tiistai 16. syyskuuta 2014

Maaperä ja miksei sitä magnesiumia saada riittävästi

Ruuanvalmistusprosessi tuhoaa osan raaka-aineiden magnesiumista. Alunperinkin voi kuitenkin olla, että vaikka ostaisimme periaatteessa magnesiumrikkaita ruoka-aineita, ei niissä välttämättä ole lähtötilanteessakaan niin paljon magnesiumia kuin olemme ajatelleet. Maaperän magnesiumpitoisuus voi olla todella huono, jolloin ei sitä magnesiumia tule mistään niihin kasviksiinkaan, joita maaperässä kasvatetaan. Tehomaatalous kemikaalisine ruiskutuksineen tuhoaa maaperästä ravinteita sellaista vauhtia, että maailmalla on pikkuhiljaa herätty maaperän ravinnepitoisuusongelmaan.


Parantamalla maaperän mineraalipitoisuutta voidaan saavuttaa huomattavia maataloudellisia etujakin kuten suuremmat satomäärät paremmilla ravinnepitoisuuksilla, torjuntamäärien vähentäminen, kun resistenssi tuhohyönteisiä ja kasvitauteja vastaan paranee luonnostaan. Brasilia on etunenässä muutettuaan lainsäädäntönsäkin edesauttamaan maaperän mineraalipitoisuuden palauttamisessa.

Maaperän mineraalipitoisuuksien palauttaminen, jotta saisimme enemmän tärkeää magnesiumia. Kyse on paljon PALJON enemmästä. Luettuani / silmäiltyäni murto-osan saatavilla olevasta materiaalista alkaa ISOMPI KUVA  hahmottua pikkuhiljaa; hiilidioksipitoisuudet palautuvat siedettäville tasoille, aavikoituneille alueille pystytään saada kasvua, metsät kasvavat paljon nopeammin, ravintorikkaampaa ravintoa pystytään taas tuottamaan ja kulttuurimme kestää.


Suomessakin perinteisesti käytettävät kemialliset N-P-K -lannoitteet häviävät maaperästä nopeasti, jonka takia täytyy lannoittaa niin usein. Lannoitteiden valmistuksessa kuluu paljon fossiilista energiaa ja kasvit eivät saa lannoitteesta läheskään kaikkia tarvitsemiaan aineita. Lisäksi lannoitteet ovat nopeasti hyödynnettävässä muodossa, jolloin niitä voidaan yliannostella eli jos kasvi ei pysty käyttämään koko määrää hyväksi, saastuttaa ylimäärä pohjavesiä ja vesistöjä.

Maaperän mineraalipitoisuuksia on tutkimusten mukaan erittäin järkevä parantaa kiviteollisuudesta sivutuotteena syntyvällä hienojakoisella "kalliojauheella", englanninkielellä rock dust tai rock powder. Luonnollinen pitkäaikainen lannoite, torjunta-aine, maaperän pH-tasapainottaja, viljelykasvien maun ja ravintopitoisuuksien parantaja tätä on ROCK DUST tai ROCK POWDER. Onko Suomessa mahdettu puhua asiasta? Ja millä termillä?


Itse olen päätynyt täydentämään magnesiumvajausta seuraavilla valmisteilla:
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti