tiistai 20. helmikuuta 2018

L-teaniini tukemaan stressittömämpää elämää

L-teaniini on teepensaan lehdissä esiintyvä aminohappo, joka tunnetaan rauhoittavasta ja rentouttavasta vaikutuksestaan. Samalla l-teaniini kuitenkin myös kirkastaa mieltä ja auttaa keskittymisessä. Tutkimukset eivät yleisesti kuitenkaan tue sitä, että teaniini aktivoisi aivojen muisti- ja keskittymiskeskuksia.

Säännöllisesti otettuna teaniini pystyy nostamaan serotoniini ja dopamiinitasoja, jonka takia monet taltuttavat masennuksen ja ahdistuksen/levottumuuden teaniinin avulla. Teaniinin on myös todettu parantavan immuunijärjestelmää ja auttaa kehoa tautien torjunnassa.

Teaniini tukee hyvää mieltä, sillä se edistää GABA (gamma-aminovoihappo) tasoja aivoissa. GABA vaikuttaa kehon rentoutumiseen. Teaniini kykynee ylittämään veriaivoesteen ja se lisää aivojen alfa-aaltoja alle 40 minuutissa.

Teaniini on hyvin turvallista normaaliannoksilla 100-300 mg ja sopii raskaana olevillekin. Suurempi teaniinin saanti ei aiheuta keholle mitään harmia, ainoastaan isoilla annoksilla (2 000 mg +) teaniini voi muuttua uneliaisuutta aiheuttavaksi.

L-teaniinista voi olla hyötyä rauhoittamaan hieman turhan kuumana käyviä kisakoiriakin ja saattaa se sopivasti pudottaa hieman turhan kierroksilla käyvän omistajan tai treenarin vauhtiakin.Jokainen pystyy olemaan onneton, mutta onnellisuus vaatii suurta rohkeutta - se on kuin nousisi ylämäkeä.


L-teaniini eli 5-N-etyyli-L-glutamiini aminohappo

Rauhoittava ja jännitystä poistava vaikutus

Parantaa kognitiivisia toimintoja

Sopii sekä vanhoille että nuorille

Auttaa aivojasi saavuttamaan parhaan mahdollisen suorituskyvyn


Kokemuksia

"Solgarin l-teaniini on erinomainen! Olen kokeillut eri merkkejä, mutta tämä on ainut, joka toimii minulla. Tästä saa todella rauhallisen olon ja tämä auttaa myös syvempään uneen...on auttanut sydämen tykytyksiin ja levottomuuteen."

"Olen huomannut Solgarin l-teaniinin toimivaksi verrattuna toisiin merkkeihin. Kestää tunnin verran huomata vaikutukset, se hidastaa sydämen sykettä, tavallisesti, kun olen ahdistunut, pulssini on yli 90, mutta ottaessani l-teaniinia se putoaa 70 paikkeille. Sosiaalisten tilanteiden hermostuneisuuteen joudun ottamaan korkeamman annoksen, ja olen huomannut tehokkaan annoksen olevan noin 600 mg. Silloin tunnen itseni rauhallisemmaksi ja alan jutella muiden kanssa, ja se pitää minut työajan rauhallisena. Luulen, että erilaiset kokemukset eri ihmisillä l-teaniinista johtuvat siitä, että jotkut merkit ovat tehty puhtaasta l-teaniinista (kaupallinen nimi suntheanine) ja toisiin merkkeihin taas on sekoitettu D-L-isomeeri-teaniinia."

"Näiden kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia ja yleensä ne toimivat 30 minuutissa."

"Tämä Solgarin l-teaniini on erinomainen ravintolisä. Otan kaksi joka aamu ennen aamiaista. Mielestäni nämä ovat todella rentouttavia ja hyvää valmistautumista kiireiseen päivään. Ei  sivuvaikutuksia."

"Pidän siitä, että tätä voi ottaa tarvittaessa enkä ole huomannut mitään huonoja vaikutuksia, vaikka en ota tätä joka päivä."
Ihminen pelkää eniten maailmassa muiden ihmisten mielipiteitä. Sillä hetkellä, kun lakkaat pelkäämästä ihmisjoukkoa, lakkaat olemasta lammas - sinusta tulee leijona. Sisimmästäsi nousee hurja huuto - huuto vapauden puolesta.

Teaniini luontainen rentouttaja ilman väsymystä

Tekee itsevarmaksi

Loistava "taikapilleri" sosiaalisten tilanteiden pelkoon 

Aivoboosteri

Unta parantava lisäravinne

Vähentää kofeiinin haittavaikutuksia

 

Elämästä nauttiminen tarkoittaa sitä, että tekee jotain vain tekemisen ilosta. Jos voit nauttia asioista enemmän vain niiden itsensä vuoksi, tulet elävämmäksi.


Päättämättömyys on kuin muuri, se saa takertumaan menneisyyteen, takertumaan egoon. Ihminen voi elää koko elämänsä vankilassa, eristyksissä kaikesta. Ei ole ovia eikä ikkunoita, vain täysin suljettu tila, mutta sen seinät ovat läpinäkyvää lasia.

Jännityksestä ja stressin oireista kärsiville

Rauhoittaa, muttei tee unista oloa

Sopii henkilöille, jotka saavat helposti paniikkityyppisiä oireita

Muistia ja oppimiskykyä parantavia ominaisuuksia

Laskee jonkin verran verenpainetta 


Kokemuksia 

"Kannattaa kokeilla, jos kärsii ahdistuksesta tai adhd-oireista."

"Ihmeellistä mitä teaniini voi tehdä ahdistukseen. Olen todennut, ettei ole väliä ottaako 50 mg kolme kertaa päivässä vai 150 mg aamulla, saa samat vaikutukset. Minulla vaikutus kestää yli 12 tuntia, saan olla koko päivän ilman ahdistusta."

"Perheenjäsen, joka käytti reseptilääkkeitä, käyttää nyt vain Doctor´s BESTin teaniinia kaksi kertaa päivässä eikä tarvitse muita lääkkeitä."
Elämä alkaa edellisen elämäsi kuolemasta. Kun kuolet, toisaalta elämäsi yksi luku - jota pidetään yleisesti koko elämänäsi - saatetaan loppuun. Se oli kuitenkin vain yksi luku kirjassa, jossa on ääretön määrä lukuja. Yksi luku päättyy, mutta kirja ei lopu siihen. Voit kääntää sivua, ja siitä alkaa uusi luku. Kuoleva alkaa nähdä näkyjä seuraavasta elämästään. Se on tunnettu tosiasia, koska se tapahtuu ennen kuin tämä luku loppuu.


Aivan viime hetkellä ennen kuolemaa ihmisen koko elämä kulkee hänen silmiensä edessä yhdessä välähdyksessä. Sekunnin murto-osassa ihminen näkee kaiken, mitä hänelle on tapahtunut, sen minkä hän muistaa, ja senkin, mistä hänellä ei ole muistikuvia. Kuolevan on nähtävä tuo kaikki ennen kuin hän voi jatkaa pidemmälle; hänen on muistettava se, koska keho on kuolemaisillaan. Mieli ei seuraa häntä, aivot eivät seuraa häntä, mutta mielestä vapautetut halut tarttuvat hänen sieluunsa, ja nuo halut määräävät hänen seuraavan elämänsä. Ihminen liikkuu kohti kaikkea sitä, mikä ei ole saanut täyttymystä.

Teaniini on vapaa aminohappo, jota esiintyy luonnossa nykytietämyksen mukaan eniten teepensaan lehdissä. Teaniinin sisältämät ainesosat säätelevät elimistömme keskushermoston välittäjäaineiden, kuten keskushermoston ylikiihtyneisyyttä alentavan GABA:n (gamma-aminobutyyrihappo), serotoniin ja dopamiinin tasoja.

Ihmisen aivoaaltoja voidaan mitata EEG-mittauksella. Aivotoimintaa on tutkittu 30–40 minuuttia teaniinin antamisen jälkeen, ja on havaittu, että pikku hiljaa aivoaaltojen muoto muuttuu. Kun ihminen on stressaantunut, hänellä on paljon beeta-aaltoja, mutta niiden määrä alkaa teaniinin myötä vähentyä, jolloin ne muuttuvat suotuisiksi alfa-aalloiksi.

– Näin teaniini parantaa keskittymiskykyä ja samalla se rentouttaa. Alfa-aaltojen määrä on korkeimmillaan silloin, kun ihminen on hereillä rentoutuneena.

Teaniinilla on havaittu suotuisia vaikutuksia myös syöpäsairauksien tukihoidossa eräiden sytostaattien, eli solunsalpaajien kanssa.

– Teaniinia on Japanissa tutkittu doksorubisiini-sytostaatin käyttäytymiseen. Sitä käytetään rinta-, keuhko- ja verisyöpien sekä sarkoomien eli tukikudossyöpien hoidossa. On todettu, että teaniini lisää doksorubisiinin määrää syöpäsoluissa eli se tehostaa sytostaatin vaikutusta. Teaniinin ansiosta on pienemmällä määrällä sytostaatteja saatu samat tulokset aikaiseksi, jolloin sytostaatin haittavaikutukset elimistöön vähenevät.Valitse aina tuntematon ja suuntaa suoraan sitä kohti. Vaikka joutuisitkin kärsimään, se on sen arvoista - se kannattaa aina. Sen jälkeen olet aina aikuisempi, kypsempi, tietoisempi, älykkäämpi.


 California-Gold-Nutrition-L-Theanine-Suntheanine-200-mg-60-Veggie-Caps

Lähteet:
https://www.aminoporssi.fi/tuotearvostelussa-nutri-works-tuotesarjan-l-theanine-100- 
https://www.ruohonjuuri.fi/l-teaniini-puhdas-6430050003296
http://hyvinvointi.ts.fi/terveys-tiede/teaniinilla-selvajarkisemmat-aivot/
http://www.vitamiinisuositukset.com/teaniini-l-theanine-kokemuksia/
http://luontainenterveys.fi/index.php/tuotteet/l-teaniini/
https://www.katiska.info/ruokinta/lisaravinteet/l-teaniini-ja-ahdistus/
https://hymy.fi/terveys-hymy/teaniini-torjuu-stressia-ja-ahdistusta/
Osho, Rohkeus elämä on vaarallista, nauti siitä, 2007 Delfiini Kirjat 
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti