keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Parsakaalia, retiisiä ja MegaFood monivitamiineja


Terveystietoiset ihmiset pitävät yleisesti ottaen luomutuotteita terveellisimpinä vaihtoehtoina kuin tavallisesti tuotettuja. Luomutuotteissa on enemmän vitamiineja ja mineraaleja sekä vähemmän torjunta-aineita. Luomutuotteissa oli eräässä kokeessa 19-69 % enemmän antioksidantteja kuin tavanomaisesti tuotetuissa vertailutuotteissa. Tavallisesti tuotettuja hedelmiä ja vihanneksia pitäisi syödä siis yksi tai kaksi annosta enemmän kuin suositeltu viisi annosta päivässä, jotta niistä saisi saman verran antioksidantteja kuin viidestä luomuhedelmä / -vihannesannoksesta.

Parsakaali on yksi tehokkaimmista syöpää estävistä vihanneksista. Parsakaalin teho perustuu sulforaaniin (sulforafaani)  ja ”I3C” indole-3-carbinol:iin. Lisäksi parsakaalista saa seleeniä. Parsakaalista saa parhaimman hyödyn, kun tuoretta parsakaalia höyryttää 3-4 minuuttia. Tällöin sulforaanin vapautumiseen tarvittavaa entsyymiä on tarpeeksi eikä se ehdi tuhoutua. Kyseinen entsyymi tuhoutuu jo minuutissa mikroaaltouunissa tai keitettäessä parsakaalia.

Sulforaanin irtoamista parsakaalista voi edesauttaa syömällä samalla aterialla retiisiä, joka sisältää samaa entsyymiä, jota tarvitaan sulforaanin vapautumiseen. Tämä on tarpeen erityisesti pakastettua parsakaalia käytettäessä. Ennen pakastamista tehtävä esikeittäminen nimittäin tuhoaa sulforaanin ja I3C:n irtoamiseen tarvittavat entsyymit. Esikeittäminen säilyttää vihannesten maun, parantaa värien kirkkautta ja tekee ne hieman vähemmän tilaa vieviksi.Vaikka yrittäisimme syödä miten terveellisesti tahansa, emme välttämättä saa kaikkea tarvitsemaansa yksinkertaisesti jo siitä syystä, että maaperän mineraalipitoisuus on alhainen. Ja kuka näitä kaikkia juttuja edes tietää kuten nyt tämä pakasteparsakaalin hyödyntämisvinkkikin. Ravintolisät ovat paikallaan tukemaan ruokavaliota, etenkin jos ravitsemus on puutteellinen esim. kiireen takia, ja jos sairaudet ja muut stressitekijät verottavat kehoa.


MegaFood naisten monivitamiinit naisille ja MegaFood miesten monivitamiinit miehille ovat erinomainen lisä täydentämään ateriaa kuin ateriaa. MegaFood vitamiinit ovat "oikeita vitamiineja", joita elimistösi pystyy myös hyödyntämään eikä kemiallisia "väärennöksiä". MegaFood vitamiinit ovat Non-GMO ja gluteenittomia.Tasapaino
                           Lue omaa kehoasi ja tuntemuksia

       Opettele tuntemaan itsesi                                                    Kohtuus kaikessa

                                                           Syö monipuolisesti, puhdasta ravintoarvoltaan rikasta ruokaa

                               Harrasta liikuntaa omien tuntemuksiesi mukaan

                                                                                                        Hyödynnä metsässä liikkumista ja sen meditatiivista, parantavaa voimaa

                                                               Muista pysähtyä hengittämään

                              
                                                  Ja NAUTI JOKA HETKESTÄ!


Lähde: http://www.nutricology.com/infocus/201505_jeffery.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti