maanantai 25. joulukuuta 2017

Testaa oletko lukenut tuoreimmat terveysuutiset1. Kaikki alkoi yli 60 vuotta sitten naudan sydämestä. 4000 tieteellistä tutkimusta takana ja sydänlääkärit antavat potilailleen suojaamaan sydäntä sepelvaltimotaudilta, sydänkohtauksilta ja sydämen vajaatominnalta. Eivät tosin yleensä suomalaiset lääkärit.
Kyseessä on tietystikin ubikinoni. Nyt ruotsalaiset ja norjalaiset ovat todenneet tehokkaaksi käyttää ubikinonin kanssa myös seleeniä. Seleeni ja ubikinoni yhdessä ehkäisevät sidekudoksen muodostusta sydänlihaksessa, jolloin sydämen toimintakyky säilyy hyvänä.2. Ylipainoiset ja lihavat ihmiset, jotka käyttivät kaksi grammaa vuorokaudessa tätä ravintolisää saivat huomattavaa hyötyä rasvojensa aineenvaihduntaan. Veren rasvaprofiili ja insuliiniresistenssi paranivat,  jota kautta ravintolisän käyttö ehkäisee ja hillitsee metabolista oireyhtymää, tyypin 2 diabetesta sekä sydän- ja verisuonitauteja.
Kyseessä on kokonaisvaltaisesti terveyttä edistäviä ominaisuuksia sisältävä karnosiini.

Ihmisen plasmassa on yli 600 erilaista rasva-ainetta eli lipidiä. Niissä esiintyvät virheet lisäävät diabeteksen ja sydäntautien riskiä, toteavat australialaiset, italialaiset ja slovakialaiset tutkijat.

Karnosiini on turvallinen ja halpa ravintolisä, joka voi olla tehokas insuliiniresistenssin ja T2DM:n (kakkostyypin diabetes) ehkäisyssä ja jarruttamisessa, koska se parantaa plasman rasvaprofiilia ja rasvojen aineenvaihduntaa. Siten karnosiini ehkäisee ja jarruttaa ylipainoisten ja lihavien ihmisten insuliiniresistenssiä, tyypin 2 diabetesta sekä sydän- ja verisuonitauteja.

Aikaisemmissa tutkimuksissa karnosiinin on osoitettu ehkäisevän ja hoitavan useita kroonisia sairauksia, koska se ehkäisee ja vaimentaa hapetusstressiä, kroonista matala-asteista tulehdusta  (inflammaatiota), valkuaisaineiden sokeristumista (glykaatiota), aivojen ja sydämen hapenpuutetta (iskemiaa) ja kelatoi pois elimistöstä myrkyllisiä yhdisteitä, mm. raskasmetalleja.3.  Näiden lääkkeiden yleinen käyttö aloitettiin Suomessa 1994 ja nyt käyttäjiä on jo 700 000.
Sepelvaltimotauti on tulehdustauti, jota tulee hoitaa kalaöljyllä. Valtimoiden plakit jatkavat kasvamistaan ja ahtauttavat suonta, vaikka LDL-kolesterolin pitoisuus alenee tavoitetasolle statiineja käyttämällä. Japanilaiset kardiologit osoittivat jo yli 10 vuotta siten, että E-EPA-kalaöljy (1800 mg/vrk) vähensi statiinihoitoa saaneiden potilaiden sydänkohtauksia lähes 20 % ja niiden uusimisia 40 %. Tutkimusta johtanut kardiologian professori Mitsuhiro Yokoyama sanoi jo tuolloin, että E-EPAn vaikutus perustuu tulehduksen vaimentamiseen, ei niinkään kolesterolin alentamiseen.

Eräässä kaksoissokkotutkimuksessa väkevöity kalaöljy, 4 gramman päiväannoksena (1860 mg EPAa ja 1500 mg DHA:ta), tehosti pienen statiiniannoksen vaikutusta fibroottisten paakkujen kasvun hillinnässä. Lisäksi kalaöljyä saaneilla esiintyi seurannan aikana merkitsevästi vähemmän tartuntatauteja, lihaskipuja ja nivelten korjausleikkausten tarvetta.

Jos sepelvaltimotautipotilas ei siedä suurta statiiniannosta, sitä voi pienentää ja täydentää kalaöljyllä, jolloin valtimoplakkien eteneminen hidastuu yhtä lailla kuin suurilla statiiniannoksilla, ehdottavat lääkärit. Tutkijat korostavat, että kalaöljyn päiväannos 3,36 grammaa antaa paremman vasteen kuin pienemmät annokset, joita on kokeiltu monissa aikaisemmissa ei-positiivisissa tutkimuksissa.

Solgar-Omega-3-EPA-DHA-Triple-Strength-950-mg-100-Softgels4. Tämän maan hallitus on tunnustanut, että 90 % sen väestöstä potee tämän vitamiinin puutetta.
D-vitamiinin puute on yhtä lailla arkipäivää myös Suomessa. Näin kaukana pohjoisessa auringosta tai ruuasta ei saada riittävästi D-vitamiinia, joten sitä tarvitaan ravintolisänä.

Britanniassa on käynnistynyt ohjelma, jossa tarjotaan ilmaisia D-vitamiinikuponkeja (vouchers) raskaana oleville naisille, alle 1-vuotiaiden äideille ja alle 5-vuotiaille lapsille, jotka asuvat Skotlannissa, Pohjois-Irlannissa, Englannissa ja Walesissa. Raskaana olevat naiset tarvitsevat 160 µg päivässä ja lapset 25 µg 12,5 kiloa kohti saavuttaakseen optimaalisen D-vitamiinipitoisuuden seerumissa (100–150 nmol/l). Suositus on kuitenkin vain 10 µg/vrk.5. Nyt tutkitaan voiko tällä ravintolisällä ehkäistä erittäin raskaan fyysisen kuormituksen aiheuttamaa lämpöstressiä ja nopeuttaa palautumista.
Amerikkalaisessa kaksoissokkokokeessa selvitetään suojaako probioottijuoma kuumassa ilmanalassa tapahtuvan uupumukseen johtavan raskaan fyysisen suorituksen aiheuttamalta stressiltä, auttaako se palautumisessa ja parantaako se kognitiivisia toimintoja.

Tähän asti julkaistujen tutkimusten mukaan probiootit parantavat ajan oloon kestävyyssuorituksia ja auttavat säilyttämään veren sokeritasapainoa.
 Tiede tappaa elämän mysteerin. Jos haluaa kokea elämän mysteerin, on lähestyttävä sitä aivan eri ulottuvuudesta käsin, katsottava sitä aivan eri näkökulmasta.


Ihmisiä on opetettu uskomaan sokeasti; ei ymmärtämään omakohtaisesti - siinä ihmiskunta on mennyt vikaan.

Lähteet:
http://www.tritolonen.fi/uutiset/3055-nain-seleeni-ja-ubikinoni-suojaavat-ikaantyvaa-sydanta 
http://www.tritolonen.fi/uutiset/3056-karnosiini-korjaa-laaja-alaisesti-ylipainoisten-ja-lihavien-veren-rasvahairioita 
http://www.tritolonen.fi/uutiset/3057-kalaoljy-statiinien-lisahoitona-sepelvaltimotaudissa 
http://www.tritolonen.fi/uutiset/3053-skotlanti-tarjoaa-ilmaiset-d-vitamiinit-raskaana-oleville-naisille-ja-pikkulapsille
http://www.tritolonen.fi/uutiset/3052-parantavatko-probiootit-kuntoa-ja-kognitiota  
Osho, Rohkeus elämä on vaarallista, nauti siitä, 2007 Delfiini Kirjat 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti