sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

MS-tauti tukea ravintolisistä


"Meitä askarruttaa se, olemmeko muiden veroisia ja tulemmeko hyväksytyksi porukkaan."


Jos ihmisellä on kykyä kasvaa, se tapahtuu usein vastoinkäymisten avulla, joista vaikea sairaus on yksi. Kysymys onkin siitä, osaako pysähtyä, omalla tavallaan. Ahdistus, masennus ja suru ovat joskus välttämättömiä.

Vaikeaan sairastumiseen liittyy yleensä, että ihminen alkaa miettiä omaa elämäänsä ja tekemiään valintoja. Arvo on siinä, että pohtii asioita ja tekee haluamiaan korjausliikkeitä. Moni löytää sairauden kautta tien omannäköiseen elämään.

Diagnoosin saaminen herättää hyvin monenlaisia tunteita. Elämä ei enää tunnu samalta. Ensimmäiset kolme kuukautta diagnoosin saamisesta ovat yleensä vaikeimpia. Vähitellen ihminen sopeutuu tilanteeseen, masennus ja ahdistus vähenevät ja toivolle tulee enemmän tilaa.

Moni pelkää nopeasti vaihtelevia, voimakkaita tunteita. Kannustavaksi tarkoitetut, rohkaisevat sanat saattavat suututtaa, koska kuluneet kliseet eivät istu sairastuneen tunnetilaan. On tärkeää saada käydä asioita rauhassa läpi ja tulla hyväksytyksi. Nuori ihminen miettii, rakastaako kukaan häntä enää rajoituksineen. Voiko hän joskus perustaa perhettä?

Mieli tarvitsee aikaa. Vaikeistakin asioista voi puhua, jos on välittämisen ilmapiiri. Toivolla on monta porrasta. Ihmiseltä on vaikea ottaa pois toivoa, se on meissä niin syvällä.


"On oikeastaan aika hauskaa, miten matala kynnys on jutella ihmisen kanssa, jolla on samantapainen tilanne, vaikka jokaisen sairaus onkin erilainen." 






MS-tauti: tulehdus, inflammaatio, aivoissa hapetusstressi, huonosti toimivat mitokondriot






Asetyyli-l-karnitiini pari kertaa viikossa auttamaan aivosumusta ja fatiikista eroon pääsyä.

Serrapeptaasista voi olla apua MS-tautiin. Mahdollisesti syö pois plakkia aivoista??? Serrapeptaasi hajottaa elotonta kudosta.


Muita hyödyllisiä ravintolisiä MS-tautia sairastaneille voisivat olla ainakin magnesium, jodi, seleeni, E-vitamiini, karnosiini, berberiini, MSM ja B3-vitamiini.

Kaikkia tarpeellisia ravintolisiä löytyy edullisesti iHerbistä.







MS-taudin kulkuun voi mahdollisesti vaikuttaa myös laadukkaalla ravinnolla. Itse tehtyä ruokaa tuoreista puhtaista raaka-aineista mieluiten suoraan tilalta ilman välikäsiä. Mausteiden rikastama maku ja voimakas väri ovat laadukkaan ruuan lääkinnällinen osuus.

Lääkäri Antti Heikkilän mukaan kaikki krooniset sairaudet ovat tulehdussairauksia. Tulehduksen pahimmat aiheuttajat Suomessa ovat maitotuotteet, valkosokeri, valkovehnä ja luultavasti muutkin viljat. MS-tautia sairastavan ja ravintoasioihin perehtyneen Olli Postin mukaan jo jalkojen upottaminen suolaiseen meriveteen on tulehdusta laskevaa. Suolalla on antibioottisia vaikutuksia ja Olli suosittelee puhdistamaan elimistöä ja huuhtelemaan kuona-aineita pois suolavedellä.

Jokaiselle löytyy varmasti keino jos toinenkin taistella MS-tautiaan vastaan.




Myllertävässä maailmassa ja impulssien aallokossa on helppo hukata yhteys sisäänpäin. On hyvä muistuttaa itseään sisäisestä voimastaan ja sen vaalimisesta ja vahvistamisesta. Aina on mahdollisuus käyttää järkeä ja vaikuttaa omaan elämäänsä. On vain lähdettävä tarpeeksi pienistä asioista liikkeelle.



ELÄMÄSSÄ AJATUKSEN, TUNTEEN JA TEON TULISI OLLA SAMANSUUNTAISIA.



Ihminen pyrkii selvittämään oman arvopohjansa ja elämään sen pohjalta merkityksellistä elämää. Itsetutkiskelun avulla pinnan alta paljastuvat syvemmät arvot ja velvollisuudet, jotka sytyttävät motivaation liekin sydämeen.


Oman elämän siivouksessa on antauduttava tutkimaan sitä, mikä on totta ja mikä mielikuvaa, turhaa varjoa. Asioiden työstäminen vahvistaa sisäistä harmoniaa ja rauhaa, heijastaen samaa ympärilleenkin.



TANSSI, LAULU, HILJAISUUS JA TARINANKERRONTA OVAT HYVIÄ MENETELMIÄ ELÄMÄNVOIMAN YLLÄPITÄMISEKSI, SIELUN JA SISÄISEN YHTEYDEN VAHVISTAMISEKSI.







Lähteet:
http://ccsvi-erkki.blogspot.fi/2012_06_01_archive.html 
Aalto Inkeri, Vaikea sairaus voi olla henkisen kasvun paikka, Tunne & Mieli 3/2016 
Kiviluoma Merja, MS-tauti hallinnassa laadukkaalla ravinnolla, Luontaisterveys 3/2016
Liuksiala Katja, Astu soturin polulle,  Tunne & Mieli 3/2016 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti