torstai 15. lokakuuta 2015

Aknesi kertoo kuinka voit sisältäOnko sinulla eniten aknea otsalla, poskilla vai suun ympärillä? Eri paikkoihin voi olla eri syitä, ja miten voit sisältä vaikuttaa siihen miltä näytät ulkopuolelta.
Akne ja finninen iho ovat ärsyttäviä ja mielialaa alentavia - puhumattakaan niiden vaikutuksesta itseluottamukseen. Ulkonäköongelma tuntuu epäoikeudenmukaiselta ja miettii vain mitähän on tehnyt ansaitakseen tällaisen kirotun vaivan. Mutta älä pelkää, on olemassa vastauksia. Finnit voivat riippua siitä, miten voit sisäpuolelta - ja akne eri paikoissa voi tarkoittaa eri asioita.

Näppylät voivat johtua useista  eri tekijöistä kuten stressistä, ruokavaliosta, kuivumisesta tai allergioista. Tärkein syy on  kuitenkin hormonit. Jos olet alttiina ylivoimaisille hormonitasojen muutoksille kohdistuvat vaikutukset myös talintuotantoon ja ihon pH-arvoon, jolloin bakteerien kasvu mahdollistuu ja ihohuokoset tukkeutuvat.Iho itsessään ei ole ongelma, se heijastaa vain sisäpuolella olevaa epätasapainoa.
 
 
Otsa
 
Terveydenhuollon asiantuntija John Tsagaris kertoi Femail-lehdelle, että finnit otsalla usein liittyvät ruokailutottumuksiin.

"Voi auttaa syödä vähemmän jalostettuja elintarvikkeita ja vähentää rasvan määrää ruokavaliossa, koska se vaikuttaa ruoansulatuskanavaan haitallisesti. "

Auttaa myös, että juo enemmän vettä ja nukkuu tarpeeksi.
 
 
Posket

Akne, joka on poskilla voi johtua stressistä, ja erityisesti rasittuneista keuhkoista. Tupakointi ja allergiat voivat olla edesvaikuttavia tekijöitä, mutta tässäkin sinun pitäisi tarkistaa, mitä tuleekaan syödyksi. John Tsagaris suosittelee nauttimaan enemmän vihanneksia ja vettä, ja vähemmän lihaa ja maitotuotteita.
 
 
Suu ja leuka

Nyt tulevat hormonit ja stressi mukaan kuvioihin. Kunnon uni, rentoutuminen, vesi, ja terveellinen ruokavalio voivat palauttaa tasapainon ja saada ihon voimaan paremmin. Kehosi ei ole kone - huolehdi siitä. Nestehukka voi johtaa epätasapainoon munuaisissa, mikä puolestaan voi johtaa siihen, että leuassa puhkeaa finnejä.
 
 
Nenä

Näppylät nenän päällä johtuvat usein huonoista ruokailutottumuksista ja ruoansulatushäiriöistä. Keho altistuu myrkyille ylenmääräisistä hormoneista ja huonon ruuan sivutuotteina saaduista, mikä johtaa ihon tulehdusreaktioon. Huolehtimalla paremmasta ravitsemuksesta ongelma voidaan saada ratkaistua.
 
 
Ruokavalion parantamisella parempi iho


Syö enemmän kurkkua, melonia, selleriä, porkkanoita, kaalia, salaattia, perunaa, kirsikoita, papaijaa, päärynöitä, vadelmia, ituja, ruskeaa riisiä, herneitä, tattaria, linssejä ja hirssiä.

Syö vähemmän: sokeria, maitotuotteita, suklaata, kofeiinia, hiilihappoa sisältäviä juomia, pähkinöitä, siemeniä, äyriäisiä ja rasvaisia, paistettuja ja teollisesti jalostettuja elintarvikkeita.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti