maanantai 24. heinäkuuta 2017

Lupauksia pidettäväksi iHerbin tapaan



Oletko sinä tehnyt lupauksia? Toiset ajattelevat, että on turha tehdä lupauksia. Kun ei lupaa eikä yritä, ei pety. Suurin osa onneksi ajattelee, että ilman tavoitteita ja yrittämistä ei myöskään ole tuloksia.

Ihmisellä pitää olla elämässään tavoitteita. Mitä konkreettisempia tavoitteet ovat, sitä helpompi ne on saavuttaa. Myös pienillä teoilla on merkitystä. Ehkä se, että tervehdimme ystävällisesti tapaamiamme ihmisiä, antaa jollekulle voimia sinnitellä, huolehtia hyvin perheestään, kouluttaa lapsensa ja parantaa heidän tulevaisuuttaan.

Ihminen on luotu parantamaan maailmaa. Maailman parantaminen alkaa läheltä. Itsestä, omasta perheestä, omasta kylästä. Vaikka juuri minä en onnistuisi parantamaan maailmaa, ehkä minun tekoni antavat siihen mahdollisuuden jollekin toiselle.

Lupaukset ovat vakava asia. Jokaisella meillä tulee olla tavoitteita, joita kohden pyrkiä. Vain sillä tavalla palvelemme parhaiten lähimmäisiämme ja koko yhteiskuntaa.

Viisaasti kirjotettu. Teksti on Raija Vahasalon käsialaa.






IHerb on hyvä pitämään lupauksensa. Viimeisimmät kaksi samana päivänä tilaamaani pakettia tulivat viikossa postilaatikkoni. Olin todella yllättynyt kuinka nopeasti paketit tulivat.

Healthy-Origins-Organic-Spirulina-500-mg tuotetta katsoessani huomasin iHerbin muuttaneen tuotesivun ulkoasua jälleen kerran positiivisempaan suuntaan. Nyt voi nimittäin samalta sivulta nähdä suoraan kyseisen tuotteen eri pakkauskoot ja valita haluamansa suuruisen pakkauksen. Kätevää.












Mitäköhän tämä tuote sisältää?

Optimum-Nutrition-BCAA-1000-Caps-Mega-Size-1000-mg



BCAA  (Branched Chain Amino Acids) on yhteisnimike välttämättömiin aminohappoihin kuuluville kolmelle haaraketjuiselle aminohapolle L-Leusiini, L-Valiini ja L-Isoleusiini. Yhteensä 20 aminohaposta edellä mainituilla kolmella on suurin vaikutus lihasproteiinisynteesin stimuloimiseen.

BCAA-lisää nautittuasi aminohapot imeytyvät lihaksistoon välittömästi, ilman, että niiden tarvitsisi ensin kulkea maksan kautta. BCAA tehostaa lihasmassan lisäämistä ja ehkäisee kropan joutumista lihasproteiinia hajottavaan, kataboliseen tilaan.


L-leusiini on haaraketjuinen aminohappo, jonka toiminta perustuu antikatabolisuuteen eli aineenvaihdunnan stimuloimiseen. Antikatabolisuudella vältetään energian siirtyminen pois lihaksista, jolloin lihastreenistä saadaan kaikki hyöty irti. L-leusiinin on väitetty estävän ylikuntoa sekä lihasten purkautumista treenin jälkeen.

Ravintolisän lisäksi L-leusiini on yksi kahdestakymmenestä geneettisen koodiston aminohaposta. Täten se on välttämätön ihmisen elimistön toiminnan kannalta. Tämän aminohapon puute voi pahimmillaan aiheuttaa hypoglykemiaa, joka saattaa elimistön tilaan, jossa lihasten muodostuminen hidastuu huomattavasti.

L-leusiini sopii sekä voimaharjoitteluun että kestävyyssuorituksiin.

Entäs sitten l-isoleusiini?

L-Isoleusiini on erinomainen antikatabolinen lisä suojaamaan lihaksia kovan harjoitusjakson tai dieetin aikana. Paras vaikutus saadaan käytettäessä isoleusiinia yhdessä leusiinin ja valiinin kanssa.

L-Valiini vaikuttaa antikatabolisesti eli lihaksia suojaavasti mm. palautumisjuomissa nopeuttaen siten palautumista. Valiini osallistuu myös ammoniakin poistoon elimistöstä.



BCAA, Branched Chained Amino Acids, on siis yhteisnimike kolmelle haaraketjuiselle aminohapolle: L-leusiini, L-valiini ja L-isoleusiini. Haaraketjuiset aminohapot ovat välttämättömiä aminohappoja, mutta erona täydelliseen EAA-ravintolisään BCAA koostuu vain kolmesta välttämättömästä aminohaposta, ei kaikista.

Vaikutus: Haaraketjuisia aminohappoja käytetään kahdesta eri syystä. Ensimmäinen on se, että ne stimuloivat lihasten kasvua. Toinen syy on se, että ne ehkäisevät henkistä uupumista, mikä johtuu niiden vaikutuksesta vähentää välittäjäaine serotoniinin muodostumista.

Milloin: Treenin jälkeen, jos käytät BCAA-ravintolisää stimuloimaan lihasten kasvua. Ennen treeniä ja/tai treenin aikana, jos käytät BCAA:ta ehkäisemään henkistä uupumista.






Mahtuu tilaukseesi varmaan vielä miesten menoa tukemaan Nature-s-Way-Alive-Once-Daily-Men-s-Multi-Vitamin ja naisille Nature-s-Way-Alive-Once-Daily-Women-s-Ultra-Potency-Multi-Vitamin!


Ihanaa kesän jatkoa sinulle!



Lähteet:
Vahasalo Raija, Lupauksia pidettäväksi, Luontaisyterveys 7/2016
http://www.punttis.net/l-leusiini/ 
http://www.mikanyyssola.fi/hopinaa-aminohapoista-ja-testauksessa-uusi-tuote/
http://www.fitnesstukku.fi/inspiration/artikkelit/mita-aminohappoja-sinun-kannattaa-kayttaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti