sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Koiranruusuöljy ja NOW Foods luomu aromaterapiaöljyt



Tästä löydät helposti tarvitsemasi NOW Foods "luomu" organic eteeriset öljyt, aromaterapiaöljyt. Huomionarvoista on, että öljyt ovat 100-prosenttisia aitoja eteerisiä öljyjä, ei valmiita laimennoksia, vaikka ovat reilun kokoisissa 30 ml pulloissa.



NOW Foods Certified Organic Essential Oils eteeriset öljyt aromaterapiakäyttöön:
 


 Citronella  Cymbopogon winterianus Now-Foods-Organic-Essential-Oils-Citronella-Oil-30-ml




Laventeli  Lavandula officinalis (spp.) Now-Foods-Organic-Essential-Oils-Lavender-30-ml










Rosmariini Rosmarinus officinalis Now-Foods-Organic-Essential-Oils-Rosemary-30-ml

Teepuu Melaleuca alternifolia   Now-Foods-Organic-Essential-Oils-Tea-Tree-30-ml
 
 


Koiranruusu Rosa canina oli näistä itselleni täysin tuntematon, joten paneudutaanpa hieman lähemmin sen käyttökohteisiin.

Koiranruusuöljyä voi käyttää laimentamattomana iholle kuten pienissä määrin laventeliöljyäkin. Yleensähän eteeriset öljyt laimennetaan pohjaöljyyn eli muutama tippa eteeristä öljyä n. 20-30 ml pohjaöljyä esim. manteliöljy tai vehnänalkioöljy. Koiranruusuöljy ei sovi tuoksulampussa käytettäväksi.

Koiranruusuöljyllä on monia positiivisia vaikutuksia ihon terveyteen. Koiranruusuöljy uudistaa tehokkaasti ihosoluja ja pehmentää ja tasoittaa arpikudosta. Jos arpi on todella tuore, kannattaa koiranruusuöljy levittää arven ympärille kunnes iho on parantunut tarpeeksi.

Koiranruusuöljyllä on ihoa nuorentavia ominaisuuksia ja se on hyvä lisä kaikkiin kauneudenhoitotuotteisiin. Koiranruusuöljyssä on paljon A-, E- ja C-vitamiinia sekä gammalinoleenihappoa GLA:ta. Koiranruusuöljy ehkäisee tehokkaasti ikääntymisen merkkejä varsinkin silmänympärysalueen hienoja juonteita ja suun ympärysjuonteita.  Lisäksi koiranruusuöljy suojaa ihoa auringon haittavaikutuksilta, erityisesti se ehkäisee auringon ja ulkoilman ihoa kuivattavaa vaikutusta.

Koiranruusuöljy on niin sanotusti kuiva öljy eli se imeytyy nopeasti ihoon eikä iho jää öljyiseksi, hyvin pieni määrä öljyä riittää. Koiranruusuöljy on enmmän korjaava kuin ihoa ravitseva öljy. Koiranruusuöljy saattaa tukkia ihohuokosia, joten vaikka se on erinomainen hoitamaan aknearpia, voi se aiheuttaa aknen esilletulon. Koiranruusuöljy onkin kasvoille käytettynä parhaimmillaan täsmähoitona eikä koko kasvoille levitettynä.

Koiranruusuöljyllä on muitakin käyttökohteita kuin kauneusöljynä. Koiranruusuöljy vähentää nimittäin tulehdusta. Kööpenhaminan yliopiston tekemässä tutkimuksessa koiranruusuöljy vähensi turvotusta polvinivelissä, alaselässä, lonkissa, käsissä ja jaloissa. Koiranruusuöljy on tehokas ihottumien hoidossa ja sitä voi laittaa auki raavitullekin iholle yli 6-vuotiaille. Koiranruusuöljy on ehdottomasti omimmillaan ja paras arville ja pigmenttihäiriöihin, mutta se vähentää jopa nivelrikosta johtuvaa turvotusta. Palohaavoihin, auringosta tai muusta johtuviin kannattaa laittaa heti tuoreeltaan koiranruusuöljyä yhdessä laventeliöljyn kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti