torstai 9. marraskuuta 2017

Rakkaus on yhteyttä toiseenSinä hetkenä, kun et enää ole riippuvainen kenestäkään, sisällesi laskeutuu viileä tyyneys ja hiljaisuus.
Olet rakastunut naiseen tai mieheen, ja alat heti ajatella naimisiinmenoa. Teet rakkaudesta laillisen sopimuksen. Miksi? Miksi laki sekoitetaan rakkauteen? Niin käy, koska rakkautta ei ole. Se on vain kuvitelmaa, ja tiedät, että se katoaa. Ennen kuin rakkaus katoaa, haluat sitoutua, tehdä jotain, jotta olisi mahdotonta erota.

Sitoumuksen on tapahduttava sydänten välillä. Sitä ei tarvitse edes pukea sanoiksi, koska sanat halventavat sitä. Sen tulee olla sanatonta, hiljaista yhteyttä; katseen tasolla, sydämen tasolla, olemuksen tasolla. Se tulee kokea, sitä ei voi pukea sanoiksi.

Yhteys toiseen tarkoittaa, että aloitatte aina alusta, tutustutte jatkuvasti toisiinne uudelleen. Esittelette itsenne toisillenne yhä uudestaan.

Kun pääsette syvemmälle toisiinne, kun tunnette toisen tunteet, hänen ajatuksensa, sen mikä häntä syvimmiltään liikuttaa, opitte saman itsestänne. Rakastetuista tulee peilejä toisilleen, ja silloin rakkaus muuttuu meditaatioksi.

Ihmissuhteessa molemmat osapuolet tulevat sokeiksi toisilleen. Oikeasti mikään ei koskaan toistu; kaikki on uutta joka päivä. Vain silmäsi toistavat vanhaa, vain olettamuksesi toistavat vanhaa; sisäinen peilisi kerää pölyä etkä enää voi heijastaa toisen olemusta.


Joskus tekee yllättäviä löytöjä. Tiesitkö, että tämä parantaa hiusten ja kynsien kasvua!
Olkaa yhdessä, mutta älkää yrittäkö hallita tai omistaa toista, älkääkä tuhotko toisen yksilöllisyyttä.

Rakkaus ei koskaan epäile, ei koskaan ole mustasukkainen. Rakkaus ei koskaan puutu toisen vapauteen. Rakkaus ei koskaan pakota toista. Rakkaus antaa vapauden, ja sellainen vapaus on mahdollista vain, jos yhdessäolonne antaa tilaa kummallekin.

Mitä enemmän tilaa annatte toisillenne, sitä läheisempiä olette. Ette läheisiä vihamiehiä, vaan läheisiä ystäviä. Jos voit kokea sekä rakkauden että vapauden yhtä aikaa, et tarvitse mitään muuta. Silloin sinulla on kaikki se, mitä varten elämä alun perin sinulle suotiin.
Yhdestäkään ihmissuhteesta ei voi koskaan tulla ongelmaton. Tai jos joskus näet ongelmattoman suhteen, se tarkoittaa vain, ettei se enää ole suhde. Siinä kahden ihmisen välinen suhde on kadonnut - taistelijat ovat väsyneet ja alkaneet hyväksyä tilanteen sellaisena kuin se on. He ovat kyllästyneet; he eivät halua enää taistella. He ovat hyväksyneet tilanteen, he eivät yritä parantaa sitä.

On vaikea tiedostaa yksin omia ongelmiaan; on hyvin helppoa havaita ne ihmissuhteessa.

Kun olet rakastunut, älä unohda meditaatiota. Rakkaus ei ratkaise mitään. Rakkaus näyttää sinulle vain, kuka ja missä olet.

Ilman rakkautta olet tietämätön ongelmistasi. Mutta tietämättömyys ei tarkoita, että olisit ratkaissut ongelmasi. Jos et näe peiliä, se ei tarkoita, ettei sinulla enää olisi kasvoja.


Itse olen täysin tietämätön tällaisesta naisten vaivoihin ihmeitä tekevästä tuotteesta.

On olemassa todellisen rakkauden mahdollisuus, mutta rakkaus on mahdollista vain silloin, kun et tarvitse ketään - siinä on sen vaikeus.

Toisesta ei ole mitään varmuutta. Ole ensin varma itsestäsi. Ihminen, joka on varma itsestään, on varma koko maailmasta. Varmuus, jonka saavutat syvällä sisimmässäsi, muuttuu varmuudeksi kaikesta mitä teet, ja kaikesta mitä sinulle tapahtuu.

Nähdäkseni rakkaudessa on aina aluksi valon kipinä, mutta rakastavaiset tuhoavat sen. He sammuttavat valon omalla pimeydellään. He sammuttavat ja tuhoavat sen. Kun kipinä on sammunut, he alkavat ajatella, että se oli epätodellinen. Mutta he itse tuhosivat sen!


Toisaalta viileän ilmanalan perässä on valloitettu myös etelän Patagoniaa. Ovatkohan sydän ja hermojärjestelmä saaneet heti valmiina käytettäväksi olevaa tukea?

Rakkaus ei ole ulkokohtaista oppimista, vaan sisäistä kasvamista. Sinun ei tarvitse oppia rakkautta, vaan oppia pois rakkaudettomista tavoistasi.

Se, että hengität, riittää siihen, että voit rakastaa. Rakkaus on kuin hengitys. Hengitys merkitsee keholle samaa kuin rakkaus sielulle. Jos hengitys lakkaa, keho kuolee; ilman rakkautta sielu kuolee.

Rakkaus on suuren tyyneyden, levollisuuden ja hiljaisuuden tila. Tuosta hiljaisuudesta käsin syntyy runollista kauneutta, olemuksesi laulua ja tanssia.

Rakkaus on mahdollista vasta sitten, kun on löytänyt hiljaisuuden. Jos ei tiedä, kuinka olla juurtunut omaan olemukseensa, kuinka levätä ja rentoutua omassa olemuksessaan; jos ei tiedä, kuinka voi kokea täyttymystä yksin ollessaan, ei voi koskaan tietää, mitä rakkaus on.

Rakkaus ilmenee ihmissuhteena, mutta alkaa syvästä yksinolosta. Kun olet täysin onnellinen yksin ollessasi - kun et enää käytä toista tarpeitteisi täyttämiseen, silloin kykenet rakastamaan.


Parempi energiataso ikään kuin avaa tietoisuutta.

Kaivon kaivamisessa poistatte kerroksittain maata ja kiviä, ja yhtäkkiä löydätte vettä. Vesi oli aina olemassa maan sisällä, se on kaiken muun alla oleva pohjavirta. Kun kaikki esteet on poistettu, vesi pulppuaa esiin. Näin on rakkaudenkin suhteen: rakkaus on olemuksenne pohjavirta. Se pulppuaa jo, mutta sen tieltä on poistettava monia kiviä, monia maakerroksia.

Läheisyys on hyvää, ja on kaunista pysyä samassa suhteessa, mutta sen perusedellytys on rakkaus. Jos puu on juurtunut kivikkoiseen paikkaan, jossa se on kuolemaisillaan, silloin on parempi siirtää puu muualle. Älä vaadi, että puun pitäisi pysyä samassa paikassa. Ole uskollinen elämälle - siirrä puu, jos se kasvaa vastoin elämän lakeja.

Kahden rakastavaisen välillä ei tulisi olla salaisuuksia, muuten kyse ei ole rakkaudesta. Luovu kaikesta salailusta. Salailu on laskelmointia, asioiden vääristelyä.

Rakastavaisten ei ole mahdollista päästä eroon vierauden ja erillisyyden tunteesta. Itse asiassa rakkauden ydin on siinä, että rakastavaiset ovat toistensa vastakohtia. Mitä kauempana toisistaan he ovat, sitä suurempi on heidän välisensä vetovoima.

Kun rakastavaiset ovat hyvin lähellä toisiaan, he alkavat etääntyä. Rakastavaisten ollessa hyvin lähellä toisiaan vetovoima katoaa; he alkavat riidellä, nalkuttaa ja olla ilkeitä toisilleen. Sillä tavoin he onnistuvat jälleen luomaan etäisyyttä välilleen. Kun he ovat jälleen etäällä toisistaan, vetovoima palaa välittömästi. Siitä muodostuu rytmi: he lähentyvät, loitontuvat, lähentyvät ja loitontuvat toisistaan, vuoron perään.


Voisikohan tämän vetovoimaisen tuotteen valita menestyksekkäästi aminohappojen lippulaivaksi? Tiedä sitä, palataan asiaan seuraavassa blogitekstissä.

Lähde:
Osho, Rakkaus, vapaus, yksinolo - ihmissuhteiden kolme ulottuvuutta, 2013 Delfiini Kirjat  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti