maanantai 9. heinäkuuta 2018

Maailman suurin pyramidi houkuttelee kesälomareissuun


En ole ikinä ollut kiinnostunut lähtemään Egyptiin katsomaan pyramideja. En käsittänyt lainkaan, mistä on kyse, kun ystäväni kertoi tyttärensäkin kiinnostuneen ja haluavansa lähteä katsomaan jossain lehtijutussa kerrottuja pyramideja. Tänään sitten luin ihanassa aamun lämmössä pihallani jutun kyseisistä pyramideista ja kyllä, minäkin haluaisin lähteä käymään pyramideilla.

Minne haluaisimme siis lähteä?

Visokon aurinkopyramidille Bosniaan.






Bosnialainen tri Semir "Sam" Osmanagich havaitsi vieraillessaan naapurikylässä Visokossa, että eräs vuori näytti erehdyttävästi pyramidilta. Kun Visokon aluetta oli aikansa tutkittu todettiin, että suurin Samin havaitsema ns. kukkula oli tosiaankin pyramidi, jonka lopulta todettiin olevan virallisesti 220 m korkea. Laakson pohjalla sijaitsevan joen pinnasta yhden sivun korkeus on lähes 400 metriä.

Todettiin, että nyt löytynyt pyramidi on tähän mennessä maapallolta löytyneistä pyramideista suurin ja korkein - sekä myös vanhin. Bosnian Aurinkopyramidin radiohiiliajoitus osoitti sen iäksi jopa käsittämättömät 29 600 +/-400 vuotta. Lisäksi Aurinkopyramidin on todettu lähettävän 26 kHz radiotaajuutta jatkuvasti avaruuteen.

Havaittiin, että alueella on muitakin kiinnostavia pyramidia muistuttavia kukkuloita. Ja lopulta pyramideja löytyi kolme lisää, sekä yksi suuri Äitimaan temppeliksi ristitty rakennelma. Suurin pyramidi nimettiin Bosnian Aurinkopyramidiksi, jonka korkeus on 220 metriä ja toiseksi korkein 190 metrinen Kuun pyramidiksi, seuraava Lohikäärmeen pyramidiksi. Nämä kolme pyramidia muodostavat lisäksi hyvin erikoisesti tasakylkisen kolmion. Muut nimettiin seuraavasti: Rakkauden pyramidi, jonka yläosa on täysin tasainen sekä Äitimaan temppeli, jonka pääty on kuin pyramidin yksi sivu.


Pyramidien löydön jälkeen alettiin etsiä sisäänkäyntejä pyramideille. Ensin löytyi KTK-tunneli, jota alettiin kaivaa jo 2006. KTK-tunnelin kaivuutyön edetessä alkoi tunneliin tulla runsaasti vettä, ja lopulta tunnelit täyttyivät vedellä. Kaivuu KTK-tunnelissa piti keskeyttää, sekä lopulta lopettaa kaikki kaivuutyö tällä alueella, koska vedenpinta ei enää laskenut.

Tämän jälkeen löydettiin uusi mahdollinen tunneli, joka nimettiin Ravne-tunneliksi. Nykyään tunneleita kaivavat käytännössä pelkästään paikalliset ihmiset.

Kaivuutyö suoritetaan pelkästään lapioilla ja käsityökaluilla. Tunnelien täyttösora kuljetetaan pois kottikärryillä, jotta tunneleiden herkkä ilmasto ei kärsisi eikä vaarantuisi.

Kun tunneliverkostosta otettiin näytteitä radiohiiliajoitusta varten vanhimmat näytteet ajoittuivat noin 4600 vuoden taakse. Joten itse tunnelit ovat todella iäkkäitä. Tunnelit on täytetty irtosoralla, joka on tiivistetty siten, että täytesora ei ole edelleenkään painunut piiruakaan. Täytesora on tiivistetty sellaisella tiivistystekniikalla, jota meillä ei ole vielä tänäkään päivänä käytettävissä.


Ravne-tunnelin suulta on matkaa Aurinkopyramidiin linnuntietä yli kaksi kilometriä. Tunnelia on nyt kaivettu noin 13 vuoden aikana, tällä hetkellä lähes kaksi kilometriä. Tunnelin rakentajat ovat siis varmasti rakentaessaan tienneet, että verkosto pitää rakentaa siten, että sinne ei ole mitenkään helppo päästä, eikä varsinkaan hyvin nopeasti eikä ainakaan juosten.

Erittäin todennäköistä on, että näitä todella suuria pyramideja ei ole aiemmin löydetty, koska ne ovat täydellisesti maan peitossa. Kaikki nämä pyramidit ovat peittyneet yli metrin paksuisella maa-aineksella noin 12 000 vuotta sitten.


Jos edellä kerrottu kuulostaa mielenkiintoiselta niin odotahan vain mitä nyt seuraa.




Ravne-tunneleissa on todettu useille ihmisille sattuneita erikoisia parantumisia. Näissä tutkimuksissa on ollut mukana esimerkiksi Prahasta lääkäreitä ja sairaanhoitajia. Jo muutaman tunnin Ravne-tunnelissa oleskelun jälkeen useilla ihmisillä on havaittu verensokerin ja verenpaineen laskevan normaaliksi.

Myös allergisten oireiden on todettu poistuvan tai vähenevän.

"Minulla on ollut siitepölyallergia yli 20 vuotta. Ensimmäisellä käynnilläni Visokossa maaliskuussa 2014 vietin aikaa tunneleissa monena päivänä vähintään tunnin. Palattuani kotiin en syönyt yli vuoteen allergiapillereitä, joita siihen asti olin tarvinnut joka kevät ja kesä 20 vuoden ajan. Seuraavana keväänä oli esimerkiksi hyvin voimakas lepän siitepölyalue eteläisessä Suomessa, johon aiemmin tarvitsin ehdottomasti jopa kahdenlaista lääkettä. Nyt en tarvinnut enää laisinkaan antihistamiinia. Sama on toistunut edelleen vähintään puolen vuoden ajan, kun olen poistunut Ravne-tunneleista."


Tunneleissa on nykyään paikkoja, joissa ihmiset voivat meditoida, mihin ne ovatkin erinomaisia paikkoja. Tunneleissa ei ole esimerkiksi lainkaan ääntä, jota ihminen kuulisi, paitsi mitä hän on itse aiheuttanut. Tunnelit ovat täysin hiljaisia ja äänettömiä. Vain mahdollisesti putoavien kivien ääniä ja ihmisten aiheuttamia ääniä on kuultavissa.

Tunneleissa negatiivisten ionien määrä on hyvin suuri, suurempi kuin missään aiemmin tavatuissa maanalaisissa kohteissa. Normaalisti tunneleissa on negatiivisia ioneja 18 000 kpl/kuutiosenttimetri. Jos ihmisiä ei ole vieraillut tunneleissa vähään aikaan, tämä luku on jopa 40 000 kpl/kuutiosenttimetri.

Negatiivisten ionien sanotaan mm. kohottavan serotoniinin tasoa, helpottavan stressiä sekä masennusta, vähentävän sairastapauksia ja päänsärkyä sekä lisäävän energiaa ja parantavan keskittymiskykyä.

Negatiiviset ionit vaikuttavat ihmisen mieleen ja elämänkatsomukseen positiivisella tavalla. Niillä on rentouttava vaikutus ja niiden on todettu laskevan hengitystiheyttä ja verenpainetta ja ne saattavat merkittävästi vähentää bakteereita ja viruksia.

Vain harvat eivät havaitse mitään eroa tunneleissa käynnin jälkeen.





Edellä kerrottu on ihan järkeenkäypää. Mennäänpä siis eteenpäin tunnelissa.


Monet ihmiset saavat Bosnian Ravne-tunneleissa kamerakännykällä valokuvia lentävistä kirkkaista tai sinisistä ns. Valo-olennoista orbeista. Orbeja saadaan usein videollekin, jos ollaan onnekkaita.

"Näin ystäväni kanssa maaliskuussa 2018 megaliitti K5:llä 20-30 orbia. Ne valaisivat koko alueen, vaikka siellä oli muuten täysin pimeää. K5 oli juuri löydetty ja tämä alue oli silloin tutkimusalueena."

"Vaikka emme alueen päälle menneetkään, orbit ilmestyivät meille kuin tyhjästä ja ne olivat paljain silmin nähtävissä. Näky on kaikessa erikoisuudessaan yksi vaikuttavimmista elämässäni, jonka muistan varmasti koko loppuelämäni."


Joko olet halukas lähtemään katsomaan pyramideja ja vierailemaan tunneleissa?


Tunneleilla käynti on lisääntynyt vuosien saatossa, ja nyt on lopulta paikallinen kantooni lahjoittanut rahaa noin puoli miljoonaa euroa, jotta tätä Visokon aluetta kulkuteineen voidaan kehittää.

Uusimpana löytönä kantoonin raha-avustuksen jälkeen voidaan pitää uutta ostettua aluetta Aurinkopyramidin rinteellä. Tätä aluetta päästiin melko nopeasti kaivamaan jo syys-lokakuussa 2017, kun lahjoitus oli saatu.

Uudelta kaivuualueelta paljastui heti uutta melko sileää 45 asteen kulmassa olevaa vahvaa betonikuorta, jossa oli joukossa sekoittuneena kristallia. Joten ainakin osa Aurinkopyramidin vahvasta betonikuoresta on siis ikivanhaa kristallibetonia. Tällaista materiaaliyhdistelmää ei liene toistaiseksi löytynyt vielä mistään päin maapalloa - ainakaan pyramideilta.







Lähde: Matti J. Salo, Visokon aurinkopyramidi, Ultra 7-8/2018



2 kommenttia:

  1. Subtotal: €41.07
    Loyalty Credit: -€1.72
    Shipping: €0.00
    Rewards Credit: -€4.36
    Order Total: €34.99

    Pitääkö lisätä €34.99 loppusummaan rewardsit €4.36?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostain syystä tämä mennyt itseltäni aivan ohi. Mutta, jos joku joskus vastauksesta hyötyy, niin tässä se nyt tulee. Kyllä, tullatessa rewardsit täytyy lisätä summaan. Tilauksen arvo siis 39,35 euroa.

      Poista