tuoteselosteeseen: mistä vitamiinit ovat peräisin ovatko ne luonnollisia vai synteettisiä vitamiineja, missä muodossa eli miten hyvin imeytyvässä muodossa vitamiinit ovat, millaisia vitamiinimäärät ovat. Mitä muita aineita tuotteessa mahdollisesti on vitamiinien ja kivennäis- / hivenaineiden lisäksi, jotka tuovat tuotteeseen lisäarvoa. Onko tuotteessa käytetty turhia täyteaineita, onko tuotteessa magnesium stearaattia E470b? Tutustu vielä erikseen tuotteen valmistajaan tarkemmin, mitä asioita valmistaja painottaa markkinoinnissaan. Muista kyseenalaistaa valmistajan ja kaupan myyjän myyntipuhe.

Ole siis tarkkana kuin porkkana, kun valitset monivitamiinivalmistetta!
 
 
Päivitysasiana: Vanadiinia (vanadium) sisältäviä ravintolisiä ei EU:n alueelle saa tilata. Valitettavasti näin. Ja valitettavasti ylläolevista esimerkkivitamiineista kahdessa näyttää vanadiinia olevan.
 

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Pycnogenol käyttäjäkokemuksia

Mikä ihmeen Pycnogenol? Olen siitä mainoksen luontaistuotekaupan lehdessä kyllä nähnyt ja jonkun jutun lukenutkin. Tätä jos mitä voi pitää luontaistuotteena. Ihmeellinen, luonnollinen Pycnogenol rannikkomännyn kuoriuutteesta.

Pycnogenol kannattaa ottaa yhdessä C-vitamiinin kanssa, koska se tehostaa C-vitamiinin toimivuutta ja kestoa. Pycnogenol ja C-vitamiini toimivat synergisesti ja niillä on antioksidanttinen vaikutus, joten yhdessä käytettynä ne parantavat immuunipuolustusta. Pycnogenolia voi käyttää jatkuvasti tai kuuriluonteisesti. Sopiva annos on yleensä 100 - 200 mg päivässä. Ihmeellistä tässä aineessa tuntuu olevan sen nopea vaikutus. Monet ovat huomanneet eron jo kahden viikon Pycnogenol-käytön jälkeen.





Kärsitkö usein nenäverenvuodosta? Palelevatko kätesi ja jalkasi helposti? Healthy-Origins-Pycnogenol-100-mg auttaa pitämään hiusverisuonet kunnossa, vilkastuttaa verenkiertoa, normalisoi verihiutaleiden aktiivisuutta ja vaikuttaa monella muullakin tavoin verisuoniston terveyteen ja verisuonista peräisin oleviin ongelmiin. Verenpainelääkitys ja kolesterolilääkitys voivat pian olla mennyttä aikaa.

Pycnogenol toimii sisäisesti otettuna ihonkin hyvinvointiin, joten älä ihmettele jos huomaat ihosi tasoittuneen ja siloittuneen alettuasi käyttää Pycnogenolia. Ihosi näyttää todella hyvältä, mitä ihonhoitotuotteita mahdat käyttää? Healthy-Origins-Pycnogenol-100-mg

ADHD-lapsetkin voivat hyötyä Pycnogenolista. Kannattaa testata. Pycnogenol ei ole halpa tuote, mutta paljon turvallisempi kuin ADHD-lääkkeet. Luontaistuotteet toimivat joskus ihmeellisesti. Pycnogenolilla on piristävä vaikutus, mutta ADHD-lapsien tunnekuohuja Pycnogenol vähentää ja tekee lapsen olosta paremman.

Healthy-Origins-Pycnogenol-100-mg on myös allergisten toivo. Valmistaudu ajoissa siitepölykauteen ottamalla Pycnogenolia päivittäin. Miltä kuulostaa: 80 % vähemmän allergian aiheuttamia astmaoireita ja kaupan päälle parempi mieliala?

Healthy-Origins-Pycnogenol-100-mg nuoruuden eliksiiri. Rypyt katoavat, iho pehmenee, hiukset kiiltävät ja nivelsäryt häviävät. Ja kaiken kukkuraksi näkökin paranee ja näet oman kauneutesi vielä selvemmin. Positiivinen mieli, energiaa koko päiväksi ei enää väsyneisyyden tunnetta kuten aikaisemmin. Johan tässä vanhakin nuortuu...

Teetkö seisomatyötä, joka ottaa jalkojesi päälle? Turpoavatko jalkasi helposti lentomatkoilla? Healthy-Origins-Pycnogenol-100-mg auttaa jalkojen turvotukseen ja on sillä saatu tinnituskin katoamaan!






Näytä paremmalta. 


   Healthy-Origins-Pycnogenol-100-mg 

Tunne olosi paremmaksi.


Paras antioxidantti.


  

Ei magnesiumstearaattia E 470b.



maanantai 23. maaliskuuta 2015

Tämä D-vitamiini toimii ainakin


D-vitamiinia on ihan turha ottaa, jos se ei imeydy lainkaan. Mistäpä sen sitten tietää; mikä imeytyy, mikä ei. D-vitamiinimittaus on ratkaisun ydin.





Itse olen käyttänyt D-vitamiinikapseleita säännöllisesti vuodesta 2010 lähtien. Ensimmäisenä vuonna käytin 50 µg päivässä ja vuodesta 2011 eteenpäin 70 - 130 µg/pv: Healthy-Origins-Vitamin-D3-2400-IU ja Doctor-s-Best-Best-Vitamin-D3-5000-IU -tuotteita ja jonkin verran D-vitamiinia sain myös monivitamiinitabletista. 

Ensimmäisessä  D-vitamiinitason mittauksessa 28.3.2012 sain tulokseksi 90 nmol/l eli ihan ok, mutta saisi olla kyllä korkeampikin mielellään. Jatkoin siis suurin piirtein samalla annostuksella ja kesällä otin sellaisen 60 µg/pv. Seuraava mittaus oli syksyllä 2013 ja tulos oli muistaakseni 78 nmol/l. Eli ei ollut noussut mihinkään. Tästä suivaantuneena :) päätin ottaa joka päivä ympäri vuoden 125 µg. Ja tulos on mikä?

Pari vuotta on siis menty Healthy-Origins-Vitamin-D3-5-000-IU 125 µg kapselit päivittäisessä käytössä eteenpäin. Ja tulos on 5.3.2015 mitattu


141 nmol/l!
 
 
 
Hyvä hyvä. D-vitamiinin saanti katsotaan riittäväksi, kun seerumin D-vitamiinin pitoisuus on 125 - 150 nmol/l. Aion jatkaa samalla annostuksella ja samalla tuotteella edelleen.
 
 
 
 
 
Ennen D-vitamiinimittausta (S-D3-25, D3 vit.-25-OH) tulee olla 12 tuntia ottamatta D-vitamiinia. Ensimmäisen mittaukseni kustansin itse ja se tehtiin Antioksidanttiklinikalla. Kaksi seuraavaa mittausta on tehty ihan kunnallisessa terveydenhuollossa. Jos sinulla tulee asiaa lääkäriin, niin muista samalla pyytää D-vitamiinitason mittaus.
 
D-vitamiinipitoisuus tulisi saada mieluiten tasolle 125 - 150 nmol/l. Tällä tasolla myös MS-taudin eteneminen saattaa hidastua. Raskaana D-vitamiinitason tulisi olla yli 90 nmol/l turvatakseen sikiön normaali kehityksen ja ehkäistäkseen ennenaikaista synnytystä. Toksisena rajana pidetään noin 350 nmol/l ja tähän ei kyllä helpolla pääse!
 
Yleissääntönä pidetään, että yhden mikrogramman lisääminen päivittäiseen D-vitamiinin saantiin, nostaa yhden nmol/l-yksikön veressä. Alussa D-vitamiinipitoisuutta on helpompi nostaa, jos lähtötaso on todella huono esim. 30 nmol/l. Veren seerumin D-vitamiinitason noustessa ei taso nouse enää paljon, vaikka D-vitamiinin käyttömäärää lisäisikin. Myrkytysvaaraa ei siten käytännössä ole.
 
Tässä erään tutkimuksen, muistaakseni japanilaisilla tehty, tulokset D-vitamiinilisän tehosta eri D-vitamiinipitoisuustasoilla:
 
Veren seerumin S-D3-25 lähtötaso 25 nmol/l = 10 ng/ml, jolloin D-vitamiinin saannin lisääminen 1000 IU/pv = 40 µg/pv nostaa veren D-vitamiinipitoisuutta keskimäärin 27,5 nmol/l.
 
 
Veren seerumin S-D3-25 lähtötaso 75 nmol/l = 30 ng/ml, jolloin D-vitamiinin saannin lisääminen 1000 IU/pv = 40 µg/pv nostaa veren D-vitamiinipitoisuutta keskimäärin 20 nmol/l.
 
Veren seerumin S-D3-25 lähtötaso 125 nmol/l = 50 ng/ml, jolloin D-vitamiinin saannin lisääminen 1000 IU/pv = 40 µg/pv nostaa veren D-vitamiinipitoisuutta keskimäärin 12,5 nmol/l.
 
Veren seerumin S-D3-25 lähtötaso yli 225 nmol/l = 90 ng/ml, jolloin D-vitamiinin saannin lisääminen 1000 IU/pv = 40 µg/pv nostaa veren D-vitamiinipitoisuutta keskimäärin enää 4 nmol/l.
 
 
 
 
Auringosta saa periaatteessa D-vitamiinia, kun se oikein kunnolla paistaa ja sitä ihan perinteisesti sitten kanssa ottaa. Mutta pari muttaa on tässäkin matkassa mukana. Aurinkorasvat estävät suurimman osan D-vitamiinin muodostumisesta ja D-vitamiinin tuotanto ihossa ja munuaisissa edellyttää riittävää magnesiumin saantia. Aikamoiset pari muttaa, nimittäin lähes kaikki käyttävät aurinkosuojavoiteita ja lähes kaikki kärsivät magnesiumin vajauksesta.
 
 
Katson parhaaksi jatkaa seuraavan kahden tuotteen käyttöä ja suosittelen lämpöisesti ja aurinkoisesti sinullekin!
 
 
 ja
 
 
 
 
 

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Sodium Coco Sulfate hyvä vai paha aine


Katsotaanpa saadaanko jotain selvyyttä sodium coco sulfate -aineesta. Eli lähinnä kiinnostaa tulisiko sitä sisältäviä tuotteita välttää vai ei. Monissa luonnonmukaisemmin valmistetuissa tuotteissa kyseistä ainetta INCIssä esiintyy kuten Laveran shampoissa ja Now-Foods-Solutions-Nutri-Shave-Natural-Shave-Cream -partavaahdossa, jota tarkastellessani päädyin tähän aiheeseen.

IHerbistä tuotekommenttien perusteella olen pitänyt Sodium Coco Sulfate -ainetta huonona, mutta tosiaan eilen kyseenalaistin tämän uskomukseni, koska partavaahdon kommenteissa sodium coco sulfaattia sanottiin hyväksi aineeksi.




 

Sodium Coco Sulfate (SCS) -ainetta käytetään luonnonmukaisissa tuotteissa muodostamaan vaahtoa kuten normaalituotteissa Sodium Lauryl Sulfate (SLS), natriumlauryylisulfaattia tai Sodium Laureth Sulfate (SLES). Vaahdon muodostuksessa sodium coco sulfate toimiikin hyvin. SCS Sodium Coco Sulfate on toisten mielestä kemiallisesti täysin sama kuin SLS Sodium Lauryl Sulfate. Toisten mielestä Sodium Coco Sulfate taas on turvallisempi, koska se on lähtöisin kookosöljystä, saippuoitu kookosöljy. Kemiallinen ainesosa kuten esim. sodium laureth sulfate voi olla puhtaasti raa'asta kookosöljystä jalostettu ja ehkä siksi hiukan vähemmän haitallinen kuin kemiallisesti "rajummasta lähtöaineesta" valmistettu sama aine ja silti INCIssä lukee aina sama Sodium Laureth Sulfate.



http://www.zeroxeno.com/blog/sodium-lauryl-sulfate-vs-sodium-coco-sulfate Linkin tekstin mukaan Sodium Coco Sulfate on aivan yhtä huono ja siten vaarallinen aine kuin Sodium Lauryl Sulfate!


Nyt päästiinkin takaisin xenoestrogeeneihin, joihin törmäsin ensimmäisen kerran kirjoittaessani viime syksynä, vai oliko se kevät, muovipulloista. Xenoestrogeenit ovat kemikaaleja, jotka matkivat estrogeenin toimintaa ja häiritsevät hormonitasapainoa. Xenoestrogeeneja ovat mm. parabeenit, Sodium Lauryl Sulfate ja sen erinäiset muunnokset, ftalaatit, Propylene Glycol, Triclosan, hajusteet Fragrance, BPA, BPS. Näitä kemiallisia hormoneja, xenoestrogeeneja käytetään, jotta tuote vaahtoaisi, tuoksut säilyisivät pidempään ja iho ja hiukset siliäisivät.

Xenoestrogeenit ovat siis todella yleisiä aineita ja yleisiä myös ns. luomupesuaineissa ja luonnonkosmetiikan ihon- ja hiustenhoitotuotteissa. Taitaa alkaa vahvistua näkemys, että Sodium Coco Sulfate -ainetta kannattaa vältellä, jos mahdollista. Vaihdoinhan muovipullotkin lasipullojen käyttöön saatuani tietää muovipullojen mahdollisista xenoestrogeenihaitoista. Hedelmättömyys, lihavuus, kilpirauhasongelmat, endometrioosi, migreeni ja moni muu ongelma voi johtua myös xenoestrogeeneille altistumisesta muiden asioiden ohella.

SLS-Free väite tuotteessa ei yleensä takaa siis mitään tuotteen turvallisuudesta. Ihmiset ovat tottuneet ja haluavat tuotteiden vaahtoavan, joten SLS-aineen tilalle on kehitetty mm. tämä SCS Sodium Coco Sulfate. (Vaahtoamisella ei ole mitään tekemistä kylläkään tuotteen puhdistusvaikutuksen kanssa.) Kauppiaitten väittämän mukaan SCS on siis turvallisempi ja vähemmän ärsyttävä aine kuin SLS. Oli miten oli niin kyse on joka tapauksessa kemiallisesta ainesosasta eikä mistään luonnosta peräisin olevasta luonnonmukaisesta luomuaineesta!


http://www.hebebotanicals.co.nz/sodium-coco-sulfate-another-synthetic-detergent/ Tuossa linkissä näkyy SLS natriumlauryylisulfaatin kemiallinen rakenne ja Sodium Coco Sulfate on tuon lähteen mukaan 66% tai jopa enemmänkin SLS:ää sisältävä aine.

Itse SLS, jolla on nykyään jopa 100 eri nimeä kuten olefin sulfate, sodium dodecyl sulphate (SDS), dodecyl sodium sulfate; lauryl sodium sulfate, lauryl sulfate sodium salt, sodium n-dodecyl sulfate, sulfuric acid monododecyl ester sodium salt, ja sodium dodecane sulfate, koska kuluttajat ovat oppineet välttelemään sodium lauryl sulfaattia, voi olla peräisin myös kookosöljystä tai palmuöljystä eli kasviperäistä eikä aina petroleum öljystä lähtöisin. Silti kyseessä on kemiallinen aine, Sodium Lauryl Sulfate, jota luonnosta ei löydy. Oli lähtöaineena käytetty mitä vain!







Mitä siis opimme?

Sodium Lauryl Sulfate ja Sodium Coco Sulfate ovat molemmat vaahtoamista aiheuttavia kemiallisia ainesosia, joita ei kuulu luonnossa olla. Luomushampoissa ja muissa pesuaineissa ei siis kuuluisi käyttää Sodium Coco Sulfaattiakaan, ainakaan omasta mielestäni. Sodium Coco Sulfate -ainetta on varmaankin hyvä välttää. Kyseessä on lähinnä markkinakikka, jolla saadaan markkinoitua tuotetta mukamas SLS-free -tuotteena. Tällaiseen päätelmään päädyin tämän hetkisen tietoni pohjalta.


Mitä vaihtoehtoja sitten jää? Se jääköön toiseen kertaan. Itseltäni löytyy kaksi shampoota, joissa ei kummassakaan ole Sodium Coco Sulfaattia, eikä tietenkään Sodium Lauryl Sulfaattiakaan. Mitä niissä sitten on? En tiedä. Täytyy niihin kemiallisiin nimiin tutustua tarkemmin toisella kertaa. Tässä kuitenkin linkit tuotteisiin.


Aubrey-Organics-Rosa-Mosqueta-Shampoo-Vibrant-Hydration-All-Hair-Types-325-ml Ei vaahtoa juurikaan, mutta pesee hyvin. Käytän reilusti isomman määrän kuin "normaali" shampoota.

Andalou-Naturals-Shampoo-Sunflower-Citrus-340-ml Vaahtoaa kuten "normaali" shampoo eli todella hyvä käyttää. Pieni määrä riittää.







 
 

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Nyt saa finnit kyytiä FINNEILLE KYYTIÄ


Nyt jos koskaan on aika päästä eroon finneistä.



Aubrey-Organics-Clarifying-Therapy-Clear-Skin-Complex-Oily-Acne-Prone-22-ml on täsmähoitogeeli finneihin ja akneen.

Vaikuttavana aineena tässä finnigeelissä toimii 2 % salisyylihappo eli täysin sama aine kuin esimerkiksi Exuviance Blemish Treatment Gel -tuotteessa. Tai siis ei ihan täysin sama aine kuitenkaan, koska Aubrey Organics Acne Treatment Gel -tuotteen salisyylihappo on luonnollisesti pajunkuoresta saatua eli siinä saadaan hyödynnettyä myös muita pajunkuoriuutteen sekundäärisiä ainesosia.


Derma-E-Overnight-Peel-with-Alpha-Hydroxy-Acids-60-ml on kaikille ihotyypeille sopiva kemiallinen kuorinta-aine, jonka annetaan vaikuttaa rauhassa yön yli.

Vaikuttavana aineena toimivat 5 % AHA-alfahydroksi-hedelmähapot: glykolihappo, maitohappo ja omenahappo. AHA-hapot kuorivat ihoa hellävaraisesti ja vähentävät ihotukkeutumien syntymistä. Tämä hedelmähappokuorinta-aine on ehdoton lisä epäpuhtaan ihon hoitorutiineihin. Jotkut ovat kokeneet kaikkein tehokkaimmaksi kuoria iho ensin tavallisella perinteisellä kuorinta-aineella kuten Derma-E-Very-Clear-Scrub-Anti-Blemish-Complex-113-g ja sitten laittaa päälle vielä kemiallisen AHA-kuorinta-aineen. Eivätköhän ala finnit miettiä paremmaksi häipyä maisemista.

Kaupanpäälle alfahydroksihappokuorinnasta saat vielä tasaisemman, sileämmän ja kirkkaamman ihon. Hehkuva uusi itsesi katsoo sinua aamulla peilistä, kun olet huuhtonut kourinta-aineen pois kasvoiltasi. Hedelmähapot edesauttavat myös muiden ihonhoitotuotteiden tehoa tekemällä ihostasi vastaanottavaisemman tuotteille.




Täsmähoitotuotteista kaikki ovat aina kiinnostuneita, mutta kyllähän se niin on, että perusihonhoito on kuitenkin se kaiken perusta, A ja O.

Ihotyypillesi sopiva puhdistusaine ja kasvovesi ovat erittäin tärkeät aina ihonhoidossa ja erityisesti finnitaistelussa, jolloin iho täytyisi saada tasapainoon. Puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen on seerumin vuoro ennen kosteusvoidetta. Naamiotakaan ei kannata unohtaa. Naamio on aivan yhtä oleellinen sisällyttää ihonhoitorutiiniisi kuin kuorinta-ainekin.


Derma-E/Acne-Prone-Skin/Very Clear -tuotesarjan tuotteissa vaikuttavana aineena on salisyylihappo (peräisin pajun kuoresta) ja lisäksi teepuuöljy. Tästäkin sarjasta löytyy täsmähoitotuote finneihin, mutta muistathan tutustua myös muihin sarjan tuotteisiin! Kokonaisuus ratkaisee, kokonaisuus on osien summa, vai miten se nyt menee.

Aubrey Organics -sarjasta löytyy rasvoittuvalle, finneihin ja akneen taipuvaiselle iholle finnigeelin lisäksi muitakin tuotteita, jotka perustuvat pajunkuoriuutteesta saatuun salisyylihappoon. Kannattaa tutustua näihinkin tuotteisiin.

Puhdistusaine Aubrey-Organics-Clarifying-Therapy-Cleanser-Oily-Acne-Prone-Skin-100-ml

 Kasvovesi Aubrey-Organics-Clarifying-Therapy-Toner-Oily-Acne-Prone-Skin-100-ml

Kosteusvoide  Aubrey-Organics-Clarifying-Therapy-Moisturizer-Oily-Acne-Prone-Skin-50-ml

Savinaamio  Aubrey-Organics-Clarifying-Therapy-Clay-Mask-Oily-Acne-Prone-Skin-89-ml


Eiköhän apua finnien häätöön löydy ylläolevista.




Ai niin, mitenkäs se seerumi sitten. Ylläolevissa finneihin taipuvaisen ihon tuotesarjoissa ei erikseen ole seerumia. Mutta kuten sanottua, seerumin lisääminen ihonhoitorutiiniin voi olla erittäin hyödyllistä kaikille ihotyypeille. Rasvaiselle, akneen taipuvaiselle iholle seerumia voi käyttää yksinäänkin, vaikka normaalisti sen  päälle lisätään vielä kosteusvoide. Seerumit ovat hoitavia ja ihoa ravitsevia, yleensä runsaasti antioksidantteja, vitamiineja ja kasviuutteita sisältäviä tuotteita.

Andalou-Naturals-Pure-Pore-Serum-Willow-Bark-32-ml on rasvaisuuteen taipuvaiselle iholle hyvä seerumi, koska pajunkuoriuute minimoi ihohuokosia ja imee pois turhan rasvan. Salisyylihappo hävittää finnien aiheuttamia pigmenttihäiriöitä. Lisäksi aloe vera kosteuttaa ja rauhoittaa tulehdusta. Ja on tässä seerumissa myös monien marjojen superantioksidantteja.


Eiköhän tämä ollut tässä tältä päivältä. kiitos ajastanne ja toivottavasti löysitte etsimänne. Toivoo iHerb-koodi HUH943






perjantai 13. maaliskuuta 2015

Quest Bar proteiinipatukat halvalla


Kaikkihan tehokkuutta treenaamiseen haluaa...Ja vielä parempi, jos tämän tehon saa herkullisilla makuyhdistelmillä, makukomboilla.


 
 
 
 
Suuren suosion saavuttaneet Quest Bar proteiinipatukat kannattaa ilman muuta tilata   iHerbistä ja iHerb-koodilla HUH943 säästät heti ensimmäisessä tilauksessasi sievoisen summan vielä lisää.
 
Mikäpä sen parempaa - markkinoiden parhaimman makuiset proteiinipatukat aina sopivaan hintaan - ei tarvitse erikseen metsästää alennuksia, jää enemmän aikaa treenaamiseenkin :)
 
 
 
 
 
 
Totta se on. Proteiinipatukka voi olla taivaallisen hyvää. Pieni hetki mikrossa ja herkuttelet mansikka-juustokakulla etkä muista edes, että kyseessä on proteiinipatukka kaikkine hyötyineen.
 
 
 
Tai miltäs kuulostaisi kahvikupposen  seurana terveellisempi kanelipulla Quest-Nutrition-Protein-Bar-Cinnamon-Roll-Flavor
 
 
 
 
Moni on rakastunut tai jopa seonnut Quest Bar -proteiinipatukoiden makuun, luonnollisiin valmistusaineisiin ja monikäyttöisyyteen. Quest Bar -patukat mahdollistavat herkuttelun ilman tunnontuskia ja ilman lisättyä sokeria. Mikä voisikaan olla oivallisempi välipala kiireen sattuessa.
 
 
 
Enää ei jää ainakaan rahasta kiinni Quest Bar -proteiinipatukoiden ostaminen. Kaikkeen hyvään tarvitsee upottaa omaisuus rahaa on mennyttä, sillä kaiken tarvittavan, myös Quest Bar -patukat saa nopeasti ja edullisesti iHerbistä.
 
 
 
 
 
 
           Eikun testailemaan suussa sulavia      herkullisia Quest Bar makuja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

torstai 12. maaliskuuta 2015

Thorne Research ravintolisät mitä ja miksi


Tänään päätin tutkia mitä ovat monien suosittelemat Thorne Research -ravintolisät.




Thorne Research on Amerikassa lääkäreiden ja terveydenalan ammattilaisten eniten suosittelema brändi. Thorne Researchiä terveyden alan ammattilaiset uskaltavat suositella kaikkein allergisimmillekin, kemikaaliherkimmillekin ja henkilöille, joiden immuunipuolustuksessa on häikkää. Thorne Research on sitoutunut valmistamaan niin puhtaita ravintolisiä kuin vain on inhimillisesti mahdollista. Kuulostaa kieltämättä vakuuttavalta.

Thorne Research ei käytä tuotteissaan magnesiumstearaattia, kalsiumstearaattia, steariinihappoa, laktoosia tai dekstroosia, koska nämä tuotteen valmistusprosessia helpottavat aineet, voivat vaikeuttaa tuotteen ravintoaineiden imeytymistä ja hyväksikäytettävyyttä. Lisäksi on mahdollista, että herkille henkilöille tulisi allergisia reaktioita.

Thorne Research käyttää ainoastaan kapseleita taatakseen tuotteiden puhtauden ja hyvän imeytymisen. Tablettien valmistuksessa tarvitaan turhan paljon mm. sitovia ainesosia, tabletin liukastamisaineita, jotta se olisi nieltävissä helpommin ja tabletin hajottavia ainesosia.

Thorne Research aloittaa tuotteidensa valmistuksen aina puhtaasta raaka-aineesta eli esim. aivan puhtaasta B12-vitamiinista eikä valmistusta helpottavasta valmiista B12-vitamiiniseoksesta, jossa usein on laktoosia (lactose), maissitärkkelystä (corn starch) ja säilöntäaineita kuten BHT:ta. Thorne Research ostaa entsyymitkin puhtaina eikä laktoosilla laimennettuina entsyymeinä.

VAKUUTTAVAA KIELTÄMÄTTÄ!

https://thorne.com/sites/default/files/images/page/sup_facts_info_1_lrg.jpg Linkistä näet, että ravintolisätuotteen ravintosisältötiedoista ei paljon tietoa heru tuotteen laadusta. Ainesosia, joita ei lisätä valmistusvaiheessa, vaan jotka ovat jo mukana laimennetuissa vitamiiniraaka-aineissa ei tarvitse mainita!




 
 

on iHerbin eniten myydyin Thorne Research -tuote, joten ihan hyvä aloittaa siitä. Suomessahan D-vitamiinilisä on tarpeen lähes jokaiselle. Lääkäri Hannu Vierola ei ole ikinä tavannut henkilöä, joka olisi kärsinyt D-vitamiinin yliannostuksesta, vaikka asiaan kunnolla perehtymättömät terveyden alan edustajat siitä välillä varoittelevatkin.

Thorne Research ei osta valmiiksi laimennettua D-vitamiinia kuten  monet muut valmistajat tekevät. Thorne Research voi olla tällä tavoin varma, ettei sen tuotteisiin vahingossa joudu turhia ja haitallisia aineita kuten säilöntäaineita, BHT, BHA, natrium bentsoaattia E211 (sodium benzoate) tai laktoosia. D-vitamiini on pakko laimentaa, koska se olisi muutoin liian vahvaa vitamiinikapseleihin, 40 miljoonaa kansainvälistä yksikköä (IU) grammassa. Thorne Research laimentaa käyttämänsä vitamiinit itse myös muissakin sen tuotteissa kuten esim. K-vitamiini.





D-vitamiinin lisäksi lähes kaikille voi suositella myös lisää magnesiumia. Thorne Researchin magnesiumsitraatti-magnesiummalaatti -valmiste on varmasti hyvä  valinta. Kapseleita voi ja suositellaankin otettavan useamman kerran päivässä. Yhdestä kapselista ei magnesiumia hirmuisen isoa määrää saa.




Kaiken perusta on hyvä monivitamiinivalmiste. Mielestäni tämä Thorne Researchin monivitamiinikapseli vaikuttaa erittäin hyvältä koostumukseltaan. Älä mene lankaan, että yhdestä monivitamiinitabletista saat kaiken tarvitsemasi. Itse en ole sellaista tablettia vielä ainakaan nähnyt. Tässä Thorne Researchin tuotteessa päiväannos on 3 - 6 kapselia. Tämä on varmasti yksi markkinoiden parhaista monivitamiineista! Valitettavasti tätä tuotetta ei saakaan tilata, koska se sisältää EU:ssa kiellettyä vanadiinia.




Thorne-Research SAI VAKUUTETTUA AINAKIN MINUT TUOTTEIDENSA HYVÄSTÄ LAADUSTA, JOTEN AINAKIN YKSI UUSI ASIAKAS ON TAATTU!



sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Eukalyptusöljystä on hoitamaan paljon muutakin kuin tukkoista nenää


Eukalyptusöljy on erinomainen apu tukkoiseen nenään. Muutama tippa 100 % eteeristä eukalyptusöljyä nenäliinaan tai tyynyliinaan ja jo alkaa hengittäminen sujua hiukan helpommin. Eukalyptusöljyn ensisijainen käyttökohde onkin hengitystietulehdukset: bronkiitti, katarrit ja angiina heinänuhaa unohtamatta. Eukalyptusöljy on antibakteerinen öljy, joka helpottaa hengitystä.

Eukalyptusöljyn tuoksun monet varmaan tuntevatkin: suhteellisen voimakas kamfeerinen tuoksu, joka selvittää päätä ja viilentää. Eukalyptusöljyä käytetäänkin alentamaan kuumetta. Kostuta haude laimennetussa eukalyptusvedessä ja aseta iholle ja jalkopäähän. Vaihda haudetta tarpeeksi usein, sopii käytettäväksi lapsillekin. Tuoksulampussa poltettuna tai huoneeseen sumutettuna eukalyptusöljy suojaa hyvin perheenjäseniä saamasta toisiltaan tartuntaa.

Eukalyptusöljyllä on kuitenkin paljon muitakin käyttökohteita kuin perinteiset nuhataudit. Tässä kirjoituksessa kerron Eucalyptus Globulus öljyn käytöstä. Eukalyptusöljyjä on montaa sorttia, joten ole tarkka ostaessasi.




EUCALYPTUS GLOBULUS on erinomainen öljy ihmisille, jotka kokevat ympäristönsä rajoittavan heitä henkisesti. Ei ole väliä tuleeko rajoittava tunne kotona, töissä vai yhteiskunnassa ylipäätänsä. Eukalyptusöljyllä on tunne-elämää, päätä ja ajatuksia selventävä vaikutus. Ihmiset, jotka tietävät voivansa saavuttaa elämässään enemmän, vapautta ja kokemuksia, mutta jotka eivät uskalla edetä liiallisen varovaisuuden, pelon tai vastuun takia, hyötyvät eukalyptusöljystä. Eukalyptusöljy antaa sinulle tilaa hengittää. Uskallat tarttua toimeen ja muuttaa elämääsi haluamaasi suuntaan.




 
 
Optimismi                          Avoimuus                          Vapaus
 
 
Avarampi elämänkatsomus



            Hengitystieongelmat               Lihas- ja nivelkivut




EUCALYPTUS GLOBULUS hälventää melankolisuutta ja antaa lisää virtaa ja positiivisemman katsantokannan asioihin. Eukalyptusöljyn tuoksu on hyvin raikas, kirpeän pistäväkin, mutta samalla rauhoittava. Ei ole siis mikään ihme, että tämä ihmeellinen öljy pystyy vaikuttamaan alitajunnassamme oleviin tekemisiämme rajoittaviin tunteisiin.





Eucalyptus Globulus on hyvä muistaa, jos virtsarakontulehdus tai virtsatietulehdus sattuu kohdalle. Istumakylpy on varmaan tässä tapauksessa sopivin eukalyptusöljyn käyttötapa: 1 tippa / 1 l vettä, eukalyptusöljy emulgoidaan ensin 1 rkl:een hunajaa, kermaa tai maitoheraa. Veden tulisi istumakylvyissä ylettyä vyötärölle asti. Eukalyptusöljystä voi olla apua myös turhan runsaaseen valkovuotoon. Istumakylvyssä sopiva aika viettää on varmaankin sellainen kymmenisen minuuttia.


Reumatismi, kylmästä johtuvat reumasäryt ja erityisesti kramppaavat kivut ovat merkkejä ottaa avuksi Eucalyptus Globulus eteerinen öljy. Lihaskivut, hermosäryt, nyrjähdykset ja venähdykset, turvotukset ja nesteen kertyminen kuuluvat kaikki eukalyptusöljyn vaikutusalueisiin. Lisäksi eukalyptusöljy edesauttaa arpeutumista ja on hyödyllinen bakteerin ja Candida-hiivasienen aiheuttamissa ihotulehduksissa. Ja voi eukalyptusöljyä käyttää diabetesta vastaankin. Ja tietysti eukalyptusöljyn tuoksu on hyttysiä karkottava ja rauhoittaa öljy hyönteisten pistokohtiakin.

Hierontakäytössä eukalyptusöljyä laitetaan noin 6 tippaa 15 millilitraan perusöljyä / hoitokerta. Aromaterapiahieronta auttaa tunne-elämän solmuissa ja paikallishieronnasta saadaan apua fyysisiin vaivoihin.

Laventeliöljy  pehmentää mukavasti eukalyptusöljyn pistävyyttä.






Tästä löydät edullisesti 100 prosenttiset eteeriset eukalyptusöljyt eri kokoisissa pakkauksissa.


Luomu eukalyptus öljy - 30 ml  Now-Foods-Organic-Essential-Oils-Eucalyptus-30-ml

Eukalyptus öljy - 30 ml  Now-Foods-Essential-Oils-Eucalyptus-30-ml


Eukalyptus öljy - 59 ml  Now-Foods-Essential-Oils-Eucalyptus-59-ml
 
 
EUKALYPTUSÖLJYN SUURKULUTTAJILLE LÖYTYY ISOJAKIN PULLOJA!
 

Eukalyptus öljy - 118 ml  Now-Foods-Essential-Oils-Eucalyptus-118-ml


Eukalyptus öljy - 473 ml  Now-Foods-Essential-Oils-Eucalyptus-473-ml
 
 
 
 
IHerbistä  löydät kaiken tarvitsemasi aromaterapiakäyttöön ja iHerb-koodi HUH943 toimii aromaterapiaostoissakin AINA, niin kuin muissakin iHerb-ostoissa.