perjantai 29. huhtikuuta 2016

Atte Ankka ja hänen ystävänsä rakastavat luonnollista lasten monivitamiinia


Kuules, kun kerron sinulle!  

Garden-of-Life-Vitamin-Code-Kids-Chewable-Whole-Food-Multivitamin-for-Kids-Cherry-Berry-60-Chewable-Bears on kaikkien aikojen ensimmäinen Non-GMO Verified -sertifioitu lasten monivitamiini, jota Atte Ankka ja kaikki hänen parhaat ystävänsä käyttävät. Tämä on lasten vitamiinien parasta A-luokkaa. Luonnollisia vitamiineja entsyymeineen ja probiootteineen. Garden of Lifen Vitamin Code -vitamiinivalmiste, jonka elimistö tunnistaa ja hyödyntää kuten ruoan.




Jos vähänkin näyttää siltä, että rupeaisi satamaan, Hippi Hiiri levittää heti paikalla sateenvarjonsa. Hippi Hiiri rakastaa kuitenkin Garden of Lifen Kirsikan makuisia monivitamiinikarhuja niin paljon, että voisi syödä ne kaikki kerrallaan vaikka kaatosateessa. Hippi Hiiren äiti pitää kuitenkin huolen, ettei Hippi Hiiri saa päivässä enempää kuin 2 vitamiinikarkkia.

Atte Ankka, jonka pitäisi rakastaa sadetta ja vesilammikoita, inhoaa vettä vielä enemmän kuin Hippi Hiiri ja Kalle Kani yhteensä. Atte Ankan äiti sanoo kuitenkin, että Aten käytös on parantunut sen jälkeen, kun hänelle alettiin antaa Garden of Lifen luonnollista, ei-synteettistä monivitamiinia päivittäin. Ensimmäisellä kerralla Atte purnasi vitamiinin mausta, mutta seuraavana päivänä pyysi kuitenkin jo itse saada sitä. Atte oli oikeastaan yhtä ihmeissään kuin äitinsäkin päästyään monivitamiinin makuun. Hänestä tuntui ikäänkuin hän ei olisi koskaan elämässään muuta tehnytkään kuin käyttänyt huvin vuoksi tätä vitamiinia. Aten äiti katselee poikaansa ihaillen ja toteaa, että hänen mielestänsä vitamiinin maku on kuin ennen vanhaan kunnon karkin maku.


Garden-of-Life-Vitamin-Code-Kids-Chewable-Whole-Food-Multivitamin-for-Kids-Cherry-Berry-60-Chewable-Bears muistuttaa kauniista kesäpäivistä, jolloin ystävykset lähtevät retkelle. Heillä on iso eväskori mukanaan ja he istuutuvat niitylle. He syövät ja laulavat ja nauravat ja kertoilevat kaikenlaisia hauskoja kaskuja. Tässä monivitamiinissa on runsain mitoin, tarkemmin sanottuna 24:ää eri luonnonmukaisesti tuotettua vihannesta ja hedelmää luonnollisten vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi sekä myös probiootteja. Ylimääräistä rautaa vitamiiniin ei ole lisätty. Kannattaa huomioida, että vitamiini sisältää siis tosiaankin myös maitohappobakteereja, joten niitä ei tarvitse eri rahaan ostaa ja antaa lapsellesi eri purkista. Kaksi vitamiinikarhua illalla nassuun ja lapset nukkuvat niin, että nenät vain tohisevat.


Hippi ja Kalle tykkäävät räiskäleistä ja syövät niitä hunajan kanssa. Kun he ovat kylläisiä ja tyytyväisiä, he rientävät rantaan. Hipin ja Kallen vanhemmat ovat tyytyväisiä, koska lapsokaiset pysyvät nykyään terveinä tai ovat korkeintaan päivän sairaina, kiitos Garden of Lifen hyvälaatuisten ja vähäsokeristen lasten monivitamiinikarhujen. Ja hienointa on, että lasten mielestä äiti on reilu ja kiva, kun antaa joka päivä kaksi vitamiininamia hyvin syödyn ruoan jälkeen. Hippi, Kalle ja Atte naureskelevat ja ovat mielestään hoitaneet asiansa oikein hienosti, kun äiti ja isä suostuvat tilaamaan heille näin hyviä vitamiineja iHerbistä aina uudestaan purkin lopun häämöttäessä.



Joko teidän perheessä on kokeiltu näitä ihmekarhuja? Varautua kannattaa varsinaiseen roiskutteluun ja loiskutteluun vedessä, kun sen aika pian koittaa. Näistä karhuista lapset nimittäin saavat entisestään lisää virtaa, niin henkistä kuin fyysistäkin.

Ja siinä samassa lastesi silmien terveys, immuunipuolustus, luuston kasvu ja ruoansulatus saavat tarvitsemansa tuen, virkkoo Atte Ankan äiti rannalta.


 
Lämmin kiitos tästäkin kerrasta!




Lähteet.
Jackson K. ja B., Atte Ankka ja hänen ystävänsä, Kustannusosakeyhtiö Tammi, 1952
iHerb tuotekommentit
https://www.gardenoflife.com/content/product/why-choose-vitamin-code/

tiistai 26. huhtikuuta 2016

Vastustamaton risiiniöljy joka tarpeeseen ja silkinpehmeään hemmotteluun


Risiiniöljyn parantavat ominaisuudet on tiedetty jo vuosisatoja. Risiiniöljy sisältää happoja, jotka estävät bakteerien kasvua ja rakentavat suojan hiiva- ja virustulehduksia vastaan. Risiiniöljy lievittää tulehduksia ja toimii hyvin aknea ja kuivaa ihoa vastaan kosteuttaen ja pehmentäen ihoa. Voit hyvin käyttää risiiniöljyä yhdessä normaalin kosteusvoiteesi kanssa.



on kylmäpuristettu sisäiseenkin käyttöön soveltuva risiiniöljy (Ricinus communis eli Castor oil). Öljyä ei tarvitse säilyttää jääkaapissa. Öljy on koostumukseltaan paksua ja lähes hajutonta. Kerrassaan erinomainen valinta risiiniöljyn monipuolisesti hoitavaan koostumukseen tutustumiseen.




Risiiniöljy sopii hyvin luonnolliseen hiustenhoitoon saaden aikaan elinvoimaisemman näköiset hiukset, jotka hehkuvat terveyttä. Risiiniöljy ravitsee hiuksia, edistää hiusten kasvua ja estää päänahan kuivumista, eliminoi hilseen muodostumista ja hiustenlähtöä. Säännöllinen hiusnaamio 1-2 kertaa viikossa risiiniöljystä, munankeltuaisesta ja hunajasta tekee hiuksille ihmeitä. Öljyä voi käyttää sellaisenaankin suoraan hiuksiin ja antaa vaikuttaa tunnin ennen pesua. Öljyt saa pestyä parhaiten pois hiuksista levittämällä shampoon suoraan öljyisiin hiuksiin ennen hiusten kastelua.

Myös kookosöljy ja arganöljy ravitsevat tehokkaasti hiuksia ja päänahkaa ulkoapäin. Riippuen siitä omistaako kuivan vai helposti rasvoittuvan päänahan, tehohoito öljyllä olisi suositeltavaa tehdä kerran viikossa tai kahdessa viikossa. Silloin öljyä hierotaan painellen päänahkaan ja latvoihin antaen vaikuttaa useamman tunnin tai jopa yön yli ja huuhdellaan pois. Hiuksista tulee kiiltävät ja ravitut.

Upeat luonnonkauniit kiharat hiukset pysyvät hellävaraisesti hallinnassa, kun sekoittaa tätä hyvälaatuista risiiniöljyä Giovannin hiuksiin jätettävän hoitoaineen Giovanni-Direct-Leave-In-Weightless-Moisture-Conditioner kanssa.

Yksi hiusnaamiovaihtoehto risiiniöljystä on sekoittaa se oliivi- tai kookosöljyyn eteeristen rosmariini- ja teepuuöljyjen kanssa. Badger-Company-Jojoba-Herbal-Hair-Oil-Rosemary-Tea-Tree-59-ml on mielenkiintoinen valmis jojobaöljypohjainen rosmariini-teepuu -hiusöljy. Nature-s-Answer-Organic-Essential-Oil-100-Pure-Tea-Tree -teepuuöljyä kannattaa muuten kokeilla myös suoraan finniin sen huomatessaan.




Risiiniöljy tekee ihmeitä myös ripsille edistäen niiden kasvua kuten myös kulmakarvojen kasvua. Öljy levitetään pumpulipuikolla limakalvoja varoen ja annetaan vaikuttaa yön yli. Yhdessä yössä ei tietenkään kannata odottaa mullistavia muutoksia, mutta ajan kanssa kyllä tuloksena on tuuheammat ripset. Jotkut lisäävät risiiniöljyä meikinpoistoaineeseensa kasvattaakseen ripsiään.

Yksi käyttötapa monipuoliselle risiiniöljylle on sekoittaa sitä jojoba- tai manteliöljyyn ja käyttää meikinpoistoaineena ja kasvojen virkistävään puhdistamiseen. Risiiniöljy puhdistaa syvältä ja auttaa erinomaisesti kehon akneen. Sitä voi levittää iholle ennen suihkua kuorimistarkoituksessa, suihkun jälkeen imeytymään ihoon tai yöksi. Kerran viikossa öljyn hierominen ihoon ennen pesua auttaa säilyttämään ihon elastisuuden ja pehmeyden.

1 tippa risiiniöljyä 4 tippaan avokado-, auringonkukka- tai jojobaöljyä ja iho kiittää nuorentumalla silmissä. Ja mihin häviävätkään maksaläiskät ja finnit.

Risiiniöljy huolehtii käsistäsi puutarhatöiden, tallitöiden yms. jälkeen palauttaen karkeisiin käsiin niihin kuuluvan sileyden. Samoin arjen rasituksista väsyneet jalat kiittävät saadessaan yöksi risiiniöljyhoidon puuvillasukkien alla. Pehmeät ja hyvin hoidetut jalat tekevät olostasi mukavamman. Täydellisen lopputuloksen takaa risiiniöljyn kyky edistää kynsien kasvua samalla vahvistaen kynsiä. Runsasravinteinen risiiniöljy on erinomainen myös kynsitulehduksien hoitoon ja sienitauteja vastaan ja auttaa myös syyliin.

Risiiniöljy on ihanteellinen, luonnollinen tapa päästä eroon rypyistä. Toimii täsmäseerumin tavoin esimerkiksi kulmakarvojen välisiin kasvojen juonteisiin laitettuna. Risiiniöljy edistää kollageenin ja elastiinin tuotantoa samalla, kun se pehmentää ja kosteuttaa ihoa.

Kauneudenhoito on vain yksi risiiniöljyn käyttökohteista. Siitä on saatu apua niin mahakipuun, polvikipuun, niveltulehdukseen kuin reumatismiinkin, mutta se jääköön toiseen kertaan.




Suosittu, laadukas, perinteinen


risiiniöljy jokapäiväiseen käyttöön, jotta myös jalkasi, kätesi ja huulesi pysyisivät pehmeinä.

Risiiniöljyä saa Suomestakin! 


Hymy ja risiiniöljy yhdessä muuttavat kaiken! 





Lähteet:
iHerb tuotekommentit
Saastamoinen Mari, Luonnollinen hiustenhoito, LehtiVihreä 2016 - Kestävämpää Kehitystä
http://bio4you.eu/fi/oljyt/419-risiinioljy-bio-50ml-tulehduksia-aknea-ja-kuivaa-ihoa-vastaa-naturado.html

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Ovi on saatu raolleen


Nyt se on sitten saatu! Nimittäin ensimmäiset iHerb-rewardsit tilille.

Meni siinä aikaa saada 300 dollaria tienattua ja säästettyä kasaan. Mutta tulihan se sieltä. Ja tulee se vielä toistekin, ei kuitenkaan heti ensi kuussa, mutta tänä vuonna varmasti vielä.

IHerbistä voi saada rewardsit DHL:n tuomana shekkinä tai suoraan pankkitililleen, kun niitä on kasassa vähintään 300 dollaria. Itse valitsin pankkisiirron. IHerb suorittaa noston kuun alussa, nyt se tapahtui ainakin 1. päivä, jolloin rewards-sivulle tulee kirjoitus issued by check. Sitten voi joutua odottamaan vähän pidemmänkin tovin kuin vain päivän tai pari kuten olin ajatellut. Raha saapui pankkitililleni Suomeen vasta 18. päivä. IHerb ilmoitti yrittävänsä  saada laitettua rewardsit maksuun kaikille kuun puoliväliin mennessä.

On tässä jokunen juttu jos toinenkin tullut kirjoitettua tuon rahan eteen. Eli ilmaiseksi se ei kyllä tullut eikä vaivaa näkemättä. Mutta nyt, kun se on siinä, niin ei muista enää kaikkea sitä vaivaa, jonka on joutunut näkemään.


Kaikki mitä ihminen luo on saanut alkunsa ajatuksesta. Mitään ei voi syntyä ilman, että se ensin olisi ajatus.


Välillä on pää ihan tyhjä ajatuksista ja tuntuu, ettei ole mitään annettavaa, kirjoitettavaa. Tähän asti on kuitenkin aina jostain hetken kuluttua putkahtanut aihe ja toinenkin sitten yhtäkkiä jostain. Ilmeisesti olen myös jossain määrin ainakin joissain jutuissa onnistunut antamaan lukijoilleni jotakin, kun ovat koodiani HUH943 käyttäneet. Tästä olen erittäin kiitollinen.

Rikkauksia ei saa toivomalla. Menestys on selkeiden suunnitelmien, palavan halun ja jatkuvan sinnikkyyden tulos.

Useimmat ideat syntyvät kuolleina ja ne pitää välittömästi elvyttää, selkeiden suunnitelmien ja välittömän toiminnan avulla. Sillä hetkellä, kun idea syntyy, on aika tarttua siihen. Jokaisesta hetkestä, josta idea on selvinnyt, sen selviytymismahdollisuudet paranevat.


Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos iHerb-alennuskoodiani HUH943 käyttäneille ja käyttäville. Nähdään pian.





Hemmottele itseäsi ja läheisiäsi ihanilla iHerb-tarjouksilla siihen asti!




Lähde: Hill Napoleon, Ajattele oikein MENESTY, Oy Enterio Ab, 2007

perjantai 15. huhtikuuta 2016

Kohti toimivaa aineenvaihduntaa ja ruuansulatuselimistöä


Aineenvaihdunnassa otetaan sisään ravintoaineita ja kuljetetaan ulos kuona-aineita. Ohutsuolen limakalvo toimii räikeästi aliarvostettuna portinvartijana, joka päättää, pääseekö aine verenkiertoon vai kuljetetaanko se vessanpönttöön. Ravintoaineet imeytyvät suolistosta, jonka pitää toimia terveesti. Mikäli syöty ruoka ei pilkkoudu molekyylitasolle asti, ei siitä ole keholle hyötyä.

Ruoan pilkkoutumattomuus: liian vähän ruoansulatusentsyymejä, vatsalaukussa liian vähän suolahappoa, jolloin entsyymit eivät voi toimia. Turvotusta, ilmavaivoja, närästystä, röyhtäilyä, vatsakipuja. Suoliston limakalvojen kunto ja paksusuolen bakteerikanta heikkenevät. Ärtyvän suolen oireyhtymä, tulehduksellisia suolistosairauksia, ummetusta ja ripulia.

Heikentynyt suoliston limakalvo: verenkiertoon pääsee pilkkoutumattomia ruokapartikkeleita, siitepölyä ja muita immuunireaktion aiheuttajia. Kiputiloja niveliin tai lihaksiin, päänsärkyä, mielialan laskua, iho-ongelmia ja ruokayliherkkyyksiä. Autoimmuunisairauksia, kuten kilpirauhasen toimintahäiriöt, reuma, psoriasis, MS-tauti ja fibromyalgia.

Mielialakin on jatkuvassa vaikutuksessa suolistoon. Suoliston bakteerikanta vastaa nimittäin 95-prosenttisesti mielialahormoni serotoniinin tuotannosta. Suolistobakteeriston on huomattu olevan yhteydessä mielen hyvinvoinnin lisäksi myös käyttäytymiseen, jopa autismiin.

Jumiutunut aineenvaihdunta: paino ei putoa, vaikka syö terveellisesti ja harrastaa liikuntaa. Palelee, kuumottaa tai hikoiluttaa. Virtaa ei riitä, vaikka nukkuu täydet yöunet. Uni ei tule, vaikka väsyttää.

Toistuvat, nopeat painonpudotukset keräävät maksaan rasvaa ja tekevät laihdutuksen kerta kerralta vaikeammaksi. Maksa ja suolisto ovat pari; jos toinen voi huonosti, niin silloin toinenkaan ei toimi hyvin.




Hyvillä bakteereilla, kuten maitohappobakteereilla on tärkeä rooli elimistön puhdistamisessa kuona-aineista ja painonhallinnassa. Lisäksi ne varmistavat tärkeiden ravintoaineiden imeytymistä. Turvotus, närästys, vatsakivut ja suoliston toiminnalliset ongelmat ovat merkkejä häiriöistä suoliston mikrobikannassa. Ravinto ei imeydy kunnolla, ja tämän myötä elimistö ei saa tarvitsemiaan ravintoaineita.

Suolistobakteeristo reagoi herkästi stressiin, hyvät bakteerikannat voivat heikentyä ja huonoa oloa aiheuttavat saada vallan. Suoliston ja sen bakteerikannan parantamisessa ruokavalio on aina osa hoitoa ja siihen kannattaa kiinnittää entistä suurempaa huomiota. Kenellekään ei tee hyvää liika sokeri, ei liika suolakaan, mutta jokaisen elimistö tarvitsee voitelua öljyillä ja puhdistusta kuiduilla.

Verensokerin tasaisuus on hiljaisen tulehduksen vähentämisen, virkeyden ja painonhallinnan avain. Aterioita on hyvä olla 4-5 päivässä. Aamiaisesta ja välipalasta ei kannata tinkiä, koska se kostautuu usein liiallisena syömisenä muilla aterioilla.

Useimmat antibiootit muuttavat suoliston bakteerikantaa siten, että normaalifloora häiriintyy ja kehittyy dysbioosi eli haitallisia muutoksia suolen bakteeristossa.




Ärtyvän suolen oireyhtymä, irritable bowel syndrome, IBS on alidiagnosoitu sekä huonosti ymmärretty ja huonosti hoidettu merkittävä vaiva. Ärtyvän suolen oireyhtymän tärkeimmät oireet ovat vatsakipu, ulostamishäiriöt, kuten ummetus, pienivolyyminen ryöpsähtelevä ripuli, turvotuksen tunne vatsan alueella sekä kivuliaat ilmavaivat. Jotkut suomalaiset gastroenterologit ovat arvioineet, että noin 20 % suomalaisista kärsii ärtyvästä suolesta. Sitä on enemmän naisilla kuin miehillä, ja iän myötä sen yleisyys vähenee.

Monet ruoat, kuten pavut, herneet, kaali, banaani sekä imeytymättömät hiilihydraatit, kuten tiettyjen hedelmien ja vihannesten sokerit, hedelmäsokeri, sorbitoli, ksylitoli sekä vehnän ja tumman leivän hiilihydraatit sekä valmisruoat, aiheuttavat lisävaivoja. Oireita lisääviä tekijöitä saattavat olla kahvi, alkoholi ja keinotekoiset makeutusaineet. Joillakin ruoan runsas fruktoosipitoisuus voi aiheuttaa oireita. Fruktoosia on lisätty mm. alkoholijuomiin ja maissipitoisiin teollisiin ruokiin.

Tehokkaat probioottivalmisteet eli maitohappobakteerit, jotka toimivat elimistön puolesta, ovat vahvasti ja vakuuttavasti tulossa toiminnallisten vatsavaivojen hoitoon. Haittavaikutusten puuttuminen on vahva peruste kokeilla probioottilääkitystä myös ärtyvän suolen oireyhtymän hoidossa.

Ärtyvän suolen oireyhtymässä on usein kyse koko mahasuolikanavan limakalvojen tulehduksesta ja vaurioitumisesta. Ruoansulatuskanavan limakalvon suolinukka lisää moninkertaisesti suolen aktiivista pinta-alaa. Limakalvon solut elävät vain lyhyen aikaa. Suolen seinämän epiteelin kaikki solut uusiutuvat 3-7 vuorokaudessa. Tavallisissa oloissa harmittomat ruoan osatekijät saattavat ärsyttää huonosti uudistunutta limakalvoa. "Tankkaus" tärkeimmillä solun uudistumisessa keskeisiä tehtäviä hoitavilla pienoisravintotekijöillä edistää limakalvon solujen uudistumista ja soluvaurioiden korjaantumista. Yleensä monet ruokien sietohäiriöt loppuvat sen myötä.

Ärtyvän suolen keskeiset oireet saattavat parantua jopa muutamissa päivissä tai viikoissa. Nopea paraneminen on hyvin ymmärrättevää, kun tietää suolen pintakerroksen uusiutumisnopeuden, 3-7 päivää.





Garden-of-Life-Primal-Defense-HSO-Probiotic-Formula-216-Caplets 

on todellinen helmi ja erinomainen poiminta kääntämään suoliston vaivat historiaan.

Vahvat näkymät terveytesi edistämiseen ja vastinetta rahoillesi.

Monet ovat käyttäneet tätä kiinnostavaa ja hyvää probioottivalmistetta vuosia, kokeilleet välissä jotain toista merkkiä ja aina palanneet takaisin tähän korkean toimivuuden ansiosta, joka heijastuu positiviisesti parempana olotilana.

Varmistaa suolen terveen toiminnan, ravinteiden imeytymisen ja vastustuskyvyn ympäristön pöpöille.

Kannattaa ehkä kokeilla josko toimisi sinullakin, vai mitä?


Garden-of-Life-Primal-Defense-HSO-Probiotic-Formula-216-Caplets 


Monet ovat muuten antaneet tätä probioottivalmistetta myös koirillensa hyvin tuloksin.







Lähteet:
Tiedon lähteinä Luontais terveys lehdessä 2/2016: erikoislääkäri Kaarlo Jaakkola, ravintovalmentaja Annika Havaste, FLT ravintovalmentaja Leena Arola, ravitsemusterapeutti Marja Ruuti, diplomiravintoneuvoja Tarja Hänninen ja diplomiravintoterapeutti Miia Inkeroinen

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Berberiini voi pidentää jopa ikää


Berberiiniä valmistetaan useiden eri yrttien juurista, kuoresta ja kaarnasta. Suomessa berberiiniä on ollut saatavana vuodesta 2009 lähtien. Berberiiniä on kuitenkin Intiassa, Kiinassa, Koreassa ja Amerikan intiaanien keskuudessa käytetty jo tuhansia vuosia. Berberiini on antioksidatiivinen, anit-inflammatorinen, antimikrobinen, antidepressiivinen, antidiabeettinen ja antikarsinogeeninen ravintolisä.

Berberiini parantaa mm. insuliiniherkkyyttä, alentaa kohonnutta veren sokeria, sokerihemoglobiinia ja rasvoja. Berberiini tehostaa diabeteslääkkeiden (metformiini ja rosiglitatsoni) vaikutusta ja vähentää myös niiden tarvetta. Berberiini onkin erityisesti diabeetikkojen suosima ravintolisä.

Berberiiniä käytetään myös laajasti korvaamaan kolesterolia alentavia lääkkeitä, statiineja. Berberiini ehkäisee ja korjaa myös nivelrikossa esiintyviä rustovaurioita. Sopiva annostus on tällöin suunnilleen 1g berberiiniä päivässä. Berberiini ehkäisee ja hoitaa myös masennusta.

Berberiini torjuu virus-, bakteeri-, hiiva- ja sienitauteja (mm. Candida albicans). Se auttaa myös eri syistä johtuvissa ripuleissa. Berberiiniä käytetään torjumaan myös sisäisiä parasiitteja. Berberiinin nauttiminen ravintolisänä suojaa maksaa ja suojaa metabolista oireyhtymää vastaan. Berberiini taspainottaa maksan ja koko elimistön aineenvaihduntaa korjaamalla mitokondrioitten toimintahäiriöitä. Berberiini on tehokas diabeteksen ja lihavuuden ehkäisyyn ja hoitoon.

Berberiini toimii synergisesti sienilääkkeiden kanssa ja on tehonnut esim. lääkeresistenttiin suun sieni-infektioon (sammas).

Berberiini voi olla hyödyksi monen eri syövän tukihoitona: mm. munasarjasyöpä, rintasyöpä, maksasyöpä, ruokatorvensyöpä ja paksusuolensyöpä. Berberiini ei estä millään lailla vakiohoitojen tehoa, mutta vähentää niiden sivuvaikutusten riskiä.

Berberiini voi korjata vuotavaa suolta.

Berberiinin turvallinen vaikuttava päiväannos on 1-1,5 grammaa vuorokaudessa. Kuten muidenkin yrttivalmisteiden kanssa, on berberiinin käytössä hyvä pitää välillä taukoa, esimerkiksi joka viides kuukausi 2 viikon tauko. Berberiini sopii hyvin yhteen useimpien lääkkeiden kanssa.

Berberiiniä voit tilata alla olevista linkeistä.

Thorne-Research-Berberine-500-60-Veggie-Caps 

Natural-Factors-WellBetX-Berberine-500-mg-60-Veggie-Caps 




Lähteet:
Tolonen Matti, Berberiini suojaa diabeetikon munuaisia, TerveysTieto 2/16
http://www.raysahelian.com/berberine.html
http://luontainenterveys.fi/index.php/tuotteet/berberiini/
http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=2514&start=270

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Lyhyesti armaassa solumuistissamme olevista tunnemuistoista ja 3 suosittua iHerb-ravintolisää


Solumuisti merkitsee kehoon varastoituneita tunnemuistoja, jotka ovat useimmiten peräisin varhaislapsuuden ikävistä kokemuksista. Tunnemuistoihin on haasteellista päästä käsiksi tietoisin keinoin ja ne ilmenevätkin elämässämme erilaisina reagointimalleina ja sairauksina.


Nature-s-Plus-Source-of-Life-Animal-Parade-Gold-Children-s-Chewable-Multi-Vitamin-Mineral-Supplement-Natural-Assorted-Flavors-120-Animals on helppokäyttöinen, pureskeltava, hyvänmakuinen ksylitolilla makeutettu, eläinmuodoissa oleva suosittu ja monipuolinen lasten monivitamiini, joka on vakuuttanut vanhemmat laadullaan. Jokainen äiti ja isä toivoo, että omat lapset eivät sairastelisi. Monivitamiinivalmiste on kannattava tapa varmistaa niin lapsen D-vitamiinin kuin muidenkin vitamiinien ja hivenaineiden saantia tukemaan rautaisen vastustuskyvyn vahvistumista.


Solumuistista on mielenkiintoinen teoria, jonka mukaan elinsiirron kautta saatu elin voisi sisältää luovuttajan muistikuvia. Elinsiirrossa saatu elin saattaisi jopa muuttaa ihmisen persoonallisuutta samankaltaiseksi kuin luovuttajan.




Tulehduksellisissa sairauksissa kuten esimerkiksi suolistosairauksissa on usein kyse vihasta, jota henkilö ei ole pystynyt kanavoimaan ulos. Usein viha kääntyy häntä itseään vastaan ja alkaa tuhota elimistöä. Migreeni on tyypillisesti ylisuorittajien vaiva. He kokevat, etteivät ole koskaan ihmisinä riittäviä ja vaativat itseltään paljon. Viha on voimakas tunne, joka vaatii vapauttamista antamalla anteeksi sekä itselleen että muille.

Masennuksen takana on useimmiten elämän tarkoituksen puuttuminen, jolloin henkilö ei ole löytänyt yhteyttä sisimpäänsä. Masennukseen liittyy sisäinen tyytymättömyyden tunne. Yleensä ainoa ratkaisu on löytää elämään henkinen perusta ja sisältö.

Riippuvuudet syntyvät siitä, että elämäntehtävä on jäänyt löytymättä. Elämäntehtävän hahmottaminen liittyy useimmiten työuraan. Ihmiselle ei ole kiteytynyt hänen oma tehtäväkenttänsä maailmassa. Näin hän pakenee tyhjyyden tunnetta päihteisiin ja muihin riippuvuutta aiheuttaviin aineisiin ja asioihin.


Now-Foods-Taurine-Double-Strength-1000-mg-250-Capsules on riittoisa ja mielenkiintoinen ravintolisä, joka mm. parantaa unta ja rauhoittaa. Tauriini on aminohapon kaltainen aine, jota saa pääasiassa tummalihaista siipikarjaa ja mereneläviä kuten simpukoita ja kaloja syömällä. Tauriini vähentää mahdollisesti sydäntaudin, diabeteksen ja harmaakaihin riskiä. Tauriinin ajatellaan parantavan sydämen ja verisuonten tilaa mm. parantamalla kolesteroliarvoja, alentamalla verenpainetta, vaikuttamalla solunsisäisen kalsiumin määrään sekä antioksidanttivaikutuksen kautta. Stressi ja ikääntyminen vähentävät tauriinin synteesiä. Tauriini on välttämätön imeväisikäisille ja sitä on saatava äidinmaidosta tai äidinmaidonkorvikkeesta. Vegaaneilla tauriinin saanti jää hyvin vähäiseksi.




Ruoalla on tärkeä rooli solumuistin puhdistamisessa ja kaikessa hyvinvoinnissa. Mitä puhtaampaa ruokaa syö, sitä vähemmän kuona-aineita kertyy elimistöön. Kun aineenvaihdunta toimii, sisäelimet pysyvät paremmin terveinä.

Kiinassa tunnistetaan yhteys sisäelinten ja tunnetilojen välillä. Vihan tunne liittyy maksaan, huoli pernaan, pelko munuaisiin, suru keuhkoihin ja ilo sydämeen. Tunnetiloihin liittyvä solumuisti sijaitsee siis tietyissä sisäelimissä. Jos jokin elin on fyysisesti häiriintynyt, silloin tunnepuolikin häiriintyy. Jos ihminen vaikkapa huolehtii liikaa, perna alkaa oireilla. Ensimmäinen oire voi olla sokerin himo, jolla henkilö yrittää paikata pernan heikentynyttä toimintaa.

Solumuisti vaikuttaa aktiivisesti keuhkojen alueella. Hengitys poistaa kuona-aineita ja puhdistaa tunnemuistia. Pallea on alue, jossa tunnemuistot vaikuttavat voimakkaasti. Monilla onkin hengenahdistusta, paniikkihäiriöitä ja astmakohtauksia.


California-Gold-Nutrition-Vitamin-C-Quali-C-250-g on Skotlannissa, ei siis Kiinassa kuten useimmat askorbiinihapot, valmistettu loistava ja edullinen vastustuskykyä edistävä C-vitamiinijauhe päivittäiseen käyttöön. C-vitamiini on tärkeä antioksidantti hengitysteille. C-vitamiini pysäyttää allergisen reaktion estämällä soluja vapauttamasta histamiinia. C-vitamiini on tehokas vastalääke rasituksen aiheuttamiin astmaoireisiin. Astmakohtauksen voi usein jopa estää ottamalla C-vitamiinia 2000 mg 1 tunti ennen liikuntasuoritusta.


Jos olet kiinnostunut saamaan kokonaisvaltaista hoitoa, ja haet lääkäriä, joka kohtaisi sinut syvemmällä kuin vain biokemian tasolla, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäri Sauli Siekkiseen, Lääkäriasema Sofianovassa. Edellä esitetyt tiedot solumuistista ovat Sauli Siekkisen tietämystä.





 
Lähteet::
Kiviluoma Merja, Tunnemuistoista voi vapautua, Luontais terveys 2/2016 
http://ruohikolla.blogspot.fi/2012/04/onko-tauriini-tarpeellista.html 
http://www.luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=arkisto_2012_apua_allergiaoireisiin 

torstai 7. huhtikuuta 2016

Nämä minä tilasin ilmaisilla postikuluilla iHerbistä



Norja saattaa olla maailman kaunein maa. IHerb taas maailman paras luontaistuotekauppa. Näin ainakin minä olen asian kokenut.

Tälla kertaa tilaukseni meni aivan nappiin. Viimeisen tuotteen ostoskoriin lisätessäni muuttui postitus ilmaiseksi ja kokonaissummaksi tuli 35,14 euroa, josta ei arvonlisäveroa Suomessa joudu maksamaan. Itselläni oli juuri sopiva määrä 3,81 euroa kanta-asiakkuusbonusta, Loyalty Credit käytössä.

Kaikki tilaajat saavat jokaisesta tilauksestaan automaattisesti 10 prosenttia kanta-asiakasbonusta käytettäväksi kahden kuukauden kuluessa seuraavaan tilaukseensa. Bonus tulee käyttöön, kun edellinen tilaus on lähetetty. Ilmaisen Airmail-postituksen saa yleensä tilauksen ylittäessä 40 dollarin rajan.




Atlantin rantojen kapeilla ja mutkittelevilla teillä, välillä vuonoja myötäillen ja vesiä viistäen, välillä taas korkeille lumipeitteisille vuorille kavuten, on ihana napostella terveellisiä ja makoisia cashewpähkinöitä.

 

Turkoosin värisiä ja raivoisasti pauhaavia koskia saattaa olla kilometrikaupalla. Välillä taas rauhallisia jokia tai suuria järviä, jotka levollisesti katselevat matkaajia matkalla vapauteen ja huolettomuuteen. Ilman kunnollista magnesiuminvalmistetta en lähde mihinkään.

Kevään lämpö tuntuu kasvoilla. On aika onnitella itseään. Vuorilla ilma on sinertävän kuulas, vihreä aluskasvillisuus niukkaa, jäkälä värjää maan laikukkaaksi siellä täällä. Kaikki on karua ja jylhää, koskematonta, henkeäsalpaavan kaunista. Vuoria ei maailman meno järkytä, ne säilyttävät seesteisen ylhäisyytensä ja kun siitä pääsee osalliseksi, niin sielu rauhoittuu syvältä.


IHerbissä "ristiin rastiin hyllyjen välissä kulkiessa" on melkein kuin olisi ihan omassa maailmassaan. Mielipuuhaani on löytää uusia, mielenkiintoisia ravintolisiä. Tällä kertaa ostoskorissani oli kuitenkin jo kaikki paitsi suola Celtic-Sea-Salt-Light-Grey-Celtic-Vital-Mineral-Blend-454-g.

Meitä on niin moneksi. IHerbistä löydät sinäkin varmasti tarvitsemasi ja innostut katselemaan kaikkea muutakin kuin hakemaasi.




Ulkona liikkuessa aistii kaikki tuoksut ja hajut. Mikä sen parempaa vastapainoa onkaan nettitilauksen ja sisällä vietetyn ajan jälkeen näin keväällä. Kannattaa ehkä koukata vähän kauempaakin.



Lähde: Hellsten Tommy, Pysähdy - olet jo perillä, Minerva Kustannus Oy, 2012

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kalanmaksaöljyä ei ole käytetty turhanpäiten iät ja ajat








Kalanmaksaöljy on mahtava luonnollinen omega-3-rasvahappojen sekä A- ja D-vitamiinin lähde.

Kokmukset ympäröivästä maailmasta muuttavat aivojen rakennetta jatkuvasti ja perinpohjin kaikilla eliöillä, joilla on hermojärjestelmä. Aivosi toisin sanoen muuttuvat, kun luet tätä juttua. Aivojen kehitys jatkuu niin kauan kuin elämme ja tarjoamme aivoillemme virikkeitä.

Aivoissa on runsaasti D-vitamiinin vastaanottimia eli reseptoreita. D-vitamiinilla onkin tärkeä merkitys aivojen toiminnalle ehkäisten mm. masentumisen ja unihäiriöiden riskiä. Kalanmaksaöljystä saa D-vitamiinin lisäksi EPA:a muistia suojaamaan ja aivojen erityisesti tarvitsemaa DHA:ta, jonka pitoisuus keskushermoston soluissa laskee vanhenemisen myötä.

Miehen aivot ovat suuremmat ja painavat kymmenen prosenttia enemmän kuin naisen aivot. Naisilla on tietyissä aivojen osissa enemmän harmaata ainetta ja monimutkaisempaa ja laajempaa aivosolujen välistä viestintää etenkin otsalohkossa. Tämä alue säätelee harkintaa ja päätöksentekoa. Tutkimusten valossa näyttäisi siltä, että naiset ovat parempia tekemään monta asiaa yhtä aikaa, miehet taas keskittyvät paremmin yhden asian loppuun viemiseen.




Kalanmaksaöljystä saa rasvaliukoista A-vitamiinia, jota tarvitaan näkökyvyn ylläpitoon, solujen kasvuun, kudosten erilaistumiseen ja suvunjatkamiskykyyn sekä sikiönkehitykseen. Elimistö ei itse pysty valmistamaan A-vitamiinia, vaan se on saatava ravinnosta. Varsinaista A-vitamiinia eli retinolia on eläinkunnan tuotteissa, maksassa, kananmunassa, voissa sekä rasvaisissa maitovalmisteissa.

Monet tutkijat uskovat naisen etsivän kumppania, joka pystyy tarjoamaan emotionaalista ja taloudellista turvaa, toisin sanoen miestä, josta tulee hyvä isä ja elättäjä. Mies taas etsii naista, joka on riittävän nuori ja terve saamaan jälkeläisiä. Ihminen valitsee kumppnin, joka muistuttaa fyysisesti häntä itseään. Kun naisilta kysytään, mikä mahdollisessa kumppanissa on kaikkein tärkeintä, yhdeksän kertaa kymmenestä vastauksena on huumorintaju. Huumorintaju vaatii älyä ja kertoo viehätysvoimasta.

Jopa puolet A-vitamiinista kuluu näkökyvyn ylläpitoon. A-vitamiinin puute estää näköpigmentin muodostumista ja aiheuttaa näkökyvyn, erityisesti hämäränäön huononemista sekä sarveiskalvomuutoksia. Huulten kuivuminen ja halkeileminen sekä ihon kuivuminen ovat tyypillisiä A-vitamiinin puutosoireita. A-vitamiini taistelee myös flunssaa vastaan ja ehkäisee limakalvojen tulehduksia (virtsarakko, keuhkot, kurkku, nenä ja silmät).




Karoteenit ovat A-vitamiinin esiasteita, jotka muuttuvat elimistössä retinoliksi. Esimerkiksi kalanmaksaöljystä saatavan retinolin ja esimerkiksi porkkanasta ja parsakaalista saatavien karoteenien vaikutus ja imeytyvyys elimistössä on erilainen. Retinolit imeytyvät hyvin saadusta määrästä riippumatta, kun taas karoteenien imeytyminen huononee saannin ollessa runsasta. Beetakaroteenin vitamiinivaikutus on vain kuudesosa retinolin vaikutuksesta. Vaikka saataisiin runsaasti beetakaroteenia, elimistö muodostaa siitä A-vitamiinia korkeintaan 3000 IU päivässä.

Rakkaus on alue, jolla miehet ja naiset muuttuvat hyvin samanlaisiksi, tosin vain joksikin aikaa. Näyttää siltä, että mies ja nainen eivät ole missään muussa asiassa niin erilaisia kuin keskinäisessä kommunikaatiossa - ja ettei mikään muu aiheuta yhtä paljon kitkaa. On melkoisesti tieteellisiä todisteita siitä, että miehet kuulevat, kuuntelevat, ymmärtävät ja tuottavat puhetta eri tavalla kuin naiset. Miehet eivät synnynnäisesti ole taitavia lukemaan ei-sanallisia viestejä. He eivät ole ajatustenlukijoita, kuten miehet itse asian ilmaisevat.


Carlson-Labs-Cod-Liver-Oil-Gems-Super-1000-mg-250-Soft-Gels  ovat hyvälaatuisia kalanmaksaölykapseleita, joiden käyttö on hyväksi sydämelle, aivoille, näölle ja nivelille. Myös tuotteen E-vitamiini on hyvässä d-alfatokoferolimuodossa.





Lähteet: 
Stenroos Birgit, A-vitamiinin puutos TerveysTieto 3/16
Legato Marianne, miksi miehet eivät muista mitään JA naiset liiankin hyvin, Gummerus Kustannus Oy, 2007
Luontaisterveys 8/2015
Pakeman Sinikka, Teveellisen ravinnon aakkoset, Gummerus Kirjapaino Oy, 2000

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Isoäidin varjossa kertoma salaisuus B-vitamiineja tarvitaan kiistattomasti


Paraisilta tuli isoäidiltä kirje, jossa sanottiin, että vesiliukoisiin B-vitamiineihin ei kannata suhtautua välinpitämättömästi. B-vitamiinien pienikin puutos johtaa ajan mittaan väsymykseen ja uupumukseen. Äiti olikin jo kurkkuaan myöten kyllästynyt tähänastisiin väittämiin, että terve ihminen saa monipuolisesta ruokavaliosta kaikki vitamiinit, joten tuo kuulosti hänestä lupaavalta.




Meillä on useimmiten vitamiinipurkki, jos toinenkin hyllyllä. Isoäidin suosittelemat vitamiinit olivat aina taitaneet työnsä. Isoäidillä oli silmää ja elämänkokemusta. Hän tiesi esimerkiksi, että B1-, B2- ja B6-vitamiineja pitäisi täydentää yhtä suurina annoksina kuten myös koliinia ja inositolia.

Äidistä ei oikein ollut vitamiinien valitsijaksi, hän oli aivan liian kiltti ja nenästävedettävä. Luontaistuotekauppiaat olivat joskus pulmallisia. Isoäiti sanoi usein ja kernaasti, että me ymmärtäisimme vielä, mikä kunnia meille oli saada juuri vitamiinit suoraan iHerbistä.

Innate-Response-Formulas oli heti ensi hetkestä ottanut äidin siipiensä suojaan, ja lähinnä äidin takia se vakiobrändinä talossa pysyi. Innate Response ravintolisien ei muuten huolinut kruusailla ketään, ne saisivat minkä paikan tahansa, olivat ne niin hienoja koostumukseltaan. Mutta isoäidin mielestä äiti oli niin avuton edelleen, ettei tätä raatsinut jättää tylyn maailman armoille.




Riittävän monipuolista ravintoa syö Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) vuoden 2015 tutkimuksen mukaan vain noin 20 % väestöstä. Perheen hyvinvointi ja viihtyminen olivat äidille kaikki kaikessa. Ilmassa tuntuikin tiettyä levottomuutta, kun ei ollut vielä varmaa, hyväksyisikö isä Vuoden Vihannes 2016 ryhmään kuuluvan parsakaalin päivällisen pääraaka-aineena. Parsakaali sisältää kiistatta paljon beetakaroteenia, B-ryhmän vitamiineja, esimerkiksi folaattia, C- ja E-vitamiinia sekä kuitua. Kivennäisaineista parsakaalista saa erityisesti magnesiumia, rautaa ja kaliumia. Äidin mielestä miehen oli tietenkin oltava herra ja isäntä talossaan kunhan samalla pysyi aloillaan. Yksittäisissä tutkimuksissa on nimittäin löydetty muutakin hyvää parsakaalin muun muassa syöpää ja sydänsairauksien syntymistä ehkäisevistä aineista, flavonoideista, rikkiyhdisteistä ja glukosinolaateista.

Äidin oli terveysasioissa aina sitkeästi pysyttävä kannallaan antamatta koskaan myöten. Hän oli isoäidiltä oppinut, että ruuan liiallinen kuumentaminen tuhoaa erityisesti herkästi hajoavia B1-, B5- ja B6-vitamiineja. Monet geneettiset poikkeamat perimässä voivat lisätä B-vitamiinien kulutusta, vasta äskettäin on pystytty selvittämään näiden poikkeamien yleisyyttä väestössä. Vanhemmalla väestöllä, johon isoäitikin jo kuuluu, ruoansulatus ei enää toimi optimaalisesti ja mahahapon eritys heikkenee. Elämänkipinä isoäidillä kyllä on voimissaan saahan hän B12-vitamiinia päivittäin 100-400 µg kuten arvostettu Linus Pauling -instituutti USA:ssa suosittelee kaikille yli 50-vuotiaille. Ja varmaakin varmempaa on, että isoäidistä ei veto lopu, sillä hän saa runsaasti myös B6-vitamiinia kuten kaikkia muitakin B-vitamiineja.

Puolet yli 60-vuotiaista saa liian vähän B6-vitamiinia eli pyridoksiinia, joka on tärkeää muun muassa aminohappojen aineenvaihdunnalle, hermokudokselle ja iholle. Jatkuvassa käytössä Euroopan elintarviketurvallisuusviraston EFSA:n mukaan 25 mg/vrk B6-vitamiinia on turvallinen määrä. Yleisimmin B6-vitamiinivalmisteissa käytetty vitamiinimuoto on pyridoksiini-hydrokloridi, joka pitää muuttaa edelleen maksassa aktiiviseksi pyridoksaali-5-fosfaatiksi (P-5-P). Saattaa olla, että kaikkien ihmisten maksa ei prosessia pysty kunnolla suorittamaan, jolloin suurista 100 mg päiväannoksista voi tulla neurologisia haittavaikutuksia, kuten sormien puutumista ja neuropatiaoireita.




Kova ja routainen maa oli ratissut askelten alla, kun isoäiti oli aprikoinut, minkä B-vitamiinivalmisteen tilaisi. Pureva viima oli hytisyttänyt meitä, emmekä liikoja viivytelleet ulkona. Kun tulimme kotiin, oli koko talo pilkkosen pimeänä. Isoäiti sytytti valot lamppuihin ja tulen ruokasalin takkaan, keitti kaakaota ja päätyi lopulta tilaamaan Innate-Response-Formulas-B-Complex-90-Tablets tuotteen.

Onpa ihanaa sitten kun kevät alkaa toden teolla lämmittää. Ne sanat isoäiti sanoi melkein joka päivä talvella ja lopuksi aina huokaisi. B-vitamiinit estivät kuitenkin isoäitiä väsymästä talvella ja vahvistivat ne varmasti hänen hermostoa ja lihaksiaankin. Isoäiti oli aina huolehtinut ulkonäöstään ja tiesi B-vitamiinien, erityisesti biotiinin, olevan tärkeitä hiusten, kynsien ja ihon hyvinvoinnille. The-Synergy-Company-Vita-Min-Herb-Multi-for-Women-120-Tablets varmistaa kuulemma, ettei isoäiti harmaannu turhan rivakasti. Foolihappo yhdessä pantoteenihapon (B5-vit.) ja PABAn (para-aminobentsoehappo) kanssa nimittäin hidastaa hiusten harmaantumista ja tämän monivitamiinin kanssa ei normaalisti tarvitse erikseen B-vitamiinilisää ottaakaan.

B-vitamiineja kannattaa ottaa aamupäivällä, koska on epätodennäköistä, että energiantuotantosi olisi ylirasittunut yöaikaan nukkuessasi. Joissain tapauksissa tarvitsee täydentää reilusti yksittäistä B-vitamiinia, kuten esimerkiksi kasvissyöjien ja vegaanien B12-vitamiinia. Tällöin tulee kuitenkin ottaa myös B-vitamiiniyhdistelmävalmistetta. Tämä sääntö pätee ihan maalaisjärjelläkin, ruoastahan ei ikinä saada vain yhtä ainetta kerralla. B3-vitamiini eli niasiini suurina annoksina voi aiheuttaa ohimenevää ihon punoitusta (flush-reaktio) pian käytön jälkeen.




Isoäiti viihtyi maalla. Sieltä ne tietysti olivat peräisin ne hänen kummalliset pinttymänsä. Esimerkiksi nurja suhtautuminen kännyköihin ja mikroaaltouuniin. Kun minä tulin saliin oli isoäiti ikkunan luona ja veti verhoja eteen. Muistan hänen kertoneen, että korkea ikä, monet sairaudet ja lääkitykset voivat lisätä elimistön B-vitamiinien tarvetta ja vanhentaa elimistöä entisestään. Samassa soi ovikello. Kolme kertaa. Isoäiti hätkähti ja hellitti otteensa verhosta.

Kuka siellä voi olla? Tähän aikaan? Ja sunnuntai-iltana?

Onkohan siellä joku liiallisen sokerin ja valkoisten viljatuotteiden käyttöä harrastava lisää B-vitamiineja tarvitseva henkilö naapurustosta. Alkoholin käyttökin kuulemma "ryöstää" elimistön B-vitamiineja. Isoäidissä oli valovoimaa, niin kuin on tapana sanoa. Hän ei kerta kaikkiaan muistuttanut ketään muuta. Innate-Response-Formulas-B-Complex-90-Tablets lisää vireyttä ja jaksamista päivään ja on isoäidin mukaan luotettava B-vitamiinilisä lääkkeitä kuten antibiootteja, happosalpaajia ja nesteenpoistolääkkeitä käyttäville henkilöille, joiden B-vitamiinien kulutus on lääkitysten myötä lisääntynyt. Ja tietenkin isoäiti päättäväisesti lisäsi, että yksipuolinen ravinto, kokojyväviljojen, vihannesten ja hedelmien puuttuminen ruokavaliosta altistaa B-vitamiinien puutokselle.


Isoäidin tapaaminen on aina elämys, jollaisen saa aniharvoin kokea, eikä sen luomousta voi rikkoa itse.



PS. Isoäiti käyttää aina iHerb-koodia HUH943.



Lähteet:
http://earthwisevitamins.com/literature/B-Vitamins.pdf
http://fms.fi/portfolio-view/b-ryhman-vitamiinien-vaarallisuudesta/
http://luontainenterveys.fi/index.php/osa-alueet/vitamiinit-hiven-ja-kivennaeisaineet/
Lehto Timo, B-vitamiinien puutteellinen saanti on yleistä, Life mainos 2016
Kaalia ja puolukkaa, pääkirjoitus, Luontais terveys 2/2016