perjantai 19. joulukuuta 2014

Varaudu ajoissa flunssaan


C-vitamiini ja D-vitamiini kuuluvat ilman muuta flunssan ennaltaehkäisyyn. Myös itse flunssan aikana kannattaa C-vitamiinia ja D-vitamiinia ottaa molempia ihan reilusti. Kaikista järkevintä on hankkia hyvälaatuinen luonnon C-vitamiini kuten Madre-Labs-Madre-C-Whole-Food-Vitamin-C-Complex tai Vibrant-Health-Super-Natural-C-250-mg. C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joten sitä tulisi saada päivittäin ja yliannostuksen vaaraa ei juurikaan ole.

D-vitamiinia tarvitsee Suomessa talvella varsinkin lähes jokainen. D-vitamiinin imeytyvyys eri henkilöillä vaihtelee paljonkin, joten sopiva annostus on vaikea tietää ilman kontrollimittauksia verikokein. Käydessäsi siis seuraavan kerran lääkärissä muista pyytää D-vitamiinitason mittaus. Itse olen huomannut lääkäreiden ehdottavan itsekin mittausta, kun kuulevat että käytän jatkuvasti 125 µg Healthy-Origins-Vitamin-D3-5-000-IU tai Doctor-s-Best-Best-Vitamin-D3-5000-IU.

D-vitamiini kannattaa ehdottomasti tilata iHerbistä: hyvälaatuisia, kaiken vahvuisia, eri muodoissa olevaa D-vitamiinia niin kapseleina, tabletteina kuin tippoinakin saatavilla JA SE HINTAHAN YLEENSÄ AINA RATKAISEE! Valitse itsellesi sopiva D-vitamiini iHerbistä ja voit olla varma, että et maksa liikaa.

Mitä muuta sitten tarvitsisi olla valmiina varastossa, jos flunssa jostain syystä pääsisikin kimppuun. Ainakin pari pussia Zand-Elderberry-Zinc-Herbalozenge-Sweet-Elderberry-15-Lozenges. Mitä? No, kyse on seljapensaan marjoista tehdyistä sinkkiglukonaatti pastilleista. Myös Zand-Echinacea-Zinc-Herbalozenge-Very-Cherry-15-Lozenges -pastillit ovat hyvä vaihtoehto.

Sinkkikuuria suositellaan aloitettavaksi heti flunssan oireiden ilmaannuttua, kuitenkin viimeistään 24 tunnin kuluessa oireiden alkamisesta. Ja yllämainitut pastillit ovat siinä mielessä erittäin käytännöllisiä, että sinkkiä suositellaan otettavan flunssassa 80 µg vuorokauden aikana. Ja annostus olisi noin 4 tunnin välein JA imeskeltävät tabletit ensisijaisesti suositeltavia. Zand-Elderberry-Zinc-Herbalozenge-Sweet-Elderberry-15-Lozenges -pastillista saa 5 µg sinkkiä. Pystyt siis hyvin itse laskemaan sopivan päiväannoksen ja jaottelemaan sen usealle kerralle.

Toinen erittäin hyvä vaihtoehto on hankkia varalle pari pakettia Cold-Eeze -pastilleja, jotka sisältävät sinkkiglukonaatti-glysinaattia homeopaattisessa muodossa Zincum Gluconicum 2x (13.3mg). 2x tarkoittaa tässä ilmeisestikin homeopaattista potenssia D2 eli hyvin vähän potensoitu. Annostus Cold-Eeze -pastilleissa on 2 - 4 tunnin välein 1 pastilli kunnes oireet helpottavat. Päiväannos suositus on kuitenkin 6 pastillia aikuisille ja 4 pastillia 12 - 17 -vuotiaille.

Sinkkipastilleja ei kannata ottaa tyhjään mahaan.

Cold-Flu-Formulas -sivulta löytyy valittavaksi kaikenlaista muutakin. Kannattaa ehkä vilkaista, jos kiinnostusta riittää. Itse lähden tässä välissä maistelemaan riisipuuroa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti