maanantai 12. maaliskuuta 2018

Astaksantiini ja MS-tautiAstaksantiinilla on kyky läpäistä veriaivoeste, jolloin se pääsee myös aivoihin ja keskushermostoon asti. Autoimmuunisairauksista kärsivät voivat todennäköisesti hyötyä astaksantiinin käytöstä. Ja nyt kannattaa kaikkien muidenkin alkaa tankata elimistöönsä astaksantiinia, sillä se suojaa ihoa UV-valon haitallisilta vaikutuksilta. Kesä on nimittäin jo matkalla Suomeen päin.


"Ensin hän tekeytyy ystäväksenne, sitten hän morkkaa teitä jostain asiasta. Kaiken kaikkiaan hän murentaa kuin huomaamatta luottamustanne siihen, että valitsemanne tie on oikea, ja lopulta alatte samastua häneen. Olette nalkissa heti, kun se tapahtuu."

 

Hyvälaatuinen astaksantiini valmistetaan Haematococcus pluvialis -merilevästä monimutkaisella tuotantoprosessilla. Astaksantiini on rasvaliukoinen ja tulisi ottaa rasvaa sisältävän aterian yhteydessä.


"Suurin osa ihmisistä on samanlaisia. He tekevät sitä, mikä saa heidän olonsa mahdollisimman vahvaksi."

 

"Tämä kaikki on useimmissa ihmisissä vielä alitajuista. Tiedämme vain, että meillä on heikko olo ja että olomme on parempi, kun hallitsemme toisia. Emme tajua, että saavutamme paremman olon toisen ihmisen kustannuksella. Varastamme häneltä energiaa. Suurin osa ihmisistä pyrkii kautta elämänsä anastamaan toisilta energiaa."

 
Astaksantiini vaikuttaisi olevan kokeilemisen arvoinen ravintolisä MS-tautia sairastaville keskuhermostoa suojaavan vaikutuksensa ansiosta. Lisäksi astaksantiini muun muassa suojaa näköä ja nopeuttaa palautumista fyysisestä rasituksesta.


"Joskus toinen ihminen haluaa vapaaehtoisesti, että me määrittelemme tilanteen hänen puolestaan. Hän antaa meille energiaansa omasta halustaan. Se saa meidät tuntemaan itsemme täysivaltaisiksi, mutta tämä on yleensä tilapäinen lahja. Useimmat ihmiset eivät ole niin vahvoja, että voisivat jatkuvasti antaa energiaansa. Siksi suurin osa parisuhteista muuttuu lopulta valtataisteluiksi. Ihmiset yhdistävät ensin energiansa ja taistelevat sitten siitä, kumpi saa hallita sitä. Häviäjä maksaa aina viulut."
 


MS-tautia sairastaa maailmanlaajuisesti 2-2,5 miljoonaa ihmistä. MS-tauti on erityisesti nuorten aikuisten neurologinen sairaus, joka diagnosoidaan yleensä 20-30 vuotiaana.

Multippeliskleroosi eli MS-tauti on naisilla kaksi kertaa yleisempi kuin miehillä. Taudinkulku on naisilla useimmiten aaltomainen, ja miehillä on suurempi alttius sairastua alusta lähtien tasaisesti etenevään MS-tautiin, jonka ennuste on huonompi.

Molemmissa tautimuodoissa elimistön oma immuunijärjestelmä kohdistaa immuunivasteen keskushermostossa sijaitsevia kudoksia vastaan, minkä seurauksena hermoratoja suojaava myeliini vahingoittuu aiheuttaen ms-taudille tyypillisiä oireita.


"Ruoka on ensimmäinen tapa saada energiaa. Mutta ruoan energia imeytyy kunnolla vain, jos ruokaa arvostetaan...Jos se maistetaan. Maku on avain. Makua on arvostettava."


MS-taudin aiheuttamat muutokset keskushermostossa ovat aivojen ja selkäytimen tilavuuteen nähden pieniä ja niitä esiintyy hajallaan eri osissa. MS-taudin oireet ovat erilaisia eri ihmisillä riippuen siitä, missä keskushermoston osissa muutoksia ilmenee.

MS-tautiin voi liittyä erilaisia silmäoireita, kuten näön heikkenemistä, kipua silmien takana, katseen kohdistamisen vaikeuksia ja kaksoiskuvia. Näköhermon tulehdus on tavallinen MS-taudin ensioire.

Rasituksensietokyvyn alentuminen on tavallinen MS-taudin oire, joka voi ilmetä kauan ennen sairauden toteamista. MS-tautiin liittyvä uupumus on voimakkaampaa kuin unenpuutteen tai liikunnan aiheuttama väsymys. Ruumiillinen rasitus, stressi ja lämpö lisäävät uupumusta. Lepo ja kehon viilentäminen puolestaan usein vähentävät oireilua.


"Ruoan syöminen on kuitenkin vasta ensimmäinen askel. Kun olemme tällä tavoin lisänneet henkilökohtaista energiaamme, herkistymme kaikelle muullekin energialle...ja silloin opimme imemään tätä energiaa syömättä."Astaksantiinista voi hyvin tulla seuraava "supervitamiini" kuten D-vitamiinille on käynyt. Astaksantiinin anti-inflammatorinen vaikutus alkaa olla jo tunnettua.


"Kun ihminen arvostaa kauneutta ja ainutlaatuisuutta, hän ottaa vastaan energiaa. Kun hän saavuttaa tason, jossa hän tuntee yleistä rakkautta, hän pystyy lähettämään energiaa takaisin omalla tahdonvoimallaan."


Multippeliskleroosi eli MS-tauti on neurologinen sairaus, joka saa alkunsa, kun veren autoreaktiiviset Th1-solut aktivoituvat jonkin ulkoisen tekijän - esimerkiksi virustulehduksen - vaikutuksesta, kulkeutuvat keskushermostoon ja aiheuttavat siellä autoimmuunitulehduksen.

MS-taudin aktiivisuus liitetään tulehduksellisten Th1-sytokiinien tuotannon lisääntymiseen. Th2-tyypin sytokiinit ovat tulehdusta hillitseviä. Nopeasti etenevässä MS-taudissa tulehdukselliset Th1-tyypin immuunivasteet ovat vallitsevia ja regulatoriset Th2-tyypin vasteet pyrkivät hillitsemään tulehdusta.


"Ihmiset jatkavat maailmankaikkeuden evoluutiota yhä korkeammille ja monimutkaisimmille värähtelytasoille."


Ms-tauti on soluvälitteinen autoimmuunitauti, jossa sekä immuunijärjestelmän T- että B-solujen poikkeava toiminta voivat selittää taudin kehittymistä.


"Ensimmäinen oivallus tapahtuu, kun otamme yhteensattumat vakavasti. Yhteensattumat saavat meidät tuntemaan, että kaiken tekemisemme taustalla on olemassa vielä jotain muutakin, jotain ylimaallista."

"Toinen oivallus osoittaa tämän tietoisuuden todelliseksi. Oivallamme, että olemme keskittyneet yksipuolisesti aineelliseen eloonjääntiin, pyrkineet yksipuolisesti hallitsemaan paikkaamme maailmankaikkeudessa luodaksemme itsellemme turvallisen olon, ja tiedämme, että uusi avoimuutemme merkitsee tavallaan heräämistä tajuamaan todellinen asiantila."

"Kolmas oivallus aloittaa uuden elämänkäsityksen. Se määrittelee fysikaalisen maailmankaikkeuden koostuvaksi pelkästään energiasta, joka jollain tapaa reagoi meidän ajatuksiimme."

"Ja neljäs oivallus paljastaa ihmisen taipumuksen varastaa energiaa toisiltaan pyrkimällä hallitsemaan heitä, alistamaan heidän psyykensä. Me syyllistymme tähän rikokseen, koska meistä tuntuu hyvin usein, että energiamme on vähissä, ettemme saa sitä lisää. Tämä energiapula tietenkin korjautuu, kun saamme yhteyden korkeamman tason lähteeseen. Maailmankaikkeus pystyy tyydyttämään kaikki tarpeemme, kunhan vain opimme avautumaan sille. Se on Viidennen oivalluksen sisältö."
 

Tutkimuksissa on saatu vakuuttavaa näyttöä siitä, että omille antigeeneille spesifit T-solut välittävät MS-tautiin liittyvää tulehdusreaktiota elimistössä. Viime aikoihin asti tyypin 1 T-auttajasolujen (Th1) arveltiin olevan keskeinen tekijä ms-tautiin liittyvän tulehdusreaktion välittämisessä, mutta viimeisimmissä tutkimuksissa on korostunut interleukiinia (IL-17) erittävien CD4+T-solujen merkitys taudin patogeneesissä.


"Miettikääpä: kun tapahtuu jotain, joka ei voi enää olla sattumaa, jotain joka vie elämäämme eteenpäin, meistä tulee todempi ihminen. Meistä tuntuu, että olemme lähestyneet tilaa, johon kohtalo on meidät määrännyt. Tässä tilanteessa energia, joka aiheutti kyseisen yhteensattuman, jää meihin. Saatamme joutua pois sen piiristä ja menettää energiaa, kun meitä pelottaa, mutta tämä taso toimii uutena äärirajana, johon voimme jälleen varsin helposti yltää. Meistä on tullut uusi ihminen. Elämme korkeammalla energiatasolla, korkeammalla - huomatkaa tämä - värähtelytasolla."
 


Astaksantiini toimii anti-inflammatorisesti ja vaikuttaa autoimmuunisairauksissa häiriintyneen tasapainon korjaamiseen Th1- ja Th2-sytokiinien tuotannon välillä. Tällöin vahingollinen Th1-sytokiinien tuotanto ja vaikutukset vähenevät ja Th2-sytokiinien määrä lisääntyy.
 

Astaksantiinin käyttömäärä on 0,01 mg-10 mg / kg. Tarvittava annos riippuu saadusta immuunivasteesta ja taudista. Yleensä astaksantiinia käytetään 4-16 mg / pv. On hyvin todennäköistä, että käyttämällä astaksantiinia autoimmuunisairauksista kuten MS-taudista kärsivät saavat ihan mitattavissa olevaa hyötyä (Th1, Th2-jutut). Miten paljon hyötyä he saavat sitten ihan oikeassa elämässä oireiden vähenemisessä? Tästä ei tietoa tunnu löytyvän vielä. Astaksantiini ei ole ravintolisäkäytössä vielä hirmuisia aikoja ollutkaan.

Itse olen käyttänyt astaksantiinia joitain vuosia pari kertaa viikossa 12 mg/pv. Luettuani tutkimuksen  http://www.freepatentsonline.com/6773708.html astaksantiinin hyödystä autoimmuunisairauksiin olen alkanut ottaa itselläni olevaa Healthy-Origins-Natural-Triple-Strength-Astaxanthin-12-mg-60-Softgels astaksantiinia joka päivä.

Tilasin jatkoa varten nyt ensimmäistä kertaa California-Gold-Nutrition-Astaxanthin-Triple-Strength-Natural-U-S-Sourced-Made-No-GMOs-12mg-120-Veggie-Softgels 
Tuote on hinnaltaan todella edullinen ja vaikuttaisi olevan asianmukaisesti valmistettu.

Suomesta voit ostaa Solgarin 5 mg vahvuista astaksantiinia tai NOW Foodsin 4 mg vahvuista astaksantiinia.Lähteet:
http://www.freepatentsonline.com/6773708.html 
http://luontainenterveys.fi/index.php/tuotteet/astaksantiini/ 
https://neuroliitto.fi/tieto-tuki/tietoa-sairauksista/ms-tauti/oireet/ 
http://www.duodecimlehti.fi/api/pdf/duo93870 
https://www.ruokasota.fi/2017/05/12/epstein-barr-virukselle-herkistetyt-autologiset-t-solut-ja-ms-taudin-hoito/ 
James Redfield, Yhdeksän oivalluksen tie, suomentanut Aslak Breck, 1995 Werner Söderström Osakeyhtiö   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti