torstai 1. maaliskuuta 2018

Ainutlaatuinen patentoitu denaturoimaton UC-II kollageeni nivelrikon hoitoonUC-II® (InterHealth Nutraceuticals) on uusi nivelongelmien hoitoon tarkoitetuissa ravintolisissä oleva ainesosa. Sitä voidaan käyttää yksinään tai muiden niveliin edullisesti vaikuttavien aineiden, kuten kurkumiinin, boswellian ja inkiväärin kanssa. UC-II sisältää patentoitua denaturoimatonta (kollageenia ei ole kuumennettu tai käsitelty kemikaaleilla) tyyppi II kollageenia, joka on eristetty kanan rintalastasta. Kliinisiin tutkimuksiin ja laboratoriotesteihin perustuen tuotteen valmistaja väittää, että denaturoimaton kollageeni UC-II eroaa hydrolysoidusta ja denaturoidusta kollageenista siinä, että se sisältää aktiivisia immuniteettia sääteleviä ainesosia (immunomodulaattoreita). Nämä immunomodulaattorit vähentävät kollageenia pilkkovien entsyymien toimintaa, jonka vuoksi tulehdusprosessit nivelissä hidastuvat.

Kliinisessä tutkimuksessa verrattiin UC-II (40 mg) tehoa glukosamiinia (1500 mg) ja kondrotiinisulfaattia (1200 mg) sisältävään valmisteeseen polven nivelrikkopotilailla. Kolmen kuukauden kuluttua havaittiin UC-II:n vähentäneen merkittävästi kipua, jäykkyyttä ja edistäneen polvinivelen liikkuvuutta, glukosamiinilla ja kondroitiinisulfaatilla ei ollut vastaavia positiivisia vaikutuksia.

UC-II-valmisteella on GRAS-luokitus (generally recognized as safe), joka tarkoittaa sitä, että se on turvallinen käyttää ja sivuvaikutukset ovat harvinaisia tai lieviä. Joissain tutkimuksissa on todettu eräillä ihmisillä lievää päänsärkyä ja ummetusta. Kliinisissä tutkimuksissa yleisimmin käytetty annos on 40 mg, joka sisältää 10 mg denaturoimatonta tyyppi II kollageenia.


Nivelruston vaurioituessa nivelpinnasta paljastuu kollageenisäikeitä, jotka elimistön immuunipuolustus tulkitsee haitallisiksi ja pyrkii tuhoamaan ne. Nivelrikossa rusto kuluu nopeammin kuin ehtii uusiutumaan. Vähitellen nivelrusto häviää luun pinnalta. Nivelrikossa syntyy itseään ruokkiva noidankehä.

Tieteellisesti koirille, ihmisille ja hevosille tehdyissä tutkimuksissa on kuitenkin pystytty osoittamaan, että elimistö voidaan siedätyshoidon kaltaisella menetelmällä ”totuttaa” sietämään vaurioitunutta nivelpintaa.

Tämä tapahtuu ns. oraalitoleranssin kautta, jossa säännöllisesti suun kautta saadulla kollageeniantigeenillä (UC-II) totutetaan suoliston puolustusjärjestelmän solut antigeeniin ja immuunipuolustuksen solujen reagointi kollageenia vastaan sammuu vähitellen. Tämä katkaisee noidankehän, jolloin elimistön puolustussolut lakkaavat vähitellen suhtautumasta kollageeniin haitallisena vierasaineena. Oraalitoleranssissa elimistön puolustussolut ”opetetaan” suoliston imurauhaskudoksessa tunnistamaan tyypin II kollageeni, jolloin myös rustossa esiintyvä kollageeni jätetään rauhaan.

UC-II tutkimuksissa on saatu erittäin hyviä tuloksia nivelrikon tukihoidossa ihmisillä, koirilla ja hevosilla 3-5 kk käytön aikana. Hevosilla kiistatonta tieteellistä näyttöä tehosta on osoitettu kivun lievittymisessä nivelrikosta kärsivillä hevosilla yleisesti, mutta myös 60 sekunnin taivutuskokeen jälkeen lumeryhmään verraten ja myös glukosamiini – kondroitiiniryhmään nähden. Annostus oli UC-II 480 mg ja toisessa ryhmässä glukosamiini 5400 mg, kondroitiinisulfaatti 1800 mg. Myös toksikologiset tutkimukset on tehty. Niissä UC-II on osoitettu erittäin turvalliseksi.

On tärkeää muistaa, että tuloksia saadaan viiveellä aloittamisesta, verraten siedätyshoitoihin. Parhaita tuloksia saadaan yleensä vasta 90 vrk kohdalla.
Denaturoimattoman UC-II kollageenin käytöllä on useissa tutkimuksissa eläimillä ja ihmisillä saatu hyviä tuloksia nivelrikkokivun lievittämisessä ja nivelen liikkuvuudun parantamisessa. Kipu on vähentynyt merkittävästi 90-150 päivän käytön aikana. UC-II käytön lopettamisen jälkeen oireet ovat palanneet takaisin.

Denaturoimaton II-tyypin kollageeni on eri asia kuin tavallinen kollageeni (esim. liivate) tai hydrolysoitu kollageeni. Hydrolysoitua kollageenia käytetään esimerkiksi ihon terveyden ylläpitämiseen, ja sitä käytetään useita grammoja kerrallaan. Kuitenkin II-tyypin kollageenia käytetään yleensä vain joitakin milligrammoja tai milligrammojen osia. Hydrolysoitu kollageeni ei korjaa ja uudelleen rakenna niveliä kuten denaturoimaton UC-II kollageeni.

Raskaana olevien ja imettävien tulisi välttää II-tyypin kollageenin nauttimista, sillä aineen vaikutuksista syntymättömän tai imetettävän lapsen terveyteen ei ole vielä tarpeeksi tietoa.

Kanalle ja kananmunalle allergisten tulee välttää II-tyypin kollageenin nauttimista. Kanasta peräisin olevan II-tyypin kollageenin on havaittu aiheuttavan allergiaoireita kana-allergikoille.

Denaturoimattoman UC-II kollageenin annostuksen kanssa pitää olla tarkkana, enempi ei ole parempi! Suositeltu päiväannos parhaan vaikutuksen aikaansaamiseksi on ihmisillä ja koirilla (koosta huolimatta) 40 mg UC-II, josta saa 10 mg bioaktiivista denaturoimatonta tyypin II kollageenia. Hevosille tehokkain annostus on 480 mg UC-II.

Denaturoimaton UC-II kollageeni toimii hyvin sekä nivelrikossa (artroosi, osteoartriitti, OA) että nivelreumassa (reumatoidi artriitti, RA).

Flexadin Advanced tuote antaa toivoa pahasta nivelrikosta kärsiville koirille ja vaikuttavana aineena on nimenomaan denaturoimaton UC-II kollageeni. ”Olemme toiveikkaita. Tämä tuote sopii nimenomaan pitkälle edenneeseen nivelrikkoon, johon ei aiemmin ole ollut kovin tehokasta hoitoa”, eläinlääkäri Jerina Wallius muistuttaa.

Monet pitävät Flexadin Advanced tuotetta kalliina ja onhan se verrattuna iHerbistä ostettuun denaturoimattomaan UC-II kollageeniin, jota voi siis aivan hyvin antaa koirillekin yhden kapselin päivässä. Omalle koiralleni juuri tilasin tuotetta. Nyt sitten vain odotellaan...ensin tuotteen saapumista ja sitten tehoa. Toivossa on hyvä elää.
 
 Voit lukea lisää aiheesta http://www.lifeextension.com/magazine/2012/2/protect-joints-autoimmune-attack/page-01

Lähteet:
https://www.prohealth.com/library/undenatured-type-ii-collagen-chicken-soup-for-your-joints-26805
http://www.terveystaito.fi/mika-on-uc-ii/ 
http://hevosesihyvaksi.fi/tietoiskut/uusi-lahestymistapa-nivelrikon-hoitoon 
https://www.terveempi.fi/turvallisemmin/2017/6/20/ii-tyypin-kollageenin-turvallisuus 
http://lemmikinkotiapteekki.fi/tietoiskut/uutta-toivoa-pahasta-nivelrikosta-karsiville-koirille 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti