Sivut

lauantai 28. tammikuuta 2017

Greipinsiemenöljy kestävään hyvinvoinnin tuottamiseen



Positiivinen ajattelu laventaa ihmisen ajattelua avaamalla mieltä vastaanottavaiseksi uutta kohtaan.


Avarra ajatteluasi tavalla, joka mahdollistaa pysyviä ja myönteisiä muutoksia omaan elämääsi.






Luonnonantibiootti

Sisältää proantosyanidiineja, jotka mm. estävät ja hillitsevät rappeutumissairauksia, hillitsevät tulehdus- ja allergiareaktioita, estävät histamiinireaktioita hilliten kutinaa, ehkäisevät iensairauksia ja syöpää.

Greipinsiemenöljy hillitsee useiden hiivojen, bakteerien, virusten ja sienien kasvua. Sen on todettu estävän mm. Escherichia colin, Candida albicansin, Klebsiella pneumoniaen ja Salmonella enterican kasvua.

Greipinsiemenöljyuutetta kannattaa kokeilla myös ärtyvän suolen oireyhtymään, ja ihan vain puhdistuskuurinakin. Yleisiä käyttökohteita ovat flunssan torjunta, vatsataudit, suolistohiivan häätäminen, suusammaksen hoito ja erilaiset tulehdustilat kuten poskiontelotulehdukset.

Maitohappobakteereita kannattaa ottaa käyttäessään greipinsiemenöljyä, sillä greippiöljy voi estää hyödyllisten maitohappobakteerien kasvua suolistossa. C-vitamiinin vaikutuksia greipinsiemenöljy puolestaan tehostaa.




Nyt täytyy enää saada uusi tieto konkretisoitumaan toiminnaksi. Voi olla, että ennen ostopäätöstäsi joudut muokkaamaan jonkin verran asenteitasi tai sitten olet sen tehnyt jo aika päivää sitten. Oli miten oli asioiden tiedostaminen ei yksinään muuta ihmisen elämää, sillä tiedostamista pitäisi seurata ennen kaikkea konkreettisia tekoja.


VAIN TEKOJEN KAUTTA ELÄMÄ VOI MUUTTUA!

Sekoita siis 10 tippaa  NutriBiotic-GSE-Liquid-Concentrate-Grapefruit-Seed-Extract- greipinsiemenuutetta lasilliseen mehua tai vettä 1-3 kertaa päivässä. Ei ole merkitystä otatko tipat aterian yhteydessä vai ilman. Yli viisivuotiaille lapsille annostus on 3 tippaa lasilliseen vettä tai mehua 1-2 kertaa päivässä.



Lähteet:
https://hidastaelamaa.fi/2013/11/terveen-elaman-puolesta-greippioljy-on-tehokas-luonnonantibiootti/ 
Tukiainen Maaretta, Hyvän mielen taidot, PS-kustannus 2016  

lauantai 21. tammikuuta 2017

Muutama sana maidosta, kuidusta ja aineenvaihdunnasta



Olen pitkään miettinyt mitä varten rasvatonkin maito homogenoidaan, vaikka siinä ei ole rasvapalleroita, jotka pitäisi esteettisistä syistä pilkkoa. Nyt selvisi, että osasyynä on D-vitamiinin lisäämisen onnistuminen. Homogenointi auttaa nimittäin maitoon lisättävän vitamiiniliuoksen tasaisessa sekoittumisessa. D-vitamiini on rasvaliukoinen, minkä vuoksi se lisätään maitoon maissiöljyyn liuotettuna, ennen homogenointia.

Homogenoitu maito on pastöroitava käsittelyn jälkeen, sillä se pilaantuu muuten muutamassa minuutissa. Homogenoinnin jälkeen maidon proteiinit ja rasva eivät välttämättä enää imeydy samalla tavalla kuin homogenoimattoman maidon.

Käyttökokemuksen perusteella homogenoinnin on epäilty aiheuttavan vatsaoireita, mikä on herättänyt keskustelua sen tarpeellisuudesta sekä laktoosi-intolerantti-diagnoosien paikkansapitävyydestä. Useat laktoosi-intolerantit voivat omien kokemustensa perusteella nauttia raakamaitoa ja homogenoimattomia maitotuotteita, kuten luomumaitoa.

Suomessa juodaan väkilukuun suhteutettuna enemmän maitoa kuin missään muualla maailmassa. Kuitenkin osteoporoosia sairastavia on Suomessa noin 400 000. Toisin kuin mielikuvat antavat ymmärtää, ei maito ole ihmelääke osteoporoosiin, jonka riskitekijöihin kuuluvat kalsiumin puutteen lisäksi D-vitamiinin puute.




Kuluttajien korvaan päätyvät vain viestit kuitujen terveyshyödyistä, vaikka kuitujen on myös epäilty estävän ravintoaineiden - kalsiumin, sinkin, raudan ja kuparin - imeytymistä. Syynä ei kuitenkaan todennäköisesti ole runsaskuituinen ruokavalio, vaan kokojyväviljan fytiinihappo.

Niin sanottujen ruoansulatusjogurttien väittämät eivät perustu niihin lisättyihin kuituihin (tavallisimmin inuliinia, galakto-olikosakkarideja ja synteettistä polydekstroosia, jota käytetään myös makeutusaineena) tai probiootteihin, vaan kalsiumiin, sillä terveysväittämä on hyväksytty ainoastaan kalsiumin kohdalla. Ainakin itselläni on asiasta ollut aivan väärä mielikuva.


Ruoansulatusjogurtti tukee ruoansulatusta, koska siinä on kalsiumia.


Ummetusepidemiasta kärsiville länsimaisille suursyömäreille kuitujen lupaamat helpotukset ovat houkuttelevia. Kuitu, jota tuotteisiin pumpataan, on teollisuudelle ominaiseen tapaan määrittelykysymys.Esimerkiksi polydekstroosi, täysin keinotekoinen ja mauton aine, jolla voidaan myös lisätä tuotteen tilavuutta, katsotaan ravintokuidun määreet täyttäväksi ainesosaksi. 

"Runsaasti kuitua" ei ole terveysväite vaan ravitsemusväite. Se ei siis kerro tuotteen terveellisyydestä, vaan ainoastaan sen yhden ainesosan määrästä - että tuotteessa on kuitua. 


 
Perusaineenvaihduntaan kuuluvaan energiankulutukseen vaikuttavat muun muassa ikä, sukupuoli, lihasmassa, lämpötila, virkeys, ravitsemus, hormonit, geeniperimä ja lääkeaineet. Noin 10-40 prosenttia perusaineenvaihdunnan eroista selittyy perimällä. Tämän lisäksi samanlainen fyysinen aktiivisuus voi kuluttaa eri määrän energiaa eri yksilöillä: puhutaan niin sanotusta aktiivisuuden taloudellisuudesta.

Perusaineenvaihdunta voi naisilla vaihdella kuukautiskierron mukaan 100-300 kcal:n välillä. Lisäksi esimerkiksi runsas tupakointi kiihdyttää perusaineenvaihduntaa jopa kymmenellä prosentilla. Liikunta vaikuttaa enenrgiankulutukseen myös liikuntasuorituksen jälkeen siten, että energiankulutus pysyy suurempana kuin ilman liikuntaa mutta ainoastaan, jos liikunta on ollut erityisen raskasta.

Kuitujen sisältämää energiamäärää ei nykyään lasketa tuotteen energiasisältöön.

Raakana ruoka imeytyy huonommin ja elimistöltä kuluu sen käsittelyyn enemmän energiaa kuin kypsänä.

Lihavuuden mittaaminen painon perusteella on harhaanjohtavaa, sillä lihas painaa enemmän kuin rasva, ja painoon vaikuttaa myös kehon nestemäärä. Mielenkiintoista on, että vasta teollisen ruoan aikakaudella liikalihavuus on kasvanut globaaliksi ongelmaksi.





Harrastamisen idea on siinä, ettei siihen liity pakkoa ja se tuottaa elämään sekä nautintoa että merkityksellisyyttä.



Lähde: Kovanen Susanna, Lapinoja Harri, Ruokapyramidihuijaus Mitä meille syötetään ja miksi?, Atena Kustannus Oy, 2014

keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Umpimähkään otettuja askeleita


Miten voin olla avuksi?

Pieniä vaihtokauppoja


Hätävilkut päällä, yletön tietotulva tykittää meitä ja rassaa aivoja taukoamatta.


Olet mitä syöt ja myös aivosi koostuvat siitä mitä syöt. Laadukasta ja luonnollista ruokaa, hyvillä kylmäpuristetuilla kasviöljyillä ruokitut tyynemmät ja rauhallisemmat aivot.


En tiedä, minne kuljen.
Mutta kun olen kertonut tarinani, olen kotona.


 

Masennuksella ja ahdistuksella on yhteys runsaasti kovaa rasvaa ja sokeria sisältävään ruokavalioon. Yhteyden luovat nykykäsityksen mukaan suoliston bakteerit.

Saavatko masennus, Parkinsonin tauti, MS-tauti, Alzheimerin tauti tai muut neurologiset sairaudet alkunsa vatsasta?

Suolisto on ikäänkuin ikkuna aivoihin.



Stressihormoni kortisolin pitoisuus veressä saadaan laskemaan tietoisen läsnäolon harjoitteista, mindfulnessista.

Pelkkä luontokuvan katseleminen saa verenpaineen laskemaan, sykkeen alenemaan ja lihakset rentoutumaan jo vajaassa 5-7 minuutissa. 

Mikä valtava rentoutuskeidas aito luontokokemus onkaan.





Mielen tahto ei ole sama kuin sydämen tahto.

Ihmisen elämä on kuin yksi iso tarina, jonka sisällä on lukuisia pieniä tarinoita.

Olet intuitiosta tietoinen tai et, se vaikuttaa elämääsi jokainen hetki. Intuitio on osa sinua, jotain hyvin luonnollista. Se johdattaa sinut erilaisten tilanteiden, asioiden ja ihmisten äärelle, on osana jokaisen arkipäivän pieniäkin valintoja, päätöksiä ja sitä, miten koet maailman ympärilläsi.


Jopa joka neljäs ihminen kärsii jonkinasteisesta liikahappamuudesta. Runsaasti valkuaisia sisältävien ruoka-aineiden, kuten lihan, maitotuotteiden ja viljatuotteiden aineenvaihduntatuotteet ovat happamia. Vastavuoroisesti monien kasvisten, pähkinöiden ja hedelmien vaikutus on emäksisöivä.

Hiilihydraatiton, runsasproteiininen ruokavalio ilmenee happamuuden lisääntymisenä, koska ketoaineet ovat happamia. Kehon hiilihydraattien saannin ollessa niukkaa (esim. dieetin aikana) muodostuu maksassa niiden korvikkeeksi ns. ketoaineita. Dieetin yhteydessä happamuuden lisääntyminen ilmenee painon putoamisen hidastumisena, sillä happamassa tilassa rasvan palaminen hidastuu.



Intuitioon liittyy läsnäolo, se vaatii osakseen avoimuutta ja leikkimielisyyttä ja kehottaa myös harhailuun. 

Intuitio on yhteydessä ihmisen villiin luontoon, alkuperäiseen olemukseen ja sisäiseen tuleen.

Intuitiolla eläminen on oman voiman löytämistä, omaan itseen luottamista ja sydämestä käsin valitsemista.



  






Tioktiinihapolla (Thioctic acid) eli kotoisemmin alfalipoiinihapolla (Alpha lipoic acid) on merkittäviä vaikutuksia kroonisten rappeutumissairausten ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Saksassa lääkärit ovat jo vuosikymmenien ajan määränneet rutiinisti alfalipoiinihappoa diabeetikoille. 

Thorne-Research-R-Lipoic-Acid-60-Veggie-Caps  


Jokin vain on jotenkin, ja se on monesti vain pelkkä tunne. Mutta tunne on niin vahva ja selkeä, että se riittää.

Tehdessäsi jonkin tärkeän päätöksen tiedät aina jossain sisälläsi, oletko tehnyt sen itseäsi kuunnellen vai et.

Välillä elämä kutsuu kohti uutta. On kuin seisoisit tarinan risteyskohdassa ja intuitio ojentaisi kutsun kääntyä sen viitoittamalle tielle.


 

Jos pystyy muuttamaan lähestymistapaansa ruokaa kohtaan ja alkaa syömään vain riittävästi eikä ylenpalttisesti, paino alkaa pudota kuin itsestään.


Määrä, jonka suolisto pystyy ottamaan kurkumiinia sisäänsä ja pitämään kehossa on mittari, jolla mitataan kurkumiinin imeytymistä.

185 kertaa parempi teho, 6,8 kertaa nopeammin ja teho säilyy jopa 24 tuntia



Uutta, mutta tuntematonta kavahtava pelko väittää, ettet osaa lentää ja romahdat maahan. Samalla kuitenkin sisällä oleva kutkuttava, orastava innostus kysyy: "Mutta jos jään tähän, mistä kaikesta joudunkaan luopumaan?"

  



Lähteet:
Frange Katja, Intuitiolla Kuuletko sisäisen viisautesi?, Viisas Elämä Oy, 2016
Terveystieto 1/17  
 

torstai 5. tammikuuta 2017

Mikroannos DNA:ta kystisen fibroosin hoitoon





Kystinen fibroosi eli mukoviskidoosi on väistyvästi periytyvä aineenvaihduntasairaus, joka Suomessa on erittäin harvinainen. Kystisessä fibroosissa solukalvojen suolankuljetuksen vaurio aiheuttaa ongelmia useissa eri elimissä. Haiman vajaatoiminta kehittyy valtaosalle jo ennen syntymää ja ruuansulatusentsyymien puute johtaa ravintoaineiden imeytymishäiriöön sekä rasvaripuliin.

Hengitysteissä kloridierityksen estyminen ja natriumin imeytyminen sitkistyttävät liman. Poikkeava limaisuus aiheuttaa vähitellen keuhkoihin infektion ja tulehduksen pieniin ilmateihin ja limarauhasiin. Vähitellen keuhkoihin kehittyy kroonisia bakteerikantoja. Mukoviskidoosipotilaat ovat täynnä limaa, joka on paksua ja täynnä kuolleita valkosoluja, jotka tekevät limasta hyvin DNA-pitoisen.


Immunologista lähestymistapaa käyttäen voidaan nähdä, että jos keuhkot ovat hyvin paksun liman ja kuolleiden valkosolujen valloittamat, elimistö saattaa nostattaa immuunivasteen paksuuntunutta limaa vastaan, joka on täynnä ylimääräistä DNA:ta. Elimistö voi tulla allergian omaisesti yliherkäksi tälle paksulle limalle, josta se ei pääse eroon. 


Allergioihin käytetään siedätyshoitona pistoksina tai kielen alle laitettavina tippoina hyvin mietoa allergian aiheuttajaa. Samaa periaatetta noudattaen, koska limassa on niin runsaasti DNA:ta, on hyvin tuloksin testattu hoitaa kystistä fibroosia hyvin pienellä määrällä DNA:ta. Ei ole väliä mistä DNA on peräisin, koirasta, ankasta, ihmisestä vai kasvista. Ainoastaan kaksoisjuovaisuudella (? double-stranded) ja konsentraatiolla on merkitystä. Pieni koira, ihminen ja elefantti reagoivat samaan annokseen mikroannos-DNA:ta.


Lohesta peräisin olevaa mikroannos-DNA:ta on käytetty erittäin hyvin tuloksin myös keuhkoahtaumatautipotilailla. Se on tehokas myös kroonisesta nenän sivuontelotulehduksesta (kroonisesta sinuiitista) ja välikorvatulehduksesta kärsiville. Yksi tippa DNA.ta kielen alle neljä kertaa päivässä vastasyntyneille ja lapsille eikä antibiootteja ole tarvittu lainkaan.



Kystisessä fibroosissa paksu lima haittaa myös värekarvatoimintaa ja johtaa keuhkoputkien laajentumien kehittymiseen eli bronkiektasioihin. Ylähengitysteissä ilmenee toistuvia sivuontelotulehduksia ja myös nenäpolyypit ovat tavallisia. Mikroannos-DNA ei ainoastaan tehostanut kunnollista immuunitoimintaa, vaan se lisäsi myös värekarvatoimintaa, joka tavallaan lakaisee roskia ylöspäin, jolloin ne voidaan poistaa elimistöstä.

Kystisessä fibroosissa, kroonisessa keuhkoahtaumataudissa, astmassa ja välikorvantulehduksessa jonkinlainen tukkeuma / este edeltää inflammaatiota ja infektiota; ylimääräinen lima ja inflammaatio vetävät valkosolut alueelle. Valkosolujen yrittäessä eliminoida limaa ja mahdollisesti liman sisällä olevia patogeeneja, ne kuolevat ja jättävät jälkeensä paljon DNA:ta.


Yhteenvetona, tämä molekyyli on loistava turvotusta vähentävien ja nesteyttävien ominaisuuksiensa takia sitkeitä eritteitä ylä- ja alahengitysteissä aiheuttavissa taudeissa. Mikroannos-DNA auttaa hajottamaan ja ohentamaan limaa, parantaa värekarvatoimintaa, ja näyttää omaavan myös anti-allergisen vaikutuksen.


 






Lähteet:
http://www.harvinaiset.fi/diagnoosit/kystinen-fibroosi-0 
http://www.nutricology.com/infocus/201612_mindmeld.htm 
http://www.nutricology.com/infocus/201612_liketreatslike.htm