tiistai 31. maaliskuuta 2015

Tässäkö apu kuukautiskipuihin ja PMS-oireisiin

Otsikko voisi ihan yhtä hyvin olla: Tässäkö apu rintasyöpään. Tätä ainetta suositellaan Yhdysvalloissa nimittäin ilmeisestikin rintasyövän tukihoitoon. Mistäköhän nyt on kyse? Kalsiumin kanssa tällä ei ole oikeastaan mitään tekemistä, vaikka saa tästä pikkusen kalsiumiakin, ja aineen nimi on kalsium d-glukaraatti.




PMS-oireet ovat tyypillisimmillään 35 - 45-vuotiailla naisilla.  Tavallisimmat psyykkiset oireet ovat ärtyneisyys, masentuneisuus ja itkuherkkyys.  Fyysisiä oireita ovat rintojen arkuus, rintojen turpoaminen, yleinen turvotus ja päänsärky.

35 - 50-vuotiailla progesteronitaso laskee 75%, mutta samaan aikaan estrogeenitaso laskee vain noin 35%. Syntyy estrogeenidominanssi. Länsimaissa estrogeenin määrä ennen vaihdevuosia on yleisesti liian korkea. Liiallisen estrogeenin – estrogeenidominanssi - luullaan osaltaan aiheuttavan monenlaisia ongelmia: verenkierron hidastuminen, migreenit, liiallinen verenhyytyminen, mielialahäiriöt, masennus, kilpirauhashäiriöt, fibroidit, PMS oireet, turvotus, runsaat ja/tai epäsäännölliset kuukautiset, väsymys, seksuaalinen haluttomuus, endometrioosi, lapsettomuus, vaihdevuosioireet ja jopa tietyt syöpämuodot.

Kalsium d-glukaraatti saattaa laskea estrogeenitasoja. Kalsium d-glukaraatti voi sitoa ja eliminoida nimittäin liiallista estrogeenia. Estrogeenidominanssi on tila, jossa estrogeenin määrä veressä on koholla progesteroniin nähden ja se voi ilmetä sekä miehillä että naisilla. Lihavuus edesauttaa liiallisen estrogeenin syntymistä ja siitä johtuvia ongelmia.




Maksan tehtävänä on puhdistaa keho ylimääräisistä hormoneista, erityisesti estrogeenistä. Kalsium d-glukaraatti tulee mukaan kuvaan tässä vaiheessa, koska se tukee maksan oikeanlaista toimintaa. Kalsium d-glukaraatti suun kautta otettuna metaboloituu glukaarihapoksi, jota keho tuottaa luonnostaan jonkin verran. Mitä sen jälkeen tapahtuu? Mahdollisuuksia on useampia riippuen terveydentilastasi.

- glukuronidaatio (glucuronidation): glukaarihappo konjugoituu eli liittyy maksassa toksisiin vierasaineisiin kuten xenoestrogeeneihin, jolloin niistä tulee vesiliukoisempia ja ne on helpompi poistaa elimistöstämme virtsan tai sappinesteen mukana. Näin tulisikin tapahtua, jos olosuhteet ovat suotuisat.

- beetaglukuronidaasi: E. Colin suolistossa muodostama entsyymi. Kalsium d-glukaraatti estää tätä haitallista entsyymiä muodostumasta.

- glukuronidaasi (glucuronidase): beetaglukuronidaasi rikkoo siteen glukaarihapon ja elimistöstä poistettavan haitallisen vierasaineen väliltä, jolloin aine vapautuu uudestaan takaisin kiertoon elimistöömme. Emme siis pääsekään eroon esimerkiksi ylimääräisestä estrogeenista.





Kalsium d-glukaraatti on monipuolinen ravintolisä vähentämällä syövän erityisesti rintasyövän ja eturauhassyövän  todennäköisyyttä, ylläpitämällä maksan toimintakykyisenä siten puhdistamalla elimistöämme myrkyistä ja helpottamalla PMS-oireita ja kuukautisvaivoja säilyttämällä oikeaoppisen hormonitasapainon. Lisäksi kalsium d-glukaraatti laskee kolesteroliarvoja n. 12 % ja LDL-kolesterolia jopa 28 %. Kalsium d-glukaraatti on auttanut myös hormoniperäiseen akneen hyvin. Jos tuntuu, että painoa kertyy ainoastaan reisiin, peppuun ja alavatsaan, niin kannattaa kokeilla kalsium d-glukaraattia painonhallinnan avuksi.

Normaali detox-annostus myrkkyjen puhdistamiseksi on 500 - 1000 mg / päivä. Haastavissa estrogeenidominanssi tai syövän tapauksessa annostusta voi lisätä 3000 - 4500 milligrammaan päivässä. PMS-oireisiin ja kuukautisvaivoihin voi kokeilla ihan pienelläkin annoksella 200 mg / päivä aluksi. Eräs kalsium d-glukaraatin täsmä-käyttö-kohteista on ottaa valmistetta ennen kuin alkaa käristämään tai grillaamaan lihaa. Siinä syntyy nimittäin toksiineja, polysyklisiä aromaattisia hiilivetyjä eli PAH-yhdisteitä, joille täytyy tapahtua glukuronidaatio.


Parhaat kalsium d-glukaraatti -valmisteet ovat mielestäni
 
 
 
JA
 


Molemmat tuotteet ovat helppokäyttöisinä kapseleina.
 
Miksi maksaisit kalsium d-glukaraatista maltaita, kun saa sitä halvemmallakin. Ja miksi kärsisit niistä PMS-oireista, jos apuakin olisi ehkä saatavana.
 
 iHerb alennuskoodi HUH943
 
 
 

1 kommentti:

  1. Kannattaa kokeilla PMS-oireisiin merilevää. Kelpamax ei paljoa maksa. Ohjeen mukainen annos riittää.

    VastaaPoista