perjantai 13. marraskuuta 2015

Päädyin uudestaan samaan B-vitamiinivalmisteeseen


Tilasin samalla viikolla kaksi kertaa samaa B-vitamiinia, MegaFood-DailyFoods-Balanced-B-Complex. Tuotteen pitäisi käsittääkseni olla luonnollista B-vitamiinia. Tuote on non-GMO ja siinä ei ole myöskään magnesiumstearaattia. Lisäksi annostus on vain yksi tabletti päivässä ja silti saatavat B-vitamiinimäärät ovat runsaat. Myös folaattia eli luonnollista foolihappoa saa tabletista riittävästi.

B-vitamiinien ensisijainen tehtävä on vapauttaa energiaa hiilihydraateista, rasvoista ja proteiineista. Liikaa energiaa ei kai kellään yleensä ole, joten kannattaa huolehtia riittävästä B-vitamiinien saannista joka päivä. B-vitamiinit ovat vesiliukoisia, joten niitä ei varastoidu elimistöön, vaan joka päivä on saatava lisää monien elimistön perustoimintojen toiminnan varmistamiseksi. B-vitamiinit ovat tärkeitä mm. hermoston toiminnalle, iholle ja silmille sekä aineenvaihdunnalle ja verisoluille.

Eurooppalaiset saavat ravinnon kautta yleensä liian vähän folaattia eli foolihappoa. Niukka folaatin saanti ennen raskautta ja raskauden alkuviikkoina suurentaa riskiä synnyttää lapsi, jolla on hermostoputkien sulkeutumishäiriö eli selkärankahalkio. Useiden tutkimusten mukaan riittävä foolihapon saanti ennen raskautta ja raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana voi vähentää myös vauvan huuli-suulakihalkion ja sydänvikojen riskiä.

Ravinnosta folaatteja saa runsaasti kasviksista, pavuista, täysjyväviljasta ja kananmunasta. B-vitamiinit ovat herkkiä, ja ne voivat tuhoutua kuumuudessa, pitkäaikaisessa säilytyksessä ja ruuan valmistusvaiheissa kuten pestessä, pitkään keitettäessä ja keitinveteen liuetessa. Myös ruoka-aineiden teollinen käsittely voi vähentää ruoka-aineiden B-vitamiinipitoisuutta. Kansainvälisesti suositellaan 400 mikrogramman foolihappolisää. Folaatin saannin varmistaminen on erityisen tärkeää jo pari kolme kuukautta ennen kuin aikoo jättää ehkäisyn pois!

Monet vanhukset saavat folaatin lisäksi liian vähän myös  B12- ja B6-vitamiinia. MS-tautia sairastavat hyötyvät usein B12-vitamiinilisästä.  B-vitamiinit toimivat yhdessä, joten pitempiä aikoja on parempi käyttää yhdistelmävalmistetta kuin korkeita annoksia sisältävää yksittäistä B-vitamiinilisää.
Muita B-vitamiinivalmisteita, joita harkitsin olivat seuraavat, joissa missään ei ole käytetty magnesiumstearaattia:

Garden-of-Life-Vitamin-Code-Raw-B-Complex-120-Vegan-Caps Tätä olisi tarvinnut ottaa kaksi kapselia päivässä. Muuten vaikuttaa kyllä oikein mielenkiintoiselta, luonnonmukaiselta tuotteelta ja varmaan vielä kokeilen joskus tätäkin.

Thorne-Research-B-Complex-12-60-Veggie-Caps Tässä olisi todella paljon B12-vitamiinia kahdessa hyvin hyväksikäytettävässä muodossa. Myös folaatti on kahdessa eri muodossa. B6-vitamiinia ja B2-vitamiinia eli riboflaviinia on huimat määrät, mutta näistä määristä hyvin pieni osa on fosfaattimuotoista kuten olisi toivottavaa.

Thorne-Research-Basic-B-Complex-60-Veggie-Caps Tässä perus-B-vitamiinissa on suuremmat määrät fosfaattimuotoisia B6- ja B2-vitamiineja kuin ylläolevassa. Itse en ole kovin innostunut syömään isoja määriä synteettistä huonosti imeytyvää vitamiinimuotoa.

Jos haluaa lisätä B12-vitamiinin saantia, niin Pure-Advantage-B-12-Spray-500-mcg-30-ml olisi kustannustehokas valinta.B-VITAMIINEISTA ENERGIAA JOKA TASOLLE; SOLUILLE, PSYYKELLE JA FYYSISIIN TOIMINTOIHIN. TERVEYTTÄ VERENMUODOSTUKSEEN JA  SYDÄMELLE, TASAPAINOA ELÄMÄÄN HYVINTOIMIVAN IMMUUNIPUOLUSTUKSEN JA STRESSIN HALLINNAN KAUTTA.
 
 

 
 
Läsnäolo on kykyä olla tässä hetkessä.
 
Tietoisuus sisältää kyvyn olla tietoinen kehosta, läsnäolevista tunteista ja ajatuksista.
 
Hyväksymisen kyky on kaikkea kannatteleva syli. Se ei pukkaa epämiellyttäviäkään asioita pois. Hyväksyntä sanoo "kyllä" elämälle.
 
 
 
KYLLÄ ELÄMÄLLE, KYLLÄ B-VITAMIINEILLE JA IHERBILLE JA KYLLÄ KIITOS, KYLLÄ MYÖS IHERB-ALENNUSKOODILLE HUH943
 
 

 
Kiitos. Ja taas mennään.Lähteet: http://www.gardenoflife.com/ProductsforLife/THEVITAMINCODEsupsup/TargetedNutrientFormulas/RAWBComplex/tabid/1645/Default.aspx
Ekholm Virpi, Äiti, tarkista lääkityksesi, terveydeksi! 3/2015
Amway, hyvinvointi, tuote- ja markkinointiopas ravinto ja hyvinvointi
Kiviluoma Merja, Leena Pennasen tie: Etsimisestä hyväksyvään läsnäoloon, Sielun peili, 6/2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti