tiistai 4. maaliskuuta 2014

HYVÄ JA PAHA MAGNESIUMSTEARAATTI TAPAAVAT KAHVILASSA

Kaisa:Hei olen Kaisa Magnesiumstearaatti. Saisinko liittyä seuraan?
Heikki: Hei, ilman muuta. Hauska tutustua. Mahdammeko olla kenties sukua toisillemme? Minä olen nimittäin Heikki Magnesiumstearaatti.
Kaisa: Jopas sattuikin.

 
Kaisa: Missä sinä olet töissä?
Heikki: Doctor Mercolalla Amerikassa. Olen vain käymässä sukulaisissa Suomessa. Entä sinä?
Kaisa: Minäkin työskentelen Amerikassa, isossa vitamiiniyrityksessä NOW Foodsissa. Olen Suomessa markkinoimassa iHerbiä, josta saa meidänkin tuotteita.

Heikki: Ei voi olla totta. Sinä olet sitten sellainen paha Magneusimstearaatti, jonka käyttöä vastaan minä Doctor Mercolalla työskentelen.
Kaisa: Minulla on erittäin tärkeä työ NOW Foodsilla. Autan vitamiininvalmistuksessa monella tapaa. En tahdo aina edes keritä joka paikkaan.
Kaisa: Ensinnäkin pidän valmistuskoneiston puhtaampana, kun estän valmistusaineita tarttumasta siihen. Lisäksi autan saamaan jokaiseen tablettiin ja kapseliin juuri oikean määrän eri valmistusaineita ja pidän tabletit kasassa. Autan tabletteja myös olemaan tarttumatta toisiinsa kiinni.

Heikki: Etkö ole kuullut, että työsi on täysin turhaa? Vitamiinivalmisteet pystytään hyvin valmistamaan ilman sinuakin Kaisa Magnesiumstearaatti. Magnesiumstearaatti on ainoastaan ylimääräinen ainesosa tuotteessa eikä anna asiakkaille mitään lisäarvoa.
Kaisa: Heikki hei, sinut on aivopesty siellä Doctor Mercolalla, koska tuotteenne eivät muuten olisi kilpailukykyisiä meidän tuotteidemme kanssa. Törmään aina silloin tällöin vitamiiniyrityksiin, jotka yrittävät erottautua joukosta olemalla käyttämättä magneusimstearaattia, vaikka valmistusprosessi tulee silloin kalliimmaksi.

Heikki: Meillä Doctor Mercolalla ei käytetä mahdollisesti haitallisia ainesosia tuotteiden valmistuksessa, vaikka valmisteen myyntihinta nouseekin sen vuoksi ja valmistus on hitaampaa.
Heikki: Magneusiumstearaatti voi mahdollisesti vioittaa suolistoa ja ehkäistä ravintolisien imeytymistä.
Kaisa: Minkäänlaista ihmisillä tehtyä kliinistä tutkimusta väitteistäsi ei ole. Totta on, että ravintolisien imeytyminen voi hidastua jonkin verran, mutta ei vähenny.

Heikki: Magnesiumstearaattihan on steariinihapon suola. Magnesiumstearaatti muodostuu yhdistämällä magnesiumioni ja steariinihappo keskenään. Steariinihappo vaimentaa immuunijärjestelmän toimintaa vaikuttamalla valkosolujen T-solujen toimintaan.
Kaisa: Steariinihappoa on meidän jokaisen kehossa. Steariinihappo on välttämätön tyydyttynyt rasvahappo, jota on vihanneksissa, siemenissä, pähkinöissä ja öljyissä. 200 kalorin annoksesta tummaa suklaata voi saada jopa 5 g stearaatteja.

Heikki: Tuotteiden valmistuksessa käytetty stearaatti on usein peräisin puuvillansiemenöljystä, jossa voi olla paljon torjunta-ainejäämiä.
Kaisa: Meillä NOW Foodsilla tehdään parempilaatuisia ravintolisiä ja käytämme Non-GMO, Kosher sertifioitua palmuöljyä.

Heikki: Kiitos juttuseurasta. Minun on tästä kiirehdittävä seuraavaan tapaamiseen.
Kaisa: Kiitos itsellesi. Hyvä aina vaihtaa mielipiteitä, vaikkei kaikesta samaa mieltä olisikaan. Näkemiin.
Heikki: Siinä olen kanssasi täysin samaa mieltä. Näkemiin.

Mitä mieltä sinä olet? Osallistu keskusteluun ja laita kommenttia.

IHerbin valikoimasta löytyy varmasti kaikille jotakin.
Kaisan edustaman NOW Foodsin tuotteet löytyvät tästä ja Heikin edustaman Dr. Mercolan tästä.

ALENNUSKOODILLA HUH943 SAAT ENSIMMÄISESTÄ IHERB-TILAUKSESTASI AINA EXTRA-ALENNUSTA JO MUUTENKIN ALENNETUISTA HINNOISTA.



2 kommenttia:

  1. Magnesiumstearate. Aivan uusi juttu! Mitä se tekee ja aiheuttaa? Oon tykännyt Now foodsin tuotteista ja nyt tsekkasin läpi Solgaritkin niin onhan sitä siinäkin! Pitääpä ottaa asiasta selvää.. Kiitos kun kirjoitit aiheesta!

    VastaaPoista
  2. Hei Sarita, kiitos kommentistasi. Itsellenikin magnesiumstearaatti oli täysin vieras asia. Aine tuntuu olevan kovin yleinen ravintolisätableteissa. Itse olen ottanut kannaksi, että jos löydän tuotteen ilman magnesiumstearaattia, ostan sen. Mutta jos tuote on muuten todella hyvä eikä vastaavaa ole tarjolla ilman magnesiumstearaattia, niin otan tuotteen silti. Ainahan sitä kompromisseja joutuu elämässä tekemään. Ja täytyisi tosiaan paneutua aiheeseen vielä tarkemmin. On vaan niin monta muutakin mielenkiintoista tutkimisen kohdetta.

    VastaaPoista