tiistai 29. marraskuuta 2016

Kävitkö ruokaostoksilla imitaatioelintarvikeliikkeessä?


Tulevaisuudessa ruokailutottumuksista johtuva huonovointisuus ja sairaudet aiheuttavat entistä vakavampia taloudellisia ongelmia kestämättömiksi kasvavien terveydenhoitokulujen ja työvoimapulan takia.

Nykyisessä mysteereistä riisutussa maailmassa suurimmat kummastuksen tunteet voi kohdata supermarketin hyllyrivistöjen katveessa pakkauksia ihmetellessä.  Koko kaupasta ei meinaa löytyä ainuttakaan pelkistä alkuperäisistä raaka-aineista koostuvaa ruokatuotetta.

Sadonkorjuujuhlat, saaliin arvostaminen ja kausisyöminen ovat unohtuneet, kun kaikkia tuotteita on saatavilla marketeista ympäri vuoden.


Herpes huulessa ei ole kiva supermarkettiin lähteä, onneksi ei tarvitsekaan.




Antibioottiresistenssi eli bakteereiden kyky sietää lääkeaineita on nopeasti yleistyvä ongelma, jonka osasyynä on antibioottien runsas käyttö eläinten, mukaan lukien kalojen, kasvatuksessa rehujen lisäaineena. WHO on luokitellut antibioottiresistenssin yhtä vakavaksi uhaksi kuin ilmastonmuutos.

1990-luvulla Yhdysvalloissa alkanut uudenlaisen E. coli -bakteerin leviäminen oli suoraa seurausta nautojen tehotuotantotavoista. Samoin hullunlehmäntautiepidemia oli seurausta tehotuotantomenetelmistä ja karjan viimeistelystä eli karjalle niiden elämän loppuvaiheessa syötetyn rehun koostumuksesta.

Yhdysvalloissa käytetään tiettävästi jo säteilytystä eli kansankielellä nuketusta elintarvikkeiden puhdistamiseen. Eviran mukaan säteilytyksen tarkoituksena on tappaa elintarvikkeissa olevia vieraita (esim. bakteerien, hyönteisten ja niiden toukkien) soluja tai estää esimerkiksi sipulin tai perunan itämistä. Suomessa myytävistä elintarvikkeista ainoastaan mausteet saavat olla säteilytettyjä, eikä säteilytystä saa käyttää säilöntämenetelmänä.


Löytyy Yhdysvalloista kuitenkin jotain hyvääkin kuten tämä suomalaisten suosikkiseerumi.




Puolukka on luonnotuote, joka sisältää E-koodeja, mutta tästä ei voida päätellä elintarvikkeiden lisäaineiden turvallisuutta.


Osa ihmisistä erityisesti kylmillä seuduilla asuneet, ovat sopeutuneet käyttämään ravintona maitoa. Maito ei ole osa ihmisen "alkuperäistä" ruokavaliota, mutta se on aikoinaan tarjonnut energianlähteen.


Kasvihuonetomaatteja ei ole tuotettu luonnollisesti, vaikka tomaatti mielletään luonnontuotteeksi.



Ruokateollisuus suosii raaka-aineita, jotka ovat edullisia, monikäyttöisiä ja riippuvuutta aiheuttavia. Sokeri, puhdistetut hiilihydraatit sekä prosessoidut rasvat ovat nykyisen länsimaisen ruokavalion perusta, ja niitä syömällä ihmislajin hyvinvointi on romahtanut sadassa vuodessa.


Nykyään lihaliemi tarkoittaa teollista kuutiota, ei itse luista ja juureksista keitettyä lientä.




Kysymys ruoan prosessoinnin aiheuttamasta ravintoaineiden katoamisesta kävi kuumana jo 1900-luvun taitteessa. Tuolloin Yhdysvalloissa käytiin keskustelua purkitetun ruoan ravintoarvosta.

Eräs prosessoituihin tuotteisiin kohdistetuista vaatimuksista oli, että kaikissa sellaisissa tuotteissa, jotka eivät ole oikeita, pitää olla merkintä "imitaatio". Tavallinen nykyaikainen suomalainen ruokakauppa voitaisiin edellä mainitun säännön perusteella nimetä lähes kokonaisuudessaan imitaatioelintarvikeliikkeeksi. Imitaatiosääntö oli Yhdysvalloissa voimassa vuoteen 1973 asti, jolloin se teollisuuden vaatimuksista poistettiin käytöstä.

Ruokateollisuuden toiminnalle on pitkään ollut ominaista se, että jokaisen uuden epäkohdan tullessa ilmi se kykenee kääntämään ongelman omaksi hyödykseen niin, että vastaisuudessa kuluttajille taataan "entistä parempia" tuotteita.

Ruokateollisuuden ja uusien prosessoitujen ruokien aikakausi alkoi lopullisesti 1980-luvulla, kun ensimmäiset viralliset ravitsemussuositukset oli julkistettu Yhdysvalloissa.




Vuonna 1879 Louis Pasteur, pastöroinnin isä, sai selville, että bakteerit eli mikrobit aiheuttivat monia sairauksia. Bakteerikammo elää yhä siinä määrin, että runsaasti täysin syömäkelpoista ruokaa heitetään hukkaan pelkkien päiväysmerkintöjen perusteella.




Sokeri ja muut makeutusaineet ovat teollisuuden suosikkeja, sillä niillä saadaan huonolaatuinenkin aines maistumaan paremmalta. Makeutusta lisätään jopa lihaleikkeleisiin. Aromeilla ja lisäaineilla voidaankin korvata lähes mikä tahansa alkuperäinen, makua ja rakennetta antava raaka-aine.

Pakkausselosteiden luotettavuus asettui Suomessa näkyvästi kyseenalaiseksi alkuvuonna 2013, kun useista valmistuotteista alkoi yllättäen löytyä hevosenlihaa, jota ei mainittu pakkausselosteissa. Ruotsissa vuonna 2012 uutisiin nousi ruokaväärennös, jossa sianlihaa oli värjätty punaiseksi ja myyty naudanlihana.

Briteissä alkuvuonna 2014 tehtyjen laboratoriotutkimusten mukaan sadoista testatuista ruokanäytteistä yli kolmannes sisälsi jotain muuta kuin pakkaus kertoi. Esimerkiksi mehuista löytyi säilöntäaineita, jotka on kielletty EU:ssa.

Euroopan komission mukaan yleisimmin väärennetään oliiviöljyä, kalaa, luomutuotteita, viljaa, hunajaa, kahvia, teetä, mausteita, viiniä, hedelmämehuja sekä maitoa. Yleisenä väärennöksenä ovat mansikat, joita myydään kotimaisina, vaikka niiden alkuperämaa ei suinkaan ole Suomi.






Vuosina 1966-2006 einesten ja säilykkeiden määrät ovat suomalaisissa kotitalouksissa kasvaneet varsin merkittävästi: kuudesta kilosta 29 kiloon. Vuonna 2006 kypsennettyinä myytäviä valmisruokia ostettiin kotitalouksiin 52,7 kiloa henkeä kohden, ja suunnilleen yhtä paljon ostettiin valmiita aterioita tai aterian osia yhteensä.


Miten ruoasta, elämän ylläpitämisen kannalta tärkeimmästä asiasta, on voinut tulla sivuseikka, johon ei tarvitse eikä kannata panostaa?


Prosessoimisen vaikutus ruoan ravintosisältöön oli huolinaiheena jo 1830-luvulla, jolloin grahamjauhojen isä, pastori Sylvester Graham epäili modernien jauhatusmenetelmien tekevän viljasta luonnotonta.

1950-luvun Yhdysvalloissa tuotiin ilmi, että vuodesta 1938 lähtien oli kehitetty lähes 850 uutta teollisen ruoan valmistuksessa käytettävää kemiallista lisäainetta.




Terveysvaikutteiset eli funktionaaliset elintarvikkeet tulivat markkinoille 1990-luvulla. Tuolloin alettiin myydä vatsan toimintaa edistäviä, probioottisia maitotuotteita sekä kolesterolia alentavia levitteitä.


Kuluttajakäyttöön myytäviin hillosokereihin on lisätty säilyvyyttä parantavaa kaliumsorbaattia, jota luonnossa esiintyy muun muassa pihlajanmarjoissa. Eri säilöntäaineet vaikuttavat eri tavoin eri mikrobiryhmiin, minkä vuoksi yhteen tuotteeseen voidaan lisätä useita säilöntäaineita.

Nitriitti on herättänyt keskustelua, sillä sen hyväksytty päiväsaantiannos on pieni eli sen tiedetään olevan haitallista. Luomutuotteissa nitriitin sallitut pitoisuudet ovat pienempiä kuin tavanomaisissa tuotteissa. Lihavalmisteissa nitriittiä käytetään estämään useiden ruokamyrkytysbakteereiden, muun muassa Clostridium botulinum -bakteerin, kasvua. 

Nitriitin lisäksi lihavalmisteissa yleisiä lisäaineita ovat hapettumisenestoaineet, happamuudensäätöaineet, aromivahventeet ja fosfaatit. Kohunvuoksi aromivahvenne natriumglutamaatti on poistettu useista tuotteista, mutta hiivauute ajaa saman asian. 

Fosfaatteja ei käytetä tuoteturvallisuuden vuoksi. Sen sijaan ne ovat eduksi teollisuudelle. Fosfaatti tekee esimerkiksi leikkeleestä mehukkaan, kiinteän ja helposti viipaloitavan, se säilyttää lihanvärin punaisena ja sen avulla tuotteisiin saadaan lisättyä vettä. Arvioiden mukaan fosfaatin poisjättäminen voisi nostaa tuotteen hintaa jopa 10-30 prosenttia, kun tuotteen lihapitoisuutta pitäisi kasvattaa ja veden määrää vähentää. Luomutuotteisiin ei saa lisätä fosfaattia.







Jos kysytään, kumpi pitäisi valita: sokeroitu vai makeutusaineilla makeutettu limsa, kysymys on väärä. Makeita tuotteita, jotka eivät ole ruokaa, pitäisi käyttää niin harvoin, ettei nautitulla määrällä ole väliä, jolloin ratkaisun voi tehdä makuaistin perusteella.


Vuonna 2010 julkaistun tiedon perusteella yhdestätoista savuaromista vain kahden käyttömäärät eivät herättäneet aihetta epäillä aineiden turvallisuutta. Kahdeksan muuta herättivät epäilyksiä, ja yhden savuaromin genotoksisuutta eli taipumusta aiheuttaa mutaatioita ja vahingoittaa DNA:ta ei pystytty kumoamaan lainkaan. Myöhemmin savuaromeja on arvioitu uudelleen, ja esimerkiksi aikaisemmin vaarallisena pidetty Fumokomp-savuaromi todettiinkin turvalliseksi aromin valmistajan toimittamien lisätietojen perusteella.


Useimmissa suomalaisissa juustoissa juustonjuoksuttimet, joita kutsutaan mikrobiologisiksi valmisteiksi, ovat geenitekniikalla valmistettuja entsyymejä. Myös makeutusaineista esimerkiksi aspartaami valmistetaan geenitekniikalla. Entsyymien käyttöä ei tarvitse merkitä elintarvikkeisiin, sillä niiden ei arvella jäävän valmiiseen tuotteeseen. 

Entsyymeillä voidaan vaikuttaa leivän rakenteeseen, tilavuuteen ja säilymiseen. Lisäksi niillä voidaan parantaa taikinan konekäsiteltävyyttä. Vaikka käytettyä apuainetta ei jäisikään valmiiseen tuotteeseen, saattaa kuluttajaa silti kiinnostaa, mistä hänen ostamansa leivän erityinen kuohkeus on peräisin. Vaikka korvaavat ainekset eivät olisi haitallisia itsessään, voivat ne syrjäyttää sellaisia raaka-aineita tai valmistustapoja, joista on monenlaista hyötyä.


Kun jogurtissa on oikeiden marjojen sijaan aromeja, jäävät marjat syömättä. Aromeilla voidaan korvata myös aidot mausteet, joiden terveysvaikutukset ovat kiistattomia.








Löhde: Kovanen Susanna, Lapinoja Harri, Ruokapyramidihuijaus Mitä meille syötetään ja miksi?, Atena Kustannus Oy, 2014

lauantai 19. marraskuuta 2016

Olemme millä tasolla tahansa itse ovat nämä iHerb-tuotteet suosittuja



Moni oppimaton, metsässä ja vuoren rinteillä pikkumajoissa asuva ihminen, joka useinkaan ei ole saanut osakseen mitään sivistystä tai opetusta, on puhtaammalla ja korkeammalla värähtelytasolla kuin monet sivistyneet ja lukeneet, mutta täysin itsekkäästi asennoituneet ihmiset.




Dr-Ohhira-s-Essential-Formulas-Inc-Probiotics-Original-Formula-60-Capsules


Jokainen muutos sielullisessa tai fyysisessä tilassamme rasittaa hermostoamme, samantekevää, onko siirryttävä ylemmälle tai alemmalle kehitystasolle. Silloinkin kun koemme omassa elämässämme tällaisia mielen muutoksia, ne saattavat vaikuttaa meihin vahingollisesti, oli sitten kysymys säikähdyksestä, intohimon purkauksesta tai suunnattoman suuresta ilosta.


Life-Extension-Super-K-With-Advanced-K2-Complex-90-Softgel


Hyvin monissa tapauksissa astma ei ole muuta kuin toisen henkilön näkymätön tahto, joka asettuu kuin raskas paino sairaan henkilön päälle. Tämä näkymätön, toteutumaton tahto voi myös olla peräisin omasta tahdosta, alitajunnasta ja aiheuttaa sairautta, ilman että sairas tietää, että hänen oma tahtonsa tekee hänet sairaaksi.


Healthy-Origins-Vitamin-D3-5-000-IU-30-Softgels


Kohtalo tulee aina ihmiselle avuksi, jos hän pyrkii vakavasti tiettyyn päämäärään ja keskittyy siihen.


Kysyt, mistä löytäisit apua? Itsestäsi! Etkö huomaa, että ongelma piilee juuri siinä, että kaikki ihmiset odottavat apua ulkopuoleltaan.

Opi tietämään, mitä sisimmässäsi piilee. Kun olet perusteellisesti oppinut tuntemaan sisäisen olemuksesi, voit sen myös puhdistaa.


Andalou-Naturals-1000-Roses-Cleansing-Foam-Sensitive-163-ml


Äiti ei hoida lastaan lapsen vuoksi, vaan oman itsensä tähden!

Vain se, joka on ollut toivottoman sairas ja sitten paranee, tietää, mitä merkitsee tulla jälleen terveeksi.


Herätessämme etsimään elämän tarkoitusta on meidän ensin lunastettava itsemme. Useimmat ihmiset eivät ole sitä, mitä he todella ovat, vaan alinomaa samastuvat ajatuksiinsa, tunteisiinsa ja rooleihinsa, joita he täällä maan päällä esittävät. He ovat pudonneet pois omasta itsestään. Ei riitä, että ajattelet, mikä olet, eikä että tunnet, mikä olet, vaan sinun täytyy tulla siksi, joka sinä olet sisimmässä todellisuudessasi!



Madre-Labs-Omega-800-Pharmaceutical-Grade-German-Processed-1000-mg-30-Fish-Gelatin-Softgels


Sitä, mitä on, ei mieti eikä sitä myöskään tunne, koska kerran on sitä, mitä on, eikä siitä puhu, sillä kaikki se, mitä ajattelee, sanoo ja tekee, on ilamusta siitä, mitä on: oman olemisen ilmausta!

Sinä tiedät varsin hyvin, että jos jollakin on synnynnäinen lahja, kyky, musiikin, kuvanveiston tai muun taiteen alalla, se ei vielä lähimainkaan merkitse sitä, että hän on taiteilija. Lahjakkuus ilman ahkeruutta ja ahkeruus ilman lahjakkuutta ei ole taidetta.


Now-Foods-TestoJack-200-120-Veggie-Caps


Ihminen luulee, että pitäisi aina olla olemassa syy iloisena ja onnellisena olemiseen. Kaikki tietoisuuden tilat johtuvat meistä itsestämme ja syntyvät vain meidän sisimmässämme. Saman tapauksen johdosta toinen saattaa nauraa, toinen itkeä, koska jokainen projisoi ulospäin sisäisen asenteensa ja vasta sisäinen asennoitumisemme liikuttaa meitä, mutta ulkonainen tapahtuma sinänsä ei.

Elollisen olennon tietoisuuden taso heilahtelee ylös ja alas värähtelyoktaavin rajoissa mielentilaa vastaavasti. Nämä heilahtelut eivät kuitenkaan saa ylittää hermojen joustavuusrajoja, muuten syntyy lieviä tai vaikeita sairaustiloja ja vaurioita, ihminen voi jopa kuolla. Siksi sijaintipaikastaan selkärangasta lähtevä elämänenergia kulkee useiden hermokeskusten kautta ja muuntuu niissä kulloinkin vallitsevaa tietoisuuden tilaa matalammaksi värähtelyksi.


Madre-Labs-Omega-3-Premium-Fish-Oil-100-Fish-Gelatin-Softgels


Intialaisten pyhissä kirjoituksissa sanotaan, että kaikki sairaudet ovat demoonien aiheuttamia ja kirjoissa kuvataan jopa niiden ulkonäkö ja väri. Bakteerit ovat demoonisen hengen näkymättömän ruumiin soluja. Sairastuminen johtuu aina siitä, että sairas on joutunut jonkun demoonin riivaamaksi.


Elämänenergia sijaitsee selkärangassa, selkäytimessä.


Todellisuutta ei ole yksinomaan se, mitä me voimme käsin koskettaa ja omin silmin nähdä!


Lääkärin pitää osata etiologia eli syyseurausoppi. Ainoa järkevä hoito on sairauden syytä poistava. Se on alkuperäisen lääketieteen ydin, josta länsimaisessa lääketieteessä ollaan tosi kaukana.

Siitähän maailmassa ollaan yksimielisiä - kuten National Institute of Health toteaa -, että syövät johtuvat hapetusstressin, matala-asteisen tulehduksen ja soluinformaatioreaktion aiheuttamista muutoksista kudoksissa. Parantamisessa on paneuduttava näihin syihin.

Hapetusstressi, elimistön härskiintyminen, on tapahtumakulku, joka vaurioittaa soluja. Se on rinnastettavissa ruoan hapettumiseen, pilaantumiseen tai raudan ruostumiseen. Elimistön hapettuminen johtuu monista tekijöistä kuten ympäristöstä, ravinnosta ja lääkkeistä tulevista aineista. Jos tilannetta ei korjata, tapahtumakulku voi pahimmillaan johtaa vakaviin sairauksiin, kuten hengitysteiden syöpään ja keuhkoahtaumatautiin.


Healthy-Origins-Vitamin-D3-5-000-IU-360-Softgels


Sairaat näkevät demoonit hyvin usein juuri sillä hetkellä, kun demooni valtaa heidät, joskus myöhemminkin sairauden aikana taistellessaan demoonia vastaan. Mutta kun he puhuvat tästä sanotaan, että he hourailevat. Ei mietitä sitä, miksi samaan tautiin sairastuneet aina näkevät samoja mielikuvia ilman että he olisivat aikaisemmin siitä keskenään puhuneet, hehän eivät yleensä tunne toisiaan eivätkä ole koskaan tavanneet.





Keskittyminen on ainoa keino, jonka avulla pääsee korkeaan päämäärään. Lukeminen on tarpeen vain tiedon saamiseksi siitä, mitä on tehtävä! Jos haluaa päästä päämäärään - itseen - on saatu tieto toteutettava.

Rohkeus meille tuntemattoman vaaran hetkellä ei ole rohkeutta, se ei ole voimaa, vaan vain tietämättömyyttä ja heikkoutta!


SE, MITÄ OLET TEHNYT AJATUKSISSASI, SEN OLET JO TEHNYT! ÄLÄ UNOHDA SITÄ KOSKAAN!



Lähteet:
Haich Elisabeth, Vihkimys, Suomen Henkisen Kehityksen Liitto r.y. Helsinki, 1991
Luontaisterveys 7/2016 
 

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Jokaisella meillä on tarinamme, joka on kohdattava


"Vähitellen minun oli ymmärrettävä, että useimmilla lapsilla ja useimmilla aikuisilla ihmisillä on täysin erilaiset silmät ja korvat kuin minulla ja että he tämän takia pitävät minua luonnon oikkuna."

"Yksinäisyyden tunne kasvoi siinä määrin, että vähitellen eristäydyin kokonaan muista enkä tahtonut olla enää missään mukana. Mutta äitini mielestä olin yksinkertaisesti tottelematon."


Kaikesta huolimatta huolehti äitini tunnontarkasti, että sain päivittäiset maitohappobakteerini BioRay-Inc-Kids-NDF-Shine-Raspberry-Flavor-120-ml. Äitini toivoi, että oppisin kommunikoimaan selvemmin näiden hyvän makuisten tippojen avulla kuten muiden äitien lapset olivat tehneet. Lisäksi hän tiesi näiden probioottitippojen tuhoavan ja poistavan muutenkin yliherkästä kehostani ympäristöstä väistämättömästi saamiani myrkyllisiä aineita kuten raskasmetalleja ja torjunta-ainejäämiä.




"Suurimmalla osalla ihmisistä ei ollut aavistukaan siitä ystävyydestä, jota minä etsin - ikuisesta, yli ajan ja paikan pysyvästä, todellisesta ystävyydestä. Jo silloin, totuttauduin siihen, että sisäisestä maailmastani toin esille asioita - kauniita, jumalallisia, tosia asioita - välittämättä siitä, ymmärsikö kuulijakuntani totuuksiani vai ei."

"Nojasin puunrunkoon ja katselin alas laaksoon, katsoin kaupunkia, lukemattomia taloja monine, monine ihmisineen, jotka asuivat näissä taloissa ja jotka ylhäältä näyttivät pieniltä muurahaisilta. Kaikki nämä ihmiset elivät ja taistelivat, juoksivat rahan ja rakkauden perässä, kaikilla oli ongelmansa, kaikilla oli ristinsä kannettavanaan. Ja kaiken he ottivat niin epätoivoisen vakavasti...Miksi? Miksi, jos kerran kaikki on ohimenevää...?"

"Jokaisen täytyy itsessään kokea kuolemattomuus! Sillä jos joku ei usko totuutta, vaikka se olisi ihan käsin kosketeltavissa, se totuus ei ole hänelle olemassa, vaikka muut olisivat sen totuuden jo keksineet ja kokeneet."


Syöpä tuntuu edelleen monelle ihmiselle kuolemantuomiolta. Näin ei kuitenkaan ole, sillä syövästä voi selviytyä. On lukuisia ihmisiä, jotka ovat syövän vuoksi saaneet lääkäreiltä jo kuolemantuomion, mutta he ovat parantaneet itsensä kuin ihmeen kautta. Ei ollut väliä sillä, mikä syöpä ihmisellä oli tai missä maassa ihmiset elivät. Ikä tai sukupuolikaan eivät merkinneet. Tutkija Kelly A. Turner löysi yhdeksän tekijää, jotka yhdistivät hänen haastattelemiaan syövästä parantuneita henkilöitä.


"Älkää sokeasti luottako siihen, että teillä on aina kaikki hyvin. Maallinen hyvinvointi voidaan hävittää ja tuhota. Mutta se, mitä te tiedätte, on ikuisesti teidän omaisuuttanne, jota kukaan ei voi ottaa teiltä pois. Oppikaa niin paljon kuin voitte. Jokaisella teistä tulee olla hallussaan ainakin yksi diplomi. Kun teillä menee hyvin, voitte sen jättää pöytälaatikkoonne. Mutta jos joudutte kokemaan vaikeita aikoja, voitte diplominne avulla ansaita leipänne."


Healthy-Origins-MegaNatural-BP-Grape-Seed-Extract-300-mg-60-Veggie-Caps 
Jos ihon kunto kertoo sisäisestä hyvinvoinnista mitään, on tämä ravintolisä ihan ehdoton.

Ravintotekijälääkehoito tarkoittaa sitä, että lääkäri määrää potilaalle yksilöllisen tarpeen mukaisesti lääkkeellisiä annoksia elimistölle välttämättömiä ravintotekijöitä. Vitamiineja, hivenaineita, rasvahappoja, aminohappoja ja muita valmisteita annetaan lääkkeellisin annoksin, jotka riittävät korjaamaan soluaineenvaihdunnan häiriöitä ja aktivoimaan elimistön puolustusjärjestelmiä: antioksidantti-, immuuni- ja myrkynpoistojärjestelmiä.

Kelly Turnerin haastattelemat 1500 syövästä parantunutta olivat luopuneet eineksistä, sokerista, lihasta ja maitotuotteista. He koostivat ruokansa luomulaatuisista kasviksista ja yrteistä sekä nauttivat puhdasta vettä. Kaikki käyttivät myös ravintolisiä. Eräs välttämätön osa ruokavaliota olivat probiootit ja prebiootit. Suoliston kuntohan vaikuttaa suoraan immuunijärjestelmän toimivuuteen.




"Niin kauan kuin onnen odotusta kesti, minulla oli päämäärä, johon saatoin valmistautua ja keskittyä. Minulla oli jotain, mitä odotin. Mutta kun odotukseni oli toteutunut, tulevaisuus kävi yhtäkkiä tyhjäksi. Putosin jonkinlaiseen tyhjiöön, kun en tiennyt, mitä minä vielä voisin tulevaisuudelta odottaa elämässäni. Olin jo saavuttanut kaiken."


Syövälle altistavat monenlaiset asiat. Ne liittyvät ympäristöön, mutta myös tunne-elämäämme. Syöpä kertoo myös immuunijärjestelmän heikkoudesta.

Mitokondrio on vastuussa solun syntymisestä, kuolemisesta ja jakautumisesta, sekä soluhengityksestä. Mitokondrio voi vaurioitua monin tavoin, virusten, bakteereiden ja myrkkyjen vaikutuksesta. On olemassa myös teoria, jonka mukaan pitkään jatkunut krooninen stressi saattaa aiheuttaa mitokondrion vaurion ja heikentää immuunijärjestelmän tätä kautta.

Masentuneisuus, tukahdutetut tunteet, stressi, pelko, ahdistus ja viha ovat omiaan heikentämään immuunijärjestelmää.


"Ajattelin näin: Jos yhtämittaa puhuisin ihmisille vaivastani, he kärsisivät yhtä lailla sielullisesta paineesta kuin minäkin. Ja kun ihminen vaistomaisesti haluaa päästä eroon kaikesta, mikä hänelle on epämiellyttävää ja vahingollista, niin minun ystäväni ja tuttavani haluaisivat alitajuisesti päästä minustakin eroon, jos aina valittelisin."

"Etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan!"


Osteopaattini suosittelemana tilasin MSM:ää ja nimenomaan Doctor's BESTin MSM:ää Doctor-s-Best-Best-MSM-1500-mg-120-Tablets. Miten tehokas aine lievittämään kipua ja kaiken lisäksi hiukset tuntuvat kasvavan paremmin.

9 paranemisen tekijää Kelly Turnerin mukaan ovat.

1. Muuta ruokavaliosi perusteellisesti.
2. Ota vastuu omasta terveydestäsi.
3. Kuuntele intuitiotasi.
4. Käytä kasvirohdoksia ja ravintolisiä.
5. Vapauta tukahdutetut tunteet
6. Kehitä myönteisiä tunteita.
7. Ota vastaan ympäristön tuki.
8. Syvennä henkisyyttäsi.
9. Vahvista elämänhaluasi.

On tärkeää, että ihmisellä on vahva syy elää. Jotta pystyisi tekemään elämäntapamuutoksia, niihin tarvitaan vahva motiivi.


"Avasin sieluni sille tuntemattomalle, joka jossain odotti tullakseen minun lapsekseni. Ja tuntematon kuuli kutsuni..."

"Onko tämä minun lapseni? ihmettelin itsekseni ja tarkastelen sitä uteliaana. Tunnen, että vain hänen kehonsa on 'minun lapseni', muuten hän on itsenäinen olento, josta nyt tiedän vain sen, että hän nyt tuli 'meidän lapseksemme'.




"Etsin täyttymystä, joka on kestävää. Etsin todellista ykseyttä, jossa olisin identtinen rakastettuni kanssa. Halusin tulla yhdeksi hänen sielunsa, hänen ajatustensa, hänen koko olemuksensa kanssa! Minä halusin tulla häneksi!"

"Elääkö tässä maisessa maailmassa vain ruumiini, kehoni? Ja tämä 'minä', joka tuntee ja haluaa jälleen saavuttaa tämän keholle mahdottoman ykseyden, kuuluuko se 'tuonpuoleiseen maailmaan', ikuisuuteen?"

"Seksuaalisuus voi tyydyttää vain ruumiin, mutta ei sielua, ei koskaan sielua, ihmisen itseä. Mutta minä kaipasin ykseyttä, jonka kokisin sielussani, itsessäni."

"En tiennyt, että tutkimusretkelläni tuonpuoleiseen maailmaan ihmisen alitajunnasta saattaa syöksyä kimppuuni tuntemattomia voimia villipetojen lailla, että harhapolut peittäisivät ja mielipuolisuuden kuilut vaanisivat minua tässä viidakossa. Ja apunani minulla oli vain pieni kirves, minun tavallinen ihmisjärkeni!"

"Asiat eivät sinänsä  ole pahoja; vain sillä on merkitystä, mitä sinä niistä ajattelet."


Kelly Turnerin tutkimat, parantuneet syöpäpotilaat olivat työstäneet itseään henkisesti ja tunne-elämän tasolla. Eräs tapa vaikuttaa tunteisiin näillä ihmisillä oli myönteisten tunteiden lisääminen tietoisesti. Samalla he vapauttivat kielteisiä, tukahdutettuja tunteita.

Tiedämme, että tunteita pidättävällä ihmisellä on muita heikompi verenkierto, hapentuotanto ja energian virtaus kehossa. Välillä ihmisen pitää saada itkeä. Jos kyyneleitä täytyy pidätellä, tunne jää kehoon haitaten immuunijärjestelmää. Toisinaan pitää saada huutaa tuska ulos.




"Mitä ilmaisevat puut ja koko luonto keväällä? - Elämää! Yhä uudestaan elämää! Kuolema ja elämä vaihtuvat ikuisessa kiertokulussa. Kuolema on vain elämän toinen puoli..."

"Mutta elämä ei lakkaa, vaan se pukeutuu jälleen uuteen kehoon ikuisen kiertokulun mukaan. Siten kaikki elämä etenee rytmeissä, niin taivaan kappaleiden kiertokulku kuin kaikkien elollisten olentojen hengitys ja sydämen syke."


Hapetamme itseämme silloin, kun olemme onnellisia, koska myös hengitämme syvemmin. Ajatukset ja tunteet vaikuttavat suoraan ja välittömästi immuunijärjestelmään.

Aurinko ei Suomessa aina paista, mutta ei kannata sen antaa haitata menoa. Onneksi on olemassa Healthy-Origins-Vitamin-D3-10-000-IU-360-Softgels.

Myönteiset tunteet esimerkiksi nauraessamme laittavat liikkeelle hyvänolon hormonien erittymisen: endorfiini, seratoniini ja oksitosiini vahvistavat samalla immuunijärjestelmää. Hyvänolon hormonien tiedetään lisäävän valkosolujen ja haitallisia aineita tuhoavien tappajasolujen määrää. Verenkierto ja hapen määrä lisääntyvät.


"Sellaista ei olekaan, sanoi se pieni tyttö, joka silloin olin. Kun nukun, en herättyäni myöskään tiedä, kuinka kauan olen nukkunut. Unessa ei ole aikaa, eikä kuolemassa. Sinä aikana, jonka olen ilman ruumista, asia on varmaan sama. On samantekevää, olenko pimeydessä - tyhjyydessä - viikon tai vuosituhannen. Minusta tuntuu kuitenkin siltä kuin olisin vastikään sulkenut silmäni täällä, kun avaan ne uudestaan siellä. Tyhjyydessä ei ole aikaa. Mutta että minä lakkaisin olemasta olemassa, se on mahdotonta!"


Kelly Turnerin tapaamille syövästä parantuneille henkilöille  merkitystä näytti olevan sillä, etteivät he olleet taistelutilassa syöpäänsä vastaan. He pyrkivät kohtaamaan pelon, jonka syöpä on aiheuttanut. He saattoivat puhua syövän puhdistamisesta ja käyttivät mielikuvia siitä. He poistivat syövän rauhallisesti ilman sotaa sitä vastaan.

Syöpää usein kohdellaan vihollisena, joka tulee ulkopuolelta. Lääketiedekin on olettanut, että syöpäsolu ei voi korjaantua, ja ainoa keino on tappaa se. Muutama viimeaikainen tutkimus kuitenkin osoittaa, että syöpäsolut voivat korjaantua ja muuttua takaisin normaaleiksi, toimiviksi soluiksi.






Lähteet: 
Haich Elisabeth, Vihkimys, Suomen Henkisen Kehityksen Liitto r.y. Helsinki, 1991
Luontaisterveys 7/2016

perjantai 4. marraskuuta 2016

Uusia paranneltuja Innate Response Formulas monivitamiineja




Uudet paremmat Innate Response monivitamiinien koostumukset ovat kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntijan Tieraona Low Dog, M.D. kehittämät ja sisältävät:

Metyloidut folaatin (5-MTHF) ja B12-vitamiinin (metyylikobalamiini) muodot, jotka toimivat myös MTHFR-geenimutaation omaavilla henkilöillä. B6 ja B2-vitamiinit ovat aktiivisissa hyvin hyödynnettävissä muodoissa luonnonmukaisesti tuotetussa tummassa riisissä. Foodstate Nutrients™ parantavat imeytymistä ja ravintoarvoa. Sinkki on muutettu riisiaminohappokelaattimuotoon.

Uudistetuissa monivitamiineissa on myös koliinia, jonka tiedetään olevan aineenvaihdunnallisesti yhteydessä B12-vitamiiniin ja folaattiin. Esimerkiksi koliinin puute aiheuttaa sen, että ravinnosta pitäisi saada enemmän folaattia. Folaattiköyhä ravinto taas vaatii koliinin saannin lisäämistä. Useimmista monivitamiineista puuttuu koliini. Koliini on välttämätön ravintoaine, jota tarvitaan solujen normaaliin toimintaan.




Monivitamiinien avulla pysyt energisempänä, pystyt käsittelemään nykyajan stressitekijöitä elämässäsi ja pysyt tasapainoisena ja hyvinvoivana.

IHerbistä löytyvät tällä hetkellä uusista koostumuksista seuraavat monivitamiinit:


Innate-Response-Formulas-Baby-Me-Multivitamin-120-Tablets
on monivitamiini raskautta suunnitteleville ja raskaanaoleville naisille. Tässä on runsaasti metyloitua foolihappoa eli metyyli-folaattia, jonka saannista on huolehdittava jo ennen kuin tulee raskaaksi.


Innate-Response-Formulas-Women-s-Multivitamin-120-Tablets on tarkoitettu ensisijaisesti 20- ja 30-kymppisille naisille. Tässä monivitamiinissa on 15 mg FoodState® rautaa korvaamaan kuukausittain kuukautisten aikana kuluvaa rautaa. Vitamiinissa on myös kattavasti B-vitamiineja, joita suositellaan E-pillereiden käyttäjille. Tämä monivitamiini tukee kilpirauhasen toimintaa ja aineenvaihduntaa FoodState® jodin ja B-vitamiinien avulla. B6- ja B12-vitamiinit tasapainottavat hormonitoimintaa ja mielialaa. Biotiini, beetakaroteeni, A-, C- ja E-vitamiini tukevat tervettä ulkonäköä, hyväkuntoista ihoa, kynsiä ja hiuksia.

Innate-Response-Formulas-Women-s-40+-Multivitamin-120-Tablets 
auttaa yli 40-vuotiaita naisia ikääntymään terveinä ja pysymään henkisesti ja fyysisesti hyvässä tasapainossa. A-, C- ja E-vitamiini tukevat silmien terveyttä. 25 µg D-vitamiinia varmistaa luuston, mielialan ja immuunisysteemin oikeaoppista toimintaa ja kohdallaan pysymistä. Aivojen terveydestä ja kunnollisesta toiminnasta huolehtivat sinkki ja B-vitamiinit. B-vitamiinit tukevat myös sydämen terveyttä ja siten sydän- ja verisuonitoimintaa. Yli 50-vuotiaista 30 % on riskiryhmässä kärsiä B12-vitamiinin puutetta.

Innate-Response-Formulas-Men-s-40+-Multivitamins-120-Tablets
on koostettu erityisesti yli 40-vuotiaiden miesten tarpeisiin. Toki nuoremmatkin hyötyvät tästä erinomaisesta monivitamiinista, mutta heidän kannattaa ottaa lisäsinkkiä vielä tämän lisäksi. A-, C- ja E-vitamiini tukevat silmien terveyttä. 25 µg D-vitamiinia varmistaa luuston, mielialan ja immuunisysteemin oikeaoppista toimintaa ja kohdallaan pysymistä. Aivojen terveydestä ja kunnollisesta toiminnasta huolehtivat sinkki ja B-vitamiinit. B-vitamiinit tukevat myös sydämen terveyttä ja siten sydän- ja verisuonitoimintaa. Yli 50-vuotiaista 30 % on riskiryhmässä kärsiä B12-vitamiinin puutetta.




Kannattaa huomioida, että tarvitset monivitamiinin lisäksi ainakin magnesiumia ja ei ekstra D-vitamiinikaan pahitteeksi ole.

 Innate-Response-Formulas-Magnesium-300-120-Capsules




KIITOS kaikille, jotka käyttävät koodia HUH943 iHerb-tilauksissaan. 


Lähde: Innate Response 

torstai 3. marraskuuta 2016

Onko ravintolisien syömisestä hyötyä vai ei



Ihmiskunnalla on tietoa käytettävissään enemmän kuin koskaan. Kun tieteellisiä artikkeleja syntyy valtavasti koko ajan, yksittäisen tutkimuksen merkitys vähenee koko ajan, ja kohinasta on entistä hankalampi erottaa olennaista tietoa. Tutkimustieto on hajallaan ympäri tietoverkkoja ja kirjastoja, eikä kenelläkään ole otetta kokonaisuuteen.




Tilasin pitkästä aikaa monivitamiinin. Olin nimittäin viime viikolla yleislääketieteen erikoislääkäri Päivi Mäkeläisen pitämässä tilaisuudessa ja rupesi taas kerran tuntumaan, etten taida syödä tarpeeksi lisäravinteita, vaikka 13 purkkia hyllyltä äkkiseltään laskettuna löytyykin.


Thorne-Research-Basic-Nutrients-2-Day-60-Veggie-Caps  
oli tällä kertaa monivitamiinivalintani. Kaksi kapselia päivässä on sopiva annos ja siitä saa reilut annokset hyvin imeytyvissä muodoissa olevia vitamiineja ja kivennäisaineita. Magnesiumia tulee kyllä ottaa reilusti lisää eri purkista. Itse tilasin varastoon lisäystä kolme purkkia: Thorne-Research-Magnesium-Citramate-90-Veggie-Caps, Life-Extension-Magnesium-Caps-500-mg-100-Veggie-Caps, ja Innate-Response-Formulas-Magnesium-300-120-Capsules. Löytyy itseltäni käytöstä myös aamulla mehuun sekoitettava magnesiumjauhekin Now-Foods-Magnesium-Citrate-Pure-Powder-227-g. Olen todennut itselleni sopivaksi annokseksi magnesiumia noin 650 mg päivässä. Kyseisellä annoksella vatsani toimii parhaiten. Muuten olen kärsinyt lähes koko ikäni kroonisesta ummetuksesta.


Tutkija katsoo tuloksia aina sen teorian valossa, jonka hän uskoo oikeaksi. Tulkitsemme tuloksia sen perusteella, miten oletamme asioiden olevan. Jos olet juuri ostanut punaisen auton, näet punaisia autoja joka puolella, vaikka aiemmin niitä vaikutti olevan perin vähän. Ihmisen on vaikea olla täysin puolueeton.

Terveysasioissa harvoin yksittäinen tekijä on kovin merkittävä ihmisen kokonaisterveyden kannalta. Kaikkea ei voi joka kerta rakentaa alusta asti uudestaan, vaan tiede kehittyy nojaamalla jo aiemmin hyväksyttyihin teorioihin.

Tiedeyhteisö on harvoin täysin yksimielinen mistään asiasta, vaan tavallista on, että tutkijat väittelevät asioista loputtomiin. Lisäksi käsityksemme ovat historiamme ja kulttuurimme tuotteita ja siksi suhteellisia. Tiede ei siis ole kokoelma valmiita totuuksia ja teorioita vaan areena uusien ajatusten perustellulle esittämiselle - ja vastaväitteille. Kinastelu onkin tiedettä eteenpäin viemä voima.

Nutrex-Hawaii-BioAstin-Hawaiian-Astaxanthin-12-mg-50-Gel-Caps on kuulunut jo useamman vuoden vakiolisäravinteisiini. Uskon sen helpottavan fyysisestä rasituksesta palautumista. En ota tuotetta joka päivä, vaan ainoastaan liikuttuani enemmän. Astaksantiinilla on muitakin hyviä ominaisuuksia, joista olen päässyt nauttimaan. En pala auringossa enää yhtä helposti kuin ennen ja oli näkökin parantunut hieman sitten 9 vuoden takaisesta silmälasien ostosta. Astaksantiinia pidetään niin vahvana ja hyvänä antioksidanttina, että olen ajatellut sen olevan tärkeämpi kuin monivitamiini.


Kannattaa myös kysyä, mitä arvoja yhteiskunnassa on ja millä perusteella valtaapitävät tekevät päätöksiä: poliittisin vai tieteellisin. Välillä tuntuu, että EU-rahotteisissa tutkimushankkeissa on tärkeämpää saada kustannusseuranta pilkulleen oikein kuin saada jotakin oikeasti aikaiseksi.

Kun tutkija kirjoittaa tieteellistä artikkelia, valtaosa epäonnistuneista tai merkityksettömistä kokeista jää aina pöytälaatikkoon. Tieteellisiin julkaisuihin seuloutuvat takkuisista koejärjestelyistä ja sekavista tuloksista vain johdonmukaiset ja linjakkaat tulokset, oli rahoittajana kuka tahansa.





MIKÄÄN EI OLE NIIN ANTOISAA KUIN SE, ETTÄ JOKU ON KIINNOSTUNUT MONIVUOTISEN TYÖSI TULOKSISTA. Yleensä historia kertoo vain sen polun, joka on johtanut menestykseen. Kertomatta jää arkipäivä, kun pitää tehdä valintoja mihin suuntaan edetä ja ottaako riskiä vai edetäkö varovaisemmin. Tuotto ja riski kulkevat tutkimuksessakin käsi kädessä. Jos havittelee suuria läpimurtoja, on mentävä monta kertaa todella mönkään reitinvalinnassa.

Tieto ei ota valtaa, vaan jokainen antaa tiedolle vallan, jos niin haluaa. Ihmiset syövät epäterveellisesti vaikka tietävät, mitä terveellinen ruoka tarkoittaa.

Divetymonoksidi kuulostaa kammottavalta, paljon kammottavammalta kuin vesi, vaikka samasta asiasta kyse onkin. Sellaista ruoka-ainetta ei ole olemassakaan, josta jokainen tutkimus olisi sanonut, että se on ehdottoman terveellistä. Monet ruoka- ja kemikaalipaniikit ovat syntyneet nettisivustoilla ja blogeissa, joiden ylläpitäjillä ei ole ollut pätevyyttä arvioida, onko kyseessä oikea riski.

Kriittisyyttä pitäisi olla paitsi toisten työtä, myös omaa työtä kohtaan. Pitäisi siis pystyä olemaan avoin myös sitä kohtaan, että omakin ajattelu voi olla virheellistä.


Ihmiselle käy helposti niin, että kun uskoo johonkin asiaan kovasti ja on hyvin innostunut, ei asiaa tule pohdittua monipuolisesti tai pitemmällä aikajänteellä. Kokemusasiantuntija voi kehua vaikkapa tiettyä ruokavaliota hyväksi, koska se sopii hänelle juuri nyt hyvin. Juuri diettiin rakastuttuaan henkilö on hyvä haastateltava, koska hän on niin innostunut ja innostuneisuus välittyy hänestä, jolloin hän on myös vakuuttava.

Omakohtaisen kokemuksen kuuleminen on ihmisistä luotettavamman kuuloista kuin tutkimus, jossa kerrotaan anonyymeja asioita. Naseva letkautus tehoaa paremmin kuin vaikeita termejä vilisevä, kantaa ottamaton tieteellinen pyörittely. Yksinkertaiseen totuuteen on myös mukavampi uskoa kuin siihen, että asiat ovat monimutkaisia ja että kaikkea ei vielä tiedetä. Tämä taipumuksemme päästä helpolla voi antaa valtaa yksinkertaisia totuuksia kertoville kokemusasiantuntijoille.

Nature-s-Bounty-Acetyl-L-Carnitine-HCI-400-mg-30-Capsules asetyyli-l-karnitiinia käytän nyt toista purkkia. Tätä otan kerran pari viikossa MS-taudin aiheuttaman sumuisen olon estämiseksi ja koen tuotteesta olleen apua. Tai jostain ainakin on ollut apua. Samoihin aikoihin olen lisännyt käyttöön myös jodin Country-Life-Norwegian-Kelp-225-mcg-300-Tablets, jota otan joka aamu.


Totuus on tuolla ulkona niin hajallaan, ettei siitä tahdo saada otetta. Hedelmällinen tie eteenpäin voisi olla myöntää, että asioihin on aina monta näkökulmaa ja totuus on eri näköinen eri puolilta katsottuna. Tieteeseenkään ei kannata luottaa sokeasti siinä mielessä, että yksittäinen tutkimus kertoisi aina vedenpitävän ja universaalisti paikkaansa pitävän faktan tai että tiede voisi selittää kaikki maailman asiat.

Omaa mielipidettä ei kannata lukita, jos on tietoa vain yhdeltä kantilta. Uudet näkökulmat eivät välttämättä ole linjassa aiempien kanssa, mutta ne voivat yhdessä antaa täydemmän kuvan asioista.

Kokemusperäinen tieto on arvokasta, sillä pelkällä kirjaviisaudella ei tee mitään: kukaan ei opi ajamaan pyörällä pelkällään siitä kirjasta lukemalla. Kokemus kertoo silti eri asioista kuin tiede, ja siksi kokemuksen ja tieteen välille on turha yrittää luoda vastakkainasettelua. Kiistan osapuolista toinen ottelee nyrkkeilykehässä ja toinen shakkilaudalla. Säännöt eivät ole yhteiset, eikä voittajaa siksi voi julistaa.




Mielipiteet muodostuvat ihmiselle taustatietämyksen ja kokemuksien kautta. Kukaan ei varmastikaan tahallaan ole väärässä, mutta usein mielipiteet ovat intuitiivisia eivätkä perustu perusteelliseen ja kriittiseen selvitystyöhön ja pohdintaan. Voi käydä myös niin, että jos perehtyy asiohin, ei enää monipuolisen tiedon valossa kykenekään muodostamaan mielipidettä, kun asioiden monimutkaisuus selviää. Asiaan perehtymistähän ei ole se, että poimii tutkimustuloksista vain omaa kantaa tukevia artikkeleja, koska kaikella todennäköisyydellä asiasta on myös vastakkaisia tutkimustuloksia.

Vahvistusvinouman mukaan uskomme mieluiten tietoa, joka vahvistaa aiempaa käsitystämme jostakin asiasta.


Itseltäni löytyy D-vitamiiniakin kolmessa eri purkissa. Itse käytän vaihdellen Healthy-Origins-Vitamin-D3-5-000-IU-360-Softgels ja Nutricology-Vitamin-D3-Complete-60-Fish-Gelatin-Capsules D-vitamiineja. Miehelle annan 250 mikrogrammasta (10 000 IU) D3-vitamiinia 2 kapselia viikossa. Nyt täytyy muuten tässä välissä tilata aika D-vitamiini ja B12 -mittaukseen. Meinasi unohtua. Asia hoituu osoitteessa www.biohit.fi/varaaverkossa.


On itsestään selvää, etteivät keskiarvotiedot päde jokaiseen yksilöllisesti. On myös turhan mustavalkoista ajatella, että kaikki mitä tiede tuottaa on lähtökohtaisesti epäilyttävää, ja kaikki, mitä "totuuden paljastajina" esiintyvät vaihtoehtoisen näkemyksen tarjoajat esittävät, olisi paremmin tiedetty.


EIVÄT IHMISET OLE NIIN PÖLLÖJÄ KUIN ANNETAAN YMMÄRTÄÄ.


Intuitiiviseen ajatteluun vetoava puhe on elävää, kokemusperäistä, konkreettista ja usein myös eläviin mielikuviin perustuvaa. Jos näemme tilaston kuolleista lapsista, se ei kosketa ollenkaan niin paljon kuin valokuva kuolleesta lapsesta.

Nykyään totuuksia on tarjolla niin joka lähtöön, että jokainen varmasti löytää itselleen mieluisan. Ihmisillä on pyrkimys rakentaa käsitystä, että vallalla oleva tieto ei ole totuus, vaan että totuus on jossain muualla.



 
Enzymedica-SerraGold-High-Activity-Serrapeptase-60-Capsules
serrapeptaasia olen käyttänyt nyt puolitoista vuotta yhtäjaksoisesti. Alussa 2-3 kapselia päivässä ja nyt viimeiset pari kuukautta 1 kapselin päivässä. Luin nimittäin niin vakuuttavan jutun tämän tuotteen tehosta johonkin sairauteen, jota en enää muista, että päätin antaa tälle tuotteelle mahdollisuuden tehdä sen minkä se pystyy kohdallani. Kyseisen jutun henkilö oli pikkuhiljaa pystynyt alkamaan taas liikkumaan ja tekemään asioita huomattavasti paremmin käytettyään muistaakseni kolme vuotta Serragoldia useamman kapselin päivässä. Hänellä oli siis jokin paljon elämää rajoittava sairaus, johon ei ollut saanut apua muualta.


Tunne vakuuttaa enemmän kuin tunteeton tieteellinen selitys, joka on usein vieläpä niin monimutkainen, että se vaatii kenties enemmän uskoa kuin uskomukset.

LIIALLINEN VAPAUS TUO IHMISELLE AHDISTUSTA, KOSKA SITOVIEN ELEMENTTIEN PUUTTUMINEN VOI LUODA EPÄVARMUUTTA JA TUNTEEN ELÄMÄN SUUNNAN JA TARKOITUKSEN PUUTTEESTA.




Tieteelliset tekstit puhuvat todennäköisyyksistä ja epävarmuuksista ja asettavat ehtoja, milloin johtopäätökset pätevät. Tieteelliset tekstit päättyvät lähes aina siihen, että asiaa pitää tutkia lisää. Media kuitenkin esittää tieteelliset tulokset usein faktoina, todisteina ja varmoina syy-seuraussuhteina. Näin on tehtävä, jotta tiedejutut olisivat kaikelle kansalle ymmärrettäviä ja ennen muuta kiinnostavia. Tutkijan mielestä tärkeä aihe ei välttämättä toimittajan mielestä ylitä uutiskynnystä.

Kun toimittajat popularisoivat tiedettä, voi joskus käydä niin, että he ymmärtävät tai tulkitsevat tutkimuksen tulokset väärin lehtijuttuun. Yksi yleinen väärinymmärryksen muoto on, että toimittaja tekee tutkimustuloksista vääriä tai liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Media ei lisäksi valitse uutisiin tieteen kannalta merkittävimpiä tuloksia, vaan sellaisia, jotka kiinnostavat yleisöä. Se voi osaltaan vääristää suurelle yleisölle välittyvää kuvaa siitä, mitä tiede juuri nyt tutkii.

Uutiskynnystä ei myöskään yleensä ylitä sellainen tutkimustulos, joka vahvistaa jo vallalla olevia käsityksiä. Siksi eriävät tulokset saavat suhteessa paljon palstatilaa niiden tieteelliseen painoarvoon nähden. Tiede näyttäytyy siksi ristiriitaisempana kuin mitä se onkaan. Tiedeuutisissa vääristymää syntyy myös sen takia, kun yksittäinen tiedonmuru erotetaan kokonaisuudesta, jolloin sen merkitys saattaa kasvaa todellista suuremmaksi.

Media uutisoi mielellään uusista havainnoista ja uuden löydön ensimmäisistä merkeistä. Tulosten varmentaminen uusissa tutkimuksissa kuitenkin kestää jopa vuosikausia. Median kiinnostus aihetta kohtaan on usein jo hiipunut siinä vaiheessa, kun tutkimuksella alkaa olla todellista merkitystä.




Solgar-Curcumin-60-Liquid-Extract-Softgels kurkumiinipurkissa on enää yksi kapseli jäljellä. Täytyy jossain vaiheessa taas käyttää kuuri tätkin lisää. Kaikkea ei voi eikä varmaan edes tarvitse käyttää jatkuvasti. Kurkumiini on yksi mielenkiintoisimmista ravintolisistä, josta saattaa olla monenmoista hyötyä, joten kyllä minä sitä ainakin haluan jossain määrin käyttää. Luulen kurkumiinin auttaneen jouduttuani elämään jatkuvassa stressissä kuukauden ajan hevoseni sairastumisen johdosta. Hevoseni ei selvinnyt, mutta itse jaksoin ihmeen kaupalla vai kurkumiinin vuoksi. Kurkumiininhan sanotaan vähentävän uupumusta ja psyykkisen stressin seurauksena tunnettua väsymystä.


Ihminen asettuu luontaisesti paitsi pienemmän ja heikomman puolelle, myös innostuneemman henkilön puolelle, koska innostus tarttuu. On helppo laittaa mikä tahansa asia epäilyksen alle, mutta asian todistaminen vedenpitävästi oikeaksi tai vääräksi on sen sijaan jo hankalampi juttu. Ihmisillä on joukkoviestintätutkimusten mukaan taipumus unohtaa, mistä ovat jonkin tiedon alun perin kuulleet. Siksi epävarmat tiedot voivat jäädä mieleen faktana, vaikka lukuhetkellä olisikin tiedostanut, että lähde ei ole välttämättä luotettava.

Ihmiset ajattelevat helposti oman viiteryhmän kanssa samalla tavalla ja etsivät vastauksia sieltä. Kuinka voimme pitää huolta siitä, ettemme vain hae vahvistusta omille ennakkokäsityksillemme? Pyrimme jatkuvasti tilanteeseen, jossa tekomme ja ajatuksemme ovat yhdenmukaisia. Jos mielipiteen muuttaminen kuitenkin vaatisi vaivalloista oman toiminnan muuttamista, on helpompi vain jäädä vanhaan katsantokantaansa. Meillä on tarve saada suosiota omalle mielipiteellemme.

California-Gold-Nutrition-LactoBif-Probiotics-5-Billion-CFU-60-Veggie-Caps  probioottejakin löytyy jääkaapista. Näitä otan kuuriluontoisesti ja jotenkin ne vain tuntuvat vatsassa hyvältä.

Yksittäisten ihmisten koskettavatkaan tarinat eivät tarkoita, että kaikille tai useimmille kävisi niin. Tarinat ovat kokemustietoa ja niihin tulee suhtautua sellaisena. Yksittäisten ihmisten asioita ei voi yleistää. Onko ravintolisien syömisestä siis hyötyä vai ei? Rehellisyyden  nimissä on vastattava, etten tiedä, vaikka katsantokantani mukaan on. Mitä mieltä sinä olet?






Lähteet:
http://sullekans.blogspot.fi/2016/03/tosisiisti-taydelliselta-vaikuttava.html 
Sarja Tiina, Kuka oikein tietää kun mielipide haastoi tieteen, Docendo Oy 2016