sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Ruusujuuri piristää ja auttaa sopeutumaan rasittaviin oloihinRhodiola rosea


Olen saanut loistavia tuloksia itselleni tällä yrtillä. Ruusujuuren pitäisi olla paremmin tunnettu. Otin sitä neurotransmitteri tarkoituksessa, mutta en tiennyt kaikista hyödyistä, joita saan sitä ottamalla. Ruusujuuri auttaa kilpirauhastasi, antaa energiaa, voimaa ja kestävyyttä, stressissä ja mielen tasapainottamisessa auttaa myös. Yksi tulos, jota en odottanut, tuli makuuhuoneessa. Wow!!!Aivojen välittäjäaineet eli neurotransmitterit ovat kemiallisia välittäjämolekyylejä, jotka välittävät (eksitoivat, inhiboivat tai moduloivat) signaaleja aivojen hermosolujen eli neuronien välillä. Eksitoiva välittäjäaine kiihdyttää, inhiboiva välittäjäaine jarruttaa aivotoimintaa. Välittäjäaineet eli neurotransmitterit siirtyvät neuronien välillä synapseissa.
Neurotransmitteri: hermosolun synapsirakoon erittämiä välittäjäaineita (mm. asetyylikoliini, noradrenaliini, adrenaliini, dopamiini, enkefaliinit, endorfiinit, serotoniini), jotka vaikuttavat toisen hermosolun toimintaan (kiihottavasti tai estävästi).


Viisas valmistelee sinua ensin niin, että voit ottaa neuvosta vaarin. Hän ei vain yksioikoisesti anna sinulle neuvoja; sinua on valmisteltava ensin. Valmisteleminen ja maaperän muokkaaminen saattaa kestää vuosia, ja vasta sitten on mahdollista kylvää siemenet. Vain typerys kylvää siemenet kivikkoiseen maahan ja haaskaa ne siten.


 

Kuin laittaisi töpselin seinään

Lemmennostatukseen oiva, herättää niin miehen kuin naisen halut

Toimiva ja voimaannuttava

Kaamosoireiden torjuntaan

Loistava henkisten kuohujen tasaamisessa

2010-luvun monisuorittajille ja stressaajille
 


Kukaan ei voi antaa sinulle rohkeutta, sitä ei voi antaa lahjaksi. Olet rohkea syntyessäsi, sinun ei vain ole annettu vaalia rohkeuttasi, sinun ei ole annettu puolustaa sitä.
 

Jos joskus esimerkiksi sattuu niin, että herää keskellä yötä eikä saa heti unta ajatusmylläkän vuoksi, nautin pipetillisen ruusujuuriuutetta vesilasilliseen sekoitettuna. Olo rauhoittuu hetkessä ja matka höyhensaarille voi alkaa!

Haastavassa tilanteessa saat pidettyä pään kylmänä ja selviät informaatiotulvasta kuivin jaloin.

Selkeyttää mielen, hälventää stressin, auttaa asioita palautumaan mittasuhteisiinsa.
Thorne-Research-Rhodiola-60-Veggie-Caps 


Huippuhyvä lisämunuaisuupumukseen. Tämä todella auttoi lisämunuaisesta johtuvista vaivoista kärsiessäni. Ystäväni kertoi, että ruusujuurta kutsuttiin "viikinkien rohkeudeksi", koska viikingit käyttivät sitä talvella ja ennen taistelua. Toisinaan on tuntunut, että rohkeuteni on lisääntynyt, koska lisämunuaiseni eivät ole niin loppuun käytetyt otettuani Thornen ruusujuurta. Tämä ruusujuuri on myös hellävaraisempi ja tehokkaampi kuin toisen merkkiset ruusujuuret, joita olen kokeillut. Vaikutus ei ole yhtä yhtäkkinen vaikkakin kaiken kaikkiaan voimakkaampi. Thorne Researchin tuotteet ovat yleensä paljon korkeampilaatuisia kuin toisten suosittujen merkkien tuotteet, kuten Dr´s BEST. Ruusujuuren pitäisi auttaa myös krooniseen väsymykseen ja tunnen ihmisiä, jotka ovat hyötyneet siitä. Tilaan lisää. Ja kyllä, aivoni tuntuivat siltä kuin tämä ruusujuuri toimisi juuri optimaalisella tasolla!


Lisämunuaisuupumus on hyvin yleinen ongelma, mutta harva ymmärtää kärsivänsä siitä. Lääkärit diagnosoivat oireet usein burn out – loppuun palamiseksi tai masennukseksi ja hoitona on yleensä mielialalääke. Kyse on kuitenkin lisämunuaisten uupumuksesta eli kortisolin ja mahdollisesti myös DHEA:n vajaatuotannosta. Pitkittyneessä stressissä kortisolin tuotanto on jatkuvasti koholla, jonka seurauksena lisämunuaiset väsyvät ja kun tätä jatkuu riittävän pitkään, ne eivät enää jaksa tuottaa kortisolia riittävästi ja näin on kehittynyt lisämunuaisuupumus.

Sinun on vaikea nousta aamulla ylös sängystä, olet jatkuvasti väsynyt eikä nukkuminen poista sitä. Himoitset suolaisia tai makeita ruokia, energiasi on nollissa ja asioiden hoitaminen vaatii suuria ponnisteluja. Seksuaalisuutesi on hukassa ja stressinsietokykysi on lähes olematon. Sairauksista toipuminen kestää pitkään ja kärsit myös huimauksesta ylös noustessasi. Sinulle on tullut allergioita, joista et ole ennen kärsinyt. Ajatuksesi harhailevat, et pysty tekemään päätöksiä, muisti pätkii – unohdat mitä olit tekemässä ja ärsyynnyt pienistäkin asioista. Virkistyt iltaa kohden ja ilta-aterian jälkeen tunnet olosi huomattavasti pirteämmäksi ja yhdentoista jälkeen illalla energiasi on huipussaan, voisit jatkaa töitä pitkälle yöhön. Mikäli oireet tuntuivat täsmäävän, kärsit todennäköisesti lisämunuaisuupumuksesta.

Lisämunuaisten hyvä toiminta on äärimmäisen tärkeää ihmisen fyysiselle ja psyykkiselle terveydelle. Monilla lisämunuaisuupumuksesta kärsivillä on erilaisia pelkotiloja, ahdistuneisuutta sekä masennusta. He voivat olla sekavia, heillä on usein vaikeita keskittymisongelmia ja muistihäiriöitä. He ärsyyntyvät helposti, jokin pieni vastoinkäyminen voi saada heidät raivon valtaan. Heillä on usein myös tiheä pulssi, rytmihäiriöitä ja paniikkikohtauksia. Kun lisämunuaiset eivät eritä riittävästi hormoneita, siitä seuraa usein myös unettomuutta, joka entisestään pahentaa oireilua.

Lisämunuaisuupumuksen seurauksena monet alkavat kärsiä toistuvista hengitystietulehduksista, allergioista, nuhasta, flunssasta ja astmasta sekä monista muista terveysongelmista, kuten fibromyalgiasta, kroonisesta väsymysoireyhtymästä, alhaisesta verensokerista, kakkostyypin diabeteksesta, autoimmuunisairauksista ja alkoholismista. 

Kaikenlainen pitkäaikainen stressi aiheuttaa eriasteista lisämunuaisuupumusta. Myös huonot ruokatottumukset, tupakointi, lääkkeiden käyttö ja parisuhdeongelmat ovat usein aiheuttajina. Kaikki ns. adaptogeeniset kasvit ovat hyväksi lisämunuaisille.


Intiassa on kuuluisa sanonta, että maailma on kuin rautatieaseman odotushuone; se ei ole kotisi. Et jää odotushuoneeseen ikuisiksi ajoiksi. Mikään siellä ei ole omaasi - eivät huonekalut tai seinillä olevat maalaukset... Voit käyttää niitä - katsella maalausta, istua tuolilla, levätä sohvalla - mutta mikään ei ole omaasi. Pysähdyt sinne vain muutamaksi minuutiksi, tai korkeintaan muutamaksi tunniksi, ja sitten lähdet tiehesi.
Ruusujuuri on adaptogeeninen kasvi ja auttaa aivoja selviämään stressistä. Ruusujuuri parantaa mielialaa, unenlaatua ja keskittymiskykyä. Ruusujuuri voi tukea myös fyysistä suorituskykyä ja edistää kuntoa. Ruusujuuri lisää aivojen serotoniini- ja dopamiinipitoisuutta. Mielialan lasku on yhteydessä näiden välittäjäaineiden pitoisuuden laskuun. 

Adaptogeeneille tyypillistä on se, että niitä kannattaa käyttää vain kuuriluontoisesti, jotta teho säilyy. Ruusujuuri on tutkitusti turvallinen, mutta poikkeuksia aina löytyy. Jätä käyttö väliin, jos olet raskaana tai kärsit verenpainetaudin tai reuman akuutista vaiheesta. Älä myöskään käytä ruusujuurta, jos kärsit kilpirauhasen liikatoiminnasta.

Ruusujuuri voi aiheuttaa haitallisia yhteisvaikutuksia seuraavien lääkkeiden kanssa: Marevan (verenohennuslääke), verensokerilääkkeet, verenpainelääkkeet, immunosupressiolääkkeet, H2 estolääkkeet (happosalpaajat), sienilääkkeet.

Ruusujuuri soveltuu käytettäväksi mm. urheilijan ravintolisänä ja yleiskunnon sekä suorituskyvyn lisäämiseksi kenelle tahansa, jolle kelpaa elinvoiman lisääminen. Ruusujuuren psyykkistä- ja fyysistä suorituskykyä parantava vaikutus kerta-annoksena alkaa noin 30 minuutin päästä ja kestää noin 4-6 tuntia. 

Belgialaisten tutkijoiden mukaan ruusujuuren nauttiminen tuntia ennen fyysistä suoritusta lisää elimistön kykyä kestää pitkäaikaista rasitusta pitempään. Vaikutuksen aiheuttajana pidetään salidrosidia, joka on yksi tärkeimmistä ruusujuuren ainesosista. Salidrosidi helpottaa hermosolujen energia-aineenvaihduntaa. 
 
Olen käyttänyt Thornen ruusujuurta 12 kuukautta. Se on todella auttanut kroonisessa väsymyssyndroomassani. Minulle sanottiin joskus, etten työskentelisi enää koskaan kokoaikaisesti. Mutta arvaa mitä, kyllä minä työskentelen! Ja suoritan yliopistoa etänä sekä kasvatan teini-ikäisiä lapsia mieheni kanssa. Tunnen olevani elossa. Minulla oli syy jättää ruusujuuren käyttö joiksikin viikoiksi ja voin rehellisesti sanoa, että kehoni kaipasi sitä. Se antaa juuri sen verran tukea kuin elimistöni tarvitsee. Olen todella onnellinen tästä tuotteesta. 


Syntyessään ihminen on kuin puhdas taulu, jolle ei ole piirretty mitään. Hänellä on vain tulevaisuus, ei menneisyyttä. Sitä tarkoittaa viattomuus.


Monisuorittajalle ja stressajaalle


 Jos menestyt, menetät siinä samalla mielenrauhasi. Se tapahtuu aivan luonnostaan. Menestys vie kaiken rauhan mielestäsi. Se yksinkertaisesti imee itseensä kaiken mikä elämässä on merkityksellistä: rauhan, hiljaisuuden, ilon, rakkauden. Se vie sinulta kaiken. Lopulta kätesi ovat täynnä roskaa ja kaikki arvokas on mennyttä. Yhtäkkiä oivallat, että tarvitset mielenrauhaa.


Sytyttää sisäiset valot

Pistää vipinää vällyjen väliin

Tyynnyttää ylikierroksilla laukkaavan kehon ja mielen

Antaa urheilijalle viimeisen takapotkun

Piristää ja tasapainottaa uupuneen ja alakuloisen olon   
Minulla oli vakava masennus (fibromyalgian rinnalla) ja luontaislääkärini laittoi minut Thorne Researchin ruusujuurelle. Tunnen oloni hyväksi! Olen niin iloinen, etten alkanut taas käyttää masennuslääkkeitä, jotka tekevät sinusta "huumatun" koko päiväksi. Ruusujuuri tekee sinusta rentoutuneen ja tyytyväisen ilman, että tuntisi oloaan lainkaan huumatuksi.


Onpa sinulla mitä tahansa, pidät sitä itsestäänselvyytenä. Sinulle täytyy vain antaa tilaisuus menettää se; silloin tajuat välittömästi, mitä olet menettänyt.  
 

Ruusujuuri on siitä ihana, että vaikka se vaikuttaa ilmiömäisen nopeasti ja tehokkaasti, se on turvallinen eikä aiheuta mitään sivuvaikutuksia. Kasvi virkistää väsyneen ja tyynnyttää ylikierroksilla kulkevan.

Muun muassa parin ruotsalaistutkimuksen mukaan ruusujuuri helpottaa lievää ja keskivaikeaa masennusta yhtä tehokkaasti kuin masennuslääkkeet. 


Muista aina luottaa tuntemattomaan. Tuttu ja turvallinen on peräisin mielestä. Tuntematon ei voi olla peräisin mielestä. Ihmisen syvin olemus on tutkimusmatkailija. Mieli on vanhoillinen ja suoraviivainen. Se haluaa kulkea vanhoja uria, valmiiksi tallattuja polkuja yhä uudelleen - se haluaa mennä siitä, mistä aita on matalin.

Kuuntele siis aina tuntemattoman kutsua. Ja kerää rohkeutta suunnataksesi kohti tuntematonta.

Tuttu ja turvallinen tuo jonkinlaista lohtua, varmuutta, turvaa, koska sen tietää entuudestaan. Ihminen on perillä asioista, hän tietää miten toimia. Voi olla melkein unessa ja toimia silti - ei tarvitse olla hereillä. Siinäpä onkin tutussa ja turvallisessa piilevä mukavuus.
 

Sumu hälvenee ja olo kevenee


Saat siivet ja valoa pimeään

Ylläpitää hyvää työtehoa

 


Siskoni käyttää ruusujuurta mielialan kohentamiseen, mutta hän kertoi minulle ruusujuuren lisäävän myös energiaa. Joten käytän ruusujuurta paljon talvisin, kun väsyn eikä auringonvaloa ole paljon. Pidän myös siitä, että matkustellessani ruusujuuri pitää minut hereillä ja sopeudun uusiin aikavyöhykkeisiin ilman jet lagia. Erikoista - täynnä energiaa, ilman kofeiinitärinää.


Minulla on diagnosoitu yleistynyt ahdistuneisuushäiriö. Kokeilin seuraavia lääkkeitä: Prozac, Paxil ja Celexa, mutta en pitänyt siitä, että kaikki tunteeni turtuivat. Ruusujuuri ei tee tätä, poistaa ahdistuneisuutta joitain pykäliä muuttamatta kaikkea muutakin. Kolme kuukautta ruusujuurta, kaksi viikkoa ilman saadakseen parhaan vaikutuksen. Kaksi viikkoa ilman voivat olla tuskaa, mutta kannattaa silti.


Yleistynyt ahdistuneisuushäiriö on pitkäaikainen ahdistuneisuuden tila, joka ei ole luokiteltavissa miksikään muuksi ahdistuneisuushäiriötyypiksi. Yleistyneen ahdistuneisuushäiriön oireet ovat jatkuva ahdistus ja huolestumisen tunne, jotka eivät esiinny kohtauksittain toisin kuin esimerkiksi paniikkihäiriössä.


Ruusujuurella on kansanlääkinnässä lievitetty kipua ja päänsärkyä ja torjuttu keripukkia. Pitkäaikaisen ruusujuurihoidon on todettu parantavan muistia. Ruusujuuriuute aktivoi elimistön entsyymituotantoa ja lisää endorfiinin, "mielihyvähormonin", tuotantoa. Muiden adaptogeenien, kuten ginsengin ja venäjänjuuren, tavoin ruusujuuri lieventää muutosstressin laukaisemaa elimistön hälytystilaa. Se hillitsee stressin aiheuttamia hormonimuutoksia: se muun muassa ehkäisee adrenaliinin vapautumista.  


On uskallettava olla seikkailija, on oltava aina valmis vaarantamaan tuttu ja turvallinen tuntemattoman edessä. Ja kun ihminen kerran on kokenut iloa, jonka vapaus ja pelottomuus tuottavat, hän ei koskaan kadu sitä, koska silloin hän tietää, mitä tarkoittaa elää täysipainoisesti. Silloin hän tietää, mitä tarkoittaa, kun polttaa kynttilää molemmista päistä. Yksikin tuollainen täysipainoisesti eletty hetki on palkitsevampi kuin ikuisuuden mittainen keskinkertainen elämä.
 

 

Lähteet:
https://www.ruohonjuuri.fi/ruusujuuriuute-puhdis-6430039220379 
https://hidastaelamaa.fi/2015/11/ruusujuuri-antaa-siivet/ 
http://www.luontaisnetti.fi/index.php?valikko=valikko&sivu=aikuiset_karsitko_tietamattasi_lisamunuaisuupumuksesta 
http://luontainenterveys.fi/index.php/tuotteet/ruusujuuri/
http://www.adaptogeenit.com/ruusujuuri/ 
iHerb tuotekommentit
TerveysTieto 7/17
Osho, Rohkeus elämä on vaarallista, nauti siitä, 2007 Delfiini Kirjat   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti