maanantai 3. lokakuuta 2016

Propoliksesta apua mitä erilaisempiin vaivoihinMehiläiskittivaha, propolis on vahamaista, ruskeaa ainetta, jota työmehiläiset valmistavat puiden silmujen eritteestä ja sitä käytetään pesän lämpöeristeenä ja puhdistusaineena, jolla mehiläiset pitävät kennot puhtaana bakteereista, homesienistä ja viruksista. Mehiläispesä onkin yksi antiseptisimmista paikoista, joita tunnetaan.


Yhtä tehokas antibiootti kuin penisilliini

Kohottaa elimistön omaa luonnollista vastustuskykyä

Propolis sisältää vitamiineja, hivenaineita, entsyymejä, aminohappoja, glykosideja ja flavonoideja. Rohdoksen antimikrobiset ominaisuudet johtuvat pääasiassa sen sisältämistä flavonoideista, kuten pinosembriini, galangiini, pinobanksiini ja pinobanksiini-3-asetaatti.

Sisäisesti propolis sopii flunssan ja nielun hoitoon. Propolista käytetään suun limakalvojen, ikenien, kurkun, vatsan ja suoliston limakalvojen ärsytystilojen hoitoon. Ulkoisesti haavojen hoitoon, ihottumiin, sieni-infektioihin ja hyönteisten puremiin. Propolis stimuloi solujen ja kudosten kasvua ja nopeuttaa näin paranemista.

Propolista voi pureskella kuin purukumia,  mutta usein kaupallinen propolis on uutettu alkoholiin, jolloin sitä on helppo nauttia tipoittain. Propoliksen teho ei karkaa eikä kärsi vaikka sekoittaisit sen mihin juomaan hyvänsä.

Propoliksen ominaisuudet ja koostumus vaihtelevat kasvin alkuperästä riippuen. Mehiläiset keräävät propolista mm. kuusen, koivun, pajun ja männyn silmuista. Väri saattaa vaihdella vaalean keltaisesta tumman ruskeaan. Jotta propoliksesta saadaan irti täysi hyöty, se on tiivistettävä voimakkaaksi uutteeksi. Propoliksen vaikuttavat aineet liuotetaan enimmäkseen alkoholiin.

Noin yksi ihminen 10 000:sta voi olla allerginen propolikselle, joten uuden käyttäjän pitää aloittaa varovasti, pienillä annosmäärillä. Varsinkin siitepölyallergisten kannattaa testata varoen. Hunaja-allergikoille propolis ei sovi. Propolistippoja käyttäessä on varottava, ettei sotke paikkoja, sillä propolis ei lähde millään pois vaan värjää kohdan ruskeaksi.Propoliksen käyttökohteita:


Hyönteisten puremat
Käheä kurkku, kurkkukipu
Rakko kantapäässä
Huuliherpes
Finnit
Syylät, känsät
Kynsisieni
Haavat, ihottumat, palovammat
Ientulehdus, hammassärky, aftat
Vatsan tasapainottaminen matkoilla
Vatsahaava
Virtsarakontulehdus
Lihas- ja nivelkivut
Reuman hoito
Elimistön hiivaongelmien hoito
Hormonitoiminnan tasapainottaminen
Koiran tulehtuneet tassutPropolis on tunnettu jo faaraoitten Egyptissä missä sitä käytettiin muumioiden balsamoinnissa. Myös antiikin kreikassa se tunnettiin hyvin mistä nimikin juontaa ”pro” puolesta ja ”polis” kaupunki eli kaupungin puolesta. Venäjällä tunnetaan sanonta: ”Ellei mikään muu auta niin propolis auttaa”. Venäjällä propolista tiedetään käytetyn menestyksellisesti jopa tuberkuloosibakteerin tuhoamiseen.
Monille pikkulapsille laitetaan toistuvien korvatulehdusten vuoksi ihan turhaan putket korviin.

"Tyttäreni molemmat lapset olivat lastentarhassa päivähoidossa, ja aina kun tarhaan tuotiin yksikin nuhainen lapsi, useimmat muut lapset saivat tartunnan. Tyttäreni lapset eivät koskaan poteneet mitään räkätauteja tai korvatulehduksia, sillä heille laitettiin joka ilta yksi tippa propolista iholle molempien korvalehtien taakse ja yksi tippa molempiin kantapäihin. Olen neuvonut tämän konstin monille asiakkailleni, eikä tulehduksia ole tullut."


"- Eräs hoidoissani käynyt nainen odotti yhdeksättä lastaan ja kysyi neuvoani, koska oli saanut iskiasvaivan eikä uskaltanut ottaa särkylääkkeitä. Neuvoin voitelemaan selän ja pakarat propoliksella, ja seuraavana aamuna hän soitti ja kertoi, että vaivat olivat poissa. Propolis on auttanut myös sisäänkasvaneen varpaankynnen aiheuttamaan tulehdukseen ja jopa kihtiin, kun muuan tuttavani oli erehtynyt syömään grillattuja katkarapuja ja juomaan lasillisen shampanjaa. Myös rikkoutuneesta kynsinauhasta alkanut sormen tulehdus, kynsivallin tulehdukset, yskänrokko, fibromyalgia sekä erilaiset nivel- ja lihassäryt ja lukemattomat muut vaivat helpottuvat propoliksella. Sisäisesti nautittuna se tehoaa jopa päänsärkyyn."NaturaNectar on erikoistunut ainoastaan propolistuotteisiin. Heidän propoliksensa on peräisin Brasiliasta ja tarjolla on paljon muutakin kuin yleisintä ruskeaa propolista. Kuten mehiläisiä on eri lajeja on propoliksestakin olemassa erilaisia versioita. Vain 0,01 % propoliksesta on punaista, jossa on kaikista propoliksista laajin valikoima eri bioflavonoideja. Punainen propolis voi auttaa hallitsemaan oksidatiivista stressiä ja siinä on hormonaalista tasapainoa tasapainottavia isoflavonoideja.

Vähän yli 1 % maailman propliksesta on vihreää ja sitä löytyy ainoastaan Brasiliasta. Vihreä propolis vaikuttaa oikeanlaisen ravinnon ohella suotuisasti verensokeriarvoihin. Vihreä propolis auttaa myös säilyttämään hyvän verenpaineen kohdallaan. Vihreässä propoliksessa on flavonoideja, jotka toimivat antioksidantteina suojaten hermosoluja ja muutoinkin aivojen terveyttä.

NaturaNectar propolistuotteet on tuotettu erityistä Skandinaviassa kehitettyä Green Extraction -tuotantoprosessia käyttäen, jolloin saadaan mahdollisimman puhdasta ja tehokasta propolisuutetta ilman vahvoja kemikaaleja ja epäpuhtauksia. Suurin osa, noin 85 %, markkinoilla olevasta propoliksesta on peräisin Kiinasta, NaturaNectar käyttää ainoastaan Brasiliasta saatua parasta mahdollista propolista.

NaturaNectar-Bee-Propolis-Ultimate-60-Veggie-Caps on aivan omassa luokassaan, tämän tehokkaampaa propolista tuskin onkaan!


Jos kuitenkin haet jotakin muuta kuten propolistippoja, niin niitä löydät tästä.

Lähteet:
Leppänen Taru, Fensatiini - syksyn tehokas yhdiste!, TerveysTieto 5/2016
http://www.tohtori.fi/?page=5184117&id=0463890 
http://www.hunaja.net/muita-mehilaistuotteita/propolis/
http://www.lappi-hunaja.fi/standard_page.php?lang=fi&page=propolis 
http://www.luonnonaarreaitta.fi/product/48/propolis-uute-10-ml-ikivanha-luonnon-antibiootti 
http://propolis.fi/ 
http://www.vianaturale.fi/Usein+kysytty%C3%A4/Artikkelit+ja+k%C3%A4ytt%C3%A4j%C3%A4kokemuksia/Fluvex:+Propolis 
http://www.mellis.fi/mellis-maailma/raaka-aineet/propolis/ 
http://www.naturanectar.com/understanding-bee-propolis-1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti