keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Tyhjästä taulusta olemisen kauneuteen
Ihminen syntyy tabula rasana, tyhjänä tauluna, jolle ei ole kirjoitettu mitään. Sinun tulee kirjoittaa kaikki, mitä siinä lukee - se on sinun luomuksesi.

Vapaus on ihmisen ydinolemus, se on hänen sielunsa. Jos kiellät ihmiseltä hänen vapautensa, kiellät häneltä hänen kallisarvoisemman aarteensa, hänen valtakuntansa. Ilman vapauttaan ihminen on hukassa.
Sinä olet vapaa ilman ehtoja. Älä välttele vastuutasi; välttely ei auta. Mitä pikemmin hyväksyt vastuusi, sitä parempi, sillä voit heti alkaa luoda itseäsi. Heti kun alat luoda itseäsi, sisälläsi herää suuri ilo. Kun olet viimeistellyt itsesi - omalla tavallasi - koet suurta täyttymystä, aivan kuten silloin, kun maalari viimeistelee taideteoksensa ja antaa sille viimeisen silauksen. Hän kokee sydämessään suurta täyttymystä.

Vapaus tarkoittaa luonnollisesti, että sinulla on mahdollisuus kumpaankin: valita joko oikein tai väärin.

 On vaarana, että on aina helpompi tehdä väärin - ja siksi pelkäät. Väärin tekeminen on kuin mäen laskemista alaspäin, tehdessään oikein joutuu kapuamaan rinnettä ylös. Ylöspäin kiipeäminen on vaikeaa ja raskasta; mitä korkeammalle pääsee, sitä vaivalloisempaa siitä tulee.

Toiseksi, mitä korkeammalle haluaa yltää, sitä suuremmassa vaarassa on pudota, koska polusta tulee hyvin kapea, ja ympärillä on vain pimeitä laaksoja. Yksikin väärä askel, niin katoaa syvyyksiin. On mukavampaa ja helpompaa kävellä tasaisella maalla, eikä vaivata mieltään korkeuksilla.
Rakkaus on ravintoa. On todennäköistä, että sinäkin haluat käyttää tätä ravintolisää luettuasi hetken tuotekommentteja.

Vain saadessaan halauksia, suukkoja ja lämpöä lapsi tulee ravituksi ja tuntee olonsa rakastetuksi, hyväksytyksi ja tarvituksi. Lapsi alkaa tuntea, että hän on arvokas; lapsi alkaa tuntea, että hänen elämällään on merkitys.

Kun ihmiset rakastuvat, he kykenevät huippusuorituksiin.

Älykkäimmät ihmiset ovat seksuaalisimpia ihmisiä. Tämä tulee ymmärtää, sillä rakkauden energia on pohjimmiltaan älykkyyttä. Jos et kykene rakastamaan, olet jollain tavalla sulkeutunut, kylmä; et virtaa. Kun olet rakastunut, virtaat. Rakastunut ihminen on luottavainen ja tuntee voivansa tavoitella tähtiä. 


Rakkaus karkottaa pelon.


  
Aina kun tekee jotain vain puolittain, siitä jää jotain hampaankoloon. Annetaan soluille mahdollisuus toimia parhaansa mukaan pitämällä huolta riittävästä glutationin saannista. 


42-vuotiaana koittaa meditaation aika. Seksi katoaa; ylitsevuotavaa energiaa ei enää ole. Ihmisestä tulee tyynempi. Intohimo on sammunut, myötätunto herännyt. Ei ole enää kuumeisuutta, ei ole enää kiinnostusta toista kohtaan. Kun seksi katoaa, toinen ihminen ei ole enää huomion keskipiste. Ihminen alkaa kääntyä kohti omaa alkulähdettään - paluumatka alkaa.

Rakkaus on kuin tuulenvire. Yhtäkkiä se vain tulee. Kun se on läsnä, se on. Sitten se menee. Ja kun se on mennyt, se on todellakin mennyt. Rakkaus on mysteeri, sitä ei voi hallita. Rakkautta ei tulisi hallita eikä säädellä laeilla, rakkautta ei tulisi pakottaa - ei mistään syystä.

On yksi mielen paradokseista, että kyllästyt siihen, mitä sinulla on, ja kaipaat sitä, mitä sinulla ei ole. Kun olet yksin, kaipaat sitoutumista, kahleita. Kun olet kahlittu, kaipaat vapauttasi.

Naisen mieli tarrautuu seksiin vain silloin, kun  mies ei ole kiinnostunut. Jos mies on kiinnostunut, nainen on täysin välinpitämätön.

Muista, että kun kasvat henkisesti, seksuaalisuus tulee katoamaan. Tulee olemaan uudenlaista rakkautta - puhtautta, syvää viattomuutta, jossa ei ole omistushalua eikä kateutta, vaan hyvin suurta myötätuntoa, jonka avulla voitte auttaa toisianne sisäisessä kasvussa. 


Mieli liikkuu kuin heiluri edestakaisin äärimmäisyydestä toiseen.


  

Olemassaolo on tehty ilosta. Ilo on sen raaka-aine. Kun kuljet oikeaan suuntaan oikean C-vitamiinin kanssa, joka hetki tuo mukanaan enemmän iloa - ikään kuin kulkisit kohti kaunista puutarhaa. 
Mitä lähemmäs tulet, sitä raikkaampaa, virkistävämpää ja tuoksuvampaa ilma on. Se on merkkinä, että kuljet oikeaan suuntaan. Jos ilma muuttuu tunkkaisemmaksi, seisovaksi ja pahanhajuiseksi, olet kulkemassa väärään suuntaan.

Älä koskaan käytä toista ihmistä välineenä. Kohtele jokaista arvokkaana itsessään, omana itsenään - silloin et takerru. Rakastat, mutta rakkautesi antaa vapauden - ja kun annat vapauden toiselle, olet itse vapaa. Vain vapaudessa sielusi kasvaa, ja voit tuntea sisälläsi suurta onnea.

 Olemassaolo täyttää pyyntösi; se mitä nyt olet, on eilisten toiveidesi täyttymys.

Älä syytä siitä ketään muuta, tämä on juuri sitä, mitä olet pyytänyt. 

Yksi vaarallisimmista asioista maailmassa on se, että mitä tahansa pyydätkin, se toteutuu.

Kun löydät itsesi, löydät elämän tarkoituksen ja merkityksen, elämän ilon ja ihmeen. Et voi löytää mitään suurempaa kuin itsesi, ja se on mahdollista vain, kun olet yksin. Kun tietoisuus ei ole ahdettu täyteen, kun tietoisuudessa ei ole ketään muuta, kun siellä on täysin tyhjää - siinä tyhjyyden tilassa tapahtuu ihme.

  
Mitä tahansa olemassaolo onkaan antanut sinulle, se on jostain syystä tarpeellista sielullesi, muuten sitä ei olisi alun perin annettu sinulle lainkaan. Saatat olla onnellinen,että tämä tuote esitellään sinulle ja tunnet olosi nuorentuneeksi.

Aina kun olet surullinen, se on hieno hetki, pyhä hetki, se on jotain sinun omaasi. Tutustu siihen, mene siihen syvemmälle - tulet yllättymään. Istu hiljaa, ole surullinen. Surussa on oma kauneutensa.

Mitä meditaatio sitten on? Meditaatio on silkasta omasta olemuksestasi iloitsemista. Se on hyvin yksinkertaista - kyse on täysin rentoutuneesta tietoisuuden tilasta, jossa et tee mitään. Meditaatio on sitä, että vain olet, tekemättä mitään - ilman toimintaa, ilman ajatuksia, ilman tunteita. Sinä vain olet ja nautit siitä täysin siemauksin.
Hallitut ihmiset ovat aina jännittyneitä, koska syvällä heidän sisällään vallitsee yhä sekasorto. Jos olet halitsematon, virtaava ja elävä, silloin et jännitä. Ei ole tarvetta jännittää - mitä tahansa tapahtuu, tapahtuu. Et aseta odotuksia tulevaisuudelle, et suorita.

Psykologit ovat etsineet ja tunnistaneet merkittävän syyn siihen, miksi ihmiset ovat onnettomia - tavalliset ihmiset elävät vain kymmenellä prosentilla koko suorituskyvystään. He elävät kymmenen prosentin edestä, hengittävät kymmenen prosentin edestä - heillä ei ole lupaa loppuun yhdeksäänkymmeneen prosenttiin. Se on silkkaa tuhlausta!

On elettävä sataprosenttisesti, vain silloin on mahdollista kukoistaa. Latinassa on sanonta: agere seguitur esse, tekeminen seuraa olemista. Siinä on suurta kauneutta. Älä yritä muuttaa käyttäytymistäsi, vaan pyri löytämään olemisen tila sisältäsi, niin toiminta seuraa sitä. Toiminta on toissijaista, oleminen on ensisijaista. Toiminta on jotain, mitä teet, oleminen on sitä, mitä olet.

Ihminen, joka on aloittanut meditaation, tai kulkee rakkauden polkua saa apua, kun hän hyväksyy maailman sellaisena kuin se on. Älä häiriinny tai hämmenny ulkoisista asioista. Hyväksy kaikki mitä ulkopuolella on, sellaisena kuin se on.

Tämä hetki on tärkein.


Lähde:
Osho, Rakkaus, vapaus, yksinolo - ihmissuhteiden kolme ulottuvuutta, 2013 Delfiini Kirjat   
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti