perjantai 15. joulukuuta 2017

Mitä tehdä kun on tylsää


Kyse ei ole rahasta, vallasta tai kunniasta; kyse on siitä, mitä sisimmässäsi haluat tehdä. Kun teet sen, huolimatta siitä mihin se johtaa, ikävystyneisyys häviää.Hyvin harvat huomaavat olevansa kyllästyneitä - mutta he ovat kyllästyneitä, äärimmäisen ikävystyneitä. Kaikki muut tietävät sen paitsi he itse. Sen tajuaminen, että on ikävystynyt, on hieno alku.

Ikävystyminen yksinkertaisesti tarkoittaa, että elämäntapasi on vääränlainen; silloin asian oivaltaminen saattaa olla merkittävä tapahtuma: "Olen ikävystynyt, ja minun on tehtävä asialle jotain, tarvitaan jonkinlainen muutos." Älä siis pidä huonona asiana sitä, että tunnet itsesi ikävystyneeksi - se on hyvä merkki, se on hieno alku, erittäin lupaava alku. Älä kuitenkaan jää siihen.

Miksi ihminen tuntee itsensä ikävystyneeksi? Varmaankin noudatat tällä hetkellä muiden luomia käsityksiä, varmaankin yrität tehdä asiat "oikealla" tavalla, niin kuin ne pitäisi tehdä. Ihminen tuntee itsensä ikävystyneeksi sen vuoksi, että on elänyt muiden hänelle luomien elottomien mallien mukaan. Luovu noista malleista, astu ulos niistä! Ala elää omaehtoisesti.

Koko ihmiskunta on ikävystynyt, koska se, jonka olisi pitänyt olla mystikko, onkin matemaatikko, ja se, jonka olisi pitänyt olla matemaatikko, onkin poliitikko, ja se, jonka olisi pitänyt olla runoilija, onkin liikemies. Kaikki ovat jotain muuta kuin mitä heidä pitäisi olla; kukaan ei tee sitä, mitä hänen pitäisi tehdä. On otettava riskejä. Ikävystyneisyys häviää hetkessä, kun olet valmis ottamaan riskejä.


 
Olet kyllästynyt itseesi, koska et ole ollut rehellinen itsellesi, et ole ollut vilpitön itsesi suhteen, et ole suhtautunut kunnioittavasti omaan olemukseesi. Voit tuntea iloa vain silloin, kun teet sitä, mitä haluat tehdä, olipa se sitten mitä tahansa.

Sinun on hyväksyttävä itsesi, mutta ei tapaa, jolla elät. Hylkää kaikki, mitä sinulle on syötetty. Kun hyväksyt oman perimmäisen olemuksesi, jonka olet tuonut tähän maailmaan mukanasi, silloin et tunne jääväsi paitsi mistään. Sillä hetkellä, kun hyväksyt itsesi täysin ehdoitta, tunnet yhtäkkiä ylitsevuotavaa iloa. Elämänilo alkaa virrata sinussa, elämästäsi tulee hurmiollista.On vielä aikaa - jätä se vankila, jossa olet elänyt tähän asti! Tarvitset vain vähän rohkeutta, vähän uhkapelurin rohkeutta. Eikä sinulla ole mitään menetettävää, muista se. Voit menettää vain kahleesi - voit menettää ikävystyneisyytesi, voit menettää sisälläsi kalvavan tunteen siitä, että sinulta puuttuu jotain. Mitä muuta sinulla on menetettävänäsi? Hyppää pois vanhoista urista ja hyväksy oma olemuksesi.

Ole vastuullinen - en puhu velvollisuuksista, vastuista, vaan vastaa elämän kutsuun, ole vastuullinen elämän edessä.

Sinun on täytynyt elää vastuuttomasti ja täyttää kaikenlaisia velvollisuuksia, joita muut ovat sinulle asettaneet. Mitä menetettävää sinulla on? Olet kyllästynyt - se on hyvä tilanne. Et tunne elämäniloa - tarvitsetko muita syitä jättääksesi vankilan? Hyppää pois sieltä, äläkä katso taaksesi!


    
 Sanonta kuuluu: Harkitse kahdesti ennen kuin hyppäät. Osho sanoo:

Hyppää ensin ja harkitse sitten niin paljon kuin haluat!

  
Joskus on tylsää odottaa iHerbin paketteja, kun ei tiedä missä ne seikkailevat. Itse sivustolla ei sitä vastoin ole ikinä tylsää, aina löytyy jotain uutta ja mielenkiintoista!  
Lähde: Osho, Rohkeus elämä on vaarallista, nauti siitä, 2007 Delfiini Kirjat  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti