lauantai 24. syyskuuta 2016

Benfotiamiini


Doctor-s-Best-Benfotiamine-150-with-BenfoPure-150-mg-120-Veggie-Caps


BENFOTIAMIINI on rasvaliukoinen vitamiini, jolla ei ole todettu mitään sivuvaikutuksia.

Ehkäisee aterianjälkeisen verensokerin nousun haitat

Tehokkaampi kuin tavallinen vesiliukoinen B1-vitamiini eli tiamiini (tiamiinihydrokloridi)

Tehokas diabeettisen neuropatian ehkäisyssä ja hoidossa
 
Ehkäisee alkoholin ja tupakoinnin haittoja

Ehkäisee mitokondrioitten ja DNA:n vaurioita

Hidastaa ikääntymismuutoksia

Suojaa sydäntä, verisuonia ja hermoja

Suojaa vakavilta munuaisvaurioilta

Ehkäisee ravinnossa olevien AGE-tuotteiden haittavaikutukset valtimoissa

Benfotiamiini pääsee perifeeriseen hermokudokseen ja aivoihin, jotka koostuvat suureksi osaksi rasvasta.


Ihminen ei kykene varastoimaan tiamiinia. Alkoholi ja insuliini estävät tiamiinin imeytymistä vereen. Diabeetikko erittää tiamiinia 15 kertaa nopeammin virtsaan kuin ei-diabeetikko. Puutetta ei voida korjata ruokavaliolla, vaan tiamiinia tarvitaan ravintolisänä, mieluiten benfotiamiinia. Benfotiamiini normalisoi sekä glukoosin että insuliinin toimintoja.

Diabeetikon kannattaa alkaa käyttää benfotiamiinia säännöllisesti mahdollisimman varhain. Se suojaa diabeetikon sydäntä sokeristumisen haitoilta ehkäisten siten sepelvaltimotautiin, sydäninfarktiin ja sydämen vajaatoimintaan sairastumisen riskiä. Diabeetikoilla sopiva käyttömäärä benfotiamiinia on ollut 300-1200 mg päivässä.Glykolysaation lopputuotteita eli AGE-tuotteita (Advanced Glycation End products) on ruoka-aineissa ja niitä syntyy valmistettaessa liharuokaa korkeassa lämpötilassa, mutta niitä syntyy myös elimistössä sokereista, rasvoista ja valkuaisaineista normaalissa aineenvaihdunnassa etenkin vanhemmiten. AGE:t kiinnittyvät solujen reseptoreihin (vastaanottimiin) ja laukaisevat tulehdussytokiinien ja vapaiden radikaalien tuotantoa soluissa. AGE:t heikentävät akuutisti valtimoiden laajentumiskykyä, ja niinpä runsaasti AGE:tuotteita sisältävät ruoat ja juomat voivat ajan oloon jäykistää valtimoita. Lisäksi AGE:t vaurioittavat munuaisia, eritoten diabeetikoilla. 

AGE-tuotteet on yhdistetty sydän- ja munuaissairauksiin, insuliiniresistenssiin, diabetekseen, sarkopeniaan ja Alzheimerin tautiin. Niiden ajatellaan myös aiheuttavan ennenaikaista ikääntymistä. Erityisen hankalaa AGE-tuotteissa on se, että ne kerääntyvät ajan mittaan elimistöön.

Todellisilla ihmiskokeilla on osoitettu benfotiamiinin sen paremman biosaatavuuden vuoksi estävän solunsisäisen AGE:n muodostumista huomattavasti paremmin kuin tiamiinin. Benfotiamiinin uskotaan ehkäisevän sekä hapetus- että tulehdusstressiä.


Benfotiamiinivalmiste verensokerin tasaamiseen, ehkäisemään ikääntymismuutoksia sekä antamaan suojaa sydämelle, verisuonille ja hermoille.


Apua hermokipuihin
 
"Turkulainen lääkäriasema määrää potilailleen Benfotiamiini valmistetta erilaisiin hermokipuihin. Benfotiamiinin vaikutus on ollut tehokasta ja hämmästyttävän nopeaa. Erityisesti diabeetikot ovat saaneet siitä apua. Benfotiamiini (rasvahakuinen B1-vitamiini) on paljon tehokkaampi ja turvallisempi kuin tavallinen vesiliukoinen B1-vitamiini eli tiamiini. Suun kautta nautittu benfotiamiini nostaa veren ja kudosten tiamiinipitoisuutta paljon enemmän kuin vesiliukoinen tiamiini. Benfotiamiinin ylivoimaisuus (perinteiseen B1-vitamiinin nähden) perustuu sen kykyyn tunkeutua rasvoista muodostuneisiin solukalvoihin."


Doctor's Bestin Benfotiamiini on erinomainen lisä diabeetikolle. Benfotiamiini on rasvaliukoinen B1-vitamiinijohdannainen ja paremmin ihmiskehon hyödynnettävissä ja fysiologisesti aktiivisempi kuin B1-vitamiini. Se tukee normaalia sokeriaineenvaihduntaa ja voi vähentää riskiä sairastua diabeteksen lisätauteihin. 

Benfotiamiini on tiamiinin rasvaliukoinen muoto ja kykenee siten tunkeutumaan huomattavasti tehokkaammin rasvahappopitoisiin solukalvoihin. Benfotiamiinin on todettu ravinnelisänä voimakkaasti vähentäneen ihmisen kokemaa hermoperäistä kipua (8,2:sta 2,5:een subjektiivisella arviotasolla), parantaneen värähtelyn havaintokykyä, lisänneen dramaattisesti hermojen johtonopeutta, palauttaneen normaalin verisuonten relaksaation ja nopeuttaneen haavojen parantumista, tehostaneen munuaisten toimintaa, sydänsolujen toimintaa yms.

"Nyt olen käyttänyt pari kuukautta tätä ainetta,3*150mg,vuorokausi.Olen saanut nukuttua yöni heräämättä jalkasärkyyn. Tätä ennen yöt oli hirveitä ei voinut nukkua kuin pätkäunia.Neuropatiasta olen kärsinyt jo 15 vuotta. Diabeettinen neuropatia on todettu, jo kaksi kertaa tutkittu. Lääkearsenaali on melkoinen, siinä on kokeiltu kaiken mailman särkylääkkeet heikoin tuloksin."

"Moni on saanut kuulemma apua diabetekseen benfotiamiinista."


Benfotiamiini on B1-vitamiinin eli tiamiinin rasvahakuinen johdannainen, ei sen kummempaa, mutta se apu, jonka se antaa niin monille.


Elintarvikelainsäädännön muutoksen myötä  v. 2010 benfotiamiinia ei enää saa pitää kaupan EU:n alueella ravintolisissä. Fimea ei ole luokitellut yhtään benfotiamiinia sisältävää valmistetta (tilanne 26.9.2016). Lääkeluokittelussa valmiste luokiteltaisiin päiväannoksen perusteella. Tilaat tuotteen siis omalla riskillä, jos tilaat.
 


Lähteet:
http://www.tritolonen.fi/artikkelit/23-benfotiamiini-diabeetikon-tarkea-ravintolisa
http://www.luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=luontaistuotteet_asiakaspalautteita_luontaistuotteista 
http://fitnessfirst.fi/doctor-s-best-benfotiamiini-300mg-60-kapselia.html
http://keskustelu.diabetes.fi/index.php?topic=1873375.0 
http://www.terraternal.com/Products/ProductDetails/fi/Benfotiamine/577/91.aspx
http://www.tritolonen.fi/uutiset/258-diabetes-valtimomuutokset-ruoka-ja-juomatavat-ja-benfotiamiini 
http://ruohikolla.blogspot.fi/2011/06/vahenna-paistamista-hidasta.html


2 kommenttia: