torstai 25. syyskuuta 2014

ATTITUDE-ASENNETTA KODINHOITOON

Jokainen haluaisi varmasti tukea yhteen tärkeimmistä päämääristään. ATTITUDE-tuotteiden tinkimättömänä päämääränä on olla SINUN apunasi suojaamaan ja hoitamaan perhettäsi ja kotiasi. Kuulostaa hyvältä, mutta onko lauseella mitään katetta?

Oletko ajatellut, että se mitä kosketat ja mikä koskee sinua, tulee osaksi sinua. Päivittäin käytät lukuisia eri tuotteita. ATTITUDE-tuotteita käyttäessäsi voit olla varma, ettet kosketa vahingoittavia syöpää aiheuttavia kemikaaleja. Ja kyllä, tuotteita ei ole testattu eläimillä, eikä myöskään käytettyjä raaka-aineita.

Aurinkorasvoihin perehtyessäni huomasin, että ei ole mitään merkitystä lukeeko tuotteessa baby, vauvalle tarkoitettu! Suuressa osassa vauva-aurinkorasvoja ei voinut todeta mitään eroa aikuisten vastaaviin käytettyjen raaka-aineiden perusteella. Kyseessä oli siis puhdas markkinointikikka. Vauva-aurinkorasvat sisälsivät samoja vaarallisia kemikaaleja kuin aikuistenkin aurinkorasvat. Sama pätee varmasti usein muihinkin tuoteryhmiin.

ATTITUDE-tuotteissa ei ole jälkeäkään dioksaanista tai etyleenioksidista. 1,4-dioksaani on yleinen karsinogeeni mm. samppoissa, nestesaippuoissa ja kuplivissa kylpyaineissa. Hankalaksi dioksaanin välttämisen tekee se, ettei sitä lue raaka-aineluettelossa!!! Dioksaania syntyy, kun yleisesti käytetyt raaka-aineet reagoivat muodostaakseen yhdisteen. Esimerkiksi sodium laurel sulfate -aineesta tehdään iholle vähemmän haitallinen sodium laureth sulfate, jolloin tämä ainesosa saattaa tavallaan saastua ja sisältää dioksaania. Myös yleisesti käytetyt PEG-yhdisteet saattavat olla dioksaanin lähteitä. Myös ainesosat, jotka sisältävät seuraavat englanninkieliset sanat: "xynol,"  "ceteareth" and "oleth" voivat olla dioksaanin saastuttamia.

Yhdysvalloissa organic eli "luomu"-säännöt eivät salli käytettävän  ethoxylation-prosessia eli prosessia, jossa raaka-aineet tehdään vähemmän haitallisiksi etyleenioksidin avulla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti