tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kalanmaksaöljyä ei ole käytetty turhanpäiten iät ja ajat








Kalanmaksaöljy on mahtava luonnollinen omega-3-rasvahappojen sekä A- ja D-vitamiinin lähde.

Kokmukset ympäröivästä maailmasta muuttavat aivojen rakennetta jatkuvasti ja perinpohjin kaikilla eliöillä, joilla on hermojärjestelmä. Aivosi toisin sanoen muuttuvat, kun luet tätä juttua. Aivojen kehitys jatkuu niin kauan kuin elämme ja tarjoamme aivoillemme virikkeitä.

Aivoissa on runsaasti D-vitamiinin vastaanottimia eli reseptoreita. D-vitamiinilla onkin tärkeä merkitys aivojen toiminnalle ehkäisten mm. masentumisen ja unihäiriöiden riskiä. Kalanmaksaöljystä saa D-vitamiinin lisäksi EPA:a muistia suojaamaan ja aivojen erityisesti tarvitsemaa DHA:ta, jonka pitoisuus keskushermoston soluissa laskee vanhenemisen myötä.

Miehen aivot ovat suuremmat ja painavat kymmenen prosenttia enemmän kuin naisen aivot. Naisilla on tietyissä aivojen osissa enemmän harmaata ainetta ja monimutkaisempaa ja laajempaa aivosolujen välistä viestintää etenkin otsalohkossa. Tämä alue säätelee harkintaa ja päätöksentekoa. Tutkimusten valossa näyttäisi siltä, että naiset ovat parempia tekemään monta asiaa yhtä aikaa, miehet taas keskittyvät paremmin yhden asian loppuun viemiseen.




Kalanmaksaöljystä saa rasvaliukoista A-vitamiinia, jota tarvitaan näkökyvyn ylläpitoon, solujen kasvuun, kudosten erilaistumiseen ja suvunjatkamiskykyyn sekä sikiönkehitykseen. Elimistö ei itse pysty valmistamaan A-vitamiinia, vaan se on saatava ravinnosta. Varsinaista A-vitamiinia eli retinolia on eläinkunnan tuotteissa, maksassa, kananmunassa, voissa sekä rasvaisissa maitovalmisteissa.

Monet tutkijat uskovat naisen etsivän kumppania, joka pystyy tarjoamaan emotionaalista ja taloudellista turvaa, toisin sanoen miestä, josta tulee hyvä isä ja elättäjä. Mies taas etsii naista, joka on riittävän nuori ja terve saamaan jälkeläisiä. Ihminen valitsee kumppnin, joka muistuttaa fyysisesti häntä itseään. Kun naisilta kysytään, mikä mahdollisessa kumppanissa on kaikkein tärkeintä, yhdeksän kertaa kymmenestä vastauksena on huumorintaju. Huumorintaju vaatii älyä ja kertoo viehätysvoimasta.

Jopa puolet A-vitamiinista kuluu näkökyvyn ylläpitoon. A-vitamiinin puute estää näköpigmentin muodostumista ja aiheuttaa näkökyvyn, erityisesti hämäränäön huononemista sekä sarveiskalvomuutoksia. Huulten kuivuminen ja halkeileminen sekä ihon kuivuminen ovat tyypillisiä A-vitamiinin puutosoireita. A-vitamiini taistelee myös flunssaa vastaan ja ehkäisee limakalvojen tulehduksia (virtsarakko, keuhkot, kurkku, nenä ja silmät).




Karoteenit ovat A-vitamiinin esiasteita, jotka muuttuvat elimistössä retinoliksi. Esimerkiksi kalanmaksaöljystä saatavan retinolin ja esimerkiksi porkkanasta ja parsakaalista saatavien karoteenien vaikutus ja imeytyvyys elimistössä on erilainen. Retinolit imeytyvät hyvin saadusta määrästä riippumatta, kun taas karoteenien imeytyminen huononee saannin ollessa runsasta. Beetakaroteenin vitamiinivaikutus on vain kuudesosa retinolin vaikutuksesta. Vaikka saataisiin runsaasti beetakaroteenia, elimistö muodostaa siitä A-vitamiinia korkeintaan 3000 IU päivässä.

Rakkaus on alue, jolla miehet ja naiset muuttuvat hyvin samanlaisiksi, tosin vain joksikin aikaa. Näyttää siltä, että mies ja nainen eivät ole missään muussa asiassa niin erilaisia kuin keskinäisessä kommunikaatiossa - ja ettei mikään muu aiheuta yhtä paljon kitkaa. On melkoisesti tieteellisiä todisteita siitä, että miehet kuulevat, kuuntelevat, ymmärtävät ja tuottavat puhetta eri tavalla kuin naiset. Miehet eivät synnynnäisesti ole taitavia lukemaan ei-sanallisia viestejä. He eivät ole ajatustenlukijoita, kuten miehet itse asian ilmaisevat.


Carlson-Labs-Cod-Liver-Oil-Gems-Super-1000-mg-250-Soft-Gels  ovat hyvälaatuisia kalanmaksaölykapseleita, joiden käyttö on hyväksi sydämelle, aivoille, näölle ja nivelille. Myös tuotteen E-vitamiini on hyvässä d-alfatokoferolimuodossa.





Lähteet: 
Stenroos Birgit, A-vitamiinin puutos TerveysTieto 3/16
Legato Marianne, miksi miehet eivät muista mitään JA naiset liiankin hyvin, Gummerus Kustannus Oy, 2007
Luontaisterveys 8/2015
Pakeman Sinikka, Teveellisen ravinnon aakkoset, Gummerus Kirjapaino Oy, 2000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti