maanantai 13. heinäkuuta 2015

Klorella ihonhoidossa
Ikääntyminen alkaa jo 20-vuotiaana, kun solumme alkavat valmistaa vähemmän proteiineja. Ihon vanheneminen ilmenee kolmella tavalla: ihon paksuus, kimmoisuus ja elastisuus vähenevät aiheuttaen ryppyjä, ensiksi onneksi vain hienon hienoja juonteita. Ryppy kuulosti liian rajulta 37-vuotiaan korvaani. Ihon kyky suojautua UV-säteilyltä heikkenee myös iän myötä, kun sen antioksidanttikapasiteetti vähenee. No nyt selvisi, miksi kaikissa voiteissa hehkutetaan aina kaikista mahdollisista antioksidanteista. Kolmas asia, joka tapahtuu, on näkymätön mikroverenkierrossa tapahtuva muutos, jonka seurauksena syntyvät mm. tummat silmänympärykset. Silmänympärysiho on niin ohut, että verenkierrossa tapahtuva muutos tulee näkyville helposti. Unenpuutteen lisäksi tilannetta huonontavat stressi ja saasteet.

Kollageeni on proteiini, joka auttaa mm. pitämään ihon kimmoisana. Nuoren henkilön ihosta n. 70% on kollageenia. Eräässä tutkimuksessa ihonhoitotuote, joka sisälsi klorellaa 1% vahvuisena lisäsi 1. tyypin kollageenin esiintymistä 333% ja 3. tyypin kollageenin esiintymistä 150%. Klorella lisäsi myös muiden kollageenityyppien esiintymistä ja myös mm. elastiinin esiintyminen lisääntyi. Erilaisilla testeillä saatiin selville klorellan parantavan ihon kimmoisuutta ja jäntevyyttä. Klorella 1% vahvuisena hoitotuotteessa vähensi merkittävästi myös raskausarpien näkyvyyttä. Klorella vaikutti hiukan vähentämään ihon pigmentaatiota (tummia silmänympäryksiä).

Tutkimuksessa selvisi erinäisin testein, että klorellan pitäisi suojata ihon soluja monilta vapaiden radikaalien aiheuttamilta vahingoilta ja klorella voisikin olla mielenkiintoinen ja hyvä, luonnollinen tapa hidastaa ihon ikääntymisprosessia.

Klorella estää ihon kollageenin ja elastiinin hajoamista. Klorella on erinomainen ihon jäntevyyden lisäämiseen eri ihokerroksissa: epidermiksessä ja dermiksessä, mutta myös näiden kerrosten risteymässä. Klorella vaikuttaa huomattavasti ihon verenkiertoon ja sen käyttö iho-ongelmien hoidossa kuten psoriasiksen ja rosacean hoidossa on varteenotettavan mielenkiintoista. Klorellan etuna on, että se on erittäin hyvin siedetty aine. Klorella suojaa ihon soluja vanhenemiselta ja sitä voidaan hyvin käyttää luonnollisena, aktiivisen ainesosina monissa ihonhoitotuotteissa kuten ryppyvoiteet, selluliittivoiteet, arpikudosvoiteet ja aurinkosuojatuotteet.

Lähde:
http://www.osmosisskincare.com/research/files/chlorella-extract-on-skin.pdf
Mistäs tämä klorella ihonhoidossa tuli aiheeksi? No, kokeilin pari päivää sitten viime tilauksessa tullutta Acuren kuorintavoidetta, joka on todella "klorellamainen". Tuotteessa on siis varmasti käytetty ihan oikeata klorellaa, siitä ei jää epäilystäkään. Jos et tykkää klorellasta, esim. tuoksusta, niin ei kannata tätä tuotetta hankkia. En ole itseäni peilistä vilkaissut kuorintaa käyttäessäni, mutta voisi se kasvoillaan varmaan jonkun säikäyttää. Täytyykin ensi kerralla katsoa kuinka vihreä sitä onkaan, siis kasvoiltaan eikä vain tuotevalinnassaan. Tämän kuorinnanhan valitsin vähän aikaa sitten kirjoittamani jutun "Muovia hammastahnassa" listalta, koska tuotteessa ei ole käytetty mikromuoveja kuten monissa kuorinta-aineissa on.

Vihreä, klorellamainen, peruskuorintaraetyyppinen kuorintavoide; muuta en taida osata tässä vaiheessa tuotteesta sanoa. Kuorinnan sanotaan sopivan kaikille ihotyypeille ja 85% näki pigmentaation vähenevän kasvoillaan. Väite perustuu testiin, jossa oli mukana 30 naista, ikähaarukka 35-65 vuotta, ja testin kesto 56 päivää. Aika kova väite, kun ylläolevassa klorellatutkimuksessa nimenomaan pigmentaatiossa oli saatu vain jonkin verran parantumista.

Mikä siis on tämä Acuren ihmeellinen Chlorella Growth Factor (CGF)?

CFG sisältää runsaasti RNA:ta ja DNA:ta, joiden tuotanto elimistössä vähenee kriittisen 20 ikävuoden tienoilla ja vaikuttaa ikääntymiseen. CFG tukee RNA:n ja DNA:n kahdentumis- eli replikaatioprosessia. CFG:stä saa 100 grammasta 10 000 mg RNA:ta, joka on suurin määrä saatavilla ihollesi. CFG:n on todistettu suojaavan myös kollageeni- ja elastiinikuituja entsyymeiltä, jotka niitä tuhoavat. Tämäkin seikka hidastaa ihon ikääntymisprosessia tehokkaasti.

Tiedämmekin jo klorellan lisäävän kollageenin esiintymistä 333% 1% vahvuisena käytettynä. Acuren ikänntymisen merkkejä hidastavissa tuotteissa CFG:stä saatava klorellan vahvuus on 5%! Todellakin siis klorellamaista :).

Ihon kollageenin suojaaminen ja jälleenrakennus ovat kaiken a ja o ikääntymisen merkkejä vastaan taistellessa.


Kokeilemassani Acure Organics:in kuorintavoiteessa Chlorella Growth Factor, CFG:n vahvuus on 1%. Tuote on parabeeniton, gluteeniton ja ftalaateista vapaa, ilman kemiallisia hajusteita, ei silikonia, eikä mikromuovia, joka pahimmillaan päätyy ravintoomme asti. Ainesosat osat pääasiassa "luomua" ja on joukossa reilun kaupan tuotantoakin.

Organic eli "luomusta" vielä sellainen etu, että luomutuotanto suojelee elintärkeiden pölyttäjien elinympäristöjä. Tehomaanviljelyn seurauksena pölyttäjät kuten mehiläiset ovat vähentyneet huomattavasti ja ilman niitähän olemme aika pulassa. Tehomaanviljelijät voivat olla kiitollisia, jos naapurustossa sattuu olemaan luomuviljelijä tai viljelijöitä. Ja tässä yksi syy lisää suosia luomua, jota itse en ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi.

Tällaista tänään. Mukavaa viikkoa ja nyt on vielä pari päivää aikaa hyödyntää Astaxanthin-Veggie-Softgels -20% tarjous! Itse ainakin aion tarttua tilaisuuteen.
IHerb-alennuskoodi HUH943 aina mukanasi. Kiitos, kiitos ja vielä kerran KIITOS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti