sunnuntai 19. lokakuuta 2014

L-tyrosiinin tilaaminen iHerbistä


"Opiskelijaelämä on elämän parasta aikaa." Onneksi elämän opiskelu jatkuu...

Kerrankin jotain saa tehdä. L-tyrosiinia saa tilata iHerbistä!

Fimean kanta on nimittäin seuraava: "Valmisteen luokittelussa arvioidaan koostumus ja käyttötarkoitus. L-tyrosiinia sisältävät valmisteet katsotaan koostumuksen perusteella ei-lääkkeeksi Suomessa. Voitte tilata valmisteen ulkomailta."



Olisiko hyvä, jos hermosolusi kommunikoisivat paremmin ja auttaisivat sinua säilyttämään hyvän mielen? Entäs stressaavassa tilanteessa paremmin toimiva muisti ja suoriutumiskyky? Entäs huonosti nukutun yön jälkeen terävä ajatuksen juoksu? Jotkut ovat "sivuvaikutuksena" jopa ruskettuneet paremmin. Ja monet väittävät tyrosiinin auttavan masennukseen paremmin kuin mielialalääkkeet, vaikka tieteellistä näyttöä asiasta ei olekaan. Tyrosiini voi auttaa myös tupakoinnista luopumisessa.


 L-tyrosiinia saa helposti ja edullisesti tilattua tästä linkistä iHerbistä.





Tyrosiini on aminohappo, jota saa mm. banaanista, kanasta, yogurtista, avokadosta, maidosta, juustosta ja seesamin siemenistä. Ravinnosta saatu tyrosiini ei kuitenkaan välttämättä pääse aivoveriesteen läpi hyödyttämään hermostoa. Puhdas l-tyrosiinivalmiste toimii vähän eri lailla kuin ravinnosta saatu ja voi olla tehokkaammin hyödynnettävissä.

Tyrosiinivalmiste kannattaa ottaa 30 minuuttia ennen ateriaa ja annostus jakaa kahteen tai kolmeen kertaan vuorokaudessa. Voi valmisteen toki ottaa aterian yhteydessäkin, mutta vaikutus voi olla jonkin verran hitaampaa.  B-vitamiineista B6 ja B9 eli foolihappo ovat hyödyllisiä ottaa yhdessä tyrosiinin kanssa. Myös kuparivalmiste on hyödyllinen otettavaksi yhdessä tyrosiinin kanssa. Jos kärsit univaikeuksista, ei tyrosiinia kannata ottaa enää iltapäivän jälkeen.

Ethän anna tyrosiinivalmisteita lapsille. Muistathan lukea myös tyrosiinivalmisteessa mainitut varoitukset. Esim. jos käytät MAO-estäjä mielialalääkkeitä, kilpirauhaslääkitystä tai tiettyjä Parkinsonin tautilääkkeitä ei sinun ehkä kannata ottaa tyrosiinia. Myös migreenistä kärsivien kannattaa olla varovaisia tyrosiinin annostuksen kanssa.


Opiskelu voi joskus olla stressaavaa, esitelmien pito voi stressata, koejännityskin voi huonontaa suoriutumista. Tyrosiinista apua? L-tyrosiinilla on kiistatonta näyttöä stressin lievittämisessä. Huomionarvoista on kuitenkin, että kognitiivinen suoriutumiskyky paranee tyrosiinin käytöllä nimenomaan fyysisestä stressistä kärsittäessä kuten kylmästä, vuoristo-olosuhteissa (kylmä ja ohut ilma) tai huonosti nukutusta yöstä kärsittäessä, ei ehkä niinkään psykologiseen stressiin. Jotkut tutkimukset kuitenkin antavat viitteitä, että l-tyrosiinilisä voisi mahdollisesti auttaa muistamisessa ja suoriutumisessa psykologisessa stressitilanteessa.


Monet tyrosiinia käyttäneet vannovat sen nimeen: opiskelijapilleri, helpompi keskittyä opiskeluun tai työhön myös väsyneenä ja stressaantuneena, paremmin toimiva muisti häiriönalaisenakin, enemmän energiaa urheilla ja nopeampi palautuminen, eroon kahviriippuvuudesta, eroon masennuksesta ja masennuslääkkeistä, eroon kilpirauhaslääkkeistä...


 
 
 
 
IHerb Koodi HUH943 kohtaan Apply Coupon Code


Ja opiskelu jatkuu.


(lähde: http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/tyrosine)
(lähde: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1863555/)
(lähde: http://nootriment.com/l-tyrosine-effects/)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti