lauantai 9. toukokuuta 2015

Päivän iHerb ravintolisä kurkuma


Päivän valintani on kurkuma, englanniksi turmeric. Kurkuma on päämausteena curryssa ja sen makua kuvaillaan lämpimän kitkeräksi. Curry saa keltaisen värinsä kurkumasta. Lääkkeiden valmistuksessa käytetään kurkuman juurta. 
 

Kurkumasta voimaa koko keholle! Kurkuma voi olla kaikista tehokkain ravintolisä saatavilla.
Intialaiset ovat aina tienneet kurkuman kurkuminoidien ja näistä erityisesti kurkumiinin lääkinnällisestä tehosta. Kurkumiini on vahva antioksidantti ja sillä on voimakas tulehdusta hillitsevä vaikutus.

Kurkuma sisältää painostaan ainoastaan kolmisen prosenttia kurkumiinia, joten yleensä kurkumiinin hyötyihin pääsee parhaiten osalliseksi korkealaatuista kurkumavalmistetta käyttämällä. MegaFood-Turmeric-Strength-for-Whole-Body -tuotteesta saa kahdesta tabletista 475 mg kurkumiinia, joka on 95 % kurkuman juuriuutteen määrästä. Kurkumiini imeytyy kuitenkin huonosti verenkiertoon, joten mustapippuria suositellaan nautittavan samanaikaisesti kurkuman kanssa.  MegaFood-Turmeric-Strength-for-Whole-Body sisältääkin mustapippuriuutetta, josta 95 % on piperiiniä, joka parantaa kurkumiinin imeytymistä jopa 2000 %!

Kurkumiini taistelee erittäin tehokkaasti tulehdusta vastaan molekyylitasolla. Hiljaisen / matala-asteisen kroonisen tulehduksen uskotaan olevan nykyään monen länsimaisen sairauden taustalla kuten esimerkiksi syövän ja alzheimerin taudin. Kurkumiinin kemiallinen rakenne tekee siitä erinomaisen vapaiden radikaalien neutralisoijan eli se on voimakas antioksidantti. Tämän lisäksi kurkumiini aktivoi elimistön omia antioksidanttientsyymejä toimimaan estämään vapaita radikaaleja vahingoittamasta soluja ja kudoksia. Kurkumiini siis blokkaa suoraan vapaiden radikaalien toiminnan ja sitten aktivoi elimistön omia antioksidanttimekanismeja. Tehokasta kieltämättä.

Kurkumiini vaikuttaa suoraan myös aivotoimintaan lisäämällä aivojen kasvuhormonin BDNF määrää. Monissa aivosairauksissa kuten masennuksessa ja alzheimerin taudissa tämän kasvuhormonin määrä on laskenut. Kurkumiini voi tukea muistia ja oppimista nimenomaan, koska BDNF kasvuhormonin suurempi määrä lisää uusien neuronien muodostumista.

Verisuonten seinämässä on endoteelikerros, jonka toimintaa kurkumiini auttaa ja voi siten ehkäistä sydänongelmia. Syövän etenemistä, kasvua ja leviämistä kurkumiini pyrkii estämään molekyylitasolla. Joidenkin tutkimusten mukaan kurkumiini vaikuttaa syöpäsolujen tuhoamiseen ja vähentää uusien verisuonien syntymistä kasvaimissa. Tärkeintä on kuitenkin, että kurkumiini estää syöpää ylipäänsä syntymästä, erityisesti ruuansulatuskanavaan liittyviä syöpätyyppejä.

Kurkumiinilla on useitakin mekanismeja, joiden avulla se estää alzheimerin tautia syntymästä kuten yllä on jo mainittu tulehdukseen ja vapaisiin radikaaleihin sekä BDNF kasvuhormoniin vaikuttavat toimet. Itse alzheimerin taudissa kurkumiini saattaa pystyä poistamaan amyloidiplakkia, joka voi olla yksi pääsyy taudin oireisiin.

Nivelrikon oireiden hoidossa kurkumiini on ollut erittäin tehokas, joskus jopa tehokkaampi kuin anti-inflammatoriset lääkkeet. Joissain tutkimuksissa kurkumiini on ollut masennuksen hoidossa yhtä tehokas kuin lääkkeet. Kurkumiini saattaa lisätä serotoniinin ja dopamiinin eritystä, jotka ovat aivojen välittäjäaineena toimivia hormoneja. MS-taudin hoidossa kurkumiinista voisi olla myös huomattavaa apua.


MegaFood-Turmeric-Strength-for-Whole-Body-60-Tablets on yleiskurkuma-ravintolisä, jossa on mukana myös muita hyödyllisiä yrttejä ja luonnon C-vitamiinia.


MegaFood-Daily-Turmeric-59,1-g on yleiskurkuma jauheena, jossa tässäkin on luonnon C-vitamiini mukana ja hedelmä- ja marjauutteista mm. bioflavonoideja ja antosyaaneja.

MegaFood-Daily-Turmeric-Nutrient-Booster-Powder-1,97-g ainahan täytyy edes maistaa! Tässä kurkumajauhe sopivan pienessä pussissa maistamista varten.


MegaFood-Turmeric-Strength-for-Joints-60-Tablets on kurkumaravintolisä erityisesti nivelten terveyttä ylläpitämään ja helpottamaan nivelvaivoja, kurkumiinin lisäksi tehoa mm. inkiväärin juuresta.


MegaFood-Turmeric-Strength-for-Liver-90-Tablets on kurkumaravintolisä maksaa silmällä pitäen tukemaan maksan kuntoa.


Eiköhän aloiteta kurkuma ja siten kurkumiinikuuri pikimmiten.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti