keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Umpimähkään otettuja askeleita


Miten voin olla avuksi?

Pieniä vaihtokauppoja


Hätävilkut päällä, yletön tietotulva tykittää meitä ja rassaa aivoja taukoamatta.


Olet mitä syöt ja myös aivosi koostuvat siitä mitä syöt. Laadukasta ja luonnollista ruokaa, hyvillä kylmäpuristetuilla kasviöljyillä ruokitut tyynemmät ja rauhallisemmat aivot.


En tiedä, minne kuljen.
Mutta kun olen kertonut tarinani, olen kotona.


 

Masennuksella ja ahdistuksella on yhteys runsaasti kovaa rasvaa ja sokeria sisältävään ruokavalioon. Yhteyden luovat nykykäsityksen mukaan suoliston bakteerit.

Saavatko masennus, Parkinsonin tauti, MS-tauti, Alzheimerin tauti tai muut neurologiset sairaudet alkunsa vatsasta?

Suolisto on ikäänkuin ikkuna aivoihin.Stressihormoni kortisolin pitoisuus veressä saadaan laskemaan tietoisen läsnäolon harjoitteista, mindfulnessista.

Pelkkä luontokuvan katseleminen saa verenpaineen laskemaan, sykkeen alenemaan ja lihakset rentoutumaan jo vajaassa 5-7 minuutissa. 

Mikä valtava rentoutuskeidas aito luontokokemus onkaan.

Mielen tahto ei ole sama kuin sydämen tahto.

Ihmisen elämä on kuin yksi iso tarina, jonka sisällä on lukuisia pieniä tarinoita.

Olet intuitiosta tietoinen tai et, se vaikuttaa elämääsi jokainen hetki. Intuitio on osa sinua, jotain hyvin luonnollista. Se johdattaa sinut erilaisten tilanteiden, asioiden ja ihmisten äärelle, on osana jokaisen arkipäivän pieniäkin valintoja, päätöksiä ja sitä, miten koet maailman ympärilläsi.


Jopa joka neljäs ihminen kärsii jonkinasteisesta liikahappamuudesta. Runsaasti valkuaisia sisältävien ruoka-aineiden, kuten lihan, maitotuotteiden ja viljatuotteiden aineenvaihduntatuotteet ovat happamia. Vastavuoroisesti monien kasvisten, pähkinöiden ja hedelmien vaikutus on emäksisöivä.

Hiilihydraatiton, runsasproteiininen ruokavalio ilmenee happamuuden lisääntymisenä, koska ketoaineet ovat happamia. Kehon hiilihydraattien saannin ollessa niukkaa (esim. dieetin aikana) muodostuu maksassa niiden korvikkeeksi ns. ketoaineita. Dieetin yhteydessä happamuuden lisääntyminen ilmenee painon putoamisen hidastumisena, sillä happamassa tilassa rasvan palaminen hidastuu.Intuitioon liittyy läsnäolo, se vaatii osakseen avoimuutta ja leikkimielisyyttä ja kehottaa myös harhailuun. 

Intuitio on yhteydessä ihmisen villiin luontoon, alkuperäiseen olemukseen ja sisäiseen tuleen.

Intuitiolla eläminen on oman voiman löytämistä, omaan itseen luottamista ja sydämestä käsin valitsemista.  


Tioktiinihapolla (Thioctic acid) eli kotoisemmin alfalipoiinihapolla (Alpha lipoic acid) on merkittäviä vaikutuksia kroonisten rappeutumissairausten ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Saksassa lääkärit ovat jo vuosikymmenien ajan määränneet rutiinisti alfalipoiinihappoa diabeetikoille. 

Thorne-Research-R-Lipoic-Acid-60-Veggie-Caps  


Jokin vain on jotenkin, ja se on monesti vain pelkkä tunne. Mutta tunne on niin vahva ja selkeä, että se riittää.

Tehdessäsi jonkin tärkeän päätöksen tiedät aina jossain sisälläsi, oletko tehnyt sen itseäsi kuunnellen vai et.

Välillä elämä kutsuu kohti uutta. On kuin seisoisit tarinan risteyskohdassa ja intuitio ojentaisi kutsun kääntyä sen viitoittamalle tielle.


 

Jos pystyy muuttamaan lähestymistapaansa ruokaa kohtaan ja alkaa syömään vain riittävästi eikä ylenpalttisesti, paino alkaa pudota kuin itsestään.


Määrä, jonka suolisto pystyy ottamaan kurkumiinia sisäänsä ja pitämään kehossa on mittari, jolla mitataan kurkumiinin imeytymistä.

185 kertaa parempi teho, 6,8 kertaa nopeammin ja teho säilyy jopa 24 tuntiaUutta, mutta tuntematonta kavahtava pelko väittää, ettet osaa lentää ja romahdat maahan. Samalla kuitenkin sisällä oleva kutkuttava, orastava innostus kysyy: "Mutta jos jään tähän, mistä kaikesta joudunkaan luopumaan?"

  Lähteet:
Frange Katja, Intuitiolla Kuuletko sisäisen viisautesi?, Viisas Elämä Oy, 2016
Terveystieto 1/17  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti