lauantai 15. elokuuta 2015

Pesuaineet mielenkiintoisia


Pesuainepakkauksessa pH-arvo kertoisi aineen vahvuudesta ja sopivista käyttökohteista. Käsiastianpesuaineissa ja yleispuhdistusaineissa vettä kestäville pinnoille pH on yleensä välillä 6-8. Kalkkisaostumien poisto onnistuu happamilla puhdistusaineilla, joiden pH on alle 6. Emäksiset, pH yli 8, puhdistusaineet ovat tehokkaita pinttyneeseen likaan. Mielenkiintoista sinänsä kunhan löytäisi tiedon pesuaineen pH:sta pesuainepakkauksesta tai tuotekuvauksesta.

Anioniset tensidit alentavat veden pintajännitystä ja irrottavat likaa. Ionittomat tensidit vaahtoavat vain vähän ja irrottavat tehokkaasti likaa. Polykarboksylaatit estävät irronnutta likaa kiinnittymästä takaisin. Selvääkin selvempää, onneksi ei tarvitse muistaa mitä mikin aine tekee. Ja eipä näistä määritelmistä muutenkaan paljon apua ole, kun shoppailee pesuaineita iHerbin ihmeellisessä maailmassa.

Lähdetäänpäs ensin kylpyhuoneeseen. ATTITUDE-Bathroom-Citrus-Zest-800-ml on kylpyhuoneen ykkösvarustus, kun ajatellaan huoneen siisteyttä ja käyttäjälleen turvallista, luontoystävällistä puhdistamista. Kaakelit, kylpyhuoneen ovi, vessanpönttö, lavuaari, yksi ja sama aine hoitaa kaikki puhtaiksi. Sama tuote sopii myös keittiön pinnoille ja ulkokalusteiden puhdistamiseen. Aineen annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia, kyseessähän ei ole kaikkea mahdollista myrkyllisempääkin myrkyllistä sisältävä tuote, joten odotetaan rauhassa, että ainesosat ehtivät oman osansa työstä tehdä. Sitten jynssätään liat irti ja huuhdellaan. Siinä se. Siistiä, helppoa ja tehokasta. Ja lopputuloksena kiiltävä puhtaus ja raikas luonnollinen tuoksu.

Ecover-Natural-Toilet-Bowl-Cleaner-Pine-Fresh-739-ml vessanpöntönpuhdistusaine on sinulle, jos haluat enemmän kuin yhden purkin kylpyhuoneen pesuvalikoimaasi ja männyn tuoksua. Tämänkin aineen annetaan vaikuttaa muutama minuutti ennen jynssäämistä ja huuhtelua.


ATTITUDE-Fruit-Vegetable-Wash-800-ml ensimmäisenä kun näin tämän tuli mieleen kysymys: mikä on hedelmän ja vihannesten pesuaine. Nimensä mukaisesti  tietysti tarkoitettu vihannesten ja hedelmien pesuun, jotta niistä lähtisi kaikki käsittelyaineet ( myrkyt) pois. Hedelmien kunnollinen pesu ainakin on varmasti perusteltua, mutta jotenkin tuntuu oudolta käyttää pesuun ihan pesuainetta. Eikö pesuaineesta mahdollisesti sitten jää jotakin? Kommenttien perusteella kuitenkin olisi mielenkiintoista kokeilla, että maistuvatko hedelmät ja vihannekset oikeasti erilaisille kunnon pesuainepesun jälkeen.


Seuraavaksi muutama yleispuhdistusaine, joista valita, kun haet hieman luonnollisempaa tai luontoystävällisempää vaihtoehtoa. ATTITUDE-All-Purpose-Citrus-Zest-800-ml on joidenkin ammattisiivoojienkin valinta. Miksei siis sinunkin? Tuotetta ei tarvitse huuhdella pois. Pyyhkäisy riittää.

Mrs-Meyers-Clean-Day-Muti-Surface-Everyday-Cleaner-Geranium-Scent-473-ml on yleispuhdistusaine henkilöille, jotka rakastavat kukkien tuoksua eivätkä välitä muutamasta säilöntäaineesta tai muusta hieman niin ja näin aineesta pesuaineessaan. Vaarallisimmasta päästä tämä pesuaine ei ole. Suihkaus ja pyyhkäisy riittää ja kodissasi on uudestaan ja uudestaan ihana kevään tuoksu. Tyhjän suihkepullon pystyt täyttämään uudelleen lisäämällä 4 ruokalusikallista Mrs-Meyers-Clean-Day-Multi-Surface-Concentrated-Cleaner-Geranium-946-ml -tiivistettä puoliksi vedellä täytettyyn pulloon.

Itselläni alkaa tulla siivouskiintiö täyteen tältä erää, vaikka vasta alkuun päästiin. Bio-Kleen-All-Purpose-Cleaner-Super-Concentrated-946-ml yleispesuainetiiviste voisi olla tutkimisen arvoinen samoin kuin Earth-Friendly-Products -puhdistustuotteet ja GreenShield-Organic -tuotteet.


Joko sinä olet löytänyt suosikkisiivousaineesi iHerbin Household-Cleaners valikoimasta?

Lähteet: Saine-Laitinen Helena, Raikkaat klassikot, Yhteishyvä elokuu 2015, s. 48

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti