lauantai 5. huhtikuuta 2014

Ajatuksia iHerb-tuotesuosituksista ja magnesiumista rautalangasta vääntäen



Videolla kerron miten tuotesuosituksiin olisi mielestäni suhtauduttava. Käsittelen lyhyesti myös magnesiumvalmisteiden valintaa. Muistikortti tuli sopivasti täyteen videota tehdessäni, kun juttu rupesi menemään asian sivuun. :) Kommentit ovat erittäin tervetulleita.

Päivitys marraskuu 2015: Asia ei ole aivan niin yksinkertainen kuin luulin.  Katso teksti http://sullekans.blogspot.fi/2015/09/tarkennus-tuoteselosteissa-mainittuihin.html




Itselläni on seuraavaa magnesiumvalmistetta, jota en siis aio enää ostaa lisää enkä suosittele, Now Foods Magnesium Citrate 200 mg. Annostus 2 tablettia päivässä.

Kahdesta tabletista saa magnesium (as magnesium citrate) 400 mg 100 %. Kahdesta tabletista saa siis magnesiumsitraattia 400 mg eikä itse magnesiumia!



Mielestäni seuraavat magnesiumvalmisteet ovat harkitsemisen arvoisia:

Doctor's Best High Absorption Magnesium Annostus 2 - 4 tablettia päivässä mieluiten veden kanssa otettuna ja kahdessa erässä.

Kaksi tablettia sisältää magnesium (elemental) (from 2 000 mg magnesium glycinate / lysinate chelate) 200 mg 50 %.

Kahdesta tabletista saat itse magnesiumia 200 mg, joka on 50 % Amerikan päivittäisestä saantisuosituksesta. Magnesium on peräisin pääasiassa  magnesiumglysinaatista ja pieni osa magnesiumlysinaatista. Magnesiumglysinaatti on magnesiumin kelaattimuoto, jonka imeytyvyys on hyvä ja se leviää ympäri kehoa. Tämä tuote olisi siis hyvä valmiste yleisen magnesiumpuutteen korjaamiseen ja puutoksen ehkäisemiseksi. Käytetty kelaattiaminohappo on myös patentoitua, tutkittua Albion Advanced Nutrition -laatua. Mahdollisena miinuksena löytyy, että tuotteessa on käytetty magnesiumstearaattia.

Neljän kuukauden hinnaksi kahdella tabletilla päivässä tulee 17,99 dollaria.

Now Foods Magnesium Citrate100 % Pure Powder Annostus 1/2 teelusikallista veteen tai mehuun sekoitettuna kerran päivässä.

Puoli teelusikallista (1,9 g) sisältää magnesium (from magnesium citrate) 315 mg 79 %.

Suositellusta päiväannoksesta saat itse magnesiumia 315 mg, joka on 79 % Amerikan päivittäisestä saantisuosituksesta. Magnesium on peräisin magnesiumsitraatista, joka on yksi hyvin imeytyvistä magnesiummuodoista. Magnesiumsitraatilla on laksatiivinen vaikutus. Tuote on erittäin edullinen käytössä eikä sisällä mitään muita ainesosia. Neljän kuukauden hinnaksi tulee vain 8,28 dollaria.

Life Flo Health Pure Magnesium Oil Annostus 4 - 5 painallusta, joka hierotaan ihoon. Hetken kuluttua voit pyyhkiä tai huuhtoa mahdollisesti ilmestyneen valkoisen suolan pois iholta.

Neljästä suihkepainalluksesta (560 mg eli teelusikallinen) saat 66 mg elemental magnesium eli itse magnesiumia. Tämän nestemäisen magnesiumvalmisteen magnesium on peräisin magnesiumkloridista, jolla on hyvä imeytyvyys. Tässä tuotteessa ei ole myöskään mitään muita ainesosia kuin magnesiumkloridi, joka on peräisin Alankomaista.

Health and Wisdom Inc. Magnesium Gel Tahraamaton geeli, levitä kuiviin tai kosteisiin jalkoihin, käsiin tai mihin tahansa keholle ja anna kuivua ilmavasti. Lämpöä tai kihelmöintiä voi tuntua. Ei tarvitse huuhdella pois.

Unssia (oz) eli noin 30 ml tai 30 g kohti saat 1591 mg elemental magnesium eli itse magnesiumia, joka on peräisin hyvin imeytyvästä magnesiumkloridista.

Edellä mainittuun nestemäiseen magnesiumiin verrattuna tämä geeli tulee käytössä hieman kalliimmaksi, Life Flo Health Pure Magnesium Oil 8 oz (237 ml) = 26 400 mg itse magnesiumia = 7,48 dollaria, Health and Wisdom Inc. Magnesium Gel 12 fl oz (355 ml) = 19 092 mg itse magnesiumia = 15,01 dollaria.

Nestemäisenäkin käytetty magnesium vaikuttaa solutasolla eikä vain esimerkiksi lihaksiin. Voit hyvin käyttää rinnakkain eri magnesiumvalmisteita ja hyötyä niiden eri ominaisuuksista.

Muutama vaihtoehto vielä.

Life Extension Neuro-Mag Magnesium L-Threonate Annostus 3 kapselia päivittäin ruuan yhteydessä tai ilman otettuna.

Kolmesta kapselista saat itse  magnesiumia (from 2000 mg Magtein magnesium L-threonite) 144 mg 36 %.

Tämä l-treoniitista (en tiedä suomennosta) peräisin oleva magnesium on suhteellisen uusi magnesiumvalmistemuoto. Joidenkin mielestä se saattaa olla paras magnesiumvalmistemuoto markkinoilla, koska sillä on kyky läpäistä mitokondrion solukalvo. Life Extension:in tuotteen kohdalla mainitaan imeytyvyyden  olevan  huippuluokkaa ja valmisteen sopivan erityisesti vanheneville henkilöille tukemaan aivotoimintaa. Tässä Life Extension:in tuotteessa on käytetty vegetable stearate eli kasviperäistä stearaattia. Mikä tämä stearaatti on, magnesiumstearaatti?????

Dr. Mercola Magnesium L-Threonate Annostus 4 kapselia päivässä, 2 keskipäivällä ja 2 pari tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Neljästä kapselista saat täysin saman verran ja samaa magnesiummuotoa kuin edellisestä Life Extensionin valmisteesta. Dr. Mercolan tuotteessa ei ole käytetty mitään stearaattia. Kuukausihinnaksi Life Extension Neuro-Mag Magnesium L-Threonite tekee 30 dollaria ja Dr. Mercola Magnesium L-Threonite 47,95 dollaria.

Maaliskuussa 2014 kirjoitin jutun magnesiumstearaatista, jonka löydät arkistosta maaliskuun kohdalta.

Toivottavasti koit tämän tekstin hyödylliseksi ja haluat hyödyntää ensimmäisessä iHerb-tilauksessasi  alennuskoodia HUH943. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti