tiistai 5. elokuuta 2014

ARTISOKKA PÄIVÄSSÄ PITÄÄ LÄÄKÄRIN LOITOLLA

Tuleeko syötyä tarpeeksi artisokkaa? Eipä ole kukaan itseltäni moista vielä kysynyt. En ole tainnut ikinä ostaa artisokkaa kaupasta, mutta asiaan on tultava muutos. Jos ei muusta syystä, niin mahdollisimman monipuolisestihan se syödä pitäisi.

Artisokka taitaa nimittäin olla oikeaa superruokaa. Yhdysvaltojen jonkun maatalousosaston tekemän tutkimuksen mukaan artisokasta saa neljänneksi eniten antioksidantteja vihanneksista ja kaikista ruoka-aineista seitsemänneksi eniten. Aika vaikuttava saavutus, vai mitä? Kyseessä on siis vierastakin vieraampi ARTISOKKA.Artisokka voi auttaa alentamaan korkeaa kolesterolia, ja tämä taitaakin olla artisokan yksi yleisimpiä terveyskäyttökohteita ja nimenomaan lisäravinnemuodossa. Artisokan lehdissä on paljon hyviä aineita. Artisokka sisältää kemikaaleja, jotka voivat vähentää pahoinvointia, kouristuksia sekä kaasunmuodostusta. Artisokkaa on käytetty käärmeenpuremiin ja krapulan hoitoonkin.

Ja tiedoksi: artisokkaa saa ja kuuluu syödä käsin tai hampailla repimällä. Sitä tavallaan kuoritaan kerros kerrokselta. Artisokka täytyy kuitenkin valmistaa keittämällä tai höyryttämällä, sitä ei voi syödä raakana.

Tässä hyvät ohjeet kuvineen artisokan syömiseksi http://www.wikihow.com/Eat-an-Artichoke. Syömämme artisokka on itseasiassa artisokan nuppu!

Kuinka valita kaupasta paras mahdollinen artisokka, tätä tietoa tarvitsen heti ensi alkuun:

1. Valitse kunnolla vihreä artisokka. Lehden päiden ei tulisi olla ruskeita.
2. Valitse kokoonsa nähden painava artisokka
3. Valitse artisokka, jonka lehdet ovat tiiviisti.
4. Tuoreustesti: purista lehtiä toisiaan vasten ja sinun pitäisi kuulla kitisevä ääni.

Okei, nyt on artisokka toivottavasti saatu ostettua yllä olevien ohjeiden mukaisesti. Seuraavaksi se pitää varastoida kotona oikein. Artisokkaa ei pestä vaan sille ripotellaan hiukan vettä, jonka jälkeen se laitetaan ilmatiiviiseen pussiin ja jääkaappiin. Artisokka säilyy suunnilleen viikon verran käyttökelpoisena.

ÄLÄ IKINÄ KÄYTÄ ALUMIINIFOLIOTA ARTISOKKAAN! Jos et sitten halua artisokastasi sinistä tai mustaa jostain erityisestä syystä.

Sitten vain sopivassa välissä keittämään tai höyrystämään artisokkaa. Aikaa tarvitaan valmistelun; pesu kylmällä vedellä, poistetaan alimmat lehdet ja kanta, leikataan artisokan pää pois ja leikataan jokaisen lehden terävä kärki pois, jälkeen ainoastaan 25 - 45 minuuttia.

Ja kunhan edistytään artisokan valmistuksessa, niin täytetty artisokka voisi olla yksi vaihtoehto lisähaastetta kaipaaville. Artisokan sisin on ilmeisistikin herkullisin osa, joten toivottavasti pääsen sinne asti artisokkatutustumisen kanssani.

Lähde ja lisäinfoa englanniksi: http://whatscookingamerica.net/WholeArtichoke.htm


Jos artisokan valmistus tuntuu liian monimutkaiselta tai aikaa vievältä, niin ainahan voi turvautua kapseleihin Paradise-Herbs-Artichoke-60-Veggie-Caps.


Hei muuten, luin myös että artisokka sopii hyvin jokaisen aterian alkuun, koska se edesauttaa vitamiinien ja mineraalien imeytymistä tai hyväksikäyttöä tai jotain muuta vastaavaa hyödyllistä!
ALENNUSKOODILLA HUH943 SAAT ENSIMMÄISESTÄ IHERB.com-TILAUKSESTASI AINA EXTRA-ALENNUSTA JO MUUTENKIN ALENNETUISTA HINNOISTA.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti