tiistai 20. lokakuuta 2015

Aubrey Organics luontaiskosmetiikkatuotteiden luonnonmukaisuus

 
Ovatko Aubrey Organics tuotteet 100% luomua?
 

Aubrey Organics tuotteet ovat täysin luonnollisia, ei synteettisiä petrokemikaaleja missään muodossa.

Aubrey Organics tuotteet ovat luontoystävällisiä, koska niistä ei leviä synteettisiä petrokemikaaleja ilmaan, maaperään tai vesistöihin. Tuotteet ovat täysin bio-hajoavia ja tuotteet pakataan kierrätettäviin (HDPE) muovipakkauksiin.

Aubrey Organics tuotteet valmistetaan käsin, ei siis koneellisesti kuten voisi kuvitella näin isosta firmasta kun on kyse. Tuotteita tehdään kerralla pieni määrä, jolloin varmistetaan tuotteiden tuoreus.

TUOTE ON VAIN NIIN HYVÄ KUIN SEN VALMISTUSAINEET! Tämä tiedetään hyvin Aubrey Organics tuotteiden valmistuksessa ja he valitsevat vain parasta alkuperää olevia luonnollisia tai luonnonmukaisesti tuotettuja valmistusaineita. Aubrey Organics ei hyväksy eläinkokeita valmistusaineidensa turvallisuuden tai tehokkuuden määrittämiseen eikä tietenkään valmiiden tuotteidensakaan.

Leaping Bunny - Animal Cruelty FreeKaikissa Aubrey Organics tuotteissa on hyppivä jänis -merkki, joka tarkoittaa, ettei itse tuotetta tai mitään sen valmistusaineista ole testattu eläimillä. Yli 40 vuoden historiansa aikana Aubrey Organics ei ole ikinä käyttänyt eläinkokeita.

The Vegan LogoKaikki Aubrey Organics tuotteet ovat 100% luonnollisia ja melkein kaikki tuotteet ovat vegaaneille sopivia. Vegan-logo tarkoittaa, ettei tuotteessa ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.

Reef SafeAubrey Organics aurinkorasvat eivät vahingoita mereneläviä kuten koralleja ja leviä, kuten monet synteettiset markettiaurinkorasvat tekevät. Jopa 6000 tonnia aurinkorasvaa huuhtoutuu mereen vuosittain, joten tällä asialla todellakin on väliä.

Phthalate Free LogoKaikki Aubrey Organics tuotteet ovat vapaita ftalaateista. Ftalaatit ovat ympäristölle haitallisia, hormonitoimintaa häiritseviä ja lisääntymiselle vaarallisia.

Paraben Free LogoKaikki Aubrey Organics tuotteet ovat parabeenittomia. Parabeeneja käytetään kosmetiikassa usein säilöntäaineina ja ne ovat petrokemikaaleja, joilla on terveydelle haitallisia vaikutuksia.

NSF/ANSI 305 SealNSF/ANSI 305 merkki takaa, että tuote sisältää painostaan vähintään 70% luonnonmukaisesti (organic) tuotettuja valmistusaineita ja tällöin tuotetta on lupa markkinoida lauseella: sisältää luonnonmukaisesti tuotettuja valmistusaineita. Suurella osalla Aubrey Organics tuotteista on tämä merkki, mutta ei kaikilla! Tämä merkki kertoo siis paljon luomuainesosien määrästä tuotteessa.

USDA Organic CertificationUSDA National Organic Program myöntää USDA Organic -merkin. Osalla Aubrey Organics tuotteista on tämä merkki, mutta ei kaikilla. Merkki tunnustaa tuotteen luonnonmukaiseksi. Aubrey Organics pyrkii käyttämään tuotteissaan niin paljon kuin mahdollista luonnonmukaisesti tuotettuja raaka-aineita. Vastaisiko tämä merkki jotakuinkin luomumerkkiä?

Natural Products Association SealNational Products Association (NPA) myöntämä merkki, joka auttaa kuluttajaa valitsemaan mahdollisemman luonnollisen / luonnonmukaisen tuotteen. NPA on voittoa tavoittelematon ja omillaan oleva (hallituksesta irrallaan oleva) järjestö.

BDIH - Certified Natural CosmeticsBDIH Certified Natural Cosmetics logo löytyy Aubrey Organics Euroopassa myytävänä olevista pakkauksista. Merkki on Saksassa myönnetty ja tarkoittaa, että tuotteet valmistetaan parhaista, kasviperäisistä aineista ekologisesti kestävällä tavalla. Tämäkään ei siis ole mikään 100% luomua merkki.


Tässä oli esitelty muutama logo, joita voi etsiä Aubrey Organics tuotteistaan, määritelläkseen tuotteen luomutasoa. Voi kuitenkin todeta, ettei sarja mitään 100% luomua ole. Katsotaan vielä muutama esimerkki herkän ihon kasvojenhoitotuotteista.


Aubrey-Organics-Calming-Skin-Therapy-Cleanser-Sensitive-Skin-100-ml

Herkän ihon puhdistusaine, joka kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. "Hellävarainen saippuapohja sisältää luomujojoba-, -kookos- ja –oliiviöljyä, jonka koostumusta täydentävät iholle tärkeitä aminohappoja sisältävä syväkosteuttava luomukvinoaproteiini ja runsaasti antioksidantteja sisältävä rosmariiniuute."

Tuote sisältää luomuvalmistusaineita (NSF) eli vähintään 70% painosta on luomulaatuisista valmistusaineista. 100% luonnolliset valmistusaineet, joka ei siis tarkoita, että aineet olisivat luomua, mutta mitään pahoja vaahtoamisaineita kuten esim. natriumlauryylisulfaattia näissä tuotteissa ei ole.  Täysin luonnonmukaisesti säilyvä eli ei synteettisiä säilöntäaineita. Vegan-merkki tuotteella on eli ei sisällä mitään eläinperäistä. Tuote on biohajoava ja gluteeniton eikä eläinkokeita ole käytetty missään vaiheessa. Mielestäni tuote vaikuttaa mielenkiintoiselta luonnonmukaiselta vaihtoehdolta. En ole tätä itse vielä kokeillut.

Aubrey-Organics-Calming-Skin-Therapy-Toner-Sensitive-Skin-100-ml

Herkän ihon alkoholiton kasvovesi, joka sitoo kosteuden ihoon jopa 8 tuntia. "Syväkosteuttava, runsaasti antioksidantteja sisältävä punajuuriuute muodostaa iholle suojaavan kalvon, joka lukitsee kosteuden sisälleen."

Tämäkin tuote on tehty 100% luonnollisista valmistusaineista ja sisältää luomuainesosia. Samat logot löytyvät kuin puhdistusaineessakin.

Aubrey-Organics-Calming-Skin-Therapy-Moisturizer-Sensitive-Skin-50-ml

Herkän ihon kosteusvoide, joka kiinteyttää ja hoitaa ihon punoitusta. Ärtyneen ihon punoituksen on kliinisesti todistettu vähenevän merisasterin vaikutuksesta, kun tätä kosteusvoidetta käyttää kaksi kertaa päivässä 28 vuorokauden ajan. "Kosteusvoiteen sisältämä viikunaopuntia suojaa ja kiinteyttää ihoa näkyvästi, saaden ihon näyttämään nuorekkaammalta ja hehkeämmältä."

Tuotteella on samat logot luonnonmukaisuudesta kuin yllä olevilla tuotteilla.


Aubrey-Organics-Lumessence-Lift-Face-Cream-All-Skin-Types-30-ml

Itselläni on ollut tämä kaikille ihotyypeille sopiva ihana Aubrey Organicsin erikoisvoide. "Sisältää kosteuttavaa lunnonmukaista kultaleväuutetta, joka kohottaa ja silottaa ihoa ensimmäisestä levityskerrasta lähtien." Voide oli todella hyvä ja sen todella tunsi kiinteyttävän jo ensimmäisellä kerralla. Voide oli koostumukseltaan mukavan kevyt, mutta se kului aika nopeasti. Ostan tätä varmaan lisää jossain vaiheessa. Tykkäsin todellakin tästä voiteesta ja se oli kauniissa pakkauksessa, hyvä lahjaksikin.

Tuotteella näyttää olevan ainoastaan juokseva pupu-, vegaani- ja gluteeniton -merkit eli tässä tuotteessa on alle 70% luomuainesosia.

Lähteet: http://www.aubreyorganicsuk.co.uk/
http://www.aubrey-organics.fi/ihonhoito.html
http://joutsenmerkki.fi/joutsenmerkki/kemikaalit/

6 kommenttia:

 1. Hei! Tilasin kokeeksi noita aubrey organics kasvojen tuotteita.

  Onko tämä theyers kasvovesi luomua?


  http://eu.m.iherb.com/Thayers-Alcohol-Free-Toner-Unscented-Witch-Hazel-with-Aloe-Vera-Formula-12-fl-oz-355-ml/22436

  Kiitos hyvistä vinkeistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Toivottavasti olet tyytyväinen tuotteisiin.
   Paneudun tähän Thayersiin seuraavaksi. Menee varmaan huomiseen.
   Päivänjatkoja.

   Poista
 2. Hei! Olen katsellut tuolta iherbistä herkän ihon luomu kasvojen puhdistusmaitoa jota ei tarvitse huuhdella pois vedellä ja en ole löytänyt.

  Olisiko sinulla jotain suosituksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kysymyksestäsi. En valitettavasti tiedä ainakaan suoraan mitään tarvitsemaasi, mutta voin katsella sillä silmällä lähiaikoina.

   Poista
  2. Hei taas, en minäkään löytänyt hakukriteereilläsi olevaa puhdistusmaitoa. Itse kokeilisin melkein tätä: http://eu.iherb.com/Acure-Organics-Sensitive-Facial-Cleanser-Fragrance-Free-4-fl-oz-118-ml/47616?rcode=HUH943

   Poista
 3. Hei! Kokeilin pari viikkoa Aubrey Organics, Calming Skin kasvojen puhdistusainetta ja kuivatti iho liikaa.

  Nyt on kokeilussa Cattierin misellivesi ja vaikuttaa ihan hyvältä

  VastaaPoista