tiistai 20. toukokuuta 2014

3 hyvää syytä tilata Omega-3 iHerbistäMiksi jätin suomalaiset luontaistuotekaupasta ostamani Omega-3 kapselet kaappiin syömättä? Tässä vieressä olevassa kuvassa on veteen "liuenneena" suomalaista osaamista kalaöljykapselin valmistuksesta. Kapseli on rikkonut muovimukin kuin veitsellä leikaten.

Tämän tuotteen tarjoushinnalla Omega-3 rasvahappojen hinnaksi tulee 0,24 - 0,31 euroa / g (riippuu tarjouksesta). Normaalihinnalla Omega-3 rasvahappojen hinnaksi tulee 0,44 e / g.
 Tässä toisessa kuvassa on amerikkalainen Madre Labs Omega-3 Premium Fish Oil -kapseli veteen liuenneena.

Tämä Madre Labs Omega-3 maksaa nyt rajoitetun ajan vain 4,95 dollaria (normaali iHerbin hinta 8,95 dollaria).

Tarjoushinnalla Omega-3 rasvahappojen hinnaksi tulee 0,15 e / g. Normaalihinnalla Omega-3 rasvahappojen hinnaksi tulee 0,26 e / g.

Kuva kertoo mielestäni tässä tapauksessa enemmän kuin tuhat sanaa. Itseni ei kauan tarvinnut miettiä kumpaa tuotetta mieluummin käytän. Vesi ei tietenkään ole sama asia kuin ruuansulatuselimistömme, mutta jotain ihmeellistä tässä suomalaisessa omegakolmosessa on, kun noin vain rikkoo muovimukin. 

Suomalainen kuvassa oleva valmiste on etyyliesteröityä kalaöljyä. Omega-3-rasvahapot ovat siis etyyliesterimuodossa E-EPA ja E-DHA. Etyyliesterit tuotetaan käsittelemällä kalaöljyä etanolilla, teollisuusalkoholilla ja muodostamalla sitten synteettinen substraatti. Sekoitus kuumasuodatetaan tyhjiössä ja saatava kondensaatti on tiivistettyä omega-3-etyyliesteriliuosta. Suodatusprosessin omega-3-rasvahappopitoisuus on yleensä 50-70 -prosenttista.

Perinteiset triglyseridimuotoiset kalaöljyt käyvät läpi saman perusteellisen puhdistusprosessin, jossa poistetaan mahdolliset ympäristömyrkyt, kuin nämä uuden polven etyyliesteröidytkin kalaöljyt. Puhdistuprosessin päättyessä omega-3 on etyyliesterimuodossa (englanniksi lyhenne EE). Saadakseen etyyliesterimuodossa olevan omegakolmen takaisin triglyseridimuotoon (englanniksi lyhenne TG) tulee kustannuksia lisää noin 30-40 %.

Kalaa syödessämme saamme omegakolmea triglyseridimuodossa. Etyyliesteröidyt kalaöljyvalmisteet ovat halvempia valmistaa kuin triglyseridimuodossa olevat. Tieteellisissä tutkimuksissa ei ole todettu juurikaan eroja näiden kahden EE ja TG-muotoisen omega-3 -rasvahappojen hyödyntämisessä, kun käyttö on säännöllistä pidemmän aikaa ja päivittäin. Lyhyissä tutkimuksissa triglyseridimuotoinen omega-3 on imeytynyt paremmin kuin etyyliesteröidyssä muodossa oleva omega-3.

Etyyliesteröidyt E-EPA ja E-DHA ovat ainoat lääkkeenä hyväksytyt muodot Amerikassa. Omega-3 -tutkimuksissa käytetään pääsääntöisesti etyyliesteröityjä omegakolmosia. Masennuksen ja sydänvaivojen hoitoon suositellaankin nimenomaan etyyliesteröityä omegakolmosta.

Etyyliesteröidyt rasvahapot rikkovat kuulemma polystyreeni-muovimukin, koska ovat kemialliselta koostumukseltaan niin lähellä toisiaan. Kemian sääntöjen mukaan "samanlainen liuottaa samanlaista". Tohtori Tolonen, Matti Tolonen kirjoittaa seuraavanlaisesti: "Muovi voi reagoida kalaöljyn rasvahappoihin, auringon UV-säteisiin ja moniin ympäristötekijöihin eri tavalla kuin ihmisen solut ja kudokset. Auringon paisteeseen jätetty muovi ja kumi haurastuvat ja murenevat, kun taas ihminen kestää varsin hyvin auringon valoa. Ihminen tarvitsee ja sietää hyvin happeakin, joka ruostuttaa rautaa."

Madre-Labs-omega-3-premium-fish-oil-180-mg-epa-120-mg-dha on luonnollisessa eli triglyseridimuodossa olevaa kalaöljyä, josta päivittäisestä annostuksesta eli kahdesta kapselista saa omega-3-rasvahappoja yhteensä 680 mg. Kahdesta kapselista saa eikosapentaeenihappoa, EPA 360 mg ja dokosaheksaeenihappoa, DHA 240 mg. Itse olen ollut tyytyväinen tähän edulliseen omega-3 -valmisteeseen. Sama tuote on saatavana myös kalagelatiinikapselissa Madre-Labs-Omega-3-Premium-Fish-Oil-100-Fish-Gelatin-Softgels  ja on vielä miellyttävämpi niellä, maku muistuttaa vaniljaa.

Marraskuussa 2015 valikoimaan tuli myös vahvempi kalagelatiinikapselissa oleva omega-3 Madre-Labs-Omega-800-1000-mg-30-Fish-Gelatin-Softgels, josta saa yhdestä kapselista vähintään 480 mg EPA, 320 mg DHA!

IHerbin valikoimasta löydät varmasti itsellesi sopivimman omegakolmosen. Tarjolla on niin useamman merkkisiä etyyliesteröityjä kuin triglyseridimuotoisiakin omega-3 -valmisteita. IHerbistä löydät kalaöljyvalmisteita monissa eri muodoissa. Etsit sitten kalaöljykapseleita tai kalaöljyä makeutettuna tai makeuttamattomana, niin kaikkea löytyy. IHerbin valikoimassa on useampaa krilliöljyä ja tietenkin kalanmaksaöljyäkin.

Uutena iHerb-tilaajana pystyt tilaamaan samaan pakettiin muitakin laadukkaita tuotteita kokeiltavaksi edullisin Amerikan hinnoin. Saat 5 dollarin alennuksen lisäksi vähintään 40 dollarin tilauksesta vielä ylimääräiset 5% alennusta koodilla HUH943.

Jatkossa voit tilata tuotteita iHerbistä silloin kuin sinusta siltä tuntuu. Kyseessä on normaali nettikauppa, ei verkostomarkkinointiyritys.

Halutessasi on sinullakin iHerb-asiakkaana  jatkossa mahdollisuus jakaa vastaavanlaista alennuskoodia uusille iHerb-tilaajille ja saada sitä kautta pikkuhiljaa alennusta tilauksistasi. IHerb maksaa mainosbudjetistaan pientä korvausta (5 %) onnistuneesta asiakkaiden löytämisestä.

Sulle kans iHerbistä iHerbin hinnoin heti tänään!


10 kommenttia:

 1. Onhan tuo edullista! Mitä mieltä olet muuten Carlsonin kalaöljystä?

  -Timo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Timo, itselläni ei ole kokemusta Carlsonin kalaöljyistä eikä oikeastaan vielä mielipidettäkään. Onko itselläsi kokemusta? A-vitamiinin lähteeksi laitoin kerran vaihtoehdoksi Carlsonin kalaöljyn. Täytyisi paneutua tarkemmin asiaan, mutta eilen päädyin tutkimaan C-vitamiinia, kun katsoin Carlsonin sivuja. Mutta kaikki aikanaan...

   Poista
 2. Ei ole vielä, mutta haussa on hyvä omegavalmiste, jossa olisi paljon E-EPA:aa. Tuota Carlsonia muuten myydään ainakin yhdessä luontaistuotekaupassa Helsingissäkin.

  VastaaPoista
 3. En tiedä vielä missä muodossa Carlsonin omegat ovat, mutta Solgarilta löytyy ainakin molempia sekä etyyliesterimuotoisia että triglyseridimuotoisia. Laitoin uuteen tekstiini 4.9.2014 pari vahvaa E-EPA tuotelinkkiä.

  VastaaPoista
 4. No nyt rupesi löytymään Carlsonin kalaöljyvalmisteiden molekyylimuototietojakin. Ja itse iHerbistä. Kuinka en huomannutkaan aikaisemmin! Molempia löytyy.

  VastaaPoista
 5. Voinko antaa tätä 3-vuotiaalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MadreLabs Omega-3 on tarkoitettu aikuisille, yli 18-vuotiaille, joten en antaisi sitä 3-vuotiaalle. IHerbistä löytyy kuitenkin monia omega-3 -valmistetta myös lapsille: http://eu.iherb.com/childrens-formulas?rcode=huh943 Vielä enemmän valikoimaa löydät laittamalla IHerb-sivun ylhäällä hakutermiksi omega for children.

   Poista
  2. Niin vähän ajattelinkin. Tein just ekan tilaukseni ja tilasin itselleni noita kapseleita. Osaatko yhtään vinkata mikä noista lasten kapseleista voisi olla hyvä/laadukas/muttei kuitenkaan liian arvokas? Otan niitä seuraavaan tilaukseen sitten...

   Poista
  3. Hei Katjusha, onnittelut ensimmäisestä tilauksestasi :)
   Kirjoitan jutun lasten omega-kolmosista ja laitan siihen mielestäni hyviä vaihtoehtoja. Kestää pieni hetki. Löydät jutun sivun ylälaidasta tai arkistosta syyskuu 2014 heti kun saan sen valmiiksi.

   Poista