keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Kalsium-magnesium tunnustaisiko loputkin -näytösVasta kun opit rakastamaan itseäsi etkä ole riippuvainen kenestäkään toisesta, olet valmis rakastamaan muita.
Hän sitoi naurettavan hattunsa tiukasti päähänsä ja tunki takkuiset hiuksensa villapaidan sisään. "Tuskin sinulla on tuossa säkissä mitään syötävää?" hän sanoi toivorikkaana. "Ei muuta kuin uusimmassa iHerb-tilauksessa tulleet ravintolisät", Rhett sanoi. "Tuskin riittää ateriaksi edes kirkaanvärisille linnuille, jotka on maalattu lautasiin."


21st-Century-CoraCal-1000-mg-120-Capsules 


Lumoava kalsium on vain yksi monista elimistön tarvitsemista kivennäisaineista vahvojen luiden rakentamiseksi.

Hymykuopat värähtäen meijeriteollisuus on suunnitellut ja luonut myytin, jonka mukaan pastöroitujen maitotuotteiden (kuten maidon ja juuston) nauttiminen jo ennen aamunkoittoa lisäisi kalsiumpitoisuuksia. Tämä on kuitenkin täysin väärä tieto. Pastörointiprosessi luo vain kalsiumkarbonaattia, jolla ei ole mitään keinoja päästä soluihin ilman kelatointiainetta. Tämä johtaa vain siihen, että keho ottaa tarvitsemansa kalsiumin luista ja muista kudoksista puskuroidakseen kalsiumkarbonaattia veressä. Tämä aiheuttaa todellisuudessa osteoporoosia! 

Lyönpä vetoa, että kaikki eivät ole yllä mainittuun väitteeseen törmänneet. Pidä lujasti kiinni ja kumarru. Aion kääntää venettä jyrkästi. Olen kuullut myös väitteen, että maidon homogenointi olisi syynä kalsiumin imeytymisongelmaan. Ja olen kuullut myös väitteen, että Valio on lopettanut tutkimuksen kalsiumin imeytymisestä maidosta, koska tulos ei olisi ollut heille mieleinen. Meijeriteollisuudelle ei juolahtanut mieleenkään, että minä ja Julia olimme saaneet vihiä asiasta. Sana lähti liikkeelle sillä punaisella minuutilla, kun me saavuimme Ashley Baroniin.

Odotas vain niin näet, että suurempi magnesiumin saanti liittyy merkittävässä määrin korkeampaan luun mineraalitiheyteen (BMD) miehillä ja naisilla. Kehon BMD kohoaa noin kaksi prosenttia jokaista päivässä lisättyä 100 milligrammaa magnesiumia kohti. Magnesium on ”vähemmän tutkittu” luuston rakennusaine, jolla voi olla tärkeä rooli kalsiumin aineenvaihdunnassa ja luiden vahvistumisessa. Scarlett läiskäytti kämmenensä yhteen. Sitten hän kääri villapaidan hihat ylös.

Suurimman osan ihmiskunnan historiaa kalsiumin ja magnesiumin suhde ravinnossa on ollut 1:1, joka on optimaalinen suhde. Riittävä suhde kalsiumin ja magnesiumin välillä on 1:1–2:1 (esim. 800 mg kalsiumia ja 400 mg magnesiumia). Valitettavasti nykypäivän ruokavalio sisältää keskimäärin 10 kertaa enemmän kalsiumia kuin magnesiumia. Scarlett tajusi asian vasta, kun tasaisena puhaltanut tuuli äkkiä laantui. Nyt - liian myöhään - Rhett viimein katsoi olkansa taakse ja huomasi piiskaavaan saderintaman lähestyvän. "Näyttää siltä, että nousee myrsky. Mutta älä suotta pelkää, olen ollut paljon pahemmissakin paikoissa kuin tämä."

Parasta olisi nauttia magnesium tutisematta, riuskoin liikkein jaettuna useampiin annoksiin pitkin päivää. Sitä voi ottaa joko tyhjään vatsaan tai ruokailun yhteydessä. Kehon magnesiumista vain yksi prosentti on veressä ja elimistö ottaa tarvittavan magnesiumin luustosta ja kudoksista, jos veren magnesiumpitoisuus laskee. Tämä tarkoittaa sitä, että verikoe voi helposti näyttää normaaleja lukemia, vaikka muu elimistö kärsii magnesiumin vajauksesta. Scarlett käänsi katseensa kohti seuraavaa vuorenkorkuista aaltoa. Sitten hän ryhdistäytyi ja ajatteli, että mitään hätää ei varmasti ole. Scarlett nosti päänsä pystyyn ja antoi vallan hurjalle, riemukkaalle ja kuolemaahalveksivalle kiihkolleen.

Magnesium ja kalsium estävät kumpikin raudan imeytymistä. Elimistölle välttämätön kivennäisaine magnesium toimii yhdessä kalsiumin kanssa hermoston, lihasten ja sydämen toiminnan säätelyssä. Magnesium voi myös vähentää lihaskramppeja. D3‐vitamiini tehostaa kalsiumin imeytymistä suolistossa. Scarlett alkoi vähitellen saada jonkinlaisen käsityksen tilanteesta. Hän avasi suunsa vastatakseen. "Meillä on yksi mahdollisuus, ja siihen me myös tartumme. Käsitätkö? Julia ei varmasti jätä asiaa tähän, Rhett."
Näytös mikä näytös. Et sinäkään heräisi keskellä yötä, ellet olisi kuullut jotakin ääntä tai jokin muu olisi sinua havahduttanut.


 


Lähteet:
http://magneettimedia.com/magnesium-on-avain-terveisiin-luihin-ei-kalsium/  
http://www.elivo.fi/terveys/elivo-kalsium-magnesium-d-vitamiini/ 
Alexandra Ripley, Scarlett, osa 1, 1991 Kustannusosakeyhtiö Otava 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti