maanantai 30. marraskuuta 2015

Mustaherukansiemenöljy


 
Now-Foods-Black-Currant-Oil-Double-Strength-1000-mg-100-Softgels

Uskomattoman halpa tällä hetkellä!!! Parasta ennen päiväys helmikuu 2016
Runsaasti GLA:ta gammalinoleenihappoa 140 mg ja ALA:aa alfalinoleenihappoa 104 mg jo yhdessä gelatiinikapselissa.
Suositus annostus 1 kapseli kahdesti päivässä ruoan yhteydessä. Tätä annostusta kannattaa noudattaa ainakin ensimmäinen kuukausi. Jatkossa voi sitten ehkä riittää yksikin kapseli.


NOW Foodsin tuotteessa mustaherukat ovat peräisin Alankomaista, Kiinasta ja USA:sta.
The black currant seed oil is  cold expeller pressed and solvent extracted in several steps.
The solvent is removed in purification leaving behind  undetectable levels of impurities at ppb levels (parts per billion).  Öljy on kylmäpuristavalla laitteella puristettu ja liuottimella uutettu useassa vaiheessa. Liuotin on puhdistusprosessissa poistettu ja siitä ei jää epäpuhtauksia, jotka olisi mahdollista löytää (miljardisosa).
 NOW Foods vastasi vuonna 2014 öljyn valmistuksesta seuraavanlaisesti Black Currant Seed oil is extracted using a solvent (hexane) extraction process. Eli kemiallinen liuotin, jota käytetään on mitä ilmeisimmin heksaani.  
Oil naturally contains about 3% Stearidonic acid  and about 10-12% oleic acid. Öljyssä on luonnostaan noin 3 % stearidonihappoa ja noin 10-12 % öljyhappoa. Eli näitäkin hyviä happoja tuotteesta saa, vaikka niitä ei mainita.


 Öljyn uutto siemenistä liuotinta, useimmin heksaania, apuna käyttäen on taloudellisesti hyvin istuva ratkaisu. Öljy saadaan ulos siemenestä lähes viimeistä pisaraa myöten. Heksaanin räjähdysalttius sekä ympäristövaateiden kiristyminen heksaanipäästöille ovat antaneet mahdollisuuden öljynerotusmenetelmien monipuolistumiselle. Uuttoakin toki kehitellään jatkuvasti, mistä on esimerkkinä erikoisöljyille käytetty hiilidioksidiuutto.





Mustaherukansiemenöljy auttaa mm. hiusten kasvua, tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät, helpottaa nivelrikkokipuja ja kuukautiskipuja. Kapselin voi halutessaan avata ja sivellä öljyn suoraan kipukohtaan. Mustaherukansiemenöljyä suositellaan kipuun ja tulehtuneisiin niveliin. Mustaherukansiemenöljyn käyttö alentaa myös kolesterolia ja auttaa kuivista silmistä kärsiviä. Tuloksia kannattaa alkaa odottaa pikkuhiljaa kuuden viikon säännöllisen käytön jälkeen.

Mustaherukansiemenöljy ravitsee ihoa ja hiuksia sisäisesti käytettynä. Öljy onkin erinomainen kuivalle, kutisevalle, herkälle ja ärtyneelle iholle sekä ikääntyvälle iholle ylipäänsä. Öljy tasapainottaa hormonitoimintaa ja on siten monipuolinen apu kuukautisikäisille naisille, mutta myös menopaussioireisiin siitä saa apua.

Mustaherukansiemenöljyn käytöllä ei ole sivuvaikutuksia. Käytön alussa herkkävatsaiset saattavat kuitenkin reagoida reiluun öljyannokseen. Vatsa tottuu öljyyn, kun jakaa päiväannoksen useamman ruokailun yhteyteen. Jotkut ovat alussa saaneet päänsärkyä ja nivelkipuja.





Health-From-The-Sun-Black-Currant-Oil-1-000-mg-60-Softgels 

Erittäin monipuolisesti monityydyttymättömiä rasvahappoja on tässä kanadalaisessa mustaherukansiemenöljykapselissa. Yhdestä gelatiinikapselista saa 170 mg gammalinoleenihappoa Gamma-Linolenic Acid (GLA) [omega-6], 130 mg alfalinoleenihappoa Alpha-Linolenic Acid (ALA) [omega-3], 430 mg linolihappoa Linolenic Acid (LA) [omega-6], 90 mg öljyhappoa Oleic Acid (OA) [omega-9] and 20 mg stearidonihappoa Stearidonic Acid (SDA) [omega-3].  

Ainakin viime vuonna, 2014 tämä öljy oli valmistettu kylmäpuristusmenetelmällä. (Odotan asiaan varmistusta valmistajalta.)


Stearidonihapolla uskotaan olevan tärkeä rooli koko rasva-aineenvaihdunnan tasapainottamisessa. Mustaherukansiemenöljyllä onkin vaikutuksia painonhallintaan. Stearidonihapolla on tärkeä rooli myös anti-inflammatorisissa prosesseissa ja aivojen oikeanlaisen toiminnan kemiassa.

Mustaherukansiemenöljy on erinomainen ihoöljy, joten varsinkin, kun Suomessa on talvi alkamassa, niin kannattaa ennaltaehkäistä kantapäiden ja käsien halkeileminen ja kuivuminen näillä tehokkailla kapseleilla. Normaaliannostus on 1-2 kapseli päivässä. Ensimmäiset 4-6 viikkoa kannattaa käyttää tupla-annosta eli 2-4 kapselia päivässä ruoan yhteydessä. Mustaherukansiemenöljyä kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos kärsii ihottumasta tai atooppisesta ihosta.


Health-From-The-Sun-Black-Currant-Oil-Vegetarian-60-Veggie-Caps 

Kylmäpuristettu orgaanisesti kasvatetuista mustaherukoista. Vegetaristeille sopiva tuote, jossa valitettavasti on karrageenia ja muunneltua maissitärkkelystä, jotka voivat aiheuttaa oireita herkkävatsaisille. Yhdestä kapselista saa hyvät määrät hyviä rasvahappoja.

With 1,000 mg of cold expeller-pressed black currant seed oil in each softgel.


MUSTAHERUKANSIEMENÖLJYN KÄYTÖSSÄ GLA:n GAMMALINOLEENIHAPON SAANTI ON YDIN ASIA! Mustaherukansiemenöljystä eri rasvahappoja saa hyvässä tasapainoisessa suhteessa.
 




Mustaherukansiemenöljy (Ribes nigrum) on öljyä, joka on puristettu mustaherukansiemenistä. Syömällä mustia viinimarjoja ei siemeniä pysty pureskelemaan niin tehokkaasti, että öljyn saisi hyödykseen, siksi on turvauduttava valmiisiin tuotteisiin. 

Mustaherukansiemenöljyssä on luonnostaan paljon GLA:ta eli gammalinoleenihappoa, joka on välttämätön rasvahappo. Tämä rasvahappo yhdessä ALA:n alfalinoleenihapon ja SDA:n stearidonihapon kanssa voi helpottaa monenlaisia vaivoja:

- autoimmuunisairausia, lupustautia, psoriasista ja ihottumaa
- hiusongelmissa (kuivat, katkeilevat, haarautuvat hiukset ja hiusten ohentuminen)
- kynsiongelmissa (hauraat, katkeilevat kynnet)
- tulehduksellisissa vaivoissa, GLA estää tulehduksia
- nivelrikko
- premenstruaalioireet
- allergia oireet ja heinänuha
- tasapainottaa henkistä stressiä
- hidastaa syöpäsolujen kasvua
- eturauhasvaivat
- alentaa LDL "pahaa" kolesterolia ja lisää HDL "hyvää" kolesterolia
- kuivat silmät
- migreeni
- parantaa mentaalista terävyyttä
- aktivoi glukoosi- ja rasva-aineenvaihduntaan tarvittavia entsyymejä
- stimuloi serotoniinin vapautumista (pitää nälän poissa)


Suositeltavaa olisi, että 500 milligrammaisesta mustaherukansiemenöljykapselista saisi ainakin 45 mg GLA:ta ja käyttäisi yhden kapselin kaksi kertaa päivässä. Vaikutuksia alkaa näkyä 6-8 viikon säännöllisen käytön jälkeen.

Mustaherukansiemenöljy on turvallinen ja hyödyllinen raskauden ja imetyksen aikanakin. Öljyn nauttiminen raskauden ja imetyksen aikana vähentää merkittävästi atooppisen ihottuman puhkeamista ja oireita lapsilla.





Linolihappo eli omega-6 sarjan rasvahappo sekä alfalinoleenihappo eli omega-3 sarjan rasvahappo ovat välttämättömiä monityydyttämättömiä rasvahappoja, joita pitää saada ravinnosta, sillä elimistö ei pysty niitä itse valmistamaan. Linolihappoa on runsaasti kasviöljyissä, siemenissä ja pähkinöissä. Alfalinoleenihappoa on erityisesti pellavansiemenöljyssä, hamppuöljyssä ja rypsiöljyssä.

Linolihappo on omega-6 rasvahappojen esiaste, elimistön pitää muuttaa se gammalinoleenihapoksi (GLA), mutta on monia tekijöitä, jotka estävät tämän tapahtuman. Muuntumisprosessissa tarvitaan entsyymiä nimeltä delta-6-desaturaasi (d-6-d). Jos henkilöllä on esim. atooppinen, allerginen perimä, tämä entsyymi ei toimi niin kuin pitäisi. Samoin erilaiset sairaudet (diabetes), liika hiilihydraattien saanti, trans-rasvat, alkoholi ja lääkkeet estävät tämän entsyymin toimintaa. Kun entsyymi ei toimi, ei linolihaposta muodostu gammalinoleenihappoa ja siitä seuraa mm. ihon kuivumista ja hilseilyä eli atooppista ihottumaa. 

Omega-6 rasvahappoja luullaan usein haitallisiksi. Ongelma on se, että ihmiset saavat aivan liikaa huonolaatuista linolihappoa margariinista ja raffinoiduista kasviöljyistä, eikä se ikinä muutu tärkeäksi GLA rasvahapoksi.  

Alfalinoleenihappo on omega-3 rasvahappojen esiaste, kun taas kala ja kalaöljyt sisältävät pitkäketjuisia omega-3 rasvahappoja, kuten EPA:aa eikosapentaeenihappoa ja DHA:ta dokosaheksaeenihappoa, joilla on paljon hyviä terveysvaikutuksia, mitkä puuttuvat alfalinoleenihapolta. Esim. kala-allergisten tulisi käyttää kalaöljyvalmisteita, koska he eivät saa EPA:aa ja DHA:ta ruoan mukana, eikä heidän elimistönsä pysty muuttamaan pellavansiemenöljyn tai
rypsiöljyn alfalinoleenihappoa EPA:ksi ja DHA:ksi. Näiden rasvojen muuttamiseen tarvitaan samoja delta desaturaasi entsyymejä kuin omega-6 rasvahappojen muuttamisessa.

Linolihapon ja alfalinoleenihapon muuntuminen pitkäketjuisiksi rasvahapoiksi on monimutkainen prosessi, johon vaikuttaa perimä, sairaudet, ravinto ja elintavat. 

Linolihappoa saa riittävästi siemeniä ja pähkinöitä syömällä, jolloin saa myös siementen muut ravitsevat aineet, jotka siemenöljyistä puuttuvat. Jos on allergioita, sairauksia ja lääkityksiä, kannattaa käyttää GLA-valmisteita. Kalasta ja kalaöljyistä saa parhaiten omega-3 rasvahapot, erityisesti EPA:n ja DHA:n. On todella harhaanjohtavaa mainostaa, että margariineista saa omega-3 rasvahappoja, kun niistä saa vain huonolaatuista raffinoitua alfalinoleenihappoa.  

http://www.healthfromthesun.com/science-efa/ sivulta löytyy hyvä kuva rasvahappojen muuttumisesta eri muodoiksi.


Mustaherukansiemenöljyn lisäksi kannattaa käyttää myös kalaöljyä.

Kliinisten tutkimusten mukaan GLA saattaa tehostaa kalaöljyn rasvahappojen EPA:n ja DHA:n hyödyn jopa nelinkertaiseksi. Aivosi ja sydämesi kiittävät.
 





Lähteet: iHerb tuotearvostelut
http://www.drweil.com/drw/u/ART02032/healthy-hair-and-skin.html#blackcurrant 
http://www.luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=arkisto_2011_selvyytta_omega3_ja_omega6_rasvahappoihin 
http://www.visionsmartcenter.com/info/16/blackcurrant-seed-oil.html 
http://kehittyvaelintarvike.fi/teemajutut/22-oljy-erottuu-siemenesta-puristamalla-tai-uuttamalla 

keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Great Lakes Gelatin gelatiinituotteet






Gelatiini saadaan vasikan ja nautakarjan tietyistä nahan ja vuodan osista, demineralisoiduista luista (osseiini) sekä siannahasta. Toisin kuin yleensä luullaan, niin gelatiini ei ole peräisin sorkista, karvasta tai keratiinimateriaalista.

Gelatiinia on kahta tyyppiä - Tyyppi A on peräisin happokäsitellyistä raaka-aineista, pääasiassa siannahasta ja Tyyppi B on peräisin alkalikäsittelyn läpikäyneistä raaka-aineista, pääasiassa nautakarjan tai vasikoiden vuodista ja osseiinista.


EU:ssa VALMIITA GELATIINITUOTTEITA KOSKEVAT VAATIMUKSET
Elintarvikealan toimijoiden on varmistettava, että gelatiinin osalta noudatetaan alla olevassa
taulukossa säädettyjä jäämärajoja.
Jäämä Raja-arvo EU    Great Lakes Beef Hide Collagen Hydrolysate   G. L. Type B - Beef Hide
USP/NF

As 1 ppm
Pb 5 ppm                           < 1.50
Cd 0,5 ppm                       < 0.50
Hg 0,15 ppm                    < 0.10
Cr 10 ppm                        < 10.00                                  < 0.5
Cu 30 ppm                       < 30.00
Zn 50 ppm                       < 50.00                                  < 1.0
SO2( Reith Williams) 50 ppm  < 10.00

Great Lakes Gelatin tuotteet testataan valmistusprosessin aikana raskasmetallien varalta, jotta ne noudattavat lainsäädäntöä. Yllä olevat arvot on testattu valmiista tuotteista. Type B - Beef Hide arvot olivat muilta kuin kirjoitetuilta osin samat kuin Beef Hide Collagen Hydrolysate tuotteessa.


Great Lakes Gelatin gelatiinin valmistusprosessin aikana ei ole käytetty säteilytystä eikä myöskään valmista tuotetta ole säteilytetty. Myöskään sulfiitteja ei käytetä missään vaiheessa.

Mitään seuraavista allergeeneista ei ole Great Lakes Gelatin gelatiinissa tai gelatiinihydrolysaatissa:
pähkinät, seesami, kala / äyriäiset, maitotuotteet, kananmunat, soija, vehnä, sellerin varsi / lehti, gluteeni, maissi, sinappi. Myöskään öljyjohdannaisista tai puhdistusprosessista lähtöisin ei edellä mainittuja allergeeneja gelatiinissa eli liivatteessa ole.

Seuraaviakaan ainesosia ei löydy Great Lakes Gelatin tuotteista: natriumglutamaatti, säilöntäaineet, käsittelyn apuaineet, satunnaiset lisäaineet, kasviperäiset aineet, alkoholi.


Mahdollisesti raaka-aineessa olevat kemikaalit, kuten kasvinsuojeluaineet ja tuholaismyrkyt olisivat keskittyneet rasvaan, joka poistetaan valmistusprosessissa. Gelatiinin ja kollageenihydrolysaatin prosessoinnissa pureudutaan nimenomaan valkuiaisen poimintaan ja kaiken rasvan ja ei-valkuiaisen poistamiseen. Kollageenihydrolysaattia voidaan ajatella eräänlaisena gelatiinina, jolla on pienempi molekyylipaino.

Vaikka gelatiini on peräisin eläimestä, se ei ole lihaa. Gelatiini on hyvin puhdasta proteiinia ja hieman vettä, joka sen rakenteeseen luonnostaan kiinnittyy. 

Nautakarjasta peräisin oleva gelatiini on Brasiliassa ja Argentiinassa eläneiden märehtijöiden vuodista peräisin. Näissä maissa karja saa yleensä laiduntaa luonnonmukaisesti laumassa.







 Great-Lakes-Gelatin-Co-Collagen-Hydrolysate-Beef-454-g



Kosher-sertifioitu

Hydrolysaatti ei jähmety, joten sitä voi käyttää kylmään tai kuumaan sekoitettuna. Laita jauhe ensin lasiin tai mukiin ja lisää sitten haluamasi mehu tai muu juoma. Sähkökäyttöisen sekoittimen käyttöä suositellaan. Koska hydrolysaattia voi käyttää myös kuumiin juomiin ja ruokiin, voi sitä sekoittaa esimerkiksi puuron joukkoon.

6-8 viikon käytön jälkeen pitäisi alkaa näkyä tuloksia. Kollageenihydrolysaatti auttaa säännöstelemään aineenvaihduntaa. Kollageenihydrolysaatin aminohappokoostumus on uniikki ja siitä saa paljon glysiiniä, lysiiniä ja proliinia. Nämä aminohapot aikaansaavat solukasvua paljon nopeammin, koska luonnollinen kyky valmistaa riittävä määrä sidekudosta vähenee 25 ikävuoden jälkeen. Kehon kyky korjata sidekudosta (luuta, jänteitä, nivelsiteitä, rustoja, ihoa, hiuksia ja kynsiä) vähenee siis 25 ikävuoden jälkeen. Hydrolysoitu kollageeni on helpommin sulavaa, koska se on molekyylipainoltaan kevyempää kuin gelatiini ja imeytyy 30 minuutissa. Kaikki aminohapot yhdessä ovat hyödyksi solujen uudistumiselle, mutta tämän tuotteen ainutlaatuinen sisältö vaikuttaa metabolisiin reitteihin ja edesauttaa terveitä kudoksia. (All of the amino acids collectively are beneficial to cell reproduction, but it is the distinctive spectrum of this product that impacts the metabolic pathways to healthy tissue.) 


Hydrolysoitu kollageeni on hyödyksi korvaamaan nivelten välissä olevia synoviaalisia nivelvoiteita. Lisäksi se korjaa ja rakentaa ylikuormituksen, iskujen ja stressin rasittamaa rustoa. Kehostamme 30% on tehty kollageenista, ja 70% näistä proteiineista on sidekudoskollageenista valmistettuja.

Glysiiniä, proliinia ja lysiiniä tarvitaan, jotta keho pystyy rakentamaan sidekudosta, joka säätelee solukasvua. Hydrolysoitu kollageeni hyödyttää hiuksia, ihoa, lihaksia, rustoja, nivelsiteitä ja verisolujen kasvua. Terve ja kiinteä sidekudos on edellytys paksuille kauniille hiuksille, pehmeälle kimmoisalle iholle ja vahvoille kynsille. Tätä tuotetta kutsutaan jopa tämän vuosisadan anti-aging tuotteeksi!

Hydrolysoitu kollageenigelatiini on puuttuva linkki tasapainottamaan typen määrä elimistössämme ja sitä myöten ikääntymiseen liittyvä kollageenikato ja ruston vioittumiset. Tämä tuote on erinomainen kaikille, jotka kärsivät säännöllisesti nivelvaivoista ja -kivuista.


Elimistössämme on miljoonia aminohappoja ja peptidejä, jotka ovat pienempiä kuin proteiinit. Nämä ovat olennaisen tärkeitä elimistön toiminnalle ja solujen säätelylle. Kollageenissa oleva glysiini esimerkiksi auttaa maksaa myrkkyjen käsittelyssä. Monet tuotteen käyttäjät ovat huomanneet tarkkavaisuuden ja keskittymiskyvyn parantuneen, mielialan tasoittuneen, energian lisääntyneen sekä yleisen hyvinvoinnin parantuneen.

Hydrolysoitu kollageeni eroaa gelatiinista siinä, että se liukenee kylmään, lämpimään ja kuumaan nesteeseen eikä jähmety viilentyessään. Tämä ominaisuus mahdollistaa korkeaproteiinipitoisen tuotteen mukavan käytön tarpeisiisi sopivalla tavalla.


Great-Lakes-Gelatin-Co-Beef-Hide-Gelatin-Collagen-Joint-Care-Unflavored-454-g 

Tyypin B gelatiinia

Kosher-sertifioitu

Gelatiini suositellaan sekoitettavaksi huoneenlämpöiseen nesteeseen, jolloin se turpoaa. Tämän jälkeen voi lisätä lämpöä, jolloin gelatiini liukenee. Jos gelatiinin jättää kylmään, se ei liukene, mutta on helpommin nieltävissä huoneenlämpöisenä. Kylmään sekoitettaessa gelatiinijauhe klimppiytyy.

Tällä tuotteella on kaikki samat hyödyt kuin hydrolysoidulla kollageenilla yllä. 


Great-Lakes-Gelatin-Co-Porcine-Gelatin-Collagen-Joint-Care-Unflavored-454-g 

Tyypin A gelatiinia sian nahasta.

Toiset haluavat eettisistä syistä gelatiininsa siasta peräisin olevana ja toiset märehtijöistä.


Gelatiinia suositellaan otettavan yksi annos aamulla ja toinen annos myöhemmin päivällä. Mahdollinen liika proteiini huuhtoutuu elimistöstä pois eikä aiheuta ongelmia. Jauhemuotoinen gelatiini säilyy ikuisesti oikein säilytettynä kuivassa, ilmavassa tilassa. Gelatiinipurkki täytyy sulkea tiiviisti, muuten se on erinomainen kasvualusta bakteereille. 

Gelatiini on lähes mautonta ja hajutonta.








Lähteet:  http://www.greatlakesgelatin.com/business/GelatinSpecs_Hydro_as_of_2014.pdf
http://www.greatlakesgelatin.com/business/GelatinSpecs_TypeB_Hide_as_of_2014.pdf
http://www.europarl.europa.eu/commonpositions/2004/pdf/c5-0009-04-part.2_fi.pdf
sivut 47-51 
http://www.greatlakesgelatin.com/ 

maanantai 23. marraskuuta 2015

Ei ole kyllä hyvänmakuista


Influenssakausi alkaa taas kohta, joten tilasin viimeksi dropit valmiiksi. Ja nyt on kolme kertaa maistettu karvasta tehojuomaa.


Flunssan tai heikon, sairautta enteilevän olon ensioireisiin suunniteltu immuunipuolustusta tukeva jauhe, joka sekoitetaan lasilliseen vettä. Ensimmäisellä kerralla laitoin jauheen haaleaan veteen ja  join alas reippaasti. Ihan ok. Ei missään nimessä hyvää, mutta pystyy juomaan. Toisella kerralla jauhe lämpimään veteen ja sekaan lisäksi luomu-mansikkamehutiivistettä. Ihan ok, kun söi samalla leivän. Mansikkamehutiiviste ei juurikaan makua muuttanut. Nyt viimeisimmällä kerralla jauhe lämpimään veteen ja reilusti sokeria lisäksi. Ei missään nimessä hyvää. Sokeri ei makua parantanut lainkaan, joten en suosittele sitä turhaan lisäämään.

Tuote ei ole hyvänmakuinen, mutta koostumukseltaan varmasti asiansa ajava ja luonnonmukainen, makeuttamaton valinta. Tuote on tarkoitettu käytettäväksi tarpeen mukaan eikä onneksi jatkuvasti. Flunssan oireiden tuntuessa 1 jauhepussi 3 kertaa päivässä viiden päivän ajan on suositus.

"Akuutti puolustus" on tehty happamista / kirpeistä hedelmistä ja karvaista kasviksista, jotka herättävät immuunipuolustuksesi toimintaan. "Akuutti puolustus" ei sisällä lisättyä sokeria, makeutusaineita, aromeja tai säilöntäaineita. Ei ole siis mikään ihme, ettei tämä hyvältä maistu. Suomessa käytetään flunssan oireisiin usein mustaherukkamehua ja sen joukkoon tämän jauheen maku kyllä varmasti sopii. Mutta ei kannata odottaa hyvää makuelämystä. Pararaneminen varmaan kuitenkin se pääasia, jos tätä tuotetta tarvitsee.

Kannattaa tilata  MegaFood-Acute-Defense-To-Go-with-Black-Elderberry-Echinacea-Vitamin-C-15-Packets-2,6-g-Each valmiiksi jo nyt hyvissä ajoin. Influenssasairastamisen huippu osuu yleensä tammi-helmikuulle ja ensi oireiden tuntuessa on jo liian myöhäistä laittaa tilausta vasta menemään. Itse tilasin heti saman tien kaksi pakkausta.

Muutenkin kannattaa viimeistään nyt aloittaa talven sairauksien ennaltaehkäisy nukkumalla riittävästi, olemalla tupakoimatta sekä käyttämällä runsaasti kasviksia, marjoja ja hedelmiä ruokavaliossaan. Ja kädet pestään tietysti kauppareissujen jälkeen ja muutenkin säännöllisesti lämpimällä vedellä ja hyvällä saippualla. Ja muistetaan vielä laittaa nenäliina suun eteen aivastettaessa, niin eiköhän olla jo aika hyvällä mallilla flunssan välttämisessä.




Toinen tuote, joka ei vaan ole hyvänmakuinen, ei sitten millään on HealthForce-Nutritionals-Vitamineral-Earth-V-3-2-Powder-300-g.

Tämä tuote on odottanut kauan aikaa kaapissani tullakseen käytetyksi loppuun. Nyt olen päättänyt käyttää tämän superfoodien superfoodin. Laitan reilun lusikallisen jauhetta pieneen määrään mehua ja annan mennä maistelematta kahdella kulauksella alas. Ja meneehän se eikä oikeastaan ole ihan kauhean pahaa, mutta ei kyllä missään nimessä hyvää, mausteista ainakin. Jälkimaku on nimenomaan mausteinen eikä niinkään paha maku.

Healthforce-Nutritionals tuotteisiin kannattaa tutustua. Jos eivät nämä superfoodit saa immuunipuolustusta kuntoon talven sairauksia vastaan taistelemaan, niin ei sitten mikään. Onneksi valikoimassa on muutama kapseleinakin oleva tuote. Sen verran tiukkaa tekee tuon Vitamineral Earthin kanssa nimittäin!


PYSYKÄÄHÄN TERVEINÄ JA PIRTEINÄ!


 

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Karrageeni E407



Karrageeni on "luonnollinen" elintarvikelisäaine, joka on peräisin punalevästä Chondrus crispus (irlanninsammal). Sammal käsitellään kemikaalilla, joka neutraloi sen happamuuden. Karrageeni otettiin käyttöön elintarviketeollisuudessa 1930-luvulla ja on suosittu ainesosa elintarvikkeiden  sakeuttamisaineena. Tarkoituksena on tällöin parantaa muiden ainesosien rakennetta ja liukoisuutta. Esimerkiksi moniin kermoihin on lisätty karrageenia, jotta rasva pysyy tasaisesti sekoittuneena kerman koko säilyvyysajan. Karrageenin on todettu vaikuttavan haitallisesti suolistoon, joka sitten puolestaan heikentää kehon immuunijärjestelmää.

Kemialliselta raketeeltaan karrageeni voi sisältää jopa 40 prosenttia rikkiyhdisteitä. Tästä syystä, huonontuneessa (den nedbrutna formen av karragenan, degraded carrageenan, poligeenan) muodossa karrageenia ei saa käyttää elintarviketeollisuudessa, koska se tunnetusti aiheuttaa inflammatorisia vaikutuksia eläinkokeissa. Luonnollisen karrageenimuodon (icke nedbruten karragenan, undegraded carrageenan) hajotessa joutuessaan kosketuksiin esimerkiksi hapon kanssa, tulee karrageenin rikin komponentista epävakaa ja reaktiivinen. 

Saatat kysyä itseltäsi, happo voi siis muuttaa luonnollisen karrageenin muotoa niin, että se on reaktiivinen. Eikö mahan happamuus sitten tuota tätä? Se on tärkeä kysymys ja luulisi, että Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) olisi jo vastannut siihen, mutta eivät he ole. Karrageeni on listattu aineena yleisesti turvallisina pidettyihin aineisiin vuodesta 1973 lähtien. 

Karrageeni heikentää immuunijärjestelmää

Myös  muut biologiset mekanismit elimistössä voivat häiriintyä karrageenista kuten muun muassa insuliinin säätely ja muut immuunijärjestelmän toimivuuteen liittyvät toiminnat.
 


Karrageeni muistuttaa kehossamme luonnollisesti esiintyvää sulfaattiyhdistettä, joka toimii entsymaattisissa toiminnoissa suolistossamme. Lisäämällä karrageenia normaali solujen toiminta ja sääntely muuttuu, koska oma normaali entsyymitoimintamme heikentyy. 

Mahdollisesti korkean reaktiivisuutensa vuoksi, karrageeni voi häiritä tervettä immuunivastetta muuttamalla kehon luonnollista puolustusta vasta-aineilla. Vasta-aineet lähettävät varoitusmerkkejä immuunijärjestelmäämme, jos ulkoa on päässyt tulemaan hyökkääjiä. Epäterve immuunivaste saattaa johtaa tulehdukseen ruoansulatuskanavassa ja aiheuttaa monenlaisia ongelmia. 

Karrageeni muuttaa suolistoflooraa

Koska vaihtelut ihmisen suolistofloorassa, tai bakteereissa, joita löytyy luonnollisesti suolistosta ovat suuria, tutkijat ovat sitä mieltä, että karrageenin lisääminen voi aiheuttaa tulehduksen muuttamalla  ruoansulatuskanavassa olevien bakteerien tyyppiä. Oireita, jotka liittyvät muuttuneisiin bakteeripitoisuuksiin suolistossa kuuluvat tulehdukselliset polyypit ja epänormaali kudoksen kasvu, joka voi olla merkki vakavammasta terveysongelmasta.
 


Tutkimukset viittaavat myös siihen, että elimistö reagoi karrageeniin samoin kuin silloin, kun saat bakteeritartunnan, esimerkiksi Salmonellan. 

Elintarvikkeet, jotka sisältävät karrageenia

Karrageeni ei lisää ravitsemuksellisesti tai maullisesti elintarvikkeisiin yhtään mitään. Useimmat
karrageenia sisältävät elintarvikkeet ovat vähärasvaisia tai täysin rasvattomia elintarvikkeita, joilla ei ole valmistajan haluamaa rakennetta ja viskositeettia.

Seuraaviin elintarvikkeisiin on usein lisätty karrageenia E407:

Maitotuotteet, kuten manteli-, riisi-, soija- ja jopa kookosmaito
Raejuusto
Jäätelö
Jogurtti
• Valmiit pakasteateriat
Mehut
Pakastepizza
Lihalevitteet kuten esim. viipaloitu kalkkuna
Säilykekeitot
Kermaviili
Jalostetut kastikkeet ja dipit
Äidinmaidonkorvike
 
 



Karrageeni ei ehkä ole niin paha kuin millaisen käsityksen joistain lähteistä voisi saada, mutta todistusaineistoa on, että se voi olla vaarallinen säännöllisesti käytettynä. 

Monet ihmiset ovat reagoineet voimakkaasti karrageeniin mm. ruoansulatusvaivojen muodossa, ihottumalla ja muina terveysongelmina. Kun alat syynäämään jälleen kerran tuote-etikettejä ja valmistusainelistoja tulet yllättymään kuinka monet tuotteet karrageenia sisältävätkään.




Karrageenia löytyy valitettavasti myös ravintolisistä. Karrageeni on peräisin levästä, joten sitä voidaan käyttää vegaaneillekin sopivissa tuotteissa.

Karrageeni saa ruuan/elintarvikkeen näyttämään/tuntumaan paremmalta, muuta hyötyä siitä ei ole. Monet ovat päässeet eroon erinäisistä mahaongelmista alettuaan välttää karrageenia. Tämän hetkisten tieteellisten tutkimusten valossa karrageenin ei katsota olevan karsinogeeninen, mutta sen käytön välttäminen katsotaan järkeväksi, koska asiasta ei koko totuutta tiedetä. Ja ainakin jos kärsii mahavaivoista, kannattaa karrageeni E407 lisätä ei-ei-listaansa.

Valitettavaa, että Solgar on lisännyt karrageenia muuten niin hyvältä vaikuttavaan kalsium-magnesium-valmisteeseensa
Solgar-Liquid-Calcium-Magnesium-Citrate-with-Vitamin-D3-Natural-Strawberry-Flavor-473-ml.


 Thorne Research ei käytä tuotteissaan karrageenia. 

Karrageeni on lisäaine, joka auttaa paksuunnuttamaan ja vakauttamaan erilaisia elintarvikkeita ja jauheita. Karrageeni esiintyy yleisesti "Muut ainesosat" listassa etiketissä maitotuotteissa ja muissa maitotuotteissa kuten mantelimaito, kastikkeissa, suklaassa, ja jopa joissakin proteiinijauheissa. Se lisätään yleensä jauheisiin, jotka lisätään käytettäessä nesteeseen, jotta tuloksena oleva seos olisi paksumpi. Vaikka karrageenin käyttö voi tehdä proteiinijauheesta paremman tuntuisen suussa, kun se on sekoitettu nesteeseen, Thorne Researchin tutkimus on valinnut olla käyttämättä karrageenia tuotteissaan, koska se saattaa vahingoittaa suoliston terveyttä ja aiheuttaa muita komplikaatioita.

Thorne Researchin tuotteita itselläni ei vielä ole käytössä, mutta jälleen kerran alkaa tuntua, että kyllä ne ihan oikeasti ovat puhtaampia ja parempia kuin muiden tuotteet. Vai ovatko? 

Thorne-Research-Basic-B-Complex-60-Veggie-Caps
Other Ingredients
Hypromellose (derived from cellulose) capsule, microcrystalline cellulose, silicon dioxide, magnesium laurate, magnesium citrate.

Mikrokristallisesta selluloosasta joku on saanut päänsärkyä, piidioksidista E551 (paakkuuntumisen estoaine ja kiillotusaine) taas on saatu mahavaivoja. Kuinka yleisiä tällaiset vaivat ovat? Onko näidenkin ainesosien puhtaudessa eroja eri valmistajilla? Kuinka luotettavasti henkilöt tietävät mistä vaivat johtuvat?

Magnesiumstearaattia Thorne Research ei käytä lainkaan toisin kuin monet muut ravintolisävalmistajat. Magnesiumstearaatti saattaa tehdä ravintoaineiden imeytymisestä epäluotettavaa.
 
Thorne Reaearchin sivun etikettikuva https://www.thorne.com/quality on mielestäni hyvin kuvaava. Kaksi täysin samannäköistä valmistetta etiketin perusteella, mutta lähtöaineiden puhtaus aivan eri luokkaa. 
 
Mi

Tässä tämä tältä kertaa.


Lähteet: http://www.vaken.se/varning-for-fortjockningsmedlet-karragenan-och-vad-det-kan-gora-med-din-tarmflora/ 
https://www.thorne.com/education/faq 
http://wellnessmama.com/2925/what-is-carrageenan/ 
http://ekoodit.fi/E551/piidioksidi/ 

perjantai 13. marraskuuta 2015

Päädyin uudestaan samaan B-vitamiinivalmisteeseen


Tilasin samalla viikolla kaksi kertaa samaa B-vitamiinia, MegaFood-DailyFoods-Balanced-B-Complex. Tuotteen pitäisi käsittääkseni olla luonnollista B-vitamiinia. Tuote on non-GMO ja siinä ei ole myöskään magnesiumstearaattia. Lisäksi annostus on vain yksi tabletti päivässä ja silti saatavat B-vitamiinimäärät ovat runsaat. Myös folaattia eli luonnollista foolihappoa saa tabletista riittävästi.

B-vitamiinien ensisijainen tehtävä on vapauttaa energiaa hiilihydraateista, rasvoista ja proteiineista. Liikaa energiaa ei kai kellään yleensä ole, joten kannattaa huolehtia riittävästä B-vitamiinien saannista joka päivä. B-vitamiinit ovat vesiliukoisia, joten niitä ei varastoidu elimistöön, vaan joka päivä on saatava lisää monien elimistön perustoimintojen toiminnan varmistamiseksi. B-vitamiinit ovat tärkeitä mm. hermoston toiminnalle, iholle ja silmille sekä aineenvaihdunnalle ja verisoluille.

Eurooppalaiset saavat ravinnon kautta yleensä liian vähän folaattia eli foolihappoa. Niukka folaatin saanti ennen raskautta ja raskauden alkuviikkoina suurentaa riskiä synnyttää lapsi, jolla on hermostoputkien sulkeutumishäiriö eli selkärankahalkio. Useiden tutkimusten mukaan riittävä foolihapon saanti ennen raskautta ja raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana voi vähentää myös vauvan huuli-suulakihalkion ja sydänvikojen riskiä.

Ravinnosta folaatteja saa runsaasti kasviksista, pavuista, täysjyväviljasta ja kananmunasta. B-vitamiinit ovat herkkiä, ja ne voivat tuhoutua kuumuudessa, pitkäaikaisessa säilytyksessä ja ruuan valmistusvaiheissa kuten pestessä, pitkään keitettäessä ja keitinveteen liuetessa. Myös ruoka-aineiden teollinen käsittely voi vähentää ruoka-aineiden B-vitamiinipitoisuutta. Kansainvälisesti suositellaan 400 mikrogramman foolihappolisää. Folaatin saannin varmistaminen on erityisen tärkeää jo pari kolme kuukautta ennen kuin aikoo jättää ehkäisyn pois!

Monet vanhukset saavat folaatin lisäksi liian vähän myös  B12- ja B6-vitamiinia. MS-tautia sairastavat hyötyvät usein B12-vitamiinilisästä.  B-vitamiinit toimivat yhdessä, joten pitempiä aikoja on parempi käyttää yhdistelmävalmistetta kuin korkeita annoksia sisältävää yksittäistä B-vitamiinilisää.




Muita B-vitamiinivalmisteita, joita harkitsin olivat seuraavat, joissa missään ei ole käytetty magnesiumstearaattia:

Garden-of-Life-Vitamin-Code-Raw-B-Complex-120-Vegan-Caps Tätä olisi tarvinnut ottaa kaksi kapselia päivässä. Muuten vaikuttaa kyllä oikein mielenkiintoiselta, luonnonmukaiselta tuotteelta ja varmaan vielä kokeilen joskus tätäkin.

Thorne-Research-B-Complex-12-60-Veggie-Caps Tässä olisi todella paljon B12-vitamiinia kahdessa hyvin hyväksikäytettävässä muodossa. Myös folaatti on kahdessa eri muodossa. B6-vitamiinia ja B2-vitamiinia eli riboflaviinia on huimat määrät, mutta näistä määristä hyvin pieni osa on fosfaattimuotoista kuten olisi toivottavaa.

Thorne-Research-Basic-B-Complex-60-Veggie-Caps Tässä perus-B-vitamiinissa on suuremmat määrät fosfaattimuotoisia B6- ja B2-vitamiineja kuin ylläolevassa. Itse en ole kovin innostunut syömään isoja määriä synteettistä huonosti imeytyvää vitamiinimuotoa.

Jos haluaa lisätä B12-vitamiinin saantia, niin Pure-Advantage-B-12-Spray-500-mcg-30-ml olisi kustannustehokas valinta.



B-VITAMIINEISTA ENERGIAA JOKA TASOLLE; SOLUILLE, PSYYKELLE JA FYYSISIIN TOIMINTOIHIN. TERVEYTTÄ VERENMUODOSTUKSEEN JA  SYDÄMELLE, TASAPAINOA ELÄMÄÄN HYVINTOIMIVAN IMMUUNIPUOLUSTUKSEN JA STRESSIN HALLINNAN KAUTTA.
 
 

 
 
Läsnäolo on kykyä olla tässä hetkessä.
 
Tietoisuus sisältää kyvyn olla tietoinen kehosta, läsnäolevista tunteista ja ajatuksista.
 
Hyväksymisen kyky on kaikkea kannatteleva syli. Se ei pukkaa epämiellyttäviäkään asioita pois. Hyväksyntä sanoo "kyllä" elämälle.
 
 
 
KYLLÄ ELÄMÄLLE, KYLLÄ B-VITAMIINEILLE JA IHERBILLE JA KYLLÄ KIITOS, KYLLÄ MYÖS IHERB-ALENNUSKOODILLE HUH943
 
 

 
Kiitos. Ja taas mennään.



Lähteet: http://www.gardenoflife.com/ProductsforLife/THEVITAMINCODEsupsup/TargetedNutrientFormulas/RAWBComplex/tabid/1645/Default.aspx
Ekholm Virpi, Äiti, tarkista lääkityksesi, terveydeksi! 3/2015
Amway, hyvinvointi, tuote- ja markkinointiopas ravinto ja hyvinvointi
Kiviluoma Merja, Leena Pennasen tie: Etsimisestä hyväksyvään läsnäoloon, Sielun peili, 6/2015

lauantai 7. marraskuuta 2015

Viisaudenhampaiden poisto





Onneksi on olemassa Boiron-Single-Remedies-Arnica-Montana-30C. Olen varma, että tämä nimenomainen arnika pelasti minut eilen. Aamulla kello 7.30 otin kaksi pientä raetta kielen alle sulamaan ja lähdin sitten hammaslääkäriin. Oli tullut päivä, jolloin minulta poistettiin ensimmäisen kerran viisaudenhampaita, oikealta puolelta ylhäältä ja alhaalta. Klo 8.05 sain hammaslääkäriltä puudutuksen jälkeen nieltäväksi särkylääkkeen ja penisilliinitabletin. Klo 8.30 kaikki oli onneksi jo ohi, ainakin teknisesti. Kaksi ei-tervetullutta hammasta köyhempänä lähdin autolle ja otin heti yhden arnika-rakeen sulamaan kielen alle.

Sitten kotiin odottamaan sitä paljon kuultua jomotusta ja särkyä. Mutta ei sitä tullut. Otin arnikaa päivän aikana vielä kaksi kertaa lisää enkä tarvinnut särkylääkettä lainkaan. Kasvot ovat oikealta puolelta edelleen jonkin verran turvoksissa, mutta muuten olo on oikein hyvä.

Arnica Montana on homeopaattinen ensiapulääke, joka kaikilla olisi hyvä olla kotonaan. Sitä otetaan aina mahdollisimman pian tapaturman tai haaverin sattuessa. Vaikutusalueena ovat erityisesti mustelmat, revähdykset, hammaslääkärissä käynnit, psyykkiset ja fyysiset traumat, turvotukset. Boironin arnika on helppo ottaa suoraan suuhun koskematta siihen sormin, mikä ei ole suositeltavaa. Purkista saa helposti vain yhdenkin rakeen otettua. Homeopatiassa annostus ei ole niin nokonuukaa, oleellista on ottaa oikeaa lääkeainetta. Tapaturmissa aluksi voi ottaa hyvinkin tiheästi muutaman annoksen ja sitten tarpeen mukaan lisää.

Luultavasti tätä Boiron-Single-Remedies-Arnica-Montana-30C ei Suomeen saisi periaatteessa tilata kuten ei muitakaan homeopaattisia aineita.




Toinen hyvä asia ottaa tähän hampaan poisto-operaatioon liittyen on itse asiassa Enzymedica-SerraGold-High-Activity-Serrapeptase serrapeptaasi, jota käytän jatkuvasti muutenkin yhden kapselin 2-3 kertaa vuorokaudessa. Serrapeptaasin käyttökohteisiin nimittäin kuuluvat myös mustelmat ja leikkauksesta toipuminen. Kliiniset tutkimukset osoittavat, että serrapeptaasi on hyödyllinen mm. vammojen aiheuttamissa turvotuksissa.



Tänään hain uusimman iHerb-tilaukseni postista, kun paketti ei ollut mahtunut postilaatikkoon. Tällä kertaa sieltä tuli monenlaista terveellistä luomunaposteltavaa kuten cashew pähkinöitä ja luomusupermarjoja. Näitä pääsen kuitenkin maistelemaan vasta vähän myöhemmin toivuttuani vielä hetken eilisestä viisaudenhampaiden poistohommasta.

Navitas-Naturals-Organic-Cashew-Nuts-227-g

Navitas-Naturals-Organic-Trail-Mix-3-Berry-Cacao-Nib-Cashew-113-g

Navitas-Naturals-Trail-Mix-Antioxidant-Superfood-113-g

Navitas-Naturals-Organic-Raw-Chia-Seeds-454-g


Tuli sieltä kuitenkin myös jotakin, jota pääsin heti testaamaan suihkussa nimittäin herkän ihon puhdistusmaito.

Acure-Organics-Sensitive-Facial-Cleanser-Fragrance-Free-118-ml Tuoksu ei todellakaan ole hurmaava tai millään lailla ihana. Tuote on periaatteessa tuoksuton, mutta ainahan valmistusaineet joltain tuoksuvat. Suhteellisen mieto tuoksu, josta en pitänyt, mutta se häviää kyllä nopeasti. Pesin kasvojani nimittäin oikein ajan kanssa testimielessä. Tuote vaikuttaa miedolta kuten pitää ollakin, kun kyseessä on herkälle iholle sopiva tuote. Kasvot olivat pesun jälkeen oikein pehmeän tuntuiset.

Luulen, että puhdistusmaito on hyvä kuten on jo useamman kuukauden käytössäni ollut Acure-Organics-Brightening-Facial-Scrub-118-ml kuorinta-aine, joka sekään ei ole mikään ihanuudessaan voittavien sarjassa pärjäävä tuote, mutta toimivuudessa kylläkin.

Tilauksessa tuli vielä Andalou-Naturals-Renewal-Cream-Probiotic-C-Brightening-12-ml voide, jota testaan vasta myöhemmin.





Lähteet: Life mainos marraskuu 2015