perjantai 23. lokakuuta 2015

Thayersin luonnollisia kasvovesiä saa iHerbistä


Thayers kasvovedet ovat edullisia, vain seitsemän euron luokkaa 355 ml muovipullossa. Pehmeä, nuorelta näyttävä, hyväkuntoinen iho luonnollisista valmistusaineista tehdyillä tuotteilla.

Thayers-Alcohol-Free-Toner-Unscented-Witch-Hazel-with-Aloe-Vera-Formula-355-ml

Valmistusaineet iHerbin kuvauksessa: Purified water, aloe barbadensis leaf juice (certified organic filet of aloe vera), glycerin (certified organic vegetable), hamamelis virginiana extract (made from certified organic witch hazel), citric acid, citrus grandis (grapefruit) seed extract.

Valmistusaineet valmistajan sivuilla: Purified Water, Aloe Barbadensis Leaf (Certified Organic Filet Of Aloe Vera), Glycerin (Vegetable), Hamamelis Virginiana (made from Certified Organic Witch Hazel) Extract, Citric Acid, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract.

Glyseriini ei siis taida ollakaan luomulähtöistä (organic). Alapuolella esitellyssä ruusukasvovedessä näin ei edes väitetä iHerbin sivulla, joten kyseessä voi olla ihan vain inhimillinen kirjoitusvirhe.

Aloe vera kosteuttaa ja lisäksi sillä on ikääntymistä hidastavia ominaisuuksia. Aloe vera kiristää ja nuorentaa ihoa. Taikapähkinän kuoriuutteella (witch hazel) on antibakteerinen, anti-inflammatorinen ja hellävaraisesti supistava vaikutus ihohuokosiin. Taikapähkinä on erinomainen rasvaiselle ja akneen taipuvaiselle iholle. Sitruunahappo (citric acid) toimii pH:n tasapainottajana ja puskuriaineena. Greipinsiemenuute (grapefruit seed extract) toimii säilöntäaineena.

Kasvovesi on alkoholiton, hajustamaton, parabeeniton, ftalaatiton, luonnollisesti säilötty, hypoallerginen. Tuotetta markkinoidaan "all natural toner" eli kaikinpuolin luonnollisena kasvovetenä, joka pitkälti voi pitää paikkansa, eihän tässä paljon ainesosia ole. 100% luomu tämä tuote ei kuitenkaan ole, kun jokainen valmistusaine ei ole luomua, organic.

Greipinsiemenuutteesta kyseenalaistus luonnonmukaisuudesta, katso alta. Myös sitruunahappo voi herkimmille aiheuttaa ihon ärtymistä ja allergisia reaktioita.


Thayers-Rose-Petal-Witch-Hazel-with-Aloe-Vera-Formula-Alcohol-Free-Toner-355-ml

Purified water, aloe barbadensis leaf juice (certified organic fillet of aloe vera), glycerin (vegetable), fragrance (natural rose), hamamelis virginiana extract (made from certified organic witch hazel), rosa centifolia (rose) flower water, citric acid, citrus grandis (grapefruit) seed extract.

Tämän kasvoveden juuret ulottuvat yli 120 vuoden päähän, jolloin Rose Thayerin kauneuden ja nuoren ulkonäön salainen resepti sisälsi ruusun terälehtivettä, taikapähkinää, aloe veraa ja E-vitamiinia.

Tuoksun sanotaan olevan luonnollinen ruusu (natural rose), mutta joidenkin mielestä kyseessä on varmasti synteettinen ruusun tuoksu. Yleensä luonnolliset tuoksut ovat peräisin eteerisistä öljyistä, mutta tässä ei mainita tällaista. Eräs kasvovettä kokeillut oli varma, että synteettinen tuoksu aiheutti ihon kihelmöintiä joka kerta, kun hän laittoi kasvovettä. Lisäksi hän sai tuotteesta muutaman kivuliaan kystisen aknen, ja arveli tähän olevan syypää tuotteessa oleva greipinsiemenuute (grapefruit seed extract). Kaliumsorbaatti (potassium sorbate) olisi tämän henkilön mielestä mieluisampi säilöntäaine.


Greipinsiemenuute (grapefruit seed extract) toimii säilöntäaineena ja kuulostaa paljon luonnonmukaisemmalta kuin ehkä onkaan. Citricidal on tämän säilöntäaineen kaupallinen nimi, mutta sitä ei löydy valmistusaineista sillä nimellä, koska luonnollista uutetta ei voi patentoida. Itse greipinsiemenuute käy läpi synteettisen prosessin ja huolena on mahdollinen saastuminen seuraavilla aineilla: benzethonium chloride (ammoniumyhdiste), benzalkonium chloride (ammoniumyhdiste), metyyliparabeeni (methylparaben) ja triklosaani (triclosan). Ammomiumyhdisteet kuten benzalkonium chloride ovat silmille haitallisia.

Grapefruit seed extract (GSE), sometimes referred to as citrus seed extract or Citricidal [INCI name: Citrus grandis (grapefruit) seed extract] Lähde: http://www.hebebotanicals.co.nz/grapefruit-seed-extract-gse-let-the-buyer-beware/
(CITRICIDALTm is presently being used by several major manufacturers of cosmetics and related products and is approved by the CFTA under the Adopted Name "Grapefruit Seed Extract") Lähde :http://www.nutribiotic.com.au/preserv.htm

Greipinsiemen uute voisi olla ihan vain nimensä mukaisesti greipin siemenistä saatua uutetta eikä olisi saastunutta. Mutta - greipinsiemen uutetta käytetään "luonnollisena" säilöntäaineena ja jotta sillä olisi säilöntäaineena tarvittavia ominaisuuksia, se "saastutetaan" tietyillä yhdisteillä, joilta se saa antibakteeriset ja antimikrobiset ominaisuutensa. Sama homma Honeysuckle flower extract uutteen kanssa.


Thayers kasvovedet ovat alkoholittomia ja ne erottautuvat muista taikapähkinää sisältävistä tuotteista korkeammalla tanniinipitoisuudella, koska uute tehdään taikapähkinän kaarnasta tislaamatta, jolloin taikapähkinän hyödyt tulevat paremmin esille. Taikapähkinän tanniineilla on ihohuokosia supistava ja tulehdusta vähentävä vaikutus ilman, että ne kuivattaisivat ihoa.

Kaikki Thayers-tuotteet ovat vegetarian eikä niitä ole testattu eläimillä. Thayers on USA:n vanhin luontaistuotealan yritys, lähtöisin vuodelta 1847. Alkoholittomat, aloe veraa ja taikapähkinää sisältävät ihonhoitotuotteet, kasvovedet tulivat markkinoille 1998. Tuotteita ei markkinoida luomutuotteina vaan täysin luonnollisina. IHerbin tuotekuvauksessa kerrotaan tuotteen sisältävän NSF Certified Organic Ingredients eli NSF sertifioituja luonnonmukaisesti tuotettuja ainesosia. NSF-sertifikaatin saa, kun luomua on painosta vähintään 70%. Tuotteet on tehty USA:ssa amerikkalaisista valmistusaineista.
Taikapähkinä on yksi parhaista luonnon kasvovesistä ja se on voimakkaasti antiseptinen, anti-inflammatorinen, antibakteerinen, arpia parantava sekä ihoa pehmittävä, virkistävä, kirkastava ja rauhoittava. Taikapähkinä sisältää runsaasti fenoleita ja tanniineita ja tekee ihmeitä kaikille ihotyypeille. Se puhdistaa hellävaraisesti ja suojaa ihoa ilman epäpuhtauksilta, kuorii kuolleet ihosolut, poistaa epäpuhtaudet ja roskat ihon alta vahingoittamatta ihon suojakerrosta, aukaisee ja kiristää tukkeutuneet ihohuokoset vähentäen niiden kokoa, säätelee talin tuotantoa, rauhoittaa, tasoittaa, virkistää, elvyttää, parantaa, kaunistaa ja uudistaa ihoa, auttaa palauttamaan ihon joustavuuden ja kimmoisuuden, rauhoittaa kutinaa, vähentää punoitusta ja tulehdusta, tasoittaa ihon sävyä, tukee ja vahvistaa ihon suojamekanismeja, parantaa solujen verenkiertoa, edistää solujen uusiutumista, uudistumista ja kollageenin tuotantoa, estää aknea, näppylöitä, ja infektioita, helpottaa pienten haavojen, palovammojen ja mustelmien paranemista. Käyttöalueisiin kuuluvat myös hyönteisten puremat, pistot, paiseet ja rakkulat. Kaiken tämän lisäksi taikapähkinä vähentää ja auttaa estämään ennenaikaista vanhenemista.
Lähteet: http://natureofeurope.com/thayers-rose-petal-toner-review/
http://www.thayers.com/?fa=faqs
http://www.hebebotanicals.co.nz/grapefruit-seed-extract-gse-let-the-buyer-beware/
iHerb tuotekommentit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti