tiistai 30. tammikuuta 2018

Viherhuulisimpukka ja nivelrikko-oireiden lievittyminenViherhuulisimpukka (Perna canaliculus)


Uuden-Seelannin rannikolta pyydettävät viherhuulisimpukat saavat jatkuvasti merivirtojen tuomia uusia ravinteita. Simpukat suodattavat merivettä ja ottavat siitä talteen tärkeät ravinteet.

Viherhuulisimpukkajauhetta uutetaan uusiseelantilaisen Perna canaliculus -viherhuulisimpukan kudoksesta.

Viherhuulisimpukkauutteella on nivelrikon ehkäisemisen ja hoidon kannalta kiinnostavia ominaisuuksia. Useissa tutkimuksissa on osoitettu, että viherhuulisimpukkauutetta saavien koirien kivut ovat vähentyneet ja nivelten liikkuvuus on parantunut. Viherhuulisimpukka lievittää tulehdusta, ylläpitää ruston kuntoa ja torjuu hapettumisen aiheuttamia vaurioita. 

Viherhuulisimpukasta sanotaan usein, että se sisältää runsaasti tulehdusta vaimentavia omega-3-rasvahappoja. Tosiasiassa viherhuulisimpukka on varsin huono omega-3-rasvahappojen lähde.

Eläinlääkärit ja eläinfysioterapeutit suosittelevat nykyisin lähes poikkeuksetta omega-3-rasvahappojen lisäämistä nivelrikkoa sairastavan koiran ruokavalioon. Nivelrikko on sairaus, johon liittyvä tulehdus aiheuttaa koiralle kipuja. Tulehdus myös kiihdyttää nivelvaurioiden muodostumista. Omega-3-rasvahapot hillitsevät tulehdusta, ja siksi niiden käyttö nivelrikon hoidon tukena on hyvin perusteltua.

Kasviöljyt, kuten pellava-, camelina- ja rypsiöljy, sisältävät omega-3-rasvahappoja. Kasviöljyjen omega-3-rasvahapoilla ei kuitenkaan ole tulehdusta hillitsevää ominaisuutta.

Omega-3 EPA on rasvahappo, jota on runsaasti kalaöljyssä. Kalaöljy sisältää runsaasti myös toista omega-3-rasvahappoa, DHA:ta, joka on lähes yhtä tehokas tulehduksen hillitsijä kuin EPA.

Lohiöljy on perinteinen omega-3-rasvahappojen lähde, mutta on syytä huomioida, että lohiöljyn omega-3-rasvahappojen pitoisuus on viimeisen 10 vuoden aikana romahtanut. Muutos johtuu siitä, että lohen kasvatuksessa on siirrytty käyttämään rypsiöljyä energian lähteenä kalaöljyn sijaan. Jotta lohiöljystä saataisiin riittävä omega-3-rasvahappoannos koiran nivelrikon hoitoon, lohiöljyannoksen pitää olla yli 4-kertainen kalaöljyannokseen verrattuna.
Viherhuulisimpukan nivelrikko-oireita lievittävän vaikutuksen lähdettä ja mekanismia ei vielä tunneta. On esitetty, että se liittyisi viherhuulisimpukan sisältämiin omega-3-rasvahappoihin ja niiden anti-inflammatorisiin vaikutuksiin. Tämä on kuitenkin epätodennäköistä, sillä viherhuulisimpukka ei ole erityisen merkittävä omega-3-rasvahappojen lähde eikä viherhuulisimpukan sisältämän öljyn rasvahappokoostumus poikkea mitenkään olennaisesti esim. kalaöljyn rasvahappokoostumuksesta.

Viherhuulisimpukka mainitaan usein myös hyvänä glukosamiinin, kondroitiinisulfaatin ja hyaluronin lähteenä. Tämän tiedon laatua ja alkuperää ei kuitenkaan pysty tarkistamaan tieteellisestä kirjallisuudesta.

Viimeaikaiset tutkimukset sekä lemmikkieläimillä että ihmisillä vahvistavat käsitystä siitä, että perinteisillä nivelravinteilla, kalaöljyn omega-3-rasvahapoilla, glukosamiinin ja kondroitiinin seoksella ja viherhuulisimpukalla voidaan lievittää nivelrikon oireita. Ravintoaineiden yhdistelmällä saavutetaan usein parempi vaikutus kuin yksittäisillä ravintoaineilla.
Tutkimustiedon valossa viherhuulisimpukka vähentää niveltulehduksen oireita osalla sitä potevista. Se voi myös vähentää astmapotilaiden hengityksen vinkumista ja helpottaa hengitystä.

Viherhuulisimpukka edistää nivelten normaalia toimintaa. Se toimii myös anti-inflammatorisena, poistaen kipua. Viherhuulisimpukka on tärkeä nivelruston rakennusaine. Tutkimukset koirilla osoittavat, että oireet vähenivät jo kuuden viikon jälkeen viherhuulisimpukan käytön aloittamisesta!

Uudenseelannin viherhuulisimpukka näyttäisi olevan turvallinen useimmille. Joillekin voi kuitenkin ilmaantua haittavaikutuksia kuten ripulia, pahoinvointia ja ilmavaivoja.

Uudenseelannin viherhuulisimpukka saattaa hidastaa sikiön kehitystä ja viivästyttää synnytystä. Käyttöä raskauden ja imetyksen aikana onkin turvallisinta välttää.

California-Gold-Nutrition-New-Zealand-Green-Lipped-Mussel-Plus-Ginger-500-mg-240-Veggie-Caps 

Käyttäjäkokemuksia viherhuulisimpukkaravintolisästä


Hyvä tuote. Ostin alunperin nivelrikkoiselle koiralle, mutta koska tämä toimi niin hyvin, niin käytän tätä omaankin nivelrikkoon. Vähentää kipua ja inflammaatiota huimasti.


Toinen purkkini. Käytämme molemmat, koirani ja minä tätä viherhuulisimpukka-ravintolisää, jota eläinlääkäri ja ihmislääkäri suositteli nivelrikkoomme.


Tuntuu tähän asti ihmeelliseltä!
Olen käyttänyt viherhuulisimpukkaa joitain kuukausia. Selkäkipuni väheni huomattavasti toisena viikkona ja oli kokonaan poissa kolmantena käyttöviikkona. Niveleni pitävät vähemmän ääntä liikkuessani ympäriinsä. Tähän asti niin hyvä, mutta aion jatkaa käyttöä ja katsoa mitä tämä tuote vielä pystyy tekemään. Minulla on 4-vuotias corgi, joka myös saa tätä viherhuulisimpukkaa. Hän on 11,5 kg ja hänellä on lonkkavika. Annan koiralleni puoli pilleriä per päivä. Hänen takajalkansa näyttäisivät voimakkaammilta.


Kipuihin ja särkyihin. Yhdistä glukosamiinin, kondroitiinin ja msm:n kanssa päivittäin helpottaaksesi särkeviä niveliä ja lihaskipuja.


Olen käyttänyt viherhuulisimpukkaa monen vuoden ajan ja todennut sen todella auttavan nivelrikkooni. Voin elää normaalia elämää ilman leikkausta.


Polvessani on ollut nivelrikko nyt viisi vuotta. Aloitin California Gold Nutrition viherhuuilsimpukkauutteen kolme viikkoa sitten. Nyt pystyn nukkumaan yöt heräämättä kipuun. Aion jatkaa tämän käyttöä, sillä se helpottaa myös aamujäykkyyttä selässä ja lonkissa.


Hyvä tuote, käytän koirani nivel- ja selkärankakipuihin. Helpot kapselit antaa. Eläinlääkärimme neuvoi käyttämään viherhuulisimpukkaa, koska se on hyvä luonnollinen yleinen anti-inflammatori. Varmasti hellempi koiran maksalle kuin kipulääkkeet ja anti-inflammatoriset lääkkeet.


Olen kokeillut paljon erilaisia lisäravinteita ilman hyötyä. Usko tai älä, mutta suunnilleen kuukauden jälkeen, voin sanoa simpukoiden helpottaneen kipuani. Minulla on artroosi eli nivelrikko selässäni. Todella onnellinen!


Kapselit ovat kalanhajuisia ja todella epämiellyttävän makuisia, vaikka sisältö on kapselin sisällä. terapeuttiset vaikutukset voi arvioida vasta vähintään kolmen kuukauden käytön jälkeen.

Viherhuulisimpukka käy yhtä lailla niin ihmisille kuin lemmikeillekin. Ihmetyttää, että ihmispuolen käyttötietoa on niin vähänlaisesti tarjolla.
 

California-Gold-Nutrition-New-Zealand-Green-Lipped-Mussel-Plus-Ginger-500-mg-240-Veggie-Caps


Lähteet:
https://www.nutrolin.fi/2017/06/27/koiran-nivelrikko/ 
https://www.nutrolin.fi/wp-content/uploads/2017/02/Nivelrikon_hoito_katsaus_tutkimuksiin_1116.pdf 
http://www.ravintolisawiki.fi/index.php?title=Vihersimpukka 
https://www.europeanpetpharmacy.fi/tuotteet.html?id=30438/374381 
http://www.royalcanin.fi/ravitsemus/ravintoaineet/muut-ravintoaineet/glm-viherhuulisimpukka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti