iHerb-tuotteet ja tulli 2019 UUDET IHERB-ASIAKKAAT SAAVAT KOODILLA HUH943 10 % ALENNUKSEN TILAUKSISTAAN!

 


Ravintolisien ja elintarvikkeiden tilaaminen EU:n ulkopuolelta omaan käyttöön on täysin laillista. Tuotteet eivät saa kuitenkaan olla valmisteita, jotka Suomessa luokitellaan lääkkeiksi. Luokittelu tapahtuu tapauskohtaisesti.
 

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus on lääkelain (395/87) 83 §:n nojalla laatinut lääkeluettelon, joka on ohjeellinen luettelo lääkkeiksi luettavista aineista. Luettelo ei ole tyhjentävä. http://www.fimea.fi/valvonta/luokittelu/laakeluettelo

http://www.fimea.fi/documents/160140/765540/28537_Laakeluettelo-liite-1-2015-osa-1.pdf
  
http://www.fimea.fi/documents/160140/765540/28536_Laakeluettelo-liite_1-2015-osa-2.pdf

http://www.fimea.fi/documents/160140/765540/28538_Laakeluettelo-liite-1A-2015.pdf

http://www.fimea.fi/documents/160140/765540/28539_Laakeluettelo-liite-2-2015.pdf

Luettelossa on mm. glukosamiini, melatoniini, 5-HTP, aloe vera, arnika ja valeriaana. Glukosamiinituotteita ja melatoniinia ei enää aina luokitella lääkkeiksi. Glukosamiinituote luokiteltu ravintolisäksi  

Doctor-s-Best-Glucosamine-Chondroitin-MSM-240-Capsules tuotteen tilaamiseen ei ollut mitään estettä, kun tiedustelin asiaa Fimeasta.

1 mg melatoniini luokiteltu ravintolisäksi


Vanadiinia (vanadium) sisältäviä tuotteita ei saisi tilata EU:hun.Ei kannata heti pelästyä, jos joku ainesosa löytyy lääkeluettelosta, sillä se ei enää mitenkään automaattisesti tarkoita, etteikö tuotetta saisi tilata ravintolisänä.
 

IHerb-tuotetilaukset ovat usein sen verran pieniä, etteivät paketit mene lainkaan tulliselvitettäviksi, vaan tulevat suoraan kotiin, kun käyttää Global Mail -postitusta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että nykyään myös Global Mail -postituksella tilattujen pakettien päällä lukee paketissa olevat tuotteet eriteltyinä.


Halutessasi varmistua tuotteen tilaamisen laillisuudesta voit kysyä asiaa Fimeasta. Pellas Kristiina Fimea yhteystiedot
yhteydenotto lomake 


Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean tehtävänä on lääkelain mukaan tarvittaessa päättää, luokitellaanko aine tai valmiste lääkkeeksi. Luokittelu tehdään valmistekohtaisesti koostumuksen ja käyttötarkoituksen arvioinnin perusteella. Luokittelun perusteena käytetään hakijan antamien tietojen lisäksi valmisteen markkinoinnissa esitettyjä tietoja sekä tieteelliseen kirjallisuuteen perustuvaa tietoa valmisteen aineosien vaikutuksista. Päätöksiä tehtäessä huomioidaan EU-tuomioistuimen oikeuskäytäntö. Fimea arvioi valmisteen kaikki ominaispiirteet, joihin kuuluvat muun muassa niiden koostumus, lääketieteellisesti todetut, tiedossa olevat farmakologiset ominaisuudet sellaisina kuin ne voidaan todeta nykyisen tieteellisen tiedon valossa, käyttötavat, sen levityksen laajuus, se tieto, joka kuluttajilla on kyseisestä tuotteesta, sekä ne vaarat, joita käytöstä voi seurata. Valmisteen tuoteluokituksen selvittäminen on tärkeää, koska eri valmisteita koskee eri lainsäädäntö muun muassa maahantuonnin, myynnin ja markkinoinnin ja jakelukanavien osalta. Yksityishenkilön tulee etukäteen varmistua tuotteen luokasta eli ennen kun tilaa tuotetta esimerkiksi verkkokaupasta ulkomailta omaan käyttöönsä. Lähde http://www.fimea.fi/valvonta/luokittelu

TULLIRAJOISTA:

Tuontitullittomuus myönnetään, jos lähetyksen sisältämien tavaroiden kokonaisarvo on enintään 150 euroa. Tällöin tulee maksettavaksi ainoastaan arvonlisäveron määrä, joka ravintolisien ja elintarvikkeiden kohdalla on 14 prosenttia. Arvonlisäveron kannossa (tullin käyttämä termi) sovelletaan 5 euron verolajikohtaista alarajaa. Eli jos arvonlisäveroa tulisi maksettavaksi alle 5 euroa, ei sitä peritä.
 

IHerbistä saa paljon myös muita tuotteita ravintolisien lisäksi kuten luontaiskosmetiikkaa, shampoita, hammastahnaa, pesuaineita jne. Näistä tuotteista arvonlisävero on 24 prosenttia.
Lähetys on arvonlisäveroton, jos sen sisältämien tavaroiden arvo ilman postikuluja on enintään 22 euroa. Tätä verottomuuden arvorajaa ei kuitenkaan sovelleta hajuvesiin. Mikäli lähetyksen tavaroiden arvo on yli 22 euroa mutta enintään 150 euroa, tavara on tulliton, mutta arvonlisävero kannetaan, jos laskettu arvonlisäveron määrä on 5 euroa tai enemmän. Maahantuonnista maksettava arvonlisävero lasketaan kertomalla arvonlisäveron peruste sovellettavalla verokannalla (24 %, 14 % tai 10 %).


Arvonlisäveron määrä tuontitavaroista on yleensä 24 prosenttia. Poikkeuksena ovat esimerkiksi elintarvikkeet (14 %), kirjat ja taide-esineet (10 %) ja vähintään kuukauden ajaksi tilatut aikakauslehdet (10 %). Jos ilmoitat arvonlisäverokannaksi 10 % tai 14 %, Tulli pyytää nähtäväksi kauppalaskun, tilausvahvistuksen tai muun selvityksen. (Itseni ei ole tarvinnut tätä ainakaan aina toimittaa.) Säästä kuitenkin iHerbistä sähköpostitse saamasi tilausvahvistus. Sähköiseen tulli-ilmoitukseen ei tarvitse liittää asiakirjoja. Tulli lähettää tarvittaessa sähköpostitse erillisen pyynnön asiakirjojen toimittamisesta nähtäväksi. Voit lähettää pyydetyt asiakirjat tarvittaessa sähköpostitse.

 
Nykyään, jos Loyalty Credittejä on hyödynnetty tilauksessa paljon, skannaan valmiiksi iHerbin tilaushistoriasta tilaukseni tilausvahvistuksen Order Summary ja lähetän sen liitteeksi heti jo tulliselvitystä tehdessäni.


Kun lähetyksen sisältämien tavaroiden arvo ilman postikuluja on yli 150 euroa, tuonti on tullin alainen, ts. tuotaville tavaroille määritetään tullausarvo. Tullit ovat yleensä arvotulleja eli ne lasketaan prosenttimääränä tullausarvosta. Jos laskettu tullin määrä jää alle 10 euron, sitä ei kanneta.

Lähetyksen vastaanottajan on tehtävä tullaus ja maksettava verot 20 päivässä lähetyksen saapumisesta. Huomaathan, että maksusuorituksen pitää näkyä Tullin tilillä 20 päivän kuluessa saapumispäivästä tai muuten postilähetys palautuu automaattisesti lähettäjälle.

Tullin sivuilta löytyy Julkaisut ja esitteet -kohdasta hyvä esite Tavaroiden tuonti ja ostaminen ulkomailta.


"TILAUSRAJAT":

IHerbistä pystyy nykyään tilaamaan suoraan euroina. Itse käytän tätä mahdollisuutta, koska siinä säästää hieman, kun ei tule valuutanvaihdosta pankkien ottamia kuluja. 


 Jos haluat säästyä arvonlisäveron maksamiselta, niin tilauksesi maksimiarvo saisi olla postikuluineen 35,71 e jos tilaat ravintolisiä tai elintarvikkeita. Muihin tuotteisiin (kuten kosmetiikka) joiden arvonlisävero on 24 % olisi maksimitilaus tasan 22 e + postikulu.


(28.12.2015 Tullin sivuilla luki, että "Lähetys on arvonlisäveroton, jos sen sisältämien tavaroiden arvo ilman postikuluja on enintään 22 euroa.")


JA LOPUKSI ITSE TULLAUSTAPAHTUMASTA:


Voit lukea 22.1.2016 kirjoitetun blogistekstini iHerb-pakettien tulliselvittämisestä tästä. 


Jos posti tuo sinulle kirjeen: tulliselvitettävän lähetyksen saapumisilmoitus, niin tullaus on yksinkertaisinta tehdä nettitullauspalvelun kautta osoitteessa http://asiointi.tulli.fi/nettituonti. Nettituonti löytyy tullin etusivun vasemmasta alalaidasta nimellä nettituonti-palvelu. Tullausprosessi on yksinkertainen:

1. Tunnistautuminen esim. verkkopankkitunnuksilla

2. Hyväksy käyttöehdot

3. Valitse kohta uusi postitullaus

4. Täytä paketin saapumistunnus ja saapumispäivä, jotka löydät saamastasi kirjeestä. Valitse lähetysmaa US-Yhdysvallat.

5. Kirjoita omat tietosi: henkilötunnus, nimi, osoite ja sähköpostiosoite.

6. Tuotteen tiedot: Valitse yleisimpien tavaroiden listasta kohta sekalaiset ja sieltä lisäravinteet, jos pakettisi näitä sisältää. (Tavaran koodi eli nimike on 2106909260.) Valitse tuotteen valmistusmaaksi US-Yhdysvallat. Etsi valmiiksi iHerbiltä saamasi tilausvahvistus ja täytä tuotteen hinta ja postikulut USD Yhdysvaltain dollareissa tai euroissa (kummassa valuutassa tilauksesi olet tehnyt). Paketin paino löytyy postin tuomasta kirjeestä.

7. Lähetä tulliselvitys

Tulli käsittelee hakemuksen, jonka jälkeen saat sähköpostiisi tiedon, että voit kirjautua takaisin nettituonti-palveluun. Palvelussa näet tullin tekemän päätöksen, ja jos se on mielestäsi oikein, voit saman tien maksaa maksettavaksi tulleen summan suomalaisilla verkkopankkitunnuksilla. Maksettuasi saat tiedon sähköpostiisi, että tulli on lähettänyt sinulle tiedon tavaran luovutuksesta. Sitten vaan odottamaan, että posti tuo pakettisi parin päivän päästä.


TULLAUS ON AIKA HELPPO HOITAA ELI EI KANNATA TURHAAN PELÄTÄ, JOS TILAUS MENISIKIN TULLISELVITETTÄVÄKSI.


JOITAIN TULLAUSKOODEJA:

Pyykkiaine 3402209000 

Tuoreet tai kuivatut KUORETTOMAT cashew pähkinät 0801320000

Gojimarjat, mulberrymarjat, goldenberrymarjat PELKÄSTÄÄN KUIVATTUINA 0813409500
Jos käsitelty muutoin esim. jauhettuina on sitten joku muu koodi

Suola 2501009100

Chian siemenet, kokonaiset 1207999690


Hammastahna 3306100000

Kynsilakat 3304300000


Yleensä ilmoitan kaikki lisäravinteet vain yhtenä könttänä lisäravinteina eli myös cashewpähkinät, chian siemenet, golden berries ym.     
 

IHANIA IHERB-TILAUKSIA JA KOKEMUKSIA SINULLE TOIVOEN IHERB-KOODI
HUH943


Toivon, että kaikki sivuni lukijat jaksaisivat käyttää tilauksissaan koodiani HUH943. Rewardsit ovat nykyään tilauskohtaisia. Koodi on näpyteltävä siis joka kerta erikseen.

 Kiitos tosi tosi paljon131 kommenttia:

 1. eli jos tilaa noin 150€:lla niin joutuu maksamaan arvonlisäverot.. ei muuta vai?? oletko itse tilannut koskaan tuolla noin 150:llä

  VastaaPoista
 2. Kyllä, ymmärsit oikein. Alle 150 euroa, niin ainoastaan alvit tulevat ymmärtääkseni maksettavaksi. Itse en ole tilannut 150 eurolla. Tullin sivulla sanotaan seuraavanlaisesti: "Jos lähetyksen tavaroiden yhteisarvo on enintään 150 euroa, tullia ei kanneta. Tätä arvorajaa ei kuitenkaan sovelleta alkoholituotteisiin, tupakkaan, tupakkatuotteisiin, hajuvesiin eikä eau de toilette -tuotteisiin."

  VastaaPoista
 3. Jos tilaa tuolla 35,50€:lla, ei ole mahdollisuutta lentorahtiin eikä saa ensimmäisen tilaajan 10 dollarin alennusta, mutta 5 dollarin alennuksen saa. Ja 35,50€ yli menevästä, alle 150€ tilauksesta maksetaan ainoastaan alv. Olenko ymmärtyänyt oikein?

  VastaaPoista
 4. Hei. Ensimmäisen tilaajan 10 dollarin alennus pitäisi saada tilatessaan 35,50 eurolla, koska tuosta summasta on vähennetty jo se 10 dollaria. Eli saat tilattua ensimmäisellä kerralla hiukan enemmän tuotteita ilman arvonlisä-tullirajan vastaan tulemista. Lisäksi iHerb laskee heidän ovh-hintojaan yhteen, ja katsoo niiden mukaan koska ylität 40 dollaria ja olet oikeutettu tuohon ensimmäisen tilaajan 10 dollarin alennukseen, vaikka tuote olisi alennettuun hintaan. Yleensä ensimmäisestä tilauksesta saa tämän takia aika helposti kasaan sen verran, että saa maksimialennuksen.

  Itselläni ovat kaikki hieman yli 35,50 euron olleetkin tilaukset tulleet viimeaikoina suoraan kotiin. Itse en tilatessani ota huomioon postimaksua, koska iHerb ei sitä kirjaa paketin päälle, ainoastaan tuotteiden arvon eli pyrin tilaamaan tuotteita noin 35,50 eurolla per tilaus.

  Mitäköhän mahdat tarkoittaa, ettei ole mahdollisuutta lentorahtiin? Airmail postitustapa häviää mahdollisuutena, jos tuotteiden paino ylittää 1814 gramman rajan. Olisikohan tästä kyse.

  Jos tilaus on yli 35,50 euroa menee koko tilauksesta postikulut mukaan lukien arvonlisävero. Ja jos yli 150 euroa, niin sitten lisäksi vielä jotain tullimaksua.
  Toivottavasti tästä oli jotain apua.

  VastaaPoista
 5. olen tilannut Norjaan iherbistä lukuisia kertoja tullirajoissa ilman ongelmia enkä koskaan ole joutunut maksamaan tai selvittämään tulleja. Nyt eka Spiruliinatilaus suomessa on mennyt tulliin; hinta 35,19€ postikuluineen. Luin jostain päivittämätöntä tietoa että raja olisi 37,€. Sitten jossain välissä on peritty "Osto FIN Helsinki Maksuturva 20,62€" Ei kuulemma ole Iherbin, Nordean tai tullin ottama. Eivät kukaan osaa selittää mistä tällainen summa tulee. En ole tietääkseni tilannut mitään ostoturvaa. Hermo menee ja rahat. Sitten sählään tän tullin kanssa kun Iherb ei toimita S
  uomen osotteeseen Norjalaisella luotto/debitkortilla ostettua eli tilasin äitini kortilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas on ongelma. 35,19 euroa jää alvirajan (5 €) alapuolelle, että ei tästä paketista ainakaan mitään pitäisi tullille joutua maksamaan, kun vaan tekee nettitullauksen. Maksuturvasta en tiedä, mutta mielestäni iHerbistä ei sellaista pysty edes valitsemaan.
   Itselläni käy joskus niin, etten tiliotteelta muista mitä olen ostanut kortilla, kun maksunsaajana on aivan eri niminen firma kuin kaupan nimi, jossa olen asioinut. Jotkut verkkokauppamaksut menevät välillä erinäisten palvelujen kautta kuten esim. Klarna AB tai Suomen maksuturva Oy, vaikka maksaa ihan normaalisti verkkopankista. Esim. Horzen verkkokaupasta tilatessa tiliotteella lukee saajana Klarna AB eikä mainintaakaan Horzesta. Tarvittaessa omilla tiliotteilla näkyy maksunsaajien tilinumero ja oman pankin pitäisi ainakin pystyä katsomaan kenelle raha on mennyt.
   Olisikohan tässä mahdollisesti kyse jostain samantapaisesta eli ostoksesta jostain muusta verkkokaupasta kuin iHerbistä?

   Poista
 6. Nakki napsahti täälläkin. Molemmat paketit selvitettävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi. Menee turhaan viikko kauemmin saada paketti kotiinsa, kun kiertää tullin kautta. Itse taidan suosiolla siirtyä tekemään isompia tilauksia kerralla.

   Poista
 7. 1) Merkitseekö iHerb lähetyskustannukset paketin päälle?
  2) Onko paketin sisällä lasku, johon on merkitty lähetyksen lähetyskustannus?
  3) Onko paketin sisällä lähetysluettelo, johon on merkitty tuotteet tuotenumeroilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1)Paketin päälle tulee tilauksen arvo USdollareina ilman mahdollisia postikuluja.
   2)Paketin sisällä ei ole laskua, vaan sähköpostiin saatu tilauvahvistus on säästettävä. Vahvistus löytyy myös iHerbin sivulta oman tilinsä kohdalta.
   3)Paketin sisällä ei ole myöskään lähetysluetteloa.

   Poista
 8. Uskomatonta touhua nykyisin tullissa. Elokuun 2015 jälkeen jokaikinen paketti pitänyt selvittää. Yli 10vuotta olen tilannut kuukausittain tavaraa ympäri palloa, mm jenkkilästä,ausseista jne, ja vain muutama paketti on pitänyt käydä tullissa avamaassa ja niistäkään ei ole yleensä rahaa vinguttu. On se valtio ahne.

  VastaaPoista
 9. Aika nihkeetä että "Airmail free for orders over €36.03!" ja joutuu tekemään tilauksen joka on alle 35.71€. Suoranaista vittuilua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse jouduin juuri viime viikolla tullaamaan paketin, josta ei joutunut mitään edes maksamaan. Alv jäi juuri viiden euron alle 4,98 e. Kovin nipottavat siellä tullissa nyt pakettien kanssa.

   Poista
  2. Nyt on kurssi parantunut sen verran että Airmail on ilmainen yli 35.20€ ostoksissa. Siinä on tarkkaan valittava tuotteet välille 35.20e - 35.71e. Mutta onnistuin niiden 9c kampanjatuotteiden avulla, loppuhinta 35.68€, ei postikuluja, ei alvia!

   Poista
 10. Saako tuolta iherbistä tilata glukosamiinia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurimpaa osaa glukosamiinituotteista ainakin luultavasti saa. Voit varmistaa sinua kiinnostavan tuotteen kohdalta asian Fimeasta https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/yhteystiedot/yhteydenotto

   Poista
 11. Hei, mitenhän tulli suhtautuu, jos tilaa useamman pienemmän tilauksen peräjälkeen? Samalla saisi myös ilmaisen "Airmail"-postitusvaihtoehdon, kun lähetyksien paino olisi pieni ja arvo alle 70,82 EUR.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tilauksia voi hyvin laittaa useamman peräkkäin. Tulli katsoo tilanteen paketti kerrallaan. Ja jos kiertävät tullin kautta, niin jokaisesta paketista joutuu tekemään oman tullauksen.

   Poista
 12. Hei, on mitään aavistusta, miten tulli suhtautuu sellaisen sampoon tilaamiseen, jonka ainesosaluettelossa on aloe veraa (ja on vielä ensimmäisenä luettelossa). Sampoon nimessä tämä ei tule mitenkään esiin ja sisältää siis paljon muutakin kuin tuota aloe veraa (Desert Essence Organics Fragrance Free -shampoo). Pitääkö tämmöinen varmistaa Fimealta vai suhtautuukohan ne kosmetiikka- ja hygieniatuotteissa vähän lepsummin noihin lääkeluettelossa kiellettyihin aineisiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en tiedä. Luulisin, että estettä ei ole tilaamiselle, jos asian Fimeasta tarkistaa. Kaikki ravintolisätkin, jotka olen viime aikoina kysynyt, on saanut tilata, vaikka lääkeluettelosta aine löytyykin. Luulisi tullinkin käsittävän, että shampoo on shampoo eikä LÄÄKE.

   Poista
 13. Nyt kuumottaa! Tein tänään ensimmäisen tilaukseni iherbista. Kokonaishinta piirua vaille 35 e, mutta... tilaukseen "lipsahti" muutaman dollarin dhea-purkki. Olen sitä Yliopiston apteekista aiemmin, mutta resepti tyhjeni hiljattain ja ajattelin oikaista mutkat suoriksi. Näitä kommentteja lukiessani tuli tunne, että tulli tutkii nykyään joka paketin.
  Kuinkahan pahat sanktiot on odotettavissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tulli sentään paketteja yleensä avaamaan rupea. Ja itse olen joutunut tulliselvitykseen ainoastaan kerran lähettämään liitteet eli tilausvahvistuksen, josta näkyy sisältö ja hinnat. Mahdolisista sanktioista en osaa sanoa. Toivotaan, ettei kohdallesi osu huono tuuri! En siis itse ikinä laita selvitykseen mitään liitteitä mukaan. Tulli pyytää ne sitten, jos katsoo tarpeelliseksi.

   Poista
  2. Huh... kiitos tsempeistä, Christine :)

   Poista
 14. Pää pöljänä lukenut, eikä meinaa mennä kaikki jakeluun ja summat tuntuvat muuttuvat koko ajan...Eli onko tällä hetkellä mikä se ilmainen Airmail -raja ja mistä summasta saa 10E alennuksen ja niin ettei tarvitsisi maksaa alv:tä?
  Olisin kiitollinen tiedoista!

  P.S. Miten siinä käy jos ei alv:a maksa (en tosin ole vielä selvittänyt miten se maksetaan, koska haluaisin tuotteet ilman sitä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälla hetkellä iHerbissä ei ole ilmainen Airmail-postituskampanjaa. 10 euron alennusta ei myöskään ole. Kaikki ensimmäistä kertaa tilaavat saavat koodilla HUH943 alennusta 5 dollaria tilaussummasta riippumatta ja lisäksi seuraavaan tilaukseensa 10 % kanta-asiakasbonusta. Alvia ei tarvitse maksaa ravintolisätilauksissa, kun tilaus on korkeintaan 35,71 euroa postikuluineen. Mahdollinen tullaus on helppo suorittaa nettitullauksena. 22 euron tilauksista ei ikinä mene arvonlisäveroa, vaikka sisältäisivät muuta kuin ravintolisiä.
   IHerbissä muuttuu asiat tiheään tahtiin, niin voi olla vähän vaikea joskus pysyä kärryllä. Toivottavasti nyt kuitenkin vähän selvisi missä tänään mennään.

   Poista
  2. Ai niin, ja tuotteita ei saa tullista maksamatta alvia, jos sitä maksettavaksi tulisi eli ravintolisätilaus yli 35,71 euroa. Tälloin lähetys palautetaan lähettäjälle takaisin.

   Poista
  3. Kiitos sinulle, tuosta oli apua!

   Poista
 15. Tässä on vielä sellainen probleemi, että yksi tilaamistani tuotteista ei nyt juuri ole saatavilla, että sikäli en pysty katsomaan sitä tilauslistaani, että tuleeko siihen millaiset: osta lisää ja saat alennusta yms. juttuja.
  Kun tuota ikää alkaa olla ja kärsin mm. kroonisesta unettomuudesta, niin ei vain saa kaikkea handlattua päässä, ja sitten jos tulee kutsu tulliin, niin se huonompi, koska en pysty liikkumaan.

  Edelleen kiitollisena, jos joku osaisi opastaa rajoitteista.
  En mää vingu, ja osaan laskea peruslaskut vaikka päässäni, mutta tässä on niin paljon muutuujia.

  sori.

  VastaaPoista
 16. Tiedoksi, DHL on muuttanut hinnoittelua 1.5.2016 alkaen! Ottavat itsetullauksesta 40 eur/tilaus. Jos annat DHL:n tullata palvelumaksu on vähintään 24,80 eur(sis alv) tai 5% tullien ja verojen arvosta (+alv24%).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli tekstiiesti just tuosta tullauksesta reilun 10 euron ostoille ilman kuljetuskuluja. No valitsin sen, että DHL tullaa, eli annoin oman sotun ja sähköpostiosoitteen ja kirostin, että nyt tuplaantu hinta! No mitään laskua tai muita kuluja ei näkynyt ja tuote tuli ihan normaalisti perille.

   Poista
 17. Kiitos paljon tästä tiedosta, josta monille on varmaan hyötyä!

  VastaaPoista
 18. Hei! Todella käytännöllinen tämmönen blogi :) Itsekin tilasin juuri ensimmäistä kertaa iHerbistä mutta takaisin meni palautukseen koko roska kun tosiaan DHL vaati tuota 40e tai 24,80e tullausmaksua muutaman kympin tilauksesta... Eli osaisiko joku neuvoa miten tuolta iHerbistä saisi tilattua ilman että joutuu maksamaan järkyttäviä maksuja näin jälkikäteen tullausmaksujen tai DHL maksujen muodossa? Luin koko blogin ja kommentit mutta ei nyt vaan jotenkin uponnut päähän että miten tää homma nyt oikeein menee :/ Kun tilasin tilaukseni niin ainoa kuljetusvaihtoehto oli tosiaan sen DHL ja sillä en enää koskaan tilaa kun jälkikäteen lähdetään vaatimaan 24,80e tai 40e maksuja että paketti tulisi perille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli kannattaisiko esim ensi kerralla tilata niin että paino jää alle tuon 1814g ja saisin airmaililla tuotteet? Jääkö Air Maililla tilatut tuotteet koskaan tulliin tai tuleeko mitään jälkikuluja kuten DHL 24,80 tai 40e?

   Poista
  2. Hei! Ikävää, ettet saanut tilaustasi DHL:n ahneiden kulujen takia. Itse olen aina käyttänyt AirMailia ja käytän jatkossakin. Silloinkin voi joutua maksamaan arvonlisäveron Suomeen, jos ravintolisätilaus on yli 35,71 euroa ja yleensä nykyään joutuukin. Eli paketit menevät usein tulliin, mutta ne on helppo nettitullata itse ilmaiseksi. Maksettavaksi tulee siis Suomen arvonlisävero ja jos tilaus yli 150 euroa sitten vielä jotakin tullimaksua lisäksi. AirMail tilauksessa tosiaan painoraja 1814 g. Painon ylittyessä kannattaa vaan laittaa toinen tilaus heti perään.

   Poista
 19. Minullekin tuli yllätyksenä DHL:n lisämaksut. Tiedättekö miten tilaus perutaan vai pitäisikö soittaa tekstiviestissä ilmoitettuun numeroon (joka on varmasti maksullinen)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, valitettavasti en tiedä.

   Poista
  2. Moikka! :) mä jouduin tosiaan ton selvittämään, eli ilmotusta samantien vaan DHL:lle että laittakaapas pakettia takasin päin ja iHerbille ei tarvitse ilmottaa mitään :) Kysyin asian iherbistä ja vastasivat että kunhan paketti tulee takaisin niin rahat palautuvat tilille (ottavat kuitenkin siitä summasta pois postikulut takaisin heidän tehtaalleen). Toivottavasti selveni :)

   Poista
 20. Kiitos nopeasta kommentista! :)

  VastaaPoista
 21. Eli siis mullakun on tilaus nyt rapiat 50e posteineen niin ei ole mitään järkeä tilata? Kosmetiikkaa vaan. Ei yhtään kiinnosta mitään tullimaksuja ottaa siihen päälle :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvonlisäveroa tulisi maksettavaa sellaiset 12 euroa.

   Poista
  2. Yksi vaihtoehto olisi tehdä useampi pienempi tilaus, sillä:
   "Lähetys on arvonlisäveroton, jos sen sisältämien tavaroiden arvo ilman postikuluja on enintään 22 euroa."

   Poista
  3. Mutta sit maksan taas posteja enemmän ns. Turhaan. En tiiä. Ehkä pääsen helpommalla kun ostaa suomesta ��

   Poista
  4. Ehkä. Itse tiedät parhaiten :)

   Poista
 22. Moi. Mistä saan kasvovoide tavaran koodi(nimike). Pitäisikö soitta tulli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan. Kasvovoiteet löytyvät tullin valmiilta listalta nimellä Ihovoiteet, aurinkovoiteet, muut hoitovalmisteet.

   Poista
 23. OLKAA VAROVAISIA ja HUOLLISIA!


  Tilasin Iherbistä ja ehkä jätin jonkun kohdan tilauslomakkeesta ruksaamatta..aiemmin maksoin ALV: itse netissä ja hain paketin postista, mutta nyt lähetys meni jostain syystä DHL:n tuontitullattavaksi ja sehän sitten maksaa!! Tullivakuuspalkkio+5% tullien ja verojen arvosta + ALV 24 %..aivan rosvohinnat!
  Lähetys meneekin nyt takaisin Iherbille...nähtäväksi jää saanko rahojani takaisin..PayPalilla maksoin.
  Kaipa näissä ulkomaisissakin verkkokupoissa on jonkinlainen palautusoikeus!?

  VastaaPoista
 24. Hei, sellainen kysymys että mitenkäs honeopaattiset tuotteet, saako tilata?

  VastaaPoista
 25. Olisinpa löytänyt nämä kirjoitukset ennen tilaustani. Päädyin nyt maksamaan DHL:lle oppirahat, mutta hyvä tietää, että jatkossa pienet tilaus määrät AirMailin kautta on se ilmeusesti oikea tapa ettei ainakaan noita DHL:n törkeitä kuluja tule päälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Oppia ikä kaikki. :)

   Poista
  2. Ymmärsinkö nyt oikein, eli jos valitsee Global Mail:n toimitustavaksi niin sitten pääsee itsetullaamaan paketin ilman ylimääräisiä maksuja?

   Poista
  3. Juuri näin, ihan oikein ymmärretty. Ja löysinhän minä kommenttisi täältä sittenkin :)(Vastasin nimittäin ihan viimeiseksi ketjuun.)

   Poista
 26. Hei! Tilasin vasta eka pakettini iHerbiltä. Loppusumma oli 35.39 € sisältäen kosmetiikkaa 20.08 €, loput lisäravinteita. Miten nuo alv-rajat menee tällaisissa "yhdistelmäpaketeissa"? Miten alv maksetaan? Ennen paketin noutoa vai pitääkö se itse hoitaa jotenkin?

  VastaaPoista
 27. Hei! Kosmetiikasta tulee alv 24 % mukaan 4,81 € ja lisäravinteista 14 % mukaan 2,14 €, yhteensä n. 6,95 € riippuu kumman mukaan ottavat postimaksusta. Oletan, että tilaus tulee Airmailina, jolloin parhaassa tapauksessa saat paketin kotiin, etkä joudu sitä lainkaan tullaamaan. Jos paketti kuitenkin jää tullattavaksi, saat kotiin kirjeen, jossa on ohjeet nettitullaamisen tekemiseen. Kosmetiikka ja lisäravinteet löytyvät tullin valmiilta listalta molemmat, joten tullaus on helppo tehdä. Ilmoituksen tehtyäsi tulli lähettää sähköpostiin tullausluonnoksen, jonka käyt hyväksymässä ja samalla pystyy maksamaan arvonlisäveron verkkopankkitunnuksilla, jonka jälkeen posti tuo paketin normaalisti.

  VastaaPoista
 28. Ok. Kiitos kovasti vastauksesta! Olen siis saanut jo paketin eikä sitä tarvinut tullata. Ymmärsinkö oikein että alv maksetaan aina tullauksen yhteydessä eikä mitään jälkiseuraamuksia tapauksessani tule?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, alv tulee maksettavaksi tullauksen yhteydessä ennen kuin paketin saa kotiin. Eli nyt, kun olet pakettisi jo saanut, voit olla ihan huoletta.

   Poista
 29. Miten saan tilauksen suomeksi,ylös oikealle tuli aikaisemmin laatikkoko
  mitä klikkaamalla sai tilata suomeksi.Mistäjohtuu,ettei nyt tullut.
  Miten näkee hinnat €:roina,nyt näyttää jostain vinkuintiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylhäällä vasemmalla iHerb-sanan vieressä on valikko, josta saa valita maan, kielen ja valuutan.Suomenkielellä ei pysty tilaamaan. Useimmat tilaavat varmaankin englanninkielellä, mutta on siellä muutama muukin kielivaihtoehto, jos osaat jotain niistä sujuvammin. Toivottavasti onnistuu nyt paremmin.

   Poista
 30. Taas on systeemit muuttuneet... Tilannut vuosia iHerbiltä tavaraa ja postarit olleet sillä "hitaimmalla" ja halvimmalla tavalla aina sellaset 4€ -nyt toimitusvaihtoehtoina Suomeen onkin vain DHL/Global Mail/UPS.. ja postikulut nousevat hurjaa tahtia sen mukaan kun tavaraa lappaa ostoskoriin... Jos tilaa sen noin 35€ edestä ( siis postikuluineen ) luontaistuotteita -tulee postareiden osuudeksi jo 10€ tai jopa enemmän... =( Onko tietoa miten voisi kikkailla tässä uudessa tapauksessa... Miksiköhän AirMail ei ole enää vaihtoehtona? Aika syvältä maksaa jo kymppiä tilauksesta, josta aikaisemmin on maksanut yli puolet vähemmän... =/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, itse olen kanssa todennut, että jos tilaa painavaa tavaraa, niin postikulut nousevat kovasti Global Mailissä. Postikulun saa normaali neljän euron tasolle ilmeisesti ylitettyään 40 dollaria, summa lukee euroina Global Mail alapuolella "Extra discount for orders over €35.85" tämän hetken kurssilla. Itse olen katsonut parhaaksi ylittää rajan, vaikka sitten jouduinkin paketin tullaamaan. Plus miinus nolla tulos. Testasin äsken ostoskorissa pientä 88 ml aurinkorasvaa, niin kolmen kappaleen postitus 4,01 ja neljän kappaleen 2,48. Eli painavamman puoleisen tavaran tilaaminen tällä hetkellä kalliimpaa kuin ennen.

   Poista
 31. Tänään tilasin 24,79 € ja shipping 4,01 €
  .. eli saa ne postikulut 4 € myös alle 40 $ ostoksissa.

  Ostopaikka eu.iherb.com

  VastaaPoista
 32. Tuleeko Global Mail toimituksella paketti postiin vai kotiinkuljetuksena?

  VastaaPoista
 33. Hei, paketti tulee kuten ennen Airmail. Eli posti jakaa paketin laatikkoon, jos se sinne mahtuu, muuten haetaan postista.

  VastaaPoista
 34. Helou�� Onko mäkikuismaa luvallista tilata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Tiedustelin asiaa Fimeasta. Mäkikuismaa sisältävät valmisteet ovat lääkkeen rajalla:
   Alkoholi uutteet ovat todennäköisimmin lääkkeen puolella luokittelussa. Eli ei saa tilata.

   Poista
 35. UPS:ltä tuli tälläinen tekstiviesti yli 80e tilauksesta

  Hei, teille on saapumassa lähetys viitteellä ******** EU:n ulkopuolelta ja koska arvo on yli 22€, pitää se tullata. Tullausta varten tarvitsemme täysi-ikäisen henkilötunnuksen/y-tunnuksen. Tullauksesta veloitetaan ALV ja mahdollinen tulli valtiolle sekä tullauksesta UPS:n tulliluottonumerolla UPS veloittaa 14,88€. Tiedoksi: UPS veloittaa 24,80 (20+ALV) euron suuruisen luovutusmaksun itsetullaajilta. Varastovuokra alkaa viidennestä päivästä maahantuonnista ja on 17€ /päivä. Ottakaa yhteyttä mahdollisimman pian puhelimitse 09-61324825, sähköpostilla heskelinen@ups.com tai vastaamalla tähän tekstiviestillä. Muistakaa ottaa viite ylös kun otatte yhteyttä. Viestiin vastaamalla valtuutan UPS:n tullamaan lähetyksen.

  UPS Tuontihuolinta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta. En ole ikinä UPS:ää tilauksissa käyttänyt, niin en heidän käytännöstä mitään tiedäkään. Ilmeisesti tullauksen kannalta edullisempi tapa tilata iso tilaus kuin DHL.

   Poista
 36. Hei!

  Tulli lähetti terveisiä tälläisestä tilauksesta. Miten verot menee?

  Tuotteet 36,54e (Kosmetiikka 22,23 e), (Lisäravinne 14,31 e)
  Rahti 3,34e
  yht.39,88e

  Kuinka tässä sovelletaan tilausrajoja (kosmetiikka 22 e), (ravintolisä 35,71 e), mistä nämä rajat löytyy tullin sivuilta eri tuotteille?. Tulli vaati veron maksamista jos tilaus ylittää 22e, en löydä ohjeita, että kosmetiikka, ravíntolisät olisi eri kategoriassa.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Kosmetiikka ja ravintolisät ovat eri kategoriassa ainoastaan niistä maksettavan arvonlisäveroprosentin suhteen. Kosmetiikasta arvonlisäveroa maksetaan 24 % ja lisäravinteista 14 %. Postimkasusta arvonlisäveroa on maksettu sen mukaan kumpaan alv-veroon ensimmäiseksi ilmoittammani tuote on kuulunut. Eli aina, jos tilauksen kokonaissumma ylittää 22 euroa, sen voi joutua tullaamaan ja maksamaan arvonlisäveroa, jos sitä tulee maksettavaksi yli 5 euroa. Alle 5 euron summaa ei tulli laita maksuun. Sinun tapauksessa, jos ilmoitat tulliselvityksessä ensiksi lisäravinteet 14,31 e ja rahdin 3,34 e tulisi näistä 14 % arvonlisäveroa eli 2,47 euroa ja kosmetiikasta 24 % arvonlisäveroa eli 5,33 euroa. Yhteensä arvonlisäveron määrä 7,80 euroa eli sen joutuu maksamaan, jotta saa tuotteet kotiin. Toivottavasti tämä selvensi käytäntöä.

   Poista
 37. Okei selvä homma eli aina kosmetiikkaa ja lisäravinteita sisältävissä tilauksissa täytyy laskea että veron määrä pysyy alle 5 e.?
  Kiitos vastauksista.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, 5 euroa arvonlisäveroa on se ratkaiseva juttu.

   Poista
 38. Hei
  Olen tekemässä iherbiin tilausta ja tilauksen summa on 36.71 euroa + postikulut 3.39 euroa. Matikkapäätä minulla ei ole, mutta yritystä senkin eestä eli sain 5.60 veroa noille hinnaksi. Osaatko sanoa menikö oikein vai ei?

  VastaaPoista
 39. Olisimpa lukenut kommentit ennen tilausta... Miten on mahdollista, että DHL veloittaa 20 euroa itsetullauksesta?! Ja miksi alle 150 euron paketti meni tullaukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alle 150 euron paketeista ei mene itse tullia, mutta arvonlisävero niistä tulee maksettavaksi, jos sitä kertyy vähintään 5 euroa. Sen takia alle 150 euronkin tilaukset joutuu tullaamaan.

   Poista
  2. Jeps, tajusin melkein heti kun olin kommentoinut. ALV ja DHL törkeä lisämaksu nosti kyllä hinnan niin korkeaksi, ettei IHebistä kannata enää ostaa mitään. Täysin naurettava systeemi.

   Poista
 40. Ensitilaajan alennus on muuttunut jka on jatkossa 10% tilauksen loppusummasta. Alennuksen saa hyvin myös koodilla APO109. Tässä vielä valmis ostoskori, josta ei joudu maksamaan alvia. Ostoskorissa hyvä ja tehokas D-vitamiini sekä iso pakkaus omega3-kalaöljyä. http://51.fi/shop

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nopeasta ensitilaajan alennuksen muuttumisesta tiedottamisesta. Omien alennuskoodien markkinointiin blogini ei ole kuitenkaan tarkoitettu. Toivottavasti käytät jatkossa edes itse koodiani HUH943, sillä rewardsithan ovat nyt tilauskohtaisia eivätkä enää kenenkään alkuperäisen suosittelijan automaattisesti. Kiitos :)

   Poista
 41. Moi, teen jännityksellä ekaa tullaustani. Täytyykö tuohon tavaralistaan kirjata joka ikisen tuotteen hinta(ja /tai nimi?) erikseen, vai voinko laittaa vain loppusumman? Tilasin pelkästään lisäravinteita. Kaikki sallittuja. Kiitos vastauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kaikki vaan yhtenä könttänä nimellä lisäravinteet, joka löytyy tullin valmiilta listalta sekalaista kohdasta. Postikulu erikseen yhtenä summana sekin. Hyvin se tullaus menee!

   Poista
 42. Eli nyt vanhoilla koodin käyttäjillä ei ole enää mitään väliä, jos eivät tosiaan linkkieni kautta tilaile tai näppäile koodiani? Kurja juttu, jos on blogatessa nähnyt vaivaa, törkeä temppu kyllä iherbiltä kun jos on hankkinut heille paljonkin uusia asiakkaita. Mutta miksi kukaan eritoten haluaisi tai edes viitsisi ensitilauksen jälkeen mitään koodeja näpytellä, kun voi vain mennä iherbiin ja tehdä tilauksen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseänikin todella arveluttaa miten tässä käy. Vaivaa on nimittäin sen verran nähty. Tarkistin tänään iHerbistä muuta asiaa, niin varmistin vielä näiden rewardsienkin menemistä. Ei tosiaan mene sitten kenellekään rewardseja, jos ei joka tilauksessa jonkun koodia sinne syötä!

   Poista
 43. Nyt on viikon aikana selkeästi rewardsien tulo heikentynyt, oletko itse huomannut eroa? Pidempi aikaväli toki paljastaa sitten paremmin..

  VastaaPoista
 44. Tai sanotaan, että lakannut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukausi alkoi todella heikosti itsellänikin. Nyt tällä viikolla taas näyttää vähän paremmalta. Mutta onhan se kauheaa, koska itse tein tilauksen tänään ja unohdin laittaa sinne jonkun koodin. Kyllähän ne rewardsit nyt jollekin sentään kuuluu antaa. Ensi kerralla olen kyllä itse tarkempi.

   Poista
 45. Hei.
  Tuleeko suomen postin seurantajärjestelmään minkäänlaista merkintää tuolla uudella global-systeemillä tilattuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi. Miten sitten tiedän onko paketti jo Suomessa?
   2 viikkoa on mennyt ja mitään ei ole paketista kuulunut. Paketti sisältää benfotiamiinia.

   Poista
  2. Lähinnä kiinnostaa se, että jos paketti on tullin hallussa. Näenkö sen jostain esim. DHL-seurannasta? Vai jäänkö odottelemaan postia joko iherbiltä tai tullista?
   :)

   Poista
  3. IHerbistä saamassasi Shipped-sähköpostista löytyy paketin seurantanumero ja siitä pääsee seuraamaan pakettia siihen asti, kun se on annettu postille. Numero löytyy myös iHerbin omalta sivulta tilaushistoriastasi. http://webtrack.dhlglobalmail.com/

   Eiköhän pakettisi pian saavu. Itselläni seilasi yksi 26.10. lähetetty paketti viime viikkoon asti maailmalla jossain, mutta tuli sitten lopulta suoraan kotiin. Suurin osa paketeista on viime ajat tulleet suoraan postilaatikkoon, vaikka olisivat olleet reilusti yli tullirajojen. Poikkeuksiakin tietysti on, mutta selvästi on tulli taas hellittänyt kontrolli-intoaan.

   Poista
 46. Vielä tarkennusta haluaisin, eli näkyykö sähköpostiin tulleessa seurantakoodissa se kun paketti on suomen puolella? Kun tällä hetkellä viimeinen päivitys on 9.11 kun paketti on lähtenyt USA:sta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, viimeinen merkintä on, kun paketti on Suomessa ja siirtyy postille, arrival in destination country - end of tracking, delivery shortly.

   Poista
  2. Mulla on nyt ollut tuossa tilassa 9.11 lähtien:

   Des Plaines, IL, US
   DEPARTED FROM EXPORT FACILITY

   Poista
  3. Voi ei kylläpä sun paketti kestää kauan. Itselläni on yksi paketti samassa tilassa, kun sulla 13.11.lähtien ollut. Sen jälkeinen tilaus 19.11. tuli Suomeen jo torstaina 24.11. Se oli 22.11. tilassa Des Plaines, IL, US DEPARTED FROM EXPORT FACILITY. Eli kovasti on hajontaa kauanko kestää tulla. Kaikki paketit ovat itselleni aina perille kuitenkin tulleet. Ei auta kuin odottaa kärsivällisesti.

   Poista
  4. Hei, 13.11. paketti Des Plaines, IL, US DEPARTED FROM EXPORT FACILITY saapui Suomeen 30.11. ARRIVAL AT DESTINATION COUNTRY - END OF TRACKING, DELIVERY SHORTLY.

   Poista
  5. Mulla ei ole paketin tila vieläkään muuttunut.

   Poista
  6. Kannattaa ottaa yhteyttä iHerbiin, jos pakettia ei tule ensi viikollakaan. Näin kauan ei pitäisi kestää. Johonkin juuttunut epähuomiossa.

   Poista
  7. Tuollainen texti on nyt tullut seurantaan:

   DHL eCommerce continues to monitor Winter Storm Caly impacting the Northwest region of the United States. Adverse weather conditions may cause unavoidable delivery delays. We appreciate your patience and understanding during this winter event. DHL eCommerce will provide further updates as they become available. If you are awaiting delivery of your package outside of the impacted area and the package is not in your postal mail box, kindly direct questions or concerns to the merchant. The merchant and DHL eCommerce will work together to resolve the matter. DHL eCommerce is committed to providing you with the highest level of service.

   Poista
  8. Pakettisi kuuluisi olla tullut jo aikoja sitten Suomeen, joten Amerikan myrskyjen ei kuuluisi sitä enää mitenkään hidastaa. Sen täytyy olla jo aivan muualla seilaamassa teillä tietämättömillä. Kannattaa oikeasti laittaa kysely iHerbiin, jos ei ensi viikolla tule.

   Poista
  9. Kiitos kun jaksat vastailla :)
   Millainen merkintä tulisi seurantaan jos paketti olisi tullin nappaama?
   Tosin maksoin paypalin kautta, helposti saan rahani takaisin tarvittaessa.

   Poista
  10. Tottahan toki vastaillaan parhaan mukaan. Kiva, kun jaksat pitää ajan tasalla. Kyllä paketista tulee ensin merkintä saapuneeksi Suomeen ja annetuksi postille: ARRIVAL AT DESTINATION COUNTRY - END OF TRACKING, DELIVERY SHORTLY. Vasta tässä vaiheessa se mahdollisesti menee tulliselvitettäväksi. Ja DHL on huomannut itsekin jotain häikkää toimituksessa, koska sait noin pitkän viestin. Itselläni on uusimmassa paketissa vain huomautus Potential Delivery Delay Due to Winter Storm Caly. Sinulle lähettämässänsä viestin lopussa he kehottavat ottamaan yhteyttä myyjään, jos paketti ei ole postilaatikossasi, jolloin DHL ja myyjä voivat alkaa yhdessä selvittämään asiaa.

   Poista
  11. Hei! Täällä toinen, jolla tuntuu global mail paketin tulo tuntuu kestävän. Ollut 23.11 lähtien tilassa Des Plaines, IL, US
   DEPARTED FROM EXPORT FACILITY. Tuo teksti "Potential Delivery Delay Due to Winter Storm Caly" on ilmestynyt seurantasivulle. Toivotaan, että ensi viikolla saapuu!

   Poista
  12. Hei vaan, kovin tuntuvat toimitusajat pidentyvän.
   4.11. tilasin useamman pienen paketin, joista useimmat tulivat vajaassa kahdessa viikossa, mutta kahden osalta toimitus kestää ja kestää. 9.11. alkaen seurannassa viimeisin merkintä: Departed from export facility, mutta ei näy eikä kuulu.

   Olin jo yhteydessä asiakaspalveluun. Pahoittelivat viivettä, mutta kertoivat myös, että välillä toimitus tänne voi kestää kuusikin viikkoa.

   Olen tilannut parina viime vuonna suuret määrät paketteja, ja yleensä suht nopeasti ovat tulleet perille. Nyt sitten marraskuussa jokin on muuttunut, tulevat miten sattuu, vaikka samalla kertaa olisi useampikin paketti lähtenyt. Mikäli jatkossakin sitten toimitusaika on yli kuukausi, eihän tällaisesta tule mitään...

   Poista
  13. Täysin pelleilyltä tuntuu tämä Dhl: n touhu nykyään. N. 80 € arvoiset lisäravinteet tilattu kuukausi sitten eli 21.11. Kesti kolme viikkoa eli 12.12 asti ennenkuin tuli seurantaan tieto tavaroiden saapumisesta Suomeen. Vasta 18.12 tuli dhl:ltä viesti tullaukseen liittyen, että veloittavat tulkauksesta vähintään 24,80 € + tullit ja alvit. Kerrottiin myös itsetullausmahdollisuudta hintaan 20 €, mutta ei kerrottu ollenkaan miten sen voi tehdä. Ilmoitin heille henkilötunnukseni ja sähköpostini ja samalla pitkin hampain sitouduin maksamaan nuo viulut. Laitoin heidän pyytämänsä tilausvahvistuksenkin heille sähköpostilla. Nyt mennyt yli 3 arkipäivää siitä kun nuo ilmoitin, eikä mitään ole kuulunut... Ei sähköpostia, ei laskua, eikä ainakaan pakettia kotiovelle.

   Tiiviatettynä DHL:llä kestänyt kuukausi toimittaa paketti, jota ei vieläkäön näy, pyytävät kymppitolkulla jotain tullauskäsittelyrahoja, ja jokainen vaihe kestää ikuisuuksia. Nyt lähden jouluksi maalle, saa nähdä lähteekö paketti takaisin Jenkkeihin. Pitäköön DHL tunkkinsa. Tällä toimitusajalla ja lisäkukuilla, ei mitään mieltä tilata jatkossa. Toivottavasti löytyy toinen järkevä keino saada tavarat iherbiltä Suomeen.

   Poista
  14. Toivottavasti nyt ehtisit saada pakettisi jouluksi sentään! Täytyy toivoa, että iHerb työstää uutta postitusta DPD:n kanssa, jossa tullimaksut olisi hoidettu heti tilauksen yhteydessä.

   Poista
  15. Mulle ei ole seuranta päivittynyt sitten marraskuun 9 päivän jälkeen.
   Otin yhteyden iherb-shattiin ja lupasivat palauttaa rahat. Maksun tein paypalilla. Hyvä näinkin, vielä parempi jos paketti saapuukin :)
   Sanoi asiakaspalvelija että on ollut paljonkin ongelmia tämän uuden toimitustavan mukana.

   Poista
  16. Minä sain jo rahani takaisin, tai siis sitten kun paypal siirtää ne tililleni.
   Paska systeemi tuo Global-DHL. Airmailin kanssa ei koskaan ollut mitään ongelmaa vaikka arvo ylitti tullauksen rajan, tuli viikossa perille ilman mitään ihmeellisyyksiä. Eli tullin ohi.

   Poista
  17. Hyvä, että sait hoidettua rahojen palautuksen. Airmail toimi kyllä huomattavasti paremmin ja nopeammin kuin Global Mail. Toivotaan, että postitus muuttuisi pian paremmaksi. Koko ajanhan iHerbissä kaikki muuttuu.

   Poista
  18. Hei. Sain tosiaan rahani heti takaisin kun olin yhteydessä iherbin chatin kautta.
   Sitten otin seurantakoodin kautta yhteyden DHL-Globaliin ja he käskivät ottaa yhteyttä lähettäjään.

   Mutta suuri yllätys oli kun postilaatikossa oli iherbin paketti vähän ruttaantuneena nyt 2 kk tilauksen jälkeen.

   Eli ilmainen paketti tällä kertaa, tosin pitkällä toimitusajalla.

   Loppu hyvin, kaikki hyvin :)

   Poista
  19. Elikkä tässä tapauksessa seuranta ei päivittynyt kun paketti oli tullut Suomeen. Paketti vaan tuli postilaatikkoon tänään 2:n kk:n päästä tilauksesta.
   Eli ei kannata hätäillä ja tuijottaa liikaa seurantaa.
   :)

   Poista
  20. Kiva tarina näin jälkikäteen. :)

   Poista
  21. Uskoisin että seuranta jäi amerikkaan sen vuoksi kun viivakoodit oli ehtineet haalistua.
   USPS-koodi on luettavissa mutta tuo DHL-koodi on erittäinkin haalistunut, sitä en pysty omalla lukulaitteella lukemaan. Myös paketin sisältömerkinnät oli juuri ja juuri luettavissa.
   Eli pakettikortille oli käynyt kuten kassan kuitille, eli haalistuu vanhetessaan.
   En ole ennen tällaiseen törmännyt :)

   Poista
 47. onko kellään kokemusta tästä toimitustavasta? Onko todella niin ettei itse joudu tekemään tulleja eikä muita?

  DPD-All Inclusive - €16.76
  Estimated Delivery: December 12, 2016 - December 14, 2016
  All duties, taxes and fees are prepaid!
  New Service! With full tracking.
  Transit time varies to destination.
  Orders up to €140. Max 30 kg (66 lbs). No P.O. Box.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedustelin iHerbistä tästä uudesta mielenkiintoisesta postitusvaihtoehdosta. Tilauksen yhteydessä maksetaan ostoskorissa verot Duties & Taxes, jotka ovat ilmeisesti kosmetiikassa noin 22 % ja ravintolisissä ja muissa elintarvikkeissa noin 6 %. Testasin verojen määrää muuttamalla ostoskorin sisältöä. Postituskulu muuttuu jonkin verran myös sisällön muuttuessa, mutta ei paljon.
   Nähtäväksi jää kuka Suomessa paketin jakaa posti vai DPD itse. IHerb sanoi, että joissain tapauksissa jakelun hoitaa paikallinen posti.
   Pitäisi kuitenkin olla niin, että Suomessa säästyy tullausprosessilta kokonaan! Ja verotkin olisivat vielä pienemmät ja pystyy tilaamaan kerralla reilusti enemmän euromääräisesti ja kilomääräisesti. Kuulostaa todella hyvältä! Ei auta kuin kokeilla ensi kerralla, sitten sen näkee miten homma käytännössä toimii.
   Kiva kuulla ensimmäisten käytännön kokemukset tästä postituksesta.

   Poista
  2. Kiitos kun näit vaivaa ja selvitit. Tämä kuulostaa aika hyvältä. Täytyy nyt ruveta koekaniiniksi =)

   Poista
 48. "Ymmärsinkö nyt oikein, eli jos valitsee Global Mail:n toimitustavaksi niin sitten pääsee itse tullaamaan paketin ilman ylimääräisiä maksuja?" säköpostiin oli tällainen kysymys tullut, vaikka ei jostain syystä tässä näy. Vastaus siis kysymykseen. Aivan oikein olet ymmärtänyt!

  VastaaPoista
 49. Mikä tämä DPD toimitusmuoto on? Global Mail sopisi kuten mutta sen kautta jostain syystä ei saa tilata eteerisiä öljyjä. Sinänsä kummallista että vaniljaöljy menee läpi mutta muut ei. Airmailia olen aikaisemmin käyttänyt ja sen kanssa kaikki meni hyvin. Onko tieto mistä voisi halvalla tilata eteerisiä öljyjä kun ups:n ja dhl:n kulujen kanssa tulosta ei oikein kannata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. DPD:n toimitus ei ole vielä ainakaan käytössä. Ottivat sen jostain syystä pois heti seuraavana päivänä. Ehkä vielä kehittelevät asiaa, toivotaan että se tulee takaisin. Itsekin totesin jokunen kuukausi sitten, ettei pystynyt tilaamaan eteerisiä öljyjä. Hassua, kun muuten pystyy tilaamaan lasipulloissa olevaa tavaraa. En tiedä mistä kannattaisi ostaa.

   Poista
  2. Mikähän tilauksessani tökkii,kun en onnistu poistamaan tuotteita,lista tuotteista lukee siirrä koriin,ja toinen poista,mutta,kun klikkaan poista niin ei tapahdumitään.
   Myyvätkö vängällä,kun tilauksen loppumetreillä tulee lista
   enempi tavaraa mitä haluaa,mutten saa poista toimintoa pelaamaan.Neuvokaa englantia osaavat.Kiitos jo etukäteen

   Poista
  3. Varmaan joku väliaikainen tekninen ongelma ollut. Tällä hetkellä ainakin Remove poista toiminto näyttäisi toimivan ongelmitta. Move to wish list on toiminto, jolla tuotteen voi siirtää omalle toivelistalle tulevia tilauksiaan varten. Ostoskorin yläpuolella on valikko Cart ostoskori ja Wish list.

   Poista
 50. Tervehdys!

  Kuinka paljon Iherbillä maksaa Omega-3 paketti kotiin toimitettuna ja miten paljon tuote sisältää tärkeimpiä rasvahappoja (epa,dha,dpa)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Omega-3 -tuotteita löytyy monen moisia, joten eikun itse tutkiskelemaan, mikä niistä olisi itsellesi sopivin. Postikulut muuttuvat ostoskorin sisällön mukaan automaattisesti, joten siihenkään ei voi juuri mitään vastausta antaa. Edullisinta on pienet paketit tilata Global Post -postituksella.

   Poista
 51. Hei olkaa tarkkana noiden postituskulujen kanssa. Huomasin tuossa tilatessani että postikulut hyppäsivät noin 1,5 euroa ylöspäin heti 5% alennuskoodin lisäämisen jälkeen. Muutin sitten yhden tuotteen lukumäärää kahdesta kolmeen ja takaisin kahteen niin postikulut palasivat takaisin alkuperäiselle tasolle. Laitoin myös iHerbille palautetta asiasta. Alennuskoodin käyttäminen ei pitäisi todellakaan vaikuttaa postikuluihin. Selkeästi nyt jokin bugi järjestelmässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas mielenkiintoista. Toivottavasti saavat ongelman korjattua pian. Kiitos paljon tiedosta!

   Poista
 52. Meneekö joku tullausmaksu 20€? Paketin arvo 22€! Ei mene tullia edes.

  VastaaPoista
 53. Ei ne tullissa tunnu tietävän tavaroiden arvoa, koska iHerb on laittanut kaikki samaan summaan. Miten sen voi ehkäistä, ettei suotta mene tullattavaksi, kun arvo 22€.

  VastaaPoista
 54. Pitkästä aikaa tuli tilattua purnukkaa iHerbistä. Rilu vuosi sitten jäi lievä paskan maku suuhun kun DHL ilmoitti näistä uusista maksuista. Silloin taisi olla vielä vaihtoehtona edullinen airmail. Nyt valitsin vaihtoehdoksi halvimman, eli Global Mail by DHL. Jäi vain kaivelemaan että periiköhän tämä riistofirma jälleen nämä ruhtinaalliset tullausmaksut? Onko kokemuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Global Mail on sama kuin vanha airmail eli ei tule mitään ylimääräisiä maksuja tullauksesta. Muutenkin DHL:n riistopelin pitäisi olla loppunut 1.9.2017 lähtien. Kuluttaja-asiamies puuttui menettelytapaan: http://www.anpdm.com/article/0/40/44435042764341584771/4410495

   Poista
  2. No onpas mahtava, että tuosta typerästä maksusta on luovuttu! :O
   Olen juuri saamassa DHL:ltä iHerb-paketin, jonka aion itse tullata. Pitäisi olla arvion mukaan parin pv:n päästä Suomessa, jonka jälkeen DHL lähettää minulle tarvittavat tiedot, ja sitten tullaan paketin.
   Peukut pystyyn, että onnistuu ongelmitta! :)
   - Kiitos tästä hyvästä, informoivasta kirjoituksesta ja kommenteista täällä alla! :)
   Olisinpa vain tilatessa jo tiennyt laittaa koodsi... :/ Mutta seuraavalla kerralla sitten.

   Poista
 55. Millä perusteella KRISTIIN PELLAS on valittu virkaansa ja keneltä hän saa ohjeensa vai arpooko Kristiina itse? Saksaan & Espanjaan saa tilata monia tuotteita, mitä Suomeen ei saa tilata.

  VastaaPoista