maanantai 27. huhtikuuta 2015

Acure Organics reilun kaupan hiustenhoitoaine pintaa syvemmältä


Loogista olisi aloittaa shampoosta, mutta tällä kertaa aloitan hiustenhoitoaineesta, jolle on kysyntää. Monet haluaisivat kokeilla arganöljyä hiustenhoidossa, mutta eivät oikein tiedä kuinka se parhaiten onnistuu. Acure Organics -sarjassa on kuitenkin valmis arganöljyä sisältävä hiustenhoitoaine, josta saisi hiuksiinsa edes hiukan arganöljyn hyötyjä.

Acure-Organics-Conditioner-Moroccan-Argan-Stem-Cell-Argan-Oil-235-ml

Pitkäkestoista kosteutusta normaaleille ja kuiville vahingoittuneille hiuksille. Sopii myös värjätyille ja kiharille hiuksille. Acure-tuotteiden kohdalla ei kannata laittaa listaa mitä näissä ei ole, nimittäin puuttuvien huonojen aineiden lista olisi pitkä. Tuotteesta löytyy todella vähän kemiallisia nimiä ja sitä vastoin paljon luonnontuotteita, joista suurin osa on "Organic" luonnonmukaisesti tuotettuja ja muutama sertifioitu luonnonmukaisesti reilun kaupan periaatteiden mukaan tuotettuja.

Otsikkoni on siis harhaanjohtava. Kirjoitin otsikon Acure Organics ensi tutustumiseni perusteella. Valmistajan sivuilta minulle jäi tuotteista käsitys "reilun kaupan luomu tuotteina".  Olisi hienoa, jos kaikki mahdollinen tuotteissa olisi reilun kaupan tuotannosta, mutta en tiedä olisiko sellainen edes mahdollista. Hienoa, että edes jotain. Tämä on ensimmäinen sarja, jossa olen törmännyt reilun kaupan sertifioinnin sisältäviin ainesosiin.Katsotaanpa mitä kemiallisia ainesosia tämä suosittu arganöljyä sisältävä Acure-Organics-Conditioner-Moroccan-Argan-Stem-Cell-Argan-Oil hiustenhoitoaine sisältää.

Ensimmäisenä stearalkonium chloride: stearalkonium kloridi antistaattinen aine hiustenhoitoaineissa, antaa hiuksille kiiltoa, vähentää takkuja ja helpottaa kammattavuutta. Cetearyl alcohol: setearyylialkoholi on rasva-alkoholi, joka toimii hiustenhoitoaineessa pehmentäjänä eikä kuivata hiuksia kuten Alcohol denat denaturoitu alkoholi tai Propyl Alcohol.

Tässä Acure-Organics-Conditioner-Moroccan-Argan-Stem-Cell-Argan-Oil  hiustenhoitoaineessa on paljon kosteuttavia ja kosteutta sitovia ainesosia kuten pantenoli, arganöljy ja tyrniöljy rasva-alkoholin setearyylialkoholin lisäksi. Hyvissä syväkosteuttavissa hoitoaineissa on usein myös estereitä kuten tästäkin löytyy Glyceryl Stearate glyseryylistearaatti -esteri, joka myös pehmentää hiusta ja parantaa sen elastisuutta.Behentrimonium Chloride behentrimonium kloridi ja stearalkonium kloridi ovat hiuksen pH:ta alentavia, jolloin hiukset saavuttavat tilan, jossa ne ovat vähiten herkkiä ympäristön vahingoittaville vaikutuksille hiuksen pintakerroksen sulkeutuessa ja tiivistyessä. Lisäksi behentrimonium kloridi vähentää hiusten staattisuutta, pehmentää hiuksia, vähentää takkuja ja korjaa vaurioitunutta hiusta.

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride en yritä edes vääntää suomenkielen versiota tästä sanasta. Ainesosa vähentää hiustenhoitoaineessa joka tapauksessa takkuuntumista ja on ilmeisen vaaraton aine monimutkaisesta nimestä huolimatta.Eiköhän tämä riitä kemiallisista aineista tällä kertaa. Uskon Acure-Organics-Conditioner-Moroccan-Argan-Stem-Cell-Argan-Oil hoitoaineen olevan hyvä valinta luonnonmukaista hoitoainetta etsivälle ainakin sisältönsä puolesta. Mitään hirveän kauhean vältettävää siinä ei kauheasti pitäisi olla. Toimivuuden osalta uskoisin tuotteen olevan myös toimiva. Tulihan tuossa yllä läpi käytyä paljon asioita, jotka ovat tärkeitä hiustenhoitoaineen toimivuuden kannalta.

Samasta sarjasta löytyy myös arganöljyä sisältävä shampoo Acure-Organics-Shampoo-Moroccan-Argan-Stem-Cell-Argan-Oil-235-ml. Tämän helpommaksi tuskin voi arganöljyn käyttö hiusten hoidossa enää tulla.


2 kommenttia:

  1. Onko tämä nyt omakohtaista kokemusta vai markkinointipuhetta? Mitään rasvoittavaa versiota en haluaisi lähteä tilaamaan ja haluaisin myös välttyä allergiselta reaktiolta.
    - Auli

    VastaaPoista
  2. Hei Auli, Kiitos kommenteistasi. Itse en valitettavasti ole vielä tätä hoitoainetta kokeillut eli ihan teoriapohjalta kirjoitettu juttu. Hyvin kosteuttava hoitoaineen pitäisi ilmeisesti olla. Vaikea tietää onko sitten rasvoittava, voi ehkä olla jos hiustyyppi on kovin rasvoittuva. Tämä hoitoainehan ilmeisesti toimii erinomaisesti nimenomaan kuiville ja vahingoittuneille hiuksille. Minusta ei ole nyt hoitoainevalintaasi enempää apua. Enkä osaa suositella mitään muutakaan. Itse en ole vielä kokeillut luonnonmukaisemmista hoitoaineista kuin Laveraa, joista en kyllä tykännyt yhtään. Viimeisin versio, Laveran omenahoitoaine menee todennäköisesti roskiin.

    VastaaPoista