Sivut

perjantai 23. syyskuuta 2016

Juice Plus+ on saanut kilpailijan Juice Festiv







Kasvipohjaiset ravintoaineet ovat kasveista saatavia luonnollisia ainesosia, joista kasvit saavat ainutlaatuisen värinsä. Ravintoterapeuttien suosituksen mukaan joka päivä tulisi syödä kaikkia sateenkaaren värejä. Helpommin sanottu kuin tehty.

Hedelmät ja vihannekset jaetaan viiteen ryhmään: punainen, oranssi/keltainen, vihreä,sininen/purppura, ja valkoinen.


Punaisten ryhmään kuuluvat mm. punaiset omenat, karpalot, vesimeloni, vaaleanpunainen greippi, guava, granaattiomena, retiisit, vadelmat, mansikat, acerolakirsikat ja tomaatit. Punaisista hedelmistä ja vihanneksista saat lykopeenia ja ellagihappoa.

Lykopeeni on tyydyttämätön karotenoidi, joka on luonnollinen väriaine. Lykopeeni on tehokas antioksidantti, joka suojaa soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Lykopeenilla voi olla myös positiivinen vaikutus elimistön luonnolliseen puolustuskykyyn. Lykopeenia on runsaasti tomaatissa ja tomaatista valmistetuissa tuotteissa. Lykopeeni voi vähentää riskiä sairastua eturauhassyöpään.

Ellagihappo on fenoliyhdiste ja eräs polyfenoli. Ellagihappo ei ole elimistölle elintärkeä, mutta sen antioksidanttiominaisuudet ovat tehneet siitä ravitsemustutkimuksen kiinnostuksen kohteen.

Paras ellagihapon luonnollinen lähde on vadelma, mutta sitä on myös mansikoissa, karpaloissa, saksanpähkinöissä, pekaanipähkinöissä ja granaattiomenoissa. 


Oranssien ja keltaisten hedelmien ja vihannesten ryhmästä löytyvät mm. appelsiinit, cantaloupemelonit, porkkanat, aprikoosit, bataatit, mandariinit, kurpitsat, papaijat, maissi, ananas, sitruuna ja passiohedelmät. Tästä ryhmästä saa alfakaroteenia, beetakaroteenia, hesperidiiniä ja beetakryptoksantiinia.

Hesperidiini on flanovoidi, jota on paljon sitrushedelmissä. Sitruunan ja appelsiinin kuorissa ja kalvoissa on runsaasti hesperidiiniä. Hesperidiini kuuluu aineisiin, joita aiemmin kutsuttiin P-vitamiineiksi, ja sen arvellaan vaikuttavan yhdessä C-vitamiinin kanssa. Ne vahvistavat hiussuonia, muodostavat kollageenia sidekudoksissa ja auttavat hyvän vastustuskyvyn ylläpitämisessä.

Beetakryptoksantiini on voimakas antioksidantti, joka suojaa soluja ja niiden DNA:ta vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Beetakryptoksantiini näyttää suojaavan erityisesti keuhkosyövältä. Se lisää myös uuden luun muodostumista ja estää jo muodostuneen luun hajoamista ollen siten hyödyksi osteoporoosin ravitsemushoidossa. Beetakryptoksantiini voi myös vähentää nivelreumaan sairastumisen riskiä. Ja voi tämä karotenoidi ehkäistä sydän- ja verisuonitautejakin.


Vihreä ryhmä tarjoaa luteiinia/zeaksantiinia, isoflavonoideja, isotiosyanaattia ja EGCG:tä. Tämän ryhmän kasveja ovat mm. lehtikaali, kaalit, pinaatti, vihreät paprikat, vesikrassi, salaatinlehdet, kesäkurpitsa, parsakaali, ruusukaali, vihreät pavut, soijapavut ja vihreä tee.

EGCG eli epigallokatekliinigallaatti on vihreässä teessä oleva kasvipohjainen ravintoaine. EGCG on fenoliyhdiste ja tehokas antioksidantti. 

Isotiosyanaatti voi auttaa suojaamaan keuhkoja syövältä ja jarruttaa syövän leviämistä. Isotiosyanaatin on osoitettu hidastavan syöpäsolujen muodostumista ja kehittymistä. Se auttaa elimistöä suojelemaan elimistöä monia syöpiä vastaan kuten rinta-, keuhko-, eturauhas-, paksusuolen- ja haiman syöpä, sekä leukemia.


Sinisten ja purppuran ryhmään kuuluvat mm. viikunat, viinirypäleet, mustikat, boysenmarjat, punakaali, mustaherukat, violetit bataatit, mustapavut, luumut, juurikkaat ja mesimarja. Tämä väri viittaa resveratrolin ja antosyanidien saantiin. 


Valkoisten ryhmästä saa allisiinia ja kversetiiniä. Ryhmään kuuluvat mm. turnipsit, sipulit, sienet, piparjuuri, valkoiset kidneypavut, palsternakka, valkosipuli, kukkakaali, mustasilmäpavut, ja päärynät. 

Kversetiiniä käytetään kroonisten tulehdus- ja rappeumasairauksien ennaltaehkäisyssä ja tukihoidossa. Se hillitsee tulehdus- ja allergiaprosesseja vähentämällä elimistön histamiinin eritystä luonnollisella tavalla.
 






JA PYSYT MENOSSA MUKANA!
 


Lähteet:
http://ruohikolla.blogspot.fi/2011/12/variaine-jolla-on-merkittavia.html
http://kuntoplus.fi/terveellinen-ravitsemus/parsakaali-tekee-hyvaa-keuhkoille 
http://askelterveyteen.com/papaijan-siementen-terveyshyodyt/ 
http://luontainenterveys.fi/index.php/tuotteet/kversetiini/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti