lauantai 25. huhtikuuta 2015

NOW Foods positiivinen yllätys


Olen positiivisesti yllättynyt NOW Foods tuotteiden laadusta. NOW Foods pyrkii tuottamaan korkealaatuisia tuotteita järkevään hintaan. Mielestäni yritys on tavoitteessaan onnistunut hyvin.

Now-Foods-EVE-Superior-Women-s-Multi-Softgels-180-Softgels on monivitamiini, joka mitä todennäköisemmin päätyy ensi kerralla ostoskoriini. 50 senttiä päivässä, 15 euroa kuukaudessa on kohtuuhinta monivitamiinille, josta saa myös oikeasti aika hyvin vitamiineja ja mineraaleja.

Silmiinpistävänä erona muihin monivitamiineihin on tässä NOW Foodsin monivitamiinissa, että suurin osa ilmoitetuista vitamiini- ja mineraalimääristä on ihan sitä itseään oikeaa vitamiinia tai mineraalia. Mitä tarkoitan? Otetaan pari esimerkkiä:
  
PÄIVITYS, Asia ei ole aivan niin yksinkertainen kuin luulin.  Katso teksti http://sullekans.blogspot.fi/2015/09/tarkennus-tuoteselosteissa-mainittuihin.htmlNow-Foods-EVE-Superior-Women-s-Multi-Softgels-180-Softgels

Vitamin C (FROM Calcium Ascorbate) 200 mg, Vitamin B-6 (FROM Pyridoxine HCl and Pyridoxal-5-Phosphate) 25 mg, Magnesium (FROM Magnesium Citrate and Aquamin Red Algae Sea Minerals) 100 mg, Vitamin B-12 (as Methycobalamin) 120 mcg.Rainbow-Light-Complete-Nutritional-System-Food-Based-Multivitamin-180-Tablets 55 senttiä päivässä, 16,50 euroa kuukaudessa

Vitamin C (as 50% Calcium Ascorbate, 50% Ascorbic Acid) 1000 mg, Vitamin B-6 (as Pyridoxine) 40 mg, Magnesium (as Oxide, Amino Acid Chelate) 125 mg, Vitamin B-12 (as Cyanocobalamin) 200 mcg.Solgar-Formula-V-VM-75-Multiple-Vitamins-with-Chelated-Minerals-180-Tablets 20 senttiä päivässä, 6 euroa kuukaudessa

Vitamin C (as niacinamide ascorbate, L-ascorbic acid) 250 mg, Vitamin B6 (as pyridoxine HCl) 75 mg, Magnesium (as glycinate amino acid chelate&dagger, magnesium oxide) 10 mg, Vitamin B12 (as cobalamin) 75 mcg.

Monivitamiineista tulee helposti katsoneeksi pitoisuuksien suhteen päivittäissaantiprosentteja, jotka näyttävät todella isoilta, yli tuhansia prosenttejakin. Jos vitamiinipitoisuus on kuitenkin ilmoitettu "as-arvona" et saa itse vitamiinia koko määrää. Pitoisuuden ollessa ilmoitettu "from-arvona" tiedät paljonko itse vitamiinia saat eli prosenttisaanti kertoo oikean määrän. Olen iloinen, että NOW Foods on ilmoittanut niinkin hyvin määriä "from-arvoina" tässä monivitamiinissa.


Now-Foods-EVE-Superior-Women-s-Multi-Softgels-180-Softgels  eroaa suurimmasta osasta monivitamiineja magnesiumin saannin osalta. 100 mg itse oikeaa magnesiumia on ISO määrä monivitamiinissa, vaikkakaan ei yksinään riittävä päiväsaanniksi.  RainbowLightin tuotteessa 125 mg magnesiumoksidia aminohappokelaattina ei paljon magnesiumia tarjoa (aminohappokelaatista plussaa, oksidivalinnasta miinusta). Solgarin tuotteesta ei käytännössä katsoen saa lainkaan magnesiumia.


NOW Foods on mielestäni käyttänyt kohtuullisen hyviä vitamiini- ja mineraalimuotoja tuotteessaan foolihappoa lukuunottamatta. Eihän sillä ole mitään merkitystä paljonko esimerkiksi jotain mineraalia tuotteesta saa, jos se ei ole hyvin imeytyvässä muodossa. D3-vitamiinia on myöskin aika hyvin 1000 kansainvälistä yksikköä eli 25 µg. Solgarin tuotteen D2-vitamiini (ergokalsiferoli) 400 ky, 10 µg ei juuri hymyä huulille tuo. D2-vitamiinin käytettävyys on huonompi kuin D3. NOW Foods oli näistä kolmesta monivitamiinista ainut, jossa B12 vitamiini oli valmiiksi hyväksikäytettävässä metyylikobalamiinimuodossa.

Now-Foods-ADAM-Superior-Men-s-Multi-180-Softgels on pääpiirteissään samankaltainen monivitamiini miehille ilman rautaa ja valitettavasti vähemmän magnesiumia.
Yllä lyhyesti esitelty NOW Foodsin naisille tarkoitettu monivitamiini Now-Foods-EVE-Superior-Women-s-Multi-Softgels-180-Softgels on vain yksi tuote NOW Foodsin laajasta yli 1000 tuotetta sisältävästä perheestä. Valikoimasta löytyy varmasti monen tasoista tuotetta. C-vitamiiniakin löytyy todella monessa eri muodossa. Olen kuitenkin havainnut, että NOW Foodsilla on valikoimassaan todella hyvälaatuisiakin tuotteita, pitkälle mietittyjä koostumukseltaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että NOW Foods on yksi Amerikan suurimmista luontaistuotesektorin valmistajista, joten se valmistaa myös yksinkertaisia halpoja tuotteita, joita massa haluaa ostaa.


Valitessasi NOW Foodsin tuotteen saat varmaankin rahallesi kuuluvan vastineen. Kalliimmalla ostetun pitkän tuotekehityksen helmen tai halvemmalla ostetun massatuotannon keskivertotuotteen. Voit ihan itse tilanteesi mukaan valita sopivamman tuotteen. NOW Foods kestää esimerkiksi tässä monivitamiinivertailussa erittäin hyvin myös huomattavasti kalliimpaan Thorne-Research-Basic-Nutrients-2-Day-60-Veggie-Caps 80 senttiä päivässä, 24,50 euroa kuukaudessa tuotteeseen.


POSITIIVISET YLLÄTYKSET OVAT AINA KIVOJA JA NIITÄHÄN IHERBISSÄ RIITTÄÄ!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti