maanantai 12. syyskuuta 2016

HealthForce Superfoods apua miten kyseenalaistettava laatu


Healthforce-Nutritionals ravintolisiä myydään iHerbissä ja olen niitä itsekin kehunut. Nyt täytyy kuitenkin kyseenalaistaa asianlaita.

http://www.naturalnews.com/055266_shilajit_heavy_metals_health_warning.html

HealthForce Shilajit Supreme -tuotteesta on löytynyt hälyttävän suuret määrät raskasmetalleja: lyijyä ja arsenikkia. Myös kuparia, nikkeliä ja alumiinia tuotteesta löytyi paljon. Kyseinen tuote on kielletty Kanadassa korkean lyijypitoisuuden takia. IHerbissä ei onneksi tätä tuotetta ole myynnissä, mutta miten mahtaa olla muiden HealthForce-tuotteiden puhtauden ja terveellisyyden kanssa???
Lyijy on yksi kaikkein eniten tutkituista ympäristömyrkyistä, joka erityisesti tetraetyylilyijyn käyttöönoton jälkeen (käyttö pääasiassa bensiinin lisäaineena) 1990-luvulle saakka muodostui merkittäväksi terveysriskiksi. Aiemmin lyijyä käytettiin myös mm. maaleissa, joita saattaa olla vielä joillakin pinnoilla ja esineissä. Metsästyksessä ja ammunnassa käytettiin aiemmin lyijypitoisia ammuksia; vesijohdoissa on aiemmin käytetty lyijypitoisia juotosliitoksia; samoin elektroniikassa juotosaineena on käytetty lyijyä. Kaikista näistä lähteistä kertyy vähäninen lyijyaltistus, joka saadaan pääasiassa ravinnon mukana.

Pitkäaikainen ja jatkuva lyijylle altistuminen saattaa aiheuttaa aikuisilla ennenaikaista muistin heikkenemistä. Lyijy on kytketty erittäin suureen määrään erilaisia terveysvaikutuksia kuten munuaisvauriot, kuulohäiriöt, henkisen kehityksen häiriöt, älykkyysosamäärän lasku, anemia, ja virtsakoostumuksen muutokset. Selkein näyttö lyijyn haitoista koskee lasten älyllistä kehittymistä.

Lyijy kertyy luuhun, josta sitä vapautuu vereen vielä vuosien kuluttua sen jälkeen, kun altistuminen on päättynyt. Lyijy on luokiteltu todennäköisesti syöpää aiheuttavaksi aineeksi.

Lähteet:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=uut00333&p_teos=uut&p_osio=109&p_selaus=
http://fi.opasnet.org/fi/SETURI/TEKAISU:_Lyijyn_tautitapausm%C3%A4%C3%A4r%C3%A4_ja_tautitaakka_arviot 
http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1424838918081

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti