maanantai 5. helmikuuta 2018

Miesten suosimaa sahapalmua ei kannata naistenkaan unohtaaSaw Palmetto sahapalmu (Serenoa repens)
Sahapalmu on saanut nimensä sahalaitaisista lehdistään ja se tuottaa valkoisia kukkia. Sahapalmu on pieni palmu, joka kasvaa noin 2-3 metrin korkuiseksi. Sahapalmu on kotoisin Yhdysvaltain kaakkoisosista, ja sitä esiintyy pääasiassa Atlantin rannikolla Georgian ja Floridan osavaltioiden alueilla.

Sahapalmun salaisuuden uskotaan piilevän kasvin keltaisissa marjoissa, jotka kypsyttyään muuttuvat ruskeiksi tai mustiksi. 

Sahapalmu sisältää kasvisteroleita ja rasvahappoja, kuten betasitosterolia. Sahapalmun marjoja on käytetty perinteisesti miehen eturauhasen terveyden ylläpitoon.

Sahapalmu sisältää fytokemikaaleja, jotka tukevat eturauhasen ja virtsateiden terveyttä miehillä. Sahapalmulla on myös hiusten kasvua edistäviä vaikutuksia ja sen on tutkittu myös buustaavan lisääntymiskykyä.Luovuus tarkoittaa sitä, että rakastaa sitä mitä tekee, olipa se mitä tahansa - että nauttii siitä, iloitsee siitä!


Sahapalmusta valmistetuilla uutteilla on havaittu olevan suotuisa vaikutus hyvälaatuisen eturauhasen liikakasvun oireisiin, kuten rakon epätäydelliseen tyhjentymiseen, jatkuvaan virtsaamistarpeeseen ja virtsasuihkun heikkouteen.

Sahapalmun kasvisterolit estävät testosteronin muuttumista dihydrotestosteroniksi (DHT). DHT pienentää hiusten karvatuppeja ja sitä pidetään tärkeimpänä yksittäisenä miestyyppisen hiustenlähdön aiheuttajana.
Pohjoisamerikkalaisen sahapalmun marjojen uutetta on kauan käytetty miehillä virtsaongelmien ja eturauhasen liikakasvun oireisiin. Lisäksi sitä on käytetty naisilla ja miehillä libidon parantamiseen, vaikka tällaisesta vaikutuksesta ei ole tieteellistä näyttöä. Vaikutusmekanismiksi on ehdotettu  5-alfareduktaasin estoa,  testosteronin DHT:ksi muuntumisen estoa ja virtsaelinten lihaksiston suoraa rentoutumista. Antiandrogeenisten ominaisuuksien vuoksi sahapalmu pikemminkin laskee kuin nostaa libidoa. Uute on osoitettu hyödylliseksi eturauhasen liikakasvussa, mutta ei seksuaalihäiriöissä.

Sahapalmun on todettu hidastavan eturauhasen liikakasvua, poistavan nesteitä ja torjuvan tulehdusta.

Sahapalmua on myös käytetty siittiöiden lisäämiseen, seksihaluttomuuteen, hiusten lähtöön, keuhkoputken tulehdukseen, diabetekseen, tulehduksiin, migreeniin ja eturauhasen syöpään. Näyttöä sahapalmun tehokkuudesta näihin vaivoihin on kuitenkin vähänlaisesti.

Tutkimustulosten mukaan sahapalmun hedelmäuute hillitsee dihydrotestosteronin (DHT) liikatuotantoa eturauhasessa, mutta se ei pienennä jo suurentunutta eturauhasta. Sahapalmun lipofiilisillä (rasvaliukoisilla) uutteilla on suotuisa vaikutus hyvänlaatuisen eturauhasen liikakasvun oireisiin, kuten rakon epätäydelliseen tyhjentymiseen, yölliseen virtsaamistarpeeseen ja virtsasuihkun heikkouteen.Jokaisella tähän maailmaan syntyvällä on oma erityinen kohtalonsa - hänellä on jokin tehtävä täytettävänään, jokin sanoma välitettävänään, jokin työ saatettavanaan loppuun. Et ole täällä sattumalta - olet täällä tositarkoituksella. Sinun olemassaolollasi on tarkoitus. Kaikkeus haluaa tehdä jotain sinun kauttasi.
 
Sahapalmun vaikutus perustuu ilmeisesti samaan mekanismiin kuin eturauhasen liikakasvun hoidossa käytettyjen lääkkeiden vaikutus. Sahapalmun sisältämät kasvisterolit estävät testosteronin muuttumista aktiivisemmaksi dihydrotestosteroniksi (DHT), ja miessukuhormonivaikutus eturauhasessa vähenee. Tätä hormonivaikutusta pidetään ensisijaisena syynä eturauhasen liikakasvuun.

Sahapalmu-uute voi lievittää eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun aiheuttamia virtsaamisoireita yhtä paljon kuin oireiden hoidossa käytetyt lääkkeet, finasteridi ja alfasalpaajat, ilman niille tyypillisiä sivuvaikutuksia. Positiivinen vaikutus tulee esille vasta kun rohdosta on käytetty pari kuukautta.

Sahapalmu-uute sopii myös naisten rakko- ja limakalvoärsytykseen. Sillä on tulehdusta ja turvotusta lievittävä vaikutus ja sen on todettu auttavan virtsan karkailussa. Virtsatietulehduksista kärsivät ovat myös saaneet apua vaivaansa. Sahapalmu-uutteella on saatu helpotusta myös ikäviin menopaussioireisiin sekä mielialan heittoihin.


Yleisimpiä sivuvaikutuksia sahapalmun käytöstä ovat vatsakipu, ummetus, ripuli, pahoinvointi, pahanhajuinen hengitys ja oksentelu. Jotkut voivat kokea myös erektiohäiriöitä, rintojen arkuutta ja muutoksia seksuaalisessa halussaan.

Sahapalmua ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille, koska se voi vaikuttaa mies- ja naishormonien aineenvaihduntaan. Sahapalmua ei saa käyttää raskauden tai imetyksen aikana, koska sen vaikutuksia sikiöihin ja vauvoihin ei ole tutkittu. Sahapalmu-uute voi hidastaa veren hyytymistä, mikä voi johtaa liialliseen verenvuotoon ennen ja jälkeen kirurgisten leikkausten. Veren hyytymisnopeus normalisoituu, kun tuotteen käyttö lopetetaan.

Ruotsin lääkeviranomaisille vuosina 1987–2006 ilmoitettujen tietojen mukaan eturauhasen suurentuman hoitoon käytettyjen sahapalmu- ja kurpitsavalmisteiden oli useissa tapauksissa ilmoitettu pienentäneen protrombiinipitoisuuksia.Käyttäjien kokemuksia sahapalmusta


Olen nainen, jolla on munasarjojen monirakkulaoireyhtymä (polycystic ovary syndrome, PCOS) ja olen käyttänyt tätä sahapalmuravintolisää nyt kuukauden. Kasvojeni karvoitus on paljon ohuempaa, näyttää kuin paksummat karvat putoaisivat pikku hiljaa pois. Ei enää vahaamista, tunnen oloni niin paljon paremmaksi.


Olen kolmissakymmenissä oleva nainen ja aloin käyttää sahapalmua, koska hiukseni ohentuivat hormonaalisista syistä (DHT) ja kasvoillani oli epätoivottavaa karvoitusta (hirsutismi) leuan ympärillä. Olen käyttänyt vasta puoli purkkia ja hiusten lähteminen on loppunut ja kasvojen karvat eivät ole kasvaneet takaisin. Tämä Doctor´s BESTin sahapalmu todella toimii. Otan yhden kapselin aamuisin 30 minuuuttia ennen syömistä.


Ostin tämän tuotteen akneen. Tämä sahapalmu vähentää ihon rasvaisuutta ja finnejä. Ja bonuksena rinnat ovat isommat.


Olen nuori hormonaalisista vaivoista kärsivä nainen, joka ei halua käyttää reseptilääkkeitä. Pari kuukautta sitten luin sahapalmusta ja päätin kokeilla sitä kasvojen karvoitukseen ja estämään  dihydrotestosteronituotantoa (DHT) ja ehkä tasapainottamaan joitakin hormoneitani. Olen käyttänyt sahapalmukapseleita vasta kaksi viikkoa, mutta voin nähdä jo nyt hyviä asioita tapahtuvan, kasvojen karvat vähenevät, hiukseni tuntuvat vahvemmilta ja tuntuu, että hiukset kasvavat nopeammin, hormonit tuntuvat tasapainoisimmilta, ihohuokoset pienenevät, rinnat tuntuvat täydemmiltä (ne tuntuvat raskaammilta kuten kuukautisten aikaan) ja oikeastaan minusta tuntuu, että kasvoni saavat pehmeämmän, feminiinimäisemmän ulkonäön (aikaisemmin minusta on tuntunut, että kasvoni muuttuvat koko ajan maskuliinisemmiksi, luultavasti hormoniepätasapainosta johtuen ja olen ollut allapäin tästä kaikesta, nyt tuntuu, että sahapalmu on kääntänyt asiat oikeille raiteilleen.) Jee! Aion tilata lisää, kun tämä purkki loppuu. Sahapalmu on ihmeellinen myös naisille! 


Otan yhden Doctor´s BEST sahapalmukapselin joka päivä ja hiukseni pysyvät päässä. Kun tuote loppui ja käytin sahapalmun lehtiä uutteen sijaan, hiukset alkoivat taas pudota. En ole koskaan ilman näitä sahapalmukapseleita! 


Vaimoni on kärsinyt kauheasta hiusten lähdöstä PCOS:stä johtuen, joten ostin hänelle purkin Doctor´s BESTin sahapalmua ja se toimii hienosti. Hänen käytettyään puoli purkkia sahapalmua, hiusten putoaminen on vähentynyt paljon ja uusia hiuksia kasvaa. 


Sahapalmu on parantanut virtsasuihkuani muutamissa viikoissa. Kärsin tulehtuneesta eturauhasesta ja sahapalmu paransi vaivani ilman sivuvaikutuksia. Aion jatkaa tämän tuotteen käyttöä. 
 

Tutkijat sanovat, että ainoastaan sahapalmun uute ja vahvuus 320 mg on tehokas...Doctor´s BEST tarjoaa tämän suositellun annostuksen järkevään hintaan. Olen käyttänyt tätä tuotetta useita vuosia...se on osoittautunut tehokkaaksi. 


Kuten monet yli 40-vuotiaat miehet sain eturauhastulehduksen, prostatiitin. Sairaanhoitaja ehdotti sahapalmua ja lykopeenia. Tästä on nyt neljä vuotta. Otan Doctor´s BEST sahapalmukapseleita kahdesti päivässä ja minulla ei ole mitään eturauhasongelmia. KIITOS!!


Tämä ei ole korkeapaineessa uuttamalla eli CO2-menetelmällä valmistettu tuote. Hiilidioksidiuutto mahdollistaa korkeammat pitoisuudet biologisesti aktiivisia rasvahappoja. 


Sahapalmun pitäisi olla tumman vihreää väriltään, ei oranssia. Doctor´s BESTin sahapalmu on oranssia eikä tumman vihreää. Toistaiseksi ainoastaan kaksi hyvää merkkiä sahapalmua on saatavana iHerbistä, Dr. Mercola ja Paradise Herbs. Onnea.


Viime vuonna huomasin hiusrajani laskeutuvan nopealla vauhdilla. Tutkittuani asiaa päätin kokeilla sahapalmu-uutetta androgeeniestäjänä. (Dihydrotestosteroni eli DHT on lisämunuaisissa, hiustupeissa, kiveksissä ja eturauhasessa syntyvä androgeeni eli mieshormoni, joka on tärkeässä roolissa miesten ja naisten ominaispiirteiden muodostumisessa. Kohonneet DHT-tasot edistävät muun muassa eturauhasen liikakasvua ja hiustenlähtöä.) Otettuani sahapalmua kolme kuukautta päivittäin hiusrajani alkoi täyttyä uudelleen. Hiukset kasvoivat ohuempina kuin ennen, mutta kasvoivat kuitenkin. Tämän standardoidun uutteen loputtua kokeilin sahapalmun marjoja. Suuri osa hiuksista, jotka olivat kasvaneet, putosivat uudestaan käyttäessäni marjamuotoista sahapalmua. Siirryin uudestaan tälle Doctor´s BESTin sahapalmulle ja hiukset ovat kasvaneet takaisin. Täytyy ottaa huomioon, että olen terve 34-vuotias nainen, joka puuttui ongelmaan vuoden sisällä sen huomattuaan. En ole varma onko sahapalmu yhtä tehokas ikääntyvillä miehillä, joilla on ollut laskeutunut hiusraja jo jonkin aikaa.


Olen 49-vuotias mies ja viimeisen vuoden ajan olen herännyt öisin kolmesta neljään kertaan virtsaamaan. Se oli tehdä minut hulluksi, joten tutkin eturauhasen liikakasvun hoitokeinoja ja totesin, että sahapalmu toimii useimmilla miehillä ja jopa paremmin kuin reseptilääkkeet. Tämä tuote toimii!  Kolme viikkoa käytettyäni sahapalmua joudun useimpina öinä käymään ainoastaan kerran vessassa, ja joinain öinä en kertaakaan. Olen todella iloinen.


Olen 71-vuotias nainen, jolla oli testien mukaan todella alhainen testosteronitaso. Tästä johtuen sukupuolielinten kudos oli erittäin ohutta ja heikkoa. Käytin homeopaattista testosteronigeeliä, mutta se auttoi vain hetkellisesti. Sahapalmu on tehokas ja tavallisesti minun tarvitsee ottaa tätä 3-4 kertaa viikossa yksi kapseli. Olen aikaisemmin kokeillut nestemäistä sahapalmutuotetta huonoin tuloksin.


Viimeiset vuodet olen kärsinyt suurentuneesta eturauhasesta. Se tulehtui monta kertaa vuodessa, jolloin jouduin ottamaan Cipro-lääkettä kahdesta neljään viikkoa. Olin lukenut sahapalmusta ja päätin kokeilla sitä. Olen käyttänyt sahapalmua noin kolme kuukautta ja koen sen auttaneen. Otan 3-4 kapselia päivässä. Tavallisesti otan 3 kapselia, mutta tuntiessani tulehduksen tulevan otan 4. Tähän asti minulla ei ole ollut yhtään tulehdusta tai jatkuvaa epämiellyttävää oloa.


Hyvän hintainen sahapalmu-uutekapseli. Näyttää toimivan eturauhaseeni. Tavallisesti joudun nousemaan monta kertaa yössä vessaan, mutta nyt vain kerran yössä käytettyäni tätä sahapalmua joitain viikkoja. 
 
Täydellisyys on mahdollista vain, kun ego ei ole läsnä - ja silloin ihminen ei suo ajatustakaan täydellisyyden tavoittelulle.


Mieli koostuu uskomuksista. Avoimuus vaatii tyhjää, ajatuksetonta mieltä; avoimuus tarkoittaa sitä, että laittaa mielen syrjään ja katsoo elämää aina uudesta näkökulmasta, uusin silmin. Mieli pitää kiinni kuluneista näkökulmista, se saa katsomaan asioita aina samasta näkökulmasta: "Katso tällä tavalla." Silloin katsomisen kohde värittyy; silloin et katso sitä sellaisena kuin se on, heijastat siihen omia käsityksiäsi. Silloin totuudesta tulee kuin valkokangas, johon heijastat omia käsityksiäsi.  
 
Lähteet:
https://www.ruohonjuuri.fi/sahapalmu-520-ug-solgar-033984040236 
https://www.yliopistonapteekki.fi/solgar-sahapalmu-520-mg-kaps-100-kpl-61407.html 
http://www.kaljuuntuminen.fi/sahapalmu-hiustenlahto/ 
http://sic.fimea.fi/3_2012/kasvirohdoslaakkeiden_ja_ravintolisien_haitat_voivat_yllattaa 
http://seksuaaliterveysklinikka.fi/miesten_seksuaalihairiot/tutkimuksia/luonnon_lemmenrohdot_katsaus_julkaistuihin_tieteellisiin_kirjoituksiin.530.news 
http://pilleri-piste.mycashflow.fi/page/7/sahapalmu-uute 
http://graviolateam.blogspot.fi/2015/03/sahapalmu-uute-eturauhasen-ja.html 
iHerb tuotekommentit
OSHO, Luovuus kohtaa sisäinen voimasi, Delfiini Kirjat 2009  

2 kommenttia:

  1. Hei! Kun paketti jää tulliin ja teen tulliselvityksen , niin laitanko vaan tuon order total €37.05 summan,postikulut €0 ja nämä on lisäravinteita.

    VastaaPoista
  2. Kyllä, juuri näin. Toivottavasti ei mene tullin kautta. Kaikki paketit eivät sinne nimittäin mene tulliselvitettäviksi.

    VastaaPoista