torstai 7. kesäkuuta 2018

Mikromuovia marketin käsisaippuassaTänään tutkin nestemäisiä käsisaippuoita Citymarketissa.

Itsellämme on ollut jo useamman vuoden käytössä South-of-France-Lemon-Verbena-Hand-Wash-with-Soothing-Aloe-Vera-236-ml.

Olen edelleenkin todella tyytyväinen South Of Francen nestemäisiin käsisaippuoihin, mutta nykyään iHerb-rewardseja tulee niin vähän, että ne eivät tule riittämään edes käyttämiimme ravintolisiin, joten muut tuotteet voisi hyvin ostaa Suomestakin, jos sopivia löytyy.

Euron tarjoussaippuoissa pisti silmään ainesosa Acrylates Copolymer, jonka muistelin tarkoittavan muovia ja olevan ei-ei-listallani. Ja niinhän se on.

Ainesosaluettelosta muoviraaka-aineita voi löytää muun muassa seuraavilla sanoilla: Polyethylene, Polyethylene terephthalate, Polypropylen, Polyvinylchloride, Polystyrene, Polyvinylacetat, Polyvinylpyrrolidon, Polymethyl methacrylate, Polytetrafluoroethylene, Polyester, Polyamid, Polyurethan, Ethylen-Vinylacetat-Copolymere, Polyimid, Acrylates Crosspolymer, Acrylates Copolymer ja Polyquaternium-7."Mikromuovit ovat synteettisiä, ei-biohajoavia ja kestäviä partikkeleita, joiden läpimitta on alle 5 millimetriä. Pieniä muovirakeita löytyy yleisesti kosmetiikasta ja tekstiileistä, joista ne ikävä kyllä joutuvat pesun ja käytön myötä luontoa kiusaamaan, koska niitä ei pystytä täysin suodattamaan jätevedestä.

Veden mukana ne joutuvat esimerkiksi planktoneliöstön ravinnoksi ja sitä kautta kaloihin ja lopulta mahdollisesti myös ihmiseen. Kaiken kukkuraksi pienet muovinpalat voivat vielä sitä ennen kerätä itseensä ympäristömyrkkyjä ja ne voivat jo itsessään sisältää ympäristölle haitallisia aineita, kuten hedelmällisyyttä häiritseviä ftalaatteja.

Ja jos planktonin tai kalojen hyvinvointi ei kiinnosta, niin ainakin sen, että nämä muovirakeet saattavat kulkeutua myös meihin ihmisiin, luulisi liikuttavan jokaista. Kyllä, ymmärsit oikein, saatat syödä sitä, mitä viemäristäsi vedät alas."
Muoviasiaa tutkiessani löysin mielenkiintoisen suomalaisen luonnonkosmetiikkasarjan Flow. Kannattaa tutustua. Mielestäni siellä oli todella mielenkiintoisia tuotteita!

https://www.flowcosmetics.com/tuote-osasto/kasvot/


Aurinkosuojavoitessa päädyin tänä keväänä seuraaviin tuotteisiin:

Apteekista tarjouksesta ACO Sun Lotion SPF20, todella miellyttävä ja hyvin levittyvä, kosteuttava kemiallinen aurinkosuojavoide ilman nanopartikkeleita ja Lifesta Alga Maris 30 Creme Solaire fysikaalinen hyvin levittyvä löysärakenteinen aurinkosuojavoide kasvoille.

Toivotaan, että lämpimät ilmat palaavat pian takaisin.

Käytän muuten jatkuvasti astaksantiinia
12 milligramman vahvuisena ja senkin pitäisi estää auringossa palamista.
AURINKOINEN KIITOS KAIKILLE, JOTKA KÄYTTÄVÄT IHERB-TILAUKSISSAAN KOODIANI HUH943!
Lähteet:
http://www.lily.fi/blogit/nude/kuorinta-aineiden-haitalliset-mikromuovit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti