maanantai 27. kesäkuuta 2016

Monta arvoitusta ratkaisematta erilaisten kasvilajikkeiden paremmuudesta


Elintapavirheisiin liittyvät sairaudet tuovat ravintoasiat näkyvästi esiin


Macrolife-Naturals-Miracle-Reds-Superfood-Goji-Pomegranate-Acai-Mangosteen-283,5-g

on mahdollisimman hyvänmakuinen, probiootteja, antioksidantteja ja entsyymejä sisältävä superfood-jauhe 19 eri hedelmästä ja marjasta.

Jauhe on Non-GMO ja gluteeniton. Yhdestä ruokalusikallisesta saa viisi annosta hedelmiä ja marjoja päivässä suosituksen jo ylitettyä. Tuote auttaa saavuttamaan paremman happo-emäs-tasapainon alkalisoimalla kehoamme.

Sisältää kasvisteroleja, jotka saattavat alentaa kolesterolia ja ehkäistä sydän ongelmilta. Elimistön kosteustasapainosta huolehtivat fytoravinteet ja entsyymit vähentävät lihaskipuja ja tekevät tuotteesta erinomaisen palautumista helpottavan lisän kaikille aktiivisille henkilöille. Varsinkaan kesällä ei ehkä innostu hikilenkistä, mutta esimerkiksi sulkapallo on erinomaisesti kesään sopiva kunto- ja terveysliikuntalaji. Joko teillä on sulkapallomailat kaivettu esille?


Auttaa pitämään huolta sinustakin.

Kysymyksiä tuntuu olevan ilmassa enemmän kuin vastauksia.

Nutrigenomiikka on tutkimusmenetelmä siitä miten ravintoaineet vaikuttavat ihmisen geeneihin ja niiden toimintaan. Nutrigenetiikka taas tutkii ihmisen perimän vaikutusta siihen, miten ihminen pystyy hyödyntämään ravintoaineita.

Varmaa on, että kasviksia pitää olla lautasella runsaasti ja osa kypsentämättöminä. Kasviksiin lasketaan myös hedelmät ja marjat.


 Suhtautuminen kasviksiin on suoraan verrannollinen kansan terveyteen.


Kasvisten ainesosat suojaavat maksasoluja ja mahdollistavat detoksifikaation ja muut maksan toiminnot. Kasvisten tärkeää merkitystä on sekin, että ne täyttävät lautasta ja vatsaa kevyesti runsain ravintein, jolloin tuhdimpien ruoka-aineiden määrä pysyy kohtuudessa. Ilman kasviksia ruokalautanen on paitsi väritön myös tasapainoton; maksaan virtaa rasittavan paljon rasvaa, proteiineja tai sokereita.

Lajikkeissa on eroa. Hyvä esimerkki on peruna, johon voi kehittyä solaniinia, jos mukula on vihertynyt, kolhiintunut tai siinä on yli 0,5 cm ituja. Suomalaisten herkussa, varhaisperunoissa on myös solaniinia. Joitain kauppaperunalajikkeita on poistettu markkinoilta korkean solaniinipitoisuuden takia.Macrolife-Naturals-Macro-Greens-Nutrient-Rich-Superfoods-283,5-g 

on tieteeseen perustuva puhdistava fytoravinne-viherjauhe, jonka perustana on terveellinen ohranoras, barley grass. Ohranoras tasapainottaa tehokkaasti elimistön happamuutta eli tuote alkalisoi ja antaa lisäksi runsain mitoin lisää stimulanteista vapaata energiaa ja elinvoimaa.

Tuotteen katsotaan olevan gluteeniton, mutta koska se sisältää ohranorasta ei se välttämättä sovi keliakiaa sairastaville.

Tällä superfoodjauheella tuskin turhanpäiten on todella hyvät käyttäjäkommentit. Eron olotilassa huomaa tuotetta käyttäessä. On aivan uskomatonta, miten paljon tulee energiaa, kun keho ja mieli puhdistuvat. Ihminen on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.


Vihreiden kasvien viherhiukkasten parantavaa ja uudistavaa voimaa on käytetty hyväksi kautta ihmiskunnan historian. Tieteellisiä tutkimuksia on niukasti, mutta käytännön kokemusta runsaasti. Vehnänoraita, versoja ja muita vihreitä kasveja on käytetty puhdistuskuureissa ja paastoissa. Niiden virkistävät, suolentoimintaa tehostavat, kudoksia uudistavat ja immuniteettia vahvistavat vaikutukset tunnetaan hyvin.Ravinnon sisältämät yhdisteet vaikuttavat ihmiseen jo sukusolujen kehittymisen aikana - eli usean sukupolven yli. 
Kesällä kaikki on toisin.

Kasvisten syöminen raakana tai hapatettuina on todennäköisesti terveellistä, koska osa ravintoaineista ja myös osa hyödyllisistä mikrobeista tuhoutuu kypsennyksessä. Noin 30 prosenttia kasvien luontaisista maitohappobakteereista kestää ruuansulatuskanavassa ja vaikuttaa ihmisen mikrobistoon tai jää suoliston mikrobistoon jopa pysyvästi.

Suolistomikrobit pystyvät vaikuttamaan ihmisen hermojärjestelmään suoraan tai tuottamaan samantyyppisiä tai samoja aineita kuin ihmisen hermoston säätelyjärjestelmän aineet ovat. Tällainen on muun muassa aivojen välittäjäaine serotoniini.

Tiedetään, että luomukasviksissa on erilainen mikrobisto kuin mineraalilannoitetuissa kasveissa. Sitä, kumpi mikrobisto on terveellisempi ihmisen kannalta, ei tiedetäkään. Myös kasvien jalostus uusiksi satoisiksi ja joskus myös taudeille hyvin vastustuskykyisiksi hybridilajikkeiksi on vaikuttanut mikrobistoon.

Perinteinen, suomalainen rukiin siemenlajike tuottaa satoa vain 2 000 kg/ha, kun taas uudet hybridilajikkeet tuottavat jopa 10 000 kg/ha. Uuden lajikkeen huono puoli luomuviljelyssä on sen mitta, vain reilun metrin. Korkeammat lajikkeet pystyvät nimittäin kilpailemaan rikkaruohojen kanssa.

Torjunta-aineita pitäisi tutkia tarkemmin. Eli sitä, miten kasvin ominaisuudet muuttuvat, kun tauteja aiheuttavat mikrobit poistetaan tai miten maan mikrobisto muuttuu vuosien tai vuosikymmenten käytön aikana ja miten se puolestaan vaikuttaa kasvien elintarvikelaatuun tai ravintoainepitoisuuksiin. Voi olla, että jotkut haitalliset muutokset näkyvät vasta seuraavissa sukupolvissa. Joidenkin torjunta-aineiden käyttö vaikuttaa jo hedelmällisyyteen sperman laadun heikkenemisenä.


Yksi hyödyllinen ainesosa kasveissa ovat fenoliset yhdisteet. Ne ovat aineita, jotka antavat kasveille esimerkiksi punaisen, violetin tai ruskean värin. Osa fenolisista yhdisteistä on värittömiä. Suomessa ja muuallakin on jalostettu mahdollisimman tummanvärisiä kasviksia, kuten omenia, tomaatteja ja paprikoita. Osa kasveista taas on jalostettu mahdollisimman vähän fenolisia yhdisteitä sisältäviksi, koska kitkerä maku ei ole ihmisen mieleen.

Fenoliset yhdisteet, joita on tuhansia, ovat luontaisia puolustusmolekyylejä, joten niitä kannattaisi kasveissa säilyttää. Kaikkia fenolisia yhdisteitä ei suinkaan vielä tunneta, eikä varsinkaan niiden yhteisvaikutuksia. Fenoliset yhdisteet ovat luultavasti ihmisille välttämättömiä, sillä ne vaikuttavat geeneihin esimerkiksi vaimentamalla tulehduksia.


Mikrobit ovat monin tavoin kasvien hyvinvoinnille tärkeitä. Mikrobit joko tuottavat kasveihin yhdisteitä tai ne ärsyttävät kasvit itse tuottamaan niitä. Useat kasvit pystyvät tuottamaan antimikrobioottisia ja antivirioottisia yhdisteitä, joilla mahdollisesti tulevaisuudessa pystytään hoitamaan antibioottiresistenttien mikrobien aiheuttamia tulehduksia.

Macrolife-Naturals-Macro-Berri-Reds-Berri-Superfood-For-Kids-Fruits-Berries-95-g

Kaikenikäisille lapsille 3-103 -vuotiaisiin tykkäsit sitten helteestä tai et!

Ei sisällä fruktoosi-glukoosisiirappia, high fructose corn syrup.

Maissitärkkelyksestä valmistetut runsasfruktoosiset siirapit ja niiden runsas käyttö juomissa kuten esim. Coca Colassa, on erittäin paha maksan kannalta. Tavallisessa sokerissa on glukoosin lisäksi fruktoosia sitoutuneena disakkaridiksi, joka ruoansulatuksen täytyy hajottaa. Siirapeissa fruktoosia on enemmän ja se on vapaana ja liian helposti saatavilla. Fruktoosi-glukoosisiirappeja pidetään Yhdysvalloissa yhtenä suurimmista syyllisistä lihavuus- ja NAFLD-epidemiaan (alkoholista riippumaton rasvamaksa).

Yhdysvalloissa yleisesti ketsupeissa, salaatinkastikkeissa ja kokovehnäleivissä käytettävä maissitärkkelyksestä valmistettu fruktoosisiirappi, high fructose corn syrup sisältää usein myös elohopeaa, joka on peräisin valmistusprosessista.


Maailma on täynnä tutkimustietoa marjojen terveyttä edistävistä ja sairauksia ehkäisevistä vaikutuksista. Marjojen ravintotiheys on suuri eli niissä on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, mutta vähän energiaa. Marjojen hyvät vaikutukset johtuvat paljolti antioksidanttivaikutteisista polyfenoleista, joita marjoissa on enemmän kuin tavallisissa tuontihedelmissä. Runsas, säännöllinen marjojen käyttö tervehdyttää maksaa.

Marjojen tulehdusta ehkäisevät vaikutukset välittyvät ilmeisesti polyfenolien kautta. Ne estävät tulehdukseen liittyvien entsyymien syklo- ja lipo-oxygenaasien toimintaa ja tulehduksen välittäjäaineiden syntyä. Väestötutkimuksista tiedetään, että polyfenolit yhdistyvät vähäisempään määrään kroonisia tulehduksellisia sairauksia. Polyfenolit eivät varastoidu vaan poistuvat elimistöstä, joten niitä on nautittava jatkuvasti. Polyfenolien hyödyllisestä vaikutuksesta diabeetikoiden verensokeriin on viitteitä.

Kasvikunnan tuotteiden antioksidantit estävät ihmiskehoa härskiintymästä eli estävät haitallisia hapettumisreaktioita. Laboratoriotutkimusten mukaan kaikki marjat estävät rasvojen hapettumista.Juhannus, jolloin voi tehdä yöttömän yön taikoja on vain kerran vuodessa, mutta Macrolife-jauheita voi käyttää ympäri vuoden! Tiedä sitten takaavatko nämä jauheet naimaonnea, suotuisia säitä ja hyvää satovuotta??? Lähteet:
http://www.naturalnews.com/054441_HFCS_mercury_contamination_high_fructose_corn_syrup.html 
Ruuti Marja, Terve maksa avain hyvinvointiin, Mividata Oy 2015
Piispa Mira, Torjunta-aineet saattavat heikentää lisääntymiskykyä, Luontaisterveys 4/2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti