keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Ei muunnetulle maissitärkkelykselle ja hydrolysoidulle vehnälle


Hydrolized Wheat Protein eli hydrolysoitu vehnä (HVP) löytyy monista kosmetiikkatuotteista, erityisesti shampoissa ja hiustenhoitoaineissa sitä käytetään paljon. Itse olen nähnyt tätä nimikettä monesti, mutta en  nyt ainakaan kotoani onneksi löytänyt yhtään tuotetta, jonka INCI:ssä tämä olisi ollut.

EU on saanut valituksia ainesosan aiheuttamista allergisista reaktioista, jopa anafylaktinen reaktio voi aiheutua hydrolysoidulle vehnälle altistumisesta. EU on todennut, että ainesosa voi kosmetiikassa aiheuttaa yliherkkyyttä, mutta ei ruoassa (uskoo ken haluaa). Ja kosmetiikassa nimenomaan juuri saippuoissa ja nestemäisissä saippuoissa, joissa sitä käytetään yleisesti, voi hydrolysoitu vehnä aiheuttaa yliherkkyysreaktioita. EU on todennut hydrolysoidun vehnän käytön kosmetiikassa turvalliseksi kunhan hydrolysaateissa käytetään molekyylipainoltaan alle tietyn painon (3,5 kDa) olevia peptidejä.

Scientific concerns with regard to the use of HWP in cosmetic products include that
 there is evidence that sensitisation to HWP is via exposure to cosmetics, not via food
there are indications that the risk of sensitisation is higher when HWP’s of higher
molecular weight are used on the skin, in particular as an ingredient of products that
have strong surfactant properties such as soaps and liquid soaps.
The SCCS considers the use of hydrolysed wheat proteins safe for consumers in cosmetic
products, provided that the maximum molecular weight average of the peptides in
hydrolysates is 3,5 kDa.
 
 
Oli miten oli, kannattaa tämäkin aine koittaa painaa mieleensä ei-ei-listalle. Ja itselläni ainakin tämä ei-ei ulottuu kyllä ruokapuolellekin eikä vain kosmetiikkatuotteisiin! Ja ei-ei ulottuu muihinkin muunnettuihin / muunneltuihin tärkkelyksiin kuin vain vehnä. Hydrolysoiduissa maissi-, riisi ja perunatärkkelyksissä hiilihydraatit pilkotaan sellaiseen muotoon, jota elimistön entsyymit eivät ole tottuneet käsittelemään. Muunnellut tärkkelykset saattavatkin olla monilla ihmisillä "selittämättömien" vatsa- ja suolistovaivojen taustalla.
 
KEMIALLISESTI modifioidut eli muunnetut tärkkelykset ovat lisäaineita (mm. sakeuttamis- ja stabilointiaineita): E 1404, 1410, 1412 - 1414, 1420, 1422, 1440, 1442, 1450, 1451. Elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä annetun asetuksen (1084/2004) liitteen 2 mukaan ne voi ilmoittaa pakkauksissa pelkästään tällä ryhmänimellä - E-koodia tai aineen omaa nimeä ei tarvitse ilmoittaa.
 
On olemassa myös FYSIKAALISESTI tai ENTSYMAATTISESTI muunnettuja tärkkelyksiä, jotka eivät olekaan lisäaineita vaan tavallisia ainesosia.  Ne puolestaan voi ilmoittaa pakkausmerkinnöissä muuntamattomien tärkkelysten kanssa pelkästään yhteisnimellä "tärkkelys" (elleivät ne ole peräisin yliherkkyyttä aiheuttavista viljoista: vehnä, ruis, kaura, speltti, kamut-vilja.)
 
HVP esiintyy elintarvikkeissa nimikkeillä: Hydrolysoitu vehnä(proteiini), hydrolysoitu gluteeni, vehnäproteiini hydrolysaatti, gluteenihydrolysaatti, hydrolysoitu proteiini.
 
HVP esiintyy kosmetiikassa nimikkeillä: Hydrolyzed Wheat Flour,Hydrolyzed Wheat Gluten, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Protein/PVP Crosspolymer, Hydrolyzed Wheat Starch, Hydrolyzed Vegetable Protein, Hydroxypropyltrimonium, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Protein.
 
Muunnettua vehnätärkkelystä (HVP) käytetään kosmetiikassa pehmeän rakenteensa, vaahtoavuuden ja kosteuttavien ominaisuuksien vuoksi.  Ruokateollisuudessa sitä käytetään lisäaineena leipomotuotteissa, keitoissa, pastaruoissa, lihajalosteissa, kastikkeissa, aterian korvikkeissa, liemikuutioissa, viineissä kirkasteena ym. Hydrolysoidusta vehnästä on viimeaikoina tullut yhä suositumpi lisäaine korkean proteiinipitoisuuden, vesiliukoisuuden ja aromiominaisuuksien vuoksi. Vähärasvaisten tuotteiden kysyntä oli yksi syy, että elintarviketeollisuuden piti keksiä rasvan tilalle joku ainesosa parantamaan tuotteen makua ja koostumusta. No kumpi nyt sitten on parempi: luonnollinen rasva vai muunnettu lisäaine?
 
 
 
 
"Tietämättömyys on yleensä yksi vaihe matkalla
uuteen tietämykseen."


Lähteet:
http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/consumer_safety/docs/sccs_q_031.pdf

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Tarkennus tuoteselosteissa mainittuihin mineraalimääriin


Joudun vetämään ainakin osittain takaisin sanojani. Oppia ikä kaikki. Pahoittelut osittain väärästä tiedosta.

Olen useassa tekstissäni korostanut tuoteselosteen tutkimista ja mineraalimäärien tarkistamista mm. sanojen FROM ja AS avulla. Asia ei kuitenkaan olekaan näin yksinkertainen. Asia olisi todella yksinkertainen, jos olisi olemassa laki joka vaatii kaikkia ilmoittamaan mineraalimäärät oikein eli kuinka paljon itse mineraalia (elemental) tuotteesta saa, tämä tietohan on se oleellinen. Tällä hetkellä ei tällaista lakia taida kuitenkaan olla ainakaan USA:ssa.???

Guidance for Industry
A Dietary Supplement Labeling Guide

Contains Nonbinding Recommendations

FDA:n U.S. Food and Drug Administration:in ohjeistus ravintolisien tuoteselosteille
Ei sisällä sitovia suosituksia!!!!

Ohjeistus (viimeksi päivitetty 12.12.2014) tuotteiden valmistajille on seuraavanlainen:

If the calcium carbonate in my product supplies calcium , should I list the weight of the entire salt or just of the calcium?
You must list the weight of calcium, rather than the weight of the calcium carbonate, the source ingredient, in the "Supplement Facts" panel.

Eli jos tuotteessa on kalsiumkarbonaattia, josta saa kalsiumia, pitäisikö valmistajan ilmoittaa koko suolan paino vai pelkästään itse kalsiumin määrä. Valmistajan täytyy listata kalsiumin paino ennemmin kuin kalsiumkarbonaattisuolan paino, joka on lähtöaine, josta tuotteen kalsium saadaan.

Lähde: http://www.fda.gov/Food/GuidanceRegulation/GuidanceDocumentsRegulatoryInformation/DietarySupplements/ucm070597.htm


Valmistajat, jotka ilmoittavat sekä lähtöaineen että itse tuotteesta saatavan mineraalimäärän esim. Calcium (from Calcium Carbonate) 450 mg, FROM sanaa käyttäen ovat selkeitä tulkita. Mutta sitten on valmistajia, jotka ilmoittavat saman asian eli tuotteesta saatavan oikean (elemental) mineraalimäärän muodossa Calcium (as Calcium Carbonate) 450 mg. Näistä jälkimmäisistä AS-muotoisista ilmauksista ei tiedä kumpaa tarkoitetaan: kalsiumkarbonaattisuolan määrää vai itse kalsiumin määrää, joka on peräisin kalsiumkarbonaatista. Näissä tapauksissa ei auta kuin ottaa yhteys suoraan valmistajaan ja kysyä asia selväksi. On siis mahdollista, että osa valmistajista "huijaa" asiakasta kertomalla kalsiumkarbonaattisuolan kokonaismäärän eikä itse  kalsiummäärää.

Itse selvitin Solgarilta asian ja he ilmoittavat kaikissa tuotteissaan oikean tuotteesta saatavan (elemental) mineraalimäärän. Hyvä näin, mutta epäselvä ostajille, kun käyttävät AS-muotoa. "Thank you for contacting Solgar. The Supplement Facts panel on all products states the elemental amounts for the nutrients listed. For example, if the Supplement Facts panel states, "Calcium (as Calcium Carbonate) 450 mg", then 450 mg is the elemental amount of calcium, and not the whole amount of calcium carbonate."

Solgar-Liquid-Calcium-Magnesium-Citrate-with-Vitamin-D3-Natural-Strawberry-Flavor-473-ml oli tuote, josta olin todella kiinnostunut ja joka sai minut selvittämään asian Solgarilta. Ja nyt voin hyvillä mielin suositella tätä tuotetta ja laittaa sen tilaukseen kunhan iHerb saa sitä lisää, näyttää olevan loppu tällä hetkellä. Tuotteen suositellusta annoksesta eli ruokalusikallisesta saa hyvät määrät elemental magnesiumia ja kalsiumia.

(Tuote sisältää karrageenia, tutustu blogitektiin 18.11.2015 http://sullekans.blogspot.fi/2015/11/karrageeni-e407.html.)


Toinen valmistaja, jonka tiedän ilmoittavan mineraalimäärät aina oikeina elemental määrinä on Country Life. Asia selviää valmistajan nettisivuilta. "How does Country Life measure the weight of minerals in its products? Country Life always labels minerals in elemental weight."

Erittäin hyvänmakuisessa magnesiumvalmisteessa Flora-Floradix-Magnesium-Liquid-Mineral-Supplement-500-ml magnesiumin määrä Magnesium (as magnesium gluconate and magnesium citrate) 250 mg on  luultavasti elemental. Asia ei selviä valmistajan tuotesivuilta. Mutta kalsium-magnesium -tuotteesta samalta valmistajalta (tässä alapuolella) on hyvin kerrottu  kyseessä olevan elemental mineraalimäärät, vaikka ne tuoteselosteessa ovat AS-muodossa.

Flora-Floradix-Calcium-Magnesium-500-ml valmisteessa ilmoitetut määrät ovat oikeita elemental määriä kuten selviää valmistajan nettisivulta:
"Each daily dose of 2 tbsp (30 ml) provides: 155 mg of elemental calcium (from 1474 mg of compound calcium gluconate and calcium lactate), 186 mg of elemental magnesium (from 3090 mg of compound magnesium gluconate and magnesium citrate), 3.5 mg of elemental zinc and 204 I.U. of vitamin D"

Suurimman osan ravintolisävalmistajista uskoisin noudattavan suositusta ja ilmoittavan mineraalimäärät oikeina elemental määrinä. Muutenhan tuotteiden esim. magnesiummäärät ovat naurettavan vähäisiä, kun ne tuotteissa ovat yleensä luokkaa 300 mg. Ja kuten yllä olevasta esimerkistä näkyy niin 186 mg elemental magnesiumia tarvitsee 3090 mg magnesiumsuoloa, josta se on peräisin. Joten jos tuotteen 300 mg magnesiumia on magnesiumsuolan kokonaismäärä ei itse elemental magnesiumia tuotteesta saisi käytännössä juuri lainkaan. Täytyy tiedustella vielä muiltakin valmistajilta heidän ilmoituskäytäntöjään.

tiistai 22. syyskuuta 2015

Pirteästi ja itsevarmasti uuteen päivään


Aina on asioita, joita voimme tehdä paremmin. Paikallaan pysyminen ei enää nykypäivänä riitä. Päivän onnistunut alku takaa parhaat mahdollisuudet päivälle.

Aubrey-Organics-Green-Tea-Shampoo-Fast-Track-Clarifier-325-ml syväpuhdistavalla luomushampoolla saat rasvaisemmatkin hiukset puhtaiksi helposti jo kerta pesulla! Helppokäyttöinen, hyvä shampoo, jota itse käytän satunnaisesti. Normaalisti pesen hiukseni Andalou-Naturals-Shampoo-Sunflower-Citrus-340-ml shampoolla, joka sekin on todella hyvä luonnonmukainen shampoo.

Hiusten pesun jälkeen varsinkin aamulla päivän alkuun sopii erinomaisesti
Aubrey-Organics-GPB-Balancing-Protein-Conditioner-Rosemary-Peppermint-Normal-325-ml hoitoaine, joka herättää raikkaalla tuoksullaan tehokkaasti ja selvittää hiukset hyvin. Tuoksu näyttää kommenttien perusteella jakavan mielipiteitä, mutta itselleni rosmariini ja piparminttu ovat hyvin tuttuja tuoksuja ja pidän paljon tämän hoitoaineen tuoksuyhdistelmästä.

Eteerisen piparminttuöljyn raikas tuoksu stimuloi ja herättää aivot ja hermoston uuteen päivään. Keskittymiskyky paranee ja oppiminen sujuu väsymättä samoin kuin työnteko. Piparminttuöljy tehostaa uusien asioiden ja ideoiden omaksumista, lisäksi se lisää emotionaalista suvaitsevaisuutta. Piparminttuöljy on oiva apu kaikille, jotka tarvitsevat inspiraatiota ja syvällistä näkemystä asioihin.

Ja tähän lisäksi eteerisen rosmariiniöljyn raikas tuoksu lisäämään itsevarmuutta ja uskoa omiin kykyihinsä. Rosmariiniöljy auttaa muistamaan rakkaamme, mutta myös oman henkilökohtaisen polkumme ja päämäärämme . Rosmariiniöljy on avuksi, jos taipumuksenasi on ajatella ja epäillä liikaa jokaista tekemääsi asiaa. Rosmariiniöljy auttaa tuomaan esille oikean potentiaalisi!

Ihanaa päivän alkua sinullekin!

                                            Toivoo iHerb-koodi HUH943
                                               

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Hyvin lyhyesti tiivistettynä kalsiumista ja yhteiskuntasopimuksesta


Kalsiumlisä on naisille hyödyllinen. Tutkimuksen mukaan naiset hyötyvät kalsiumlisästä aivan eri tavalla kuin miehet. Naisten kuolleisuus väheni huomattavasti kalsiumravintolisää käyttäessä. Miehillä mitään hyötyä ei todettu. Maksimisuositus käyttömäärä olisi 1000 mg päivässä.
"Se, että emme jaa samaa tilannekuvaa, on kyllä huolestuttavaa."

Itse en ole kalsiumista ikinä oikein kauheasti kiinnostunut, sen takia päätin lukea kerrankin pikkuisen kalsiumasiaa. Nytkin suosittelen kuitenkin kalsiumia sisältäviä tuotteita enkä yksittäistä kalsiumtuotetta. Kalsium toimii paremmin yhdessä mm. magnesiumin ja D-vitamiinin kanssa käytettynä. "Ilman kaikkien osapuolten sitoutumista ei voida saada aikaan isoja muutoksia."

Nature-s-Plus-Cal-Mag-500-250-mg-180-Tablets

Kalsium on paljon muutakin kuin vahvat luut ja hampaat. Kalsium on myös hyvin toimivat lihakset, säännöllisesti lyövä sydän ja kunnolla toimiva hermosto.

Now-Foods-Calcium-Magnesium-High-Absorption-227-g on jauhemainen nesteeseen sekoitettava hyvinimeytyvä valmiste, jossa on mukana myös D-vitamiini synergiaetuja tuomaan. Tämä ei riitä siis pelkästään D-vitamiinitarpeen täyttämiseen Suomen olosuhteissa vaan tarvitset lisäksi vielä D3-vitamiinivalmisteen kuten hyvän yhdistevalmisteen Nutricology-Vitamin-D3-Complete-60-Fish-Gelatin-Capsules.

Kalsium on välttämätön lihasten ja verisuonten supistuskyvylle, hormonien ja entsyymien erittymiselle sekä hermoimpulsseille.

MegaFood-Calcium-Magnesium-Potassium-90-Tablets Mega Foodin tuotetta ei kannata heti hylätä pienten kalsium-, magnesiumin määrien vuoksi, luonnollinen on aina luonnollinen ja voi toimia paljon tehokkaamminkin kuin vahva synteettinen.

Solgar-Liquid-Calcium-Magnesium-Citrate-with-Vitamin-D3-Natural-Strawberry-Flavor-473-ml on mansikanmakuinen hyvä nestemäinen valmiste. Jotenkin haen tällä hetkellä nestemäisiä tuotteita itselleni. Olen kai kyllästynyt nielemään tabletteja. Nestemäisten tuotteiden imeytyvyyttä pidetään yleisesti ottaen ehkä parempanakin kuin tablettien.

Joidenkin ruoka-aineiden, kuten pinaatin, raparperin ja suklaan, korkea oksaalihappopitoisuus saattaa estää kalsiumin imeytymistä, sillä oksaalihappo ja kalsium muodostavat liukenemattomia suoloja ruoansulatuselimistössä. Täysjyvätuotteiden fytaatit (fytiinihappo), kuitupitoiset ruoka-aineet sekä kahvin, teen ja kolajuomien kofeiini voivat myös heikentää kalsiumin ja muiden kivennäisaineiden imeytymistä.

Flora-Floradix-Calcium-Magnesium-500-ml kalsiumvalmisteessa mukana on myös sinkki.


"Terveys ja yhteiskunta, jossa palkitaan työstä, ahkeruudesta ja toimeliaisuudesta ja jossa hyödynnetään kaikki voimavarat."



Niin...?? Siinä se tältä erää.


Lähteet: http://www.nutraingredients.com/content/view/print/779380
Amway, Tuote- ja markkinointiopas ravinto ja hyvinvointi
Pirkanmaan yrittäjä 09/2015

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Muutama sana tunteista, mielestä, ajatuksista ja iHerb-tuotteita




Vain hetkeen pysähtyminen ja läsnä oleminen mahdollistavat omien tunteiden rehellisen kohtaamisen.

Lapset ansaitsevat saada tuntea kokonaisvaltaista läsnäoloa. Tällä tarkoitan 100 % läsnäoloa eli jätä puhelimesi esim. autoon tai sulje siitä kokonaan virta. Yli kaksivuotiaat ansaitsevat saada myös yhden Nordic-Naturals-Nordic-Omega-3-Gummy-Fish-Tangerine-Treats-30-Fish-Shaped-Gummies "omegakolmeherkun" päivässä.

Mikäli olet omaksunut tietyn tunnetilan, aivot mielellään palaavat siihen uudestaan ja uudestaan.

Carlson-Labs-Vitamin-K2-5-mg-60-Capsules ei välttämättä auta suoranaisesti säilyttämään positiivista tunnetilaa, mutta MK-4 K2-vitamiinimuodon on todettu vähentävän sydänkohtaukseen kuolemisen riskiä huomattavasti (51 % 4600 hollantilaisella miehellä tehdyssä tutkimuksessa). Ja jos tämä ei ollut tarpeeksi positiivinen uutinen, niin muista syistä kuoleminen väheni 26 %. K2-vitamiini on muuten erinomainen murtumia ehkäisevä suoja vanhuksille jo yksinään, saati sitten yhdessä D-vitamiinin kanssa. Ja D-vitamiinin luustoa suojaava vaikutushan tehostuu olennaisesti yhdessä K2-vitamiinin kanssa. Ja sopiva tuotehan on Thorne-Research-Vitamin-D-K2-30-ml. Tämä tuote on suositeltu muuten myös eritoten hampaiden reikiintymistä estämään ja parantamaan jo syntyneitä reikiäkin.

Yksityiskohtia sen enempää läpikäymättä todettakoon vain, että K2-vitamiinin saanti voi olla puuttuva linkki terveydessämme ja edesauttaa monen nykyaikaisen sairauden puhkeamista. K2-vitamiini kertyy aivoihin. Syytä tähän ei tiedetä, mutta joku tärkeä tehtävä sillä tietenkin on siellä. Perheesi ansaitsee saada kokea parhaan, positiivisen läsnäolosi, joten pidäpä huoli myös riittävästä K2-vitamiinin saannista ja positiivisesta suhtautumisesta asioihin.




Tunteiden piilottaminen ja paketointi on mielelle ja keholle hyvin stressaavaa ja kuluttavaa.

Kuivat huulet jos mitkä voivat olla ärsyttävät. Onneksi vielä on aikaa varautua talven tuloon ja tilata Mode-De-Vie-Karite-Lips-Shea-Butter-Vanilla-Lip-Balm-4,25 g ajoissa.


Muista, että elämän ei pidä olla pelkkää tekemistä vaan myös olemista.

Ihanaa, saa vain olla. Oleminen on mukavaa, kun on kunnossa. Myrkyt pois elimistöstä Yerba-Prima-Great-Plains-Bentonite-Detox-473-ml tuotteen avulla ja elämä maistuu. Sitten vain mietit mitä, ja miten haluat ajatella ja suhtautua eri tilanteisiin. Näin ajatukset lähtevät toteuttamaan itse itseään.

Parantavia savia, mukaan lukien yllä mainittu ei tule päästää yhteyteen metallien kanssa, muuten niiden teho heikkenee. Sekoita tuotetta tarvittaessa muovilusikalla. Parhaan tuloksen saamiseksi ei kannata ruokailla tuntiin, ennen ja jälkeen tuotteen käyttämistä eikä ottaa muita lisäravinteita tai lääkkeitä pariin tuntiin.



Alitajunnasta kumpuaviin tunteisiin voi vaikuttaa ikään kuin valitsemalla omia ajatuksiaan. Hyvin pieni osa ihmisen ajatuksista on totta ja faktaa; pääosin ne pohjautuvat omiin uskomuksiin ja oletuksiin.

Mieli tekee hanakasti yleistyksiä ja pyrkii hahmottamaan asioita erilaisten kategorioiden ja yleistysten kautta.

Ota siitä sitten selvää.



Lähteet:
 http://wholehealthsource.blogspot.fi/2008/06/vitamin-k2-menatetrenone-mk-4.html

http://wellnessmama.com/5915/benefits-of-bentonite-clay/

lauantai 12. syyskuuta 2015

Liposomimuotoisella C-vitamiinilla on tehoa


C-vitamiini on isoina annoksina erittäin tehokas monien sairauksien hoidossa erityisesti suonensisäisesti käytettynä. C-vitamiini on erittäin tehokas myös ennaltaehkäisemään sairauksia kuten kaikki varmasti tiedämme: taas tulee se antioksidantti-vapaat radikaalit höpinä kyseeseen. Isot annokset ovat kuitenkin sanansa mukaisesti isoja, puhutaan jopa 300 grammasta C-vitamiinia päivässä isokokoisella miehellä. Tällaisia määriä ei kukaan napsi suun kautta. Onneksi on tarjolla liposomimuotoista C-vitamiinia, josta saa jo kuudesta grammasta tehoa saman verran kuin suonensisäisestä 50-100 grammasta.

Kyse on ihan tavallisesta synteettisestä, suun kautta otettavasta C-vitamiinista eli askorbiinihaposta, joka toimitetaan solujen saataville paljon tehokkaammassa liposomimuodossa kuin tavalliset C-vitamiinitabletit / kapselit. Jopa 90 prosenttia liposomimuotoisesta C-vitamiinista pääsee soluihin, kun suonensisäisesti käytetystä C-vitamiinista vain 20 prosenttia pääsee soluihin, joka tämä taas on huomattavasti enemmän kuin normaalien tablettien C-vitamiinista. Esimerkiksi 10 g C-vitamiinia suonensisäisesti nostaa veren C-vitamiinipitoisuuden 25-kertaiseksi verrattuna suun kautta otettuun vastaavaan määrään.



Kuin kaksi saippuakuplaa sulautuisivat yhteen kuvaa hyvin liposomimuodossa nautitun C-vitamiinin sulautumista soluihin. Liposomit ovat mikroskooppisen pieniä rasvapalloja, jotka koostuvat fosfolipideistä ja joiden sisällä C-vitamiini on. Liposomit imeytyvät sulautumalla ihmisen soluihin, koska niiden uloin kalvokerros on tehty samanlaisista fosfolipideistä kuin solukalvo.

Useimmat ravintoaineet ja lääkkeet ovat molekyylejä, jotka ovat kooltaan liian isoja imeytyäkseen. Useimmiten tällaiset isot molekyylit rikotaan pienemmiksi jolloin ne mahtuvat kulkemaan mahan ja suoliston soluseinämien välistä ja pääsevät siten verenkiertoon. Maksa ja muut elimet kokoavat molekyylit tämän jälkeen uudelleen kasaan. Liposominuotoisen C-vitamiinin imeytyminen on todella erilaista, koska se pääsee suoraan soluun. Liposomin rasvakerros suojaa C-vitamiinia tulemasta kosketuksiin mahan ja suoliston kanssa. Tämän vuoksi liposomimuotoinen C-vitamiini on erittäin hyvin siedettyä askorbiinihappoa ja se sopii myös henkilöille, jotka eivät muuten voi käyttää suuria, terapeuttisia annoksia C-vitamiinia. Yleensä liposomimuotoista C-vitamiinia suositellaan käytettävän 1000 mg vuorokaudessa.

On tärkeää varmistua siitä, että liposomit ovat hyvin muodostuneita ja vakaita. Minikokoisten rasvapallojen on pysyttävä muodossaan, muuten ne menettävät toimintakykynsä. Helppo testi testata liposomien laatu on laittaa ne veteen. Liposomit ovat mikroskooppisen pieniä pyöreitä rasvapalleroita, jotka kelluvat vedessä. Koska ne ovat pieniä ja täydellisen pyöreitä, mikä tahansa valo heijastuu partikkeleista kaikkiin suuntiin. Tämän seurauksena vesi muuttuu maitomaisen valkeaksi. Jos vesi ei muutu valkoiseksi tai muuttuu muutaman päivän kuluttua takaisin kirkkaaksi, olivat liposomit huonosti muodostuneita tai muodostivat ajan kanssa rasvamöykyn sulautuessaan yhteen.



Yksi perussääntö liposomimuotoista kapselia valmitettaessa on, että liposomit täytyy saada nestemäiseen ympäristöön. Yleensä liposomiravintovalmisteissa tämä nestemäinen materiaali on vettä. Monet liposomivalmistajat käyttävät soijalesitiiniä emulgoimisaineena sekä myös fosfolipidien, jotka ovat välttämättömiä liposomien muodostamiseen, lähteenä.

Monet väittävät, että liposomimuotoisen valmisteen voi tehdä helposti itsekin. Usein  käy kuitenkin niin, että saa aikaan vain emulsion, jossa kaksi nestettä, jotka eivät alun perin sekoitu keskenään, on saatu sekoittumaan. Emulgoimisaine stabilisoi emulsion. Tällaisissa "liposomi" tuotteissa, jotka ovat emulsioita ravintoaineet on yksinkertaisesti sekoitettu pieneen määrään fosfolipidejä tai lesitiiniä, ja vettä. Emulsiossa on hyvin vähän liposomeja, jos yhtään! Myös teollisilla valmistajilla löytyy tällaisia emulsioita, joita väitetään liposomimuotoisiksi valmisteiksi virheellisesti. Yksi seikka mistä tuotteen laatua voi arvailla on, että kunnollisessa liposomikapseloinnissa on ideaalitilanteessa yhtä paljon fosfolipidejä ja ravintoaineita.

 
 
 
ja
 





ovat sinulle, joka haluat todella tehokkaan C-vitamiinin ilman vatsanväänteitä.



Lähteet: http://magneettimedia.com/suonensisainen-c-vitamiini-yritetaan-kieltaa/
http://www.naturalnews.com/034591_vitamin_C_mega-dose_healing.html
http://www.vitaminc.co.nz/pdf/LIPOSOMAL-ENCAPSULATION-ROBERT-D.-MILNE-MD.pdf
http://vitamin-c.wellwise.org/
http://vitamincfoundation.org/pdfs/LivOnReviewofDr.MercolaLiposomalVitaminC.pdf

maanantai 7. syyskuuta 2015

Kosteutta joka ihotyypille


Iho kuivuu, kun ihosta lähtee kosteutta pois. Myös rasvainen iho kuivuu, kun siitä poistuu kosteutta. Kesällä ihon kuivumista aiheuttivat aurinko, liian vähä juominen ja ilmastointi. Ja talven tullen ihon kuivuminen usein vain lisääntyy pakkasten ja kylmän tuulen saapuessa. Kuivunut iho johtuu liian vähästä vedestä ihossa, ei liian vähästä öljystä. Ihon kuivumista aiheuttavat ympäröivät tekijät, mahdolliset lääkkeet kuten kortikosteroidit ja retinoidit, ja jopa stressi. Erilaiset ihottumat itsessään ovat ihoa kuivattavia. Lisäksi ikä tuo mukanaan hormonimuutoksia, jotka vähentävät ihon kykyä sitoa kosteutta, jolloin ihon kuivuminen usein lisääntyy.

Kuiva iho on eri asia kuin kuivunut iho. Kuiva iho on ihotyyppi, jossa ei ole tarpeeksi lipidejä tai öljyjä. Kuiva iho johtuu geneettisistä tekijöistä, mutta sitä voi helpottaa kosteuttamalla ja hoitamalla ihoa oikeanlaisilla tuotteilla.

Kuivunut iho menettää kimmoisuutensa, elinvoimaisen terveen ulkonäkönsä, iho tuntuu kireältä ja juonteet, jotka johtuvat veden puutteesta tulevat esille. Meikinpoistoaineiden tulisi olla hellävaraisia, etteivät ne turhaan rasita kuivunutta ihoa lisää. Ja liian korkean pH:n omaavat saippuat eivät ole sopivia iholle. Myöskään liian rajuja kuorintavoiteita ja -sieniä ei kannata käyttää ylenmäärin. Tärkeää on muistaa käyttää vuodenaikaan sopivaa aurinkosuojakerrointa ja kosteuttavaa voidetta joka päivä.


Normaalille ja sekaiholle hyviä kosteusvoiteita ovat kirkastavat:

Andalou-Naturals-Renewal-Cream-Probiotic-C-Brightening-50-ml kirkastava päivävoide, jonka probiootit parantavat ihosi mikroflooraa tehden ihostasi vastustuskykyisen ja raikkaan.

Andalou-Naturals-Luminous-Night-Cream-Purple-Carrot-C-50-ml erittäin riittoisa ja mukava yövoide. Olen itse käyttänyt tätä nyt pari kuukautta ja ollut oikein tyytyväinen.

Kosteusvoiteen alle voi halutessaan laittaa "maitomaista" Andalou-Naturals-Enlighten-Serum-Turmeric-C-Brightening-32-ml seerumia. Itse olen tykännyt tästä seerumista, joka ei tee ihoa kiiltäväksi.


Aktiiviselle ja rasvaiselle iholle hyviä kosteusvoiteita ovat:

Andalou-Naturals-Oil-Free-Moisturizer-Acai-White-Tea-Clarifying-62-ml kevyttä kosteutusta tarvitsevan ihon päivävoide, joka on hieman geelimäinen ja edesauttaa mattapinnan pysymistä.

Andalou-Naturals-Beta-Hydroxy-Complex-Recovery-Cream-Clarifying-50-ml on valintasi yövoiteeksi, kun haluat ahkerasti kirkastavan, huokosia supistavan, bakteereita nappaavan ja öljytasapainostava huolehtivan voiteen.

Andalou-Naturals-Pure-Pore-Serum-Willow-Bark-32-ml rasvaiselle iholle suunniteltu salisyylihappoa sisältävä seerumi kosteusvoiteen alle laitettavaksi.


Herkälle ja kuivalle iholle hyviä kosteusvoiteita ovat:

Andalou-Naturals-Beautiful-Day-Cream-1000-Roses-Sensitive-50-ml takaa hyvän alun päivällesi, satiinin pehmeä ruusuntuoksuinen päivävoide herkälle iholle.

Andalou-Naturals-Heavenly-Night-Cream-1000-Roses-Sensitive-50-ml samettinen yövoide ravitsemaan ihoasi yön tunteina.

Andalou-Naturals-Absolute-Serum-1000-Roses-Sensitive-30-ml kukkavoimaa seerumin muodossa kosteusvoiteen alle.


Kuivalle ja hyvin kuivalle sekä ikääntyvälle iholle hyviä kosteusvoiteita ovat:

Andalou-Naturals-Lift-Firm-Cream-Hyaluronic-DMAE-50-ml päivittäin käytettävä kosteuttava ja kohottava hyaluronihappoa sisältävä voide.

Andalou-Naturals-Perfecting-Cream-Super-Goji-Peptide-Age-Defying-50-ml ylellinen päivävoide tarjoamaan ihosi tarvitsemia kollageenin ja elastiinin rakennuspalikoita pysyäksesi nuorekkaan näköisenä.

Andalou-Naturals-Night-Repair-Cream-Resveratrol-Q10-Age-Defying-50-ml voiteen antioksidantit tekevät työtään mm. ryppyjen ja juonteiden estämiseksi sinun nukkuessasi syvää rauhallista unta.

Andalou-Naturals-Revitalize-Serum-Age-Defying-32-ml "ihme pullossa" -seerumi kosteusvoiteen alle levitettäväksi toimii syvällä soluissa korjaamassa iän mukanaan tuomia vaurioita. Tuloksena tasainen ihonsävy, terve hehku ja vähemmän ryppyjä ja juonteita.


Hyvinvoiva iho vaan tuntuu niin paljon paremmalta. Kiitos Andalou Naturals!

                                                                                                                  IHerb-alennuskoodi HUH943



keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Parsakaalia, retiisiä ja MegaFood monivitamiineja


Terveystietoiset ihmiset pitävät yleisesti ottaen luomutuotteita terveellisimpinä vaihtoehtoina kuin tavallisesti tuotettuja. Luomutuotteissa on enemmän vitamiineja ja mineraaleja sekä vähemmän torjunta-aineita. Luomutuotteissa oli eräässä kokeessa 19-69 % enemmän antioksidantteja kuin tavanomaisesti tuotetuissa vertailutuotteissa. Tavallisesti tuotettuja hedelmiä ja vihanneksia pitäisi syödä siis yksi tai kaksi annosta enemmän kuin suositeltu viisi annosta päivässä, jotta niistä saisi saman verran antioksidantteja kuin viidestä luomuhedelmä / -vihannesannoksesta.

Parsakaali on yksi tehokkaimmista syöpää estävistä vihanneksista. Parsakaalin teho perustuu sulforaaniin (sulforafaani)  ja ”I3C” indole-3-carbinol:iin. Lisäksi parsakaalista saa seleeniä. Parsakaalista saa parhaimman hyödyn, kun tuoretta parsakaalia höyryttää 3-4 minuuttia. Tällöin sulforaanin vapautumiseen tarvittavaa entsyymiä on tarpeeksi eikä se ehdi tuhoutua. Kyseinen entsyymi tuhoutuu jo minuutissa mikroaaltouunissa tai keitettäessä parsakaalia.

Sulforaanin irtoamista parsakaalista voi edesauttaa syömällä samalla aterialla retiisiä, joka sisältää samaa entsyymiä, jota tarvitaan sulforaanin vapautumiseen. Tämä on tarpeen erityisesti pakastettua parsakaalia käytettäessä. Ennen pakastamista tehtävä esikeittäminen nimittäin tuhoaa sulforaanin ja I3C:n irtoamiseen tarvittavat entsyymit. Esikeittäminen säilyttää vihannesten maun, parantaa värien kirkkautta ja tekee ne hieman vähemmän tilaa vieviksi.



Vaikka yrittäisimme syödä miten terveellisesti tahansa, emme välttämättä saa kaikkea tarvitsemaansa yksinkertaisesti jo siitä syystä, että maaperän mineraalipitoisuus on alhainen. Ja kuka näitä kaikkia juttuja edes tietää kuten nyt tämä pakasteparsakaalin hyödyntämisvinkkikin. Ravintolisät ovat paikallaan tukemaan ruokavaliota, etenkin jos ravitsemus on puutteellinen esim. kiireen takia, ja jos sairaudet ja muut stressitekijät verottavat kehoa.


MegaFood naisten monivitamiinit naisille ja MegaFood miesten monivitamiinit miehille ovat erinomainen lisä täydentämään ateriaa kuin ateriaa. MegaFood vitamiinit ovat "oikeita vitamiineja", joita elimistösi pystyy myös hyödyntämään eikä kemiallisia "väärennöksiä". MegaFood vitamiinit ovat Non-GMO ja gluteenittomia.



Tasapaino
                           Lue omaa kehoasi ja tuntemuksia

       Opettele tuntemaan itsesi                                                    Kohtuus kaikessa

                                                           Syö monipuolisesti, puhdasta ravintoarvoltaan rikasta ruokaa

                               Harrasta liikuntaa omien tuntemuksiesi mukaan

                                                                                                        Hyödynnä metsässä liikkumista ja sen meditatiivista, parantavaa voimaa

                                                               Muista pysähtyä hengittämään

                              
                                                  Ja NAUTI JOKA HETKESTÄ!






Lähde: http://www.nutricology.com/infocus/201505_jeffery.htm